חבר'ה, אני צריך עזרה - הדת מול המדע

Fred Bear

New member
חבר'ה, אני צריך עזרה - הדת מול המדע

טוב... קצת הקדמה... אני חייל שנמצא כרגע בהשלמת קא"רים (קציני ארגון רפואה), השבוע האחרון היינו באבט"ש... במהלך החזרה לבסיס התפתח ויכוח עם אחד החבר'ה בקורס (דתי... בואו נקרא לו X)... אז ככה: הוא כמובן טוען שהאדם נוצר לפי כל הדברים שכתובים בתנ"ך (נו... אתם יודעים - מעפר באת ולעפר תשוב... האישה נוצרה מאיזה צלע של הגבר)... ואני וחברים אחרים אמרנו שבעצם האדם התפתח כתוצאה מתהליך ארוך שנקרא אבולוציה... מיותר לציין שכמובן X אמר שהאבולוציה זה שקר וטען שזה שטויות שמוצא האדם מהקוף (אל תיתפסו לקטנה שבעצם מדובר ביצור קדמון)... קיצור- השאלה היא כזאת- כל אחד אמור להביא ביום ראשון איזשהן הוכחות בנוגע לתפיסה שלו (הוא צריך להביא איזו הוכחה שהאדם נוצר מרוח או חול או משהו כזה) ואני צריך להביא הוכחה שהאדם התפתח בזכות האבולוציה... אז נכון שעשיתי 5 יחידות ביולוגיה בתיכון אבל עבר מספיק זמן מאז ומעבר לעובדות הבסיסיות שזכרתי על האבולוציה לא יכולתי להיכנס לזה יותר לעומק... אז החלטתי לעשות קצת שיעורים ואיפה אפשר לעשות שיעורים אם לא בפורום הזה? שמעו, אני לא מתכוון לגרום לו פתאום להבין ולהאמין שיש כזה דבר שנקרא אבולוציה... הרי ברור שזה לא יקרה... אבל אני פשוט צריך כל מיני דברים שיוכלו להעמיד אותו במקום... מקווה שהבנתם פחות או יותר על מה אני מדבר... ואני מניח שעם התשובות שלכם יהיו לי עוד שאלות... אז בתקווה שעד שבת בערב יהיה לי מספיק חומר ותשובות לכל מה ש-X יגיד... אגב... תוך כדי הויכוח דיברנו על זה שהאדם נוצר מיצור קדמון שנוצר ממשהו שלפניו וכן הלאה כשבסופו של דבר כל היצורים נוצרו מיצור חד תאי... X שאל מאיפה היצור החד תאי הזה הגיע ולא היתה לי תשובה אז הוא אמר שבגלל זה כל התאוריה של האבולוציה מופרכת... שמישהו יחזיק אותי לפני שאני מתרגז!!!

Caligola

New member
טוב, אני אתחיל דווקא מהסוף..

ומשם אתקדם להתחלה. גיל כדור הארץ נקבע לפי בדיקות גאולגיות כבן 4.5 מילארד שנים, נמצאו מאובנים של בקטריות מסוג Cyanobacteria והם מתוארכים כבני 3.8 מילארד שנה. כאשר כדור הארץ נוצר לפני 4.5 מילארד שנים(מינימום), הוא נוצר מעננים מולקולורים והוא נוצר ככדור אש רותח, על פי הערכות לקח לו כ-500 מיליון שנה להתקרר, זאת אומרת שבין הזמן שלפני 4 מילארד לבין הזמן שלפני 3.8 מילארד חלה היווצרות של הבקטריה Cyanobacteria, ועל פי שני הנתונים האלה זה עובדה שהיתה היווצרות של אותה הבקטריה. לפי תאורית abiogenesis הבקטריות הראשונות שנוצרו, נוצרו בתהליך ארוך מחומר דומם, וכאמור תחום המחקר העוסק בבדיקת אפשרויות של כיצד תתכן יצירה של אורגניזם חי מחומר דומם נקרא abiogenesis, כרגע לא נצפתה התהוות של אורגניזם חי מחומר דומם בתנאי מעבדה. זה לא אומר ש-abiogenesis לא יתכן, אלא רק ש-abiogenesis לא נצפה. חשוב להדגיש בדיונך איתו, שמדובר בשני ענפי מחקר נפרדים, ובשני תאוריות נפרדות, והניסיון להקיש מ-abiogenesis אל תאורית האבולוציה הוא פסול, זה יהיה דומה לניסיון להפריך את תאורית כוח המשיכה באמצעות הפרכת אפשרות של היווצרות כוכבים מעננים מולקולרים, זה לא ממש תופס, וזה לא רלבנטי. לומר שתאורית האבולוציה לא ישימה ללא abiogenesis יהיה זהה לטענה שמטריה לא יכולה לעבוד ללא השירות המטארולוגי. יש לתאוריות האבולוציה ראיות למכביר, כך שגם אילו abiogenesis היה נפסל זה לא היה אומר לנו דבר על תאורית האבולוציה מהסיבות שכבר הסברתי. לגבי ראיות/עדויות, יש כל מיני סוגים של ראיות/עדויות, וזה החל מנגיפים שרוכשים עמידות לתרופות (נגיף האיידס הוא דוגמה טובה לכך), זה ממשיך בתופעה הנקראת "התמיינות" בה נראה בטבע שמין אחד נפרד לשני מינים נפרדים ושונים אשר כבר לא יכולים להתרבות אחד עם השני, זה ממשיך באיברים הנקראים Vestigal Organs שזה איברים חסרי שימוש בגוף האדם (תוספתן, שיני בינה, עצם העוקץ, שרירי האוזן, השריר planatris, פטמות אצל זכרים וכו'..), אתה יכול אם תרצה להדגיש בפני הבריאתן שהפגמים המצויים בגוף האדם (ויש כאלה למכביר) הם תעודת עניות לבורא תבוני, הראיות ממשיכות במאובנים המראים מורפולוגית ביניים, כלומר: מורפולוגיה של יצור שהוא בשלבי התפתחות בין קוף לאדם, ויש גם מאובנים המראים מורפולוגיה של יצור שהוא נמצא בשלבי התפתחות בין זוחל לציפור, ויש גם מאובנים המראים שלב-אחרי-שלב את ההתפתחות של הסוס המודרני מחיה קדומה שחיה לפני 50 מיליון שנה והיתה דמוית כלב וכו'.. בד"כ בריאתנים מנסים לפרש את הראיות התומכות בתאורית האבולוציה באופן כזה שהראיות יסתדרו עם השקפת עולמם, אולם סוג הראיות היחידי שלא ניתן לפרשנות הם מאובנים המראים שלבי ביניים (מאובן של יצור שהיה חצי אדם וחצי קוף), נגד ראיות כאלה בריאתנים נשארים חסרי אונים.. (למרות שהם לפעמים מנסים גם כאן לטעון בכל זאת שלא מדובר בשלב ביניים).. יש בטאגלינס את המאמר שאני כתבתי על ממצאי המאובנים בין קוף לאדם, ראה שם את הממצא Turkana Boy (לדעתי הוא מהווה את הראיה החזקה ביותר להתפתחות של האדם מקוף).. ויש עוד מאמר שכתבתי העוסק בעדויות לאבולוציה, אתה יכול לנבור שם ולאסוף משם קליעים 5.56 בתור תחמושת, ולהשתמש בתחמושת (מטאפורית כמובן) בשעת הצורך.. החומר לשני המאמרים שכתבתי לקוח מהאתר talkorigins, ו-talkorigins הוא האתר המרכזי ברשת המציג את תאורית האבולוציה מהזווית המדעית, והחומר הנמצא ב-talkorigins לקוח ממגזינים מדעיים שעוברים ביקורת עמיתים (peer-review journal). ואם יש לך שאלות נוספות אתה מוזמן לשאול.

זיקוקית

New member
חבר'ה אל תריבו. אנשים נרצחו על פחות

הבחור לא ישתכנע לקרוא הרבה חומר בביולוגיה ובסטטיסטיקה, ואתה לא תתעניין במיוחד בתורה, נביאים, כתובים, חז"ל ופוסקים. מראש הוא לא ישכנע אותך ואתה לא תשכנע אותו. תאוריה מדעית ראויה לשמה אינה מתיימרת לספר את האמת, להבדיל מן הטקסט הקדוש בו כל מילה היא אמת צרופה. תאוריה מדעית ניגשת ללא הפסק למבחני הפרכה; לרוב היא גם נכשלת בהם ומפנה את מקומה לתאוריה מדעית אחרת אשר גם היא, בבוא תורה, תוחלף באחת מדויקת הימנה. כפי שאתה בודאי כבר מבין, חוקי האבולוציה חלים גם על תאוריות מדעיות, ומשום כך גם האבולוציה עוברת אבולוציה. גם הדתות מתפתחות בתהליכים אבולוציוניים-דרוויניסטים, אך גם את זה לא בטוח שתוכל לספר לבר פלוגתתך. תוכל אולי לפנות אל חוש הענווה (אם יש דבר כזה) ולשאול אותו על סמך מה הוא משוכנע כל כך שהוא יודע את האמת אשר אתה אינך מתיימר לדעת אותה בביטחון כל כך נמרץ. אם הוא יספר לך שהוא בוטח בהשם צבאות, השתדל להשתתף בכנות בשמחתו. אחרי הכל, אתם צריכים לשרת יחד ולבטוח אחד בשני גם בעניינים של כאן ועכשיו וגם תחת אש בקרב, אז למה לריב על שטויות

Fred Bear

New member
לא לטעות...

לא מדובר בריב ואולי המילה ויכוח היא מילה לא נכונה... אולי דיון זו מילה יותר נכונה... הדיון הזה שהיה לנו לא גרם לנו לריב ופתאום לשנוא אחד את השני... אנחנו בכל מקרה בקשר טוב כמו שהיה עוד לפני הדיון הזה... אבל סתם נחמד לפעמים להיכנס לדיונים כאלה כי הם פשוט מעניינים... גם אם מתחילים אותם בידיעה שאף צד לא ישכנע את הצד השני (ובתאכלס גם לא מנסים...) סה"כ זה כמו שמישהו יתוכח עם מישהו אחר על איזה מקצוע יותר מעניין - כימיה או ביולוגיה? בכל אופן... מדובר באנשים רציניים... דיונים שכאלה לא גורמים לנו להתייחס אחרת אחד אל השני ולא גורמים לסכסוך...

התולעת1

New member
הרבה ספיקות החלו לנקר בי

אתמול דיברתי עם פרופסור על האבולוציה והאלוקים ומאז יש לי ספיקות... הפרופסור הסביר לי כיצד "הכל הוא מקרה", שתי עיניים הם מקרה, שתי אוזניים הם מקרה, לשון היא מקרה, שיניים הם מקרה, לב הוא מקרה, מוח הוא מקרה, חוקי הטבע הם מקרה, השמש היא מקרה, הכל נובע מצירופי מקרים. הפרופסור אמר לי, שאם אחשוב על כך "ממש חזק", גם אני אצליח להבין שלעולם שלנו אין תכלית... ובכן, חשבתי על כך בכל הרצינות, ולפתע נהיו לי ספיקות, "האם באמת יש אלוקים? או שאולי התפתחנו בתהליך של מיליוני שנים ללא עזרה של שום מישהו חכם, כך שהעולם והיקום שלנו הגיעו מעצמם במקרה?" שאלתי את עצמי "מדוע יש לנו בדיוק שתי גבות? ומדוע הן דוקא מעל העיניים?" אולי זה מקרה? והדבר עשה לי ספק בלב. אחר כך חשבתי על חוקי הטבע, ושאלתי את עצמי "אולי הם במקרה מאפשרים לי לחיות?" וזאת הודות למה שאמר לי הפרופסור, הוא גרם לי לספיקות... למחרת בבוקר, נתמלאתי ספיקות! ראיתי את השמש הזורחת בשמיים מכיוון שכדור הארץ מסתובב סביבה, וחשבתי על המקריות שהביאה לכך. אחר כך ראיתי עננים, וחשבתי על חוקי הטבע המאפשרים גשמים, ואמרתי לעצמי "אולי זה קורה במקרה?" אחרי זה היה לי מאוד קשה להתפלל, בגלל שהאמונה החלה להחלש אצלי, אתם מבינים? לאחר מכן היה לילה, וראיתי את הירח המסתובב סביב כדור הארץ כמו לווין, וחשבתי לעצמי "אולי גם זה קורה במקרה?" הרבה ספיקות החלו לנקר בי. ראיתי נמלה עוברת בחדר שלי וגרגיר לחם בפיה, שאלתי את עצמי "הנמלה הזאת לא מספיק חכמה בשביל להבין שהיא צריכה להביא את האוכל הזה למושבה שלה, אז איך נמלים אחרות מספיק חכמות בשביל לדעת לבנות קן, או לשמור על המלכה או להאכיל את הצאצאים? הרי אין להם בית ספר!" התקשרתי מהר לפרופסור ושאלתי אותו. "אלו האינסטינקטים" הסביר לי הפרופסור, "הם גם הגיעו במקרה". ובכן, חשבתי על כך כמו פרופסור חכם, ולבסוף הגעתי למסקנה "זה חייב להיות מקרה"! לאחר מכן התחלתי להסתכל על הדברים אחרת. ראיתי שיש לי ידיים כדי לכתוב ולצייר, ושאלתי את עצמי "אולי גם זה מקרה?" ומה שאמר לי הפרופסור נראה לי מאוד הגיוני, שאין תכליתיות לשום דבר בעולם. חשבתי על הרגשות שלי, הבינה והתודעה ואפילו על המצפון שלי ואמרתי לעצמי "אולי זה הכל נובע ממקרה?" חשבתי על זה שהשיער צומח לנו על הראש, מהר יותר משהוא צומח לנו על החזה ואמרתי לעצמי "איזה מקרה נהדר!" שאם זה לא היה כך, הייתי צריך להתפשט אצל הספר כל כמה שבועות. כמה ימים לאחר מכן הלכתי לטיול בנגב, בה היתה סופת חול וגרגירים רבים עפו לכל עבר, אך הריסים שבי, מנעו מהם להיכנס לי לעיניים. אז חשבתי לעצמי "זה מוכרח להיות מקרה"! אז כבר לא האמנתי שיש אלוקים מאחורי הבריאה, הבנתי שהכל חייב להיות תוצאת מקרה, הרי לא יכול להיות שכל המדענים והפרופסורים האלה טועים. עוד באותו היום בנגב, קנינו גלידה קרה שהיתה מאוד טעימה ואמרתי לעצמי "איזה מקרה נהדר זה שיש לנו לשון", כי אם המקרה הזה לא היה קורה, אז לא הייתי יכול להנות מהגלידה הטעימה כל כך. אחרי כך רציתי לאכול גבינה מהצידנית שלנו, אך היא היתה בת כמה שבועות, אז הרחתי אותה קודם כל וחשתי בסירחון. זרקתי את הגבינה, ואמרתי לעצמי "זה חייב להיות מקרה שיש לנו אף להריח", וכשחשבתי על כך אפילו יותר, הבנתי שזה גם חייב להיות מקרה, שאנו מזהים סירחון ויודעים להתרחק ממנו ולהבין מהוא דבר מקולקל. אחרי כמה חודשים אשתי ילדה תינוק, והדוקטור סיפר לי שהתינוק נולד עם גולגולת בקועה כי רק כך הוא מסוגל לצאת מהרחם הצר של האשה. "אם זה לא היה כך, אז התינוק לא יכול היה לצאת" הסביר לי הדוקטור. "דוקטור, האם הילד שלי ישאר עם גולגולת בקועה לעד?" שאלתי אותו. אז הדוקטור הסביר לי שהגולגולת נסגרת אחרי שהתינוק נולד, ונחה דעתי. חשבתי על הרעיון הזה רבות, והגעתי למסקנה שזה חייב להיות המקרה הנהדר ביותר, כי אם הוא לא היה קורה, אז לא הייתי כאן ולא יכול היה להיות לי ילד. כמה ימים לאחר שנולד התינוק, הרגשתי שבא לי להתפלל! להתפלל לכל למקרים המופלאים, לכל המקרים האלה שכל כך עוזרים לי וכל כך איכפת להם ממני, המקרים האלה שנתנו לי ראש לחשוב ולהרגיש וידיים לכתוב ולצייר ועולם מסודר שבו אוכל לחיות ולהנות. החלטתי לקרוא למקרים האלה בשם "אלוקים" ומאז אני מתפלל אליו, כי אני כל כך אוהב את כל מה שהוא עשה בשבילי ואת החיים שהוא נתן לי במקרה, ומאז אני אדם דתי.

אתחיל מהסוף. הדת חשובה לאדם דתי

ואני חושב שאם הוא רוצה להאמין שהעולם נברא כמו בסיפורי הבריאה תן לו ל"נצח" בויכוח.
אם אתה מתכנן להתוכח איתו אני מוכן להיות הצד השני ולהוכיח לי שהוא צודק והעולם נברא כמו בספר בראשית.
אני רק צריך להביט בפרקים הראשונים של בראשית כי מכיתה ב' לא קראתי אותם.
זה שיש מאובנים לא מוכיח שהאדם נברא מהקוף או מהחידק וגם בתיאורית האבולוציה יש חורים.

Fred Bear

New member
ובתנ"ך אין חורים?

לך תוכיח שהאדם באמת נוצר סתם ככה ביום בהיר אחד מהרוח או מחול של איזו דיונה בעירק...? ברור שאין מה לעשות... הויכוח אולי חסר טעם כי בסופו של דבר זה מה שהבחור מאמין בו... ובסופו של דבר כשמדובר בעניינים רוחניים אז הרבה יותר קל להגיד "זה פשוט ככה"... כי זה עניין מיסטי שאנשים פשוט מקבלים כמובן מאליו... כי איזה מישהו החליט לכתוב איזו אגדה שהצטרפה לאגדות של אנשים אחרים ובסופו של דבר נוצר איזה ספר...? במדע אתה לא תגיד "זה פשוט ככה"... הרי צריכות להיות הוכחות קצת יותר מוצקות מלקבל דברים כמו שהם... בגלל זה יש כימיה ופיסיקה וביולוגיה... שבסופו של דבר נותנים עובדות קיימות, נתונים סטטיסטיים שאי אפשר להתווכח איתם אלא אם אתה מאמין באיזה משהו שכביכול שולט על הכל וגורם לסטטיסטיקות להיראות כמו שהן...

בכלל לא. במדע יש חורים יותר מהתנ"ך

נתחיל בתאוריה ה"מדעית" שהשמש הסתובבה סביב כדור הארץ במעגל. נמשיך בתיאוריה הרפואית של אז שלא ידעו מה זה חידקים. אח"כ ניוטון לא מדויק. התנ"ך מדויק לגמרי.
אתה רק לא מבין כמה הוא מדויק.
לאדם דתי האמונה חשובה. המדע הוא לא דת וכל הזמן מוצאים דברים חדשים. גם האבולוציה היא לא דת. איך תסביר את ה"קפיצות" ממטילי ביצים ליונקים עם רחם? לדעתי אין יתרון אבולוציוני. מבחינה אישית מה התועלת בפגיעה בחבר שלך? למדת תיאוריה מדעית שנקראת פסיכולוגיה?

וחוץ מזה הוא תמיד יכול לומר שזה

שנבחרה דווקא האפשרות הזאת שהופיע האדם מכל הסטטיסטיקות מוכיחה שיש אלוהים. נבחרה האפשרות שכתוב בתנ"ך שאלוהים רצה.
לך תוכיח לו שאלוהים לא רצה את הסטטיסטיקה הזאת.
כמו שאוהדי בית"ר ירושלים צועקים "יש אלוהים" כשבית"ר מנצחת.

Fred Bear

New member
תשובה...

קודם כל... אני לא מנסה לפגוע בחבר... חס וחלילה... זה הדבר האחרון שאני רוצה... אני גם לא רוצה לשכנע אותו לחשוב כמוני... סתם אני לא רוצה להגיע למצב שפשוט אין לי מה לענות לו... ולך אתה תוכיח שאלוהים עושה את הסטטיסטיקה... הרי זה בלתי אפשרי... אז מה בעצם עושים...?

אני מאמין שאלוהים גרם לסטטיסטיקה

הזאת.
היא הכי מוצלחת והאלוהים תכנן שרק היא תופיע. נסה להוכיח לי שלא.
אתה שם לב שאני כותב בשבת?
אני לא דתי.

../images/Emo2.gif אתה כותב בשבת! אלוהים לא מרשה!

כתוב בתורה בפירוש שאסור לעבור בשבת, והרי כל אחד יודע שתיקתוק על מיקלדת זו עבודה מאד מאד קשה ומעייפת, אפילו יותר מאשר לקום וללכת לשירותים, אלוהים יעניש אותך תזהר ממנו! (איזה מזל שמותר לנשום בשבת...)

Fred Bear

New member
מעבר לעובדה שאתה מאמין...

שאלוהים גרם לסטטיסטיקה... תנסה לגרום לי גם להאמין שזה באמת ככה... תוכיח לי שכן
(אחי... אני אשתף איתך פעולה... נראה לאן זה יוביל)

יש סיכוי קטן להיווצרות כדור הארץ

היפה הזה עם כל הצמחים ובע"ח האדם בשעה שמיליארדי הכוכבים שוממים וחמים או קפואים?
אלוהים ארגן את זה. הדתיים אומרים דבר כזה: פתח ספר ותראה בו הרבה אותיות מסודרות וכתוב בספר משהו מעניין ויפה. תאמין שבמקרה או בסטטיסטיקה נשפך דיו ונוצר ספר או תחשוב שמישהו כתב את הספר? אם אתה רואה את העולם היפה שלנו ברור שאלוהים תכנן את הסטטיסטיקה שיראה כמו שהוא נראה. איך מכל האפשרויות הסטטיסיקה הקטנטנה הזאת נבחרה?

Fred Bear

New member
העולם היפה מלא באגים...

זאת אחת הבעיות בויכוחים כאלה עם דתיים... או שהם תמימים או שהם פנאטים... ולפעמים פשוט חייבים להישאר פעורי פה בשביל להאמין שהם אומרים את הדברים האלה... זה פשוט עצוב שבנאדם מוכן לקבל דבר מסויים כי זה מה שכתוב באיזה ספר מונפץ ולא רוצה בכלל ללכת ולבדוק את העניין... להיכנס קצת יותר לעומק ולשאול שאלות... החבר'ה שבדר"כ שואלים את השאלות האלה גם חוזרים בשאלה... אז כנראה שיש כמה אנשים כאלה שכנראה העולם הדתי פספס קצת ולא הצליח לשמור על התמימות שלהם או לדכא את יצר הסקרנות שלהם... בכל אופן- כנראה שכמו שהם חושבים שאנחנו מסכנים בגלל התפיסה שלנו (זה מה ש-X אמר לי...) אז גם אנחנו יכולים לחשוב ככה אותו דבר לגביהם... אבל מבחינתי שיעשו מה שהם רוצים ואם זאת הדרך שבה הם בחרו לחיות אז שיהיה להם לבריאות... אבל שוב, זה סתם גורם לי לפעמים לתהות איך אפשר לחיות ככה... לקבל את הדברים כי הם כתובים בספר אגדות... אז יש לי הצעה: אולי גם אנחנו נכתוב איזה ספר כזה? מי יודע... אולי בעוד כמה מאות או אלפי שנים אנשים יאמינו בספר שלנו? אפשר גם למצוא לו שם ממש מגניב ולהמציא סיפורים עם חלליות ואפשר גם להמציא יצורים שנקראים דינוזאורים... אולי אפשר אפילו לחשוב על איזה כמה חבר'ה שעשו קצת בלגאן אז הדבר הרוחני הזה (אפשר למצוא גם לו איזה שם נחמד) החליט להעניש אותם...

../images/Emo6.gifאני מנסה לשאול פה ולא עונים לי

אמרו שיש איזה ספר עם סיפור ארוך על חוצנים שהגיעו לכדור הארץ. משהו עם רוזוויל ויצורים שכבר נכחדו.
יכול להיות נחמד לקריאה.
אני לא ניסיתי לשכנע את החברים הדתיים שלי. חלק היו חכמים מאוד.

Fred Bear

New member
טוב... תשובות

כנראה שרק בכוכב הזה היו תנאים שנתנו לאורגניזמים שונים להתפתח... כנראה שהכוכבים הקפואים או הרותחים פשוט לא מתאימים ליצירת אורגניזמים ספציפיים וכל מה שמאפשר חיים שם זה סוגים שונים של חיידקים... שגם אותם אגב כבר מתחילים לגלות בכל מיני בדיקות שנעשות על כוכבים בחלל... אז הסטטיסטיקה לא טועה... יכול להיות שאלוהים ריחף לו מעל כוכבים שונים, חיפש איזה מקום נחמד ויפה, ראה את כדור הארץ ואמר לעצמו: "הו, הנה כוכב נחמד... למה שאני אעשה לעצמי עבודה קשה ושאני אתחיל להכין כוכב מחדש שיתאים לבובות שלי? אני אקח את כדור הארץ... אני אזרוק לשם כמה דברים כמו בעלי חיים ואיזה גבר ואישה וזהו... הכל יהיה סבבה"... קיצור... כנראה שאלוהים היה חפשן... עצלן בטירוף... ואני אומר שוב... לא מנסה לשכנע את X... כבר אמרתי... מצידי שיחיה איך שהוא רוצה... אם בזה הוא מאמין אז סבבה... אבל אני צריך תשובות... אולי זה יגרום לו קצת לחשוב... ואם הוא יתחיל לחשוב קצת אז זה ישיג את המטרה שלי (גם אם הוא בסופו של דבר יחליט שהוא לא מסכים עם זה...)

תשובות לתשובות../images/Emo3.gif

הוא יגיד ש: 1. אלוהים לא היה עצלן וחיפש באיזה כוכב לזרוק הכל אלא יצר את הכוכב הזה כדי שיתאים לכל.
הוא יגיד שאלוהים ברא את היקום כולו. 2. סטטיסטיקה אומרת שיש הרבה אפשרויות אבל הוא יטען שאלוהים סידר איזו סטטיסטיקה נבחרה לכדור הארץ מראש.
תוכיח שלא. 3. קצת ענווה.
יש דתיים יותר חכמים מהרבה מאיתנו.
יש גם מדענים טובים ביניהם. ראיתי את הפרופסורים הדתיים לרפואה בבי"ח שערי צדק. הם מדענים וחוקרים טובים והם חכמים יותר מהרבה אנשים שאני מכיר. 4. יכול להיות שהחבר שלך לא ידע לענות כי לא אין מי שיכין אותו טוב ואותך הכינו בפורום. תשלח אותו לפורום ואני אכין אותו קצת. יחסי הכוחות לא שווים ביניכם כי אתה פנית לעזרה לפורום והוא לא.
אם הוא לא ידע לענות לך זה לא אומר שהוא פחות חכם רק פחות מוכן. 5. אם יש לחבר שלך משפחה דתית אתה יכול להזיק לחבר שלך. אתה לא תעשה לו טובה גדולה. זאת הסיבה שאני לא מתערב באמונות של החברים שלי.
אני באמת חבר טוב.

כלל לא מסכים עם הגישה שלך

קודם כל זה שיש פרופסורים ודוקטורים מאד חכמים שמאמינים באלוהים זה לא תירוץ, הרבה פעמים הרגש והצורך ברוחניות עולים על השכל הישר וההגיון הפנימי, עבור כל תופעה ואפילו ההזוייה ביותר תמצא תמיד אנשים הנחשבים מאד חכמים שמאמינים או תומכים בה, אבל העניין הוא שהרוב המכריע של המדענים מסכימים בינהם שההסבר האמיתי למה שאנו רואים סביבנו הוא המפץ הגדול ותורה האבולוצייה, ולא שום אלוהים בלתי נראה שיצר את כל זאת בידיו הבלתי נראות, אין שום חיזוק לטענה המגוכחת הזו והיא לא יותר טובה מכל אגדת ילדים ממוצעת שאיזה פרופסור טוען שהיא נכונה. אני בניגוד אליך חושב שכן יש מקום לקיים דיון בנושא עם אנשים דתיים, זה לא טבו שאסור לדבר עליו ואסור להפוך זאת לטבו, תחשוב שאתה מגיע לעשות מילואים עם יחידה חדשה ופתאום מתברר לך שיש ביחידה כמה אנשים שבטוחים שהעולם מרובע, האם זה יהיה נורא כל כך אם תנסה להסביר להם שהעולם הוא בעצם עגול? איזה מן תירוץ זה לא לנסות להראות לאדם את האמת כי זה עלול לפגוע בו? אני לא מקבל תירוצים חלשים כאלה, החבר שלו לא טיפש ויש לו ראש על הכתפיים, זכותו (וחובתו) לשמוע דעות שונות מאנשים שונים ולאחר מכן להחליט על דרכו, אף אחד לא מכריח אותו ללכת ולהתעמת עם המשפחה שלו בנושא, אבל למה למנוע ממנו את המידע בטענה מגוכחת שזה עלול לפגוע בו? לא מקובל עלי. משתמש בצלילים

למעלה