חברההה

בוטלגים הם הקלטות שיוצאות בדיסק

או תקליט ייחודי ללא הסכמת חברת התקליטים ו/או האמנים. הקלטות מהופעות (בין אם soundboard או הקלטות מהקהל), outtakes מהקלטות, הקלטות שנעשו במיוחד לרדיו או פרוייקטים אחרים וכד'. במקור, בוטלגים נמכרו בכסף טוב; זו היתה המוטיבציה של יוצריהם. עניין של היצע וביקוש. היום רק אספנים מדברים על "בוטלגים", משום שאת ההקלטות האלו ניתן להשיג ברובן ברשת, בתור קבצים. עם הוזלת העלות של הפצת מוסיקה ברשת, אנחנו נראה בעתיד רבות מההקלטות האלו מוצעות להורדה באופן רשמי, על ידי חברות המוסיקה. ניק מייסון עצמו אמר שהפלויד שוקלים להפיץ את ההקלטות מההופעות הישנות שלהם, דרך הרשת. דיסקים המתחזים לדיסקים רשמיים - כפי שאפשר למצוא למשל בשווקים בפריפריה - הם דיסקים מזוייפים, לא בוטלגים. כאן יש לא רק הפרה של זכויות יוצרים, אלא גם עבירה פלילית של זיוף מסמך. דיסקים שאנחנו צורבים לחברים וקרובי משפחה, אוספים שאנחנו מכינים בעצמנו מדיסקים רשמיים וכד', אינם בוטלגים ואינם דיסקים מזוייפים. הם כן מהווים הפרה של זכויות יוצרים, לפחות מבחינה טכנית (זה כנראה תלוי בהיקף ההפצה, ובהיקף הנזק הכלכלי לבעלי הזכויות).

FunkyMonk

New member
אבל זה לא מתיימר להיות משהו אחר

אמנם זה העתק של הדיסק, אבל הסידי הזה מופיע בתוך בוקסט, ולא בתור אלבום. הוא אינו אלבום וגם לא יצא בשום מתכונת אחרת הדומה לאלבום, אוסף, או הופעה. לא יודע אם לקרוא לזה בוטלג או דיסק מזוייף (אבחנה מטומטמת לדעתי, אבל תעשי כאוות נפשך לא אפריע לך). לקחו חלק מתוך בוקסט ושיחררו אותו בצורה שונה. לדעתי האישית, בגלל שזה נלקח מתוך אוסף, ושוחרר בנפרד, זה בוטלג. תקראי לזה איך שאת רוצה, אני לא רואה הבדל, מבחינתי זו הוצאה לא חוקית וזה מה שמשנה.

אתה שוב מתעקש לא להבין

וגם להטעות אחרים. למה? לפעמים דיסקים שהם חלק ממארז, נמכרים בנפרד. זה תלוי בחברת התקליטים, ובקמפיין השיווק שלה. אין בכך משהו לא חוקי, וזה וודאי לא בוטלג.

FunkyMonk

New member
אוי ווי..

לא הטעיתי, להפך, רשמתי שאני לא יודע אם לקרוא לזה בוטלג או דיסק מזוייף. את מתקשה להבין שזה לא ממש מעניין אותי, ובכל זאת מנסה להוכיח שאת צודקת במשהו, למרות שהוא קצת מטופש. לא מאד איכפת לי אם את קוראת לזה בוטלג או דיסק מזוייף... אבל כן מציק לי שאת מנסה להוכיח שאני טועה במשהו שאני לא. לא טענתי שזה בוטלג, בטח לא אמרתי את זה כעובדה. אמרתי שלדעתי זה בוטלג. לעומת זאת, את נוטה להטעות בהרבה דברים. הנה ציטוטים נבחרים מההודעה שלי: "לדעתי האישית, בגלל שזה נלקח מתוך אוסף, ושוחרר בנפרד, זה בוטלג." " תקראי לזה איך שאת רוצה, אני לא רואה הבדל, מבחינתי זו הוצאה לא חוקית וזה מה שמשנה." אל תעליבי אותי ותגידי לי שאני מטעה, בבקשה. הטעייה זה כשאני טוען משהו כעובדה כשהיא לא עובדה, או שאני מגבה טענה בדברים לא הגיוניים, או שקריים, או שאי אפשר לדעת מה הם. (אני אמנע מלהזכיר)

flowerboy69

New member
אל תרגיש רע...

גם אני בעיקרון לא מבדיל בצורה מלאה בין הדברים.בעיקרון מזוייף זה דיסק שקיים בצורה רשמית אך הועתק על ידי גורם אחר ומופץ שלא על ידי החברה ובוטלוג זה דיסק מקורי שאין כמוהו בצורה רשמית

holo

New member
אני חשוב שזאת הוצאה לא רשמית

לכן היא גם לא נכללה ברשימת האלבומים הנ"ל.

holo

New member
המון

קיימים הרבה מאוד הקלטות וידאו ואודיו שהוקלטו על ידי אוהדים בקהל בצורה לא רשמית וחוקית והם מופצים/נמכרים ברשת ובמקומות שונים. בעיקרון, כל אחד יכול לצרוב אוסף שירים שהוא רוצה ולהפיץ אותו בדרך לא רשמית (חנויות מוזיקה גדולות), אך זהו מעשה לא חוקי. הוצאות לא רשמיות כאלו נקראות "בוטלגים" והן נפוצות מאוד בקרב האוהדים, במיוחד אצל פינק פלויד, שאצלה יש ביקוש גדול להופעות מוקלטות של הלהקה משנות השבעים והשישים בעיקר.

Pink Floyd 117

New member
קיבלתי את ההערה לתשומת ליבי...

כשקראתי למטה שזה כתוב ב"שאלות נפוצות" התחלתי לקרוא, אבל הגעתי רק ל Relics, אני עדיין קוראת...

למעלה