חבר'ה, אני צריך עזרה - הדת מול המדע

Fred Bear

New member
הספקתי לעבור על חלקם...

ואני מכיר את האתר הזה עוד מלפני כמה שנים טובות... אפילו הייתי חבר באתר והייתי מה שנקרא "שגריר"... אז את רוב הכתבות אני מכיר... אבל בכל מקרה אני אצטרך יותר להתעמק בהם...

התולעת1

New member
אתה צריך להבין רק דבר אחד

זה סיפורי אלי פונדיני, בספר `מרכבות האלים` והגוי הזה, כבר חזר בו מהשטויות וההבלים שלו, זה רק ספקולציות ותאוריות אפשריות, בלי לקבל את מה שאמרה התורה. אבל הוא שקרן מקצועי, למה? מאיפה הוא יודע בכלל שהיה קריעת ים סוף? כתוב איפה?בתורה''''עכשיו בוא אני אסביר לך דבר פשוט, אתה צריך להבין, אתה בן אדם שקבל שכל. אי אפשר לקחת קטע אחד מהתורה,ואת הקטע בשני לא

התולעת1

New member
תצלול בצלילים שלך

מסתמן שהנך בדרך הנכונה להגיע אל יעד חקירתך ולכל המשמעויות הנלוות מכך. יישר כוח. קח נא מעט אויר לנשימה והתכונן לצלילה העמוקה... אצייד אותך בזוג סנפירים ובבלון חמצן חדש ומרענן, ומכאן מובטח (בעהי``ת) שתגיע בשלום למעוז חפצך האמיתי... דרך צלחה. כעת, נא אחוז מהשאלה לקמן לעניין כל ההתעסקות הלוגית בנוגע לתפיסת היסוד (או להפיכין, מעניין אי היכולת האנושית לתפוס) מציאות של בורא לעולם: נשאל: האם ייתכן שבורא עולם הוא מוגבל? יהיה זה שיאמר: כמובן שאינו מוגבל! הרי הוא כל יכול, בורא עולם ומלואו! נענה לאותו האחד: האינך חושב שאתה מגביל במחשבתך את בורא-העולם בכך שקבעת שאינו יכול להיות מוגבל? משמע: בתור הכל-יכול, הקב``ה מוגבל ואינו מוגבל גם יחד... אינו מוגבל במוגבלותו, ומוגבל באי מוגבלותו. אינו מוגבל באי מוגבלותו, ומוגבל במוגבלותו. הקב``ה הוא הכל והכל הוא, ואין עוד מלבדו בכל הרבדים של היקום, והכל עומד כלא חשוב בהשוואה אליו יתברך: אחד! אלופו של עולם בכל ח` הרקיעים, הארץ וארבע רוחות שבעולם. ``אל עולם``: שהוא העולם והעולם זה הוא!, ואין שום דבר נפרד ממנו; שגם הנבראים הם אחד עמו. ולא חלילה וחס, ``אל העולם``, לאמור: שיש עולם וישנו הקב``ה, ושהוא האל (מלכו) של העולם המופרד כביכול ממנו... ורק הוא להחליט האם לחשוף את הדרו בפני יצירי כפיו או להיות נמצא ואך בהסתר מהם! נבין: א.למי שיש סוֹף -- יש לו התחלה •התחלה שהייתה מאז ומעולם -- לא הִתחילה את עצמה -- שהרי כבר הייתה קיימת מלכתחילה ואין צורך בּהתחלתה •התחלה שמעולם לא הייתה-- לא התחילה את עצמה -- שהרי לא הייתה קיימת מלכתחילה כדי להתחִיל את עצמה » אין התחלה שהתחילה את עצמה » כל התחלה החלה ע``י מתחִיל (שקדם לה) » למתחיל אין התחלה -- שאם לא כן, יהיו מוּתחלִים בלי מתחיל » למי שאין התחלה -- אין לו סוף ב.למי שהוא נִברא -- יש לו בּרִיאה •בריאה שהייתה מאז ומעולם -- לא בּראה את עצמה -- שהרי כבר הייתה קיימת מלכתחילה ואין צורך בּברִיאתה •בריאה שמעולם לא הייתה -- לא בראה את עצמה -- שהרי לא הייתה קיימת מלכתחילה כדי לִברוא את עצמה » אין בריאה שבראה את עצמה » כל בריאה החלה ע``י בּוֹרא (שקדם לה) » לבורא אין בריאה -- שאם לא כן, יהיו בּרוּאים בלי בורא » למי שאין בריאה -- אינו נברא ג.למי שהוא מוּגבל -- יש לו מוּגבלוּת •מוגבלות שהייתה מאז ומעולם -- לא הִגבילה את עצמה -- שהרי כבר הייתה קיימת מלכתחילה ואין צורך בּהגבלתה •מוגבלות שמעולם לא הייתה -- לא הגבילה את עצמה -- שהרי לא הייתה קיימת מלכתחילה כדי להגבִּיל את עצמה » אין מוגבלות שהגבילה את עצמה » כל מוגבלות החלה ע``י מגבּיל (שקדם לה) » למגביל אין מוגבלות -- שאם לא כן, יהיו מוּגבלים בלי מגביל » למי שאין מוגבלות -- אינו מוגבל כל טוב...

זיקוקית

New member
אתה לא הוגן

אתה לא כותב את הדברים במו אצבעותיך אלא מעתיק ומדביק ממקום אחר. מה שאתה בונה בשניות ספורות מאלץ אותי (אני מניחה שחוץ ממני אין פה עוד מישהו מזוכיסט מספיק לעקוב אחריך) לדשדש שעה ארוכה במקום. ואין מה לדבר על זה שלא למדתי כלום, היות שאת הדברים האלה כבר קראתי במקומות אחרים, באותן מילים ובאותם סימנים נוספים בדיוק.

התולעת1

New member
נכון מעוד

לא תמצא בשום מקום בפורום זה או אחר שהדברים האלה נכתבו ע''י מישהו אחר חוץ ממני,אני מדביק אומנם א'הדברים לעיתים שוב,מכיון שהם קשורים לאותו נושא שכבר דשתי בהם

SilentMike

New member
אונטוגנזה חלק 1.

הוכחות למוצא משותף ולמקרו-אבולוציה מההתפתחות העוברית של חולייתנים. תרגום שלי למאמר ב-TalkOrigins.org: עמוד 1.

התולעת1

New member
אתה ההוכחה למציאות הבורא

כיצד אתה ההוכחה למציאות הבורא. אם נבראת ולא ע''י עצמך מוכרח שהיה בורא שקדם לך, ומה ההוכחה שנבראת? יש 2 אפשרויות, או שהית לפני שנבראת או שלא הייתי לפני שנבראת, אם היית לפני שנבראת, לא נבראת כי היית, ואם לא היית לפני שנבראת? איך נהיית? הרי לא היית? זאת ההוכחה שיש בורא לעולם, יהיה לך קשה קצת לתפוס אז אחזור עוד פעם ההוכחה שאני ואתה נבראים, היא זה שאנחנו לא בראנו את עצמנו, איך נוכיח שלא בראנו את עצמנו? יש 2 אפשרויות, או שהיינו לפני שנבראנו ואז אם היינו לפני שנבראנו לא נבראנו כי היינו. והיינו תמיד זה בלתי אפשרי, כי אנחנו בעלי זמן, אם לא הינו לפני שנבראנו, איך נהיינו הרי לא היינו? מוכרח שהיה מישהוא שקדם לנו שברא אותנו, עד פה הבנתה כן או לא? אתה יכול לחזור על זה?

התולעת1

New member
בקיצור ולעיניין

אי אפשר לברוח מהמציאות הזאת. תנסב לבלבל אותנו באלף תיאוריות תבדקו רק את הדברים תשמע תיאוריה או הוכחה, הוכחה מה ההוכחה? בא תבין לאט לאט. הוכחה אני רוצה לראות יסוד להוכחה. בלי יסוד אין כלום! ואני אגלה לך את הסוד: את הסוד הזה אומר הרמב``ם: אדם נבון ופיקח ידע. כך מתחיל הרמב``ם את ספרו המדע ביד החזקה 14 כרכים ספר הראשון ספר המדע להרמב``ם במשנה תורה. מה אומר הרמב``ם: `` יסוד היסודות ועמוד החכמות לידע שיש שם מצוי ראשון והוא ממציא כל נמצא`` ``סיוד היסודות`` אם אתה רוצה להעמיד איזה יסוד בעולם איזה דבר מסוים חייב שיהיה לזה יסוד אם אין יסוד אי אפשר להעמיד. ``יסוד היסודות ועמוד החכמות`` אי אפשר לחוכמה שתשען בלי הדבר הזה . אין חכמה שתתקיים בלי העמוד הזה: ``יסוד היסודות ועמוד החכמות לידע`` אתה צריך לדעת את זה ``שיש שם מצוי ראשון ממציא לכל נמצאים`` אם אין לך את היסוד הזה אתה רק פקה פקה כלאם פאדי אתה מדבר לא לעניין. איך אמר פעם אורי זוהר: ``עלולי כלאם ואולו כלאם`` מילים,רק דיבורים. צריך הוכחות. אין לך תשתוק. כרמל 1 תבין דבר אחד: הנבראים מעידים על בורא. זה שאני פה זה מעיד שיש בורא לעולם. תשים לב: קח צלוחית , אם יבוא אחד ויגיד שהיא לא הייתה אצלו ופתאום היא נתהוותה לו על השולחן כולם יגידו שהוא קוקו. אם יגיד שכל זה נעשה מעצמו הוא קוקו. אבל תבין דבר אחד , הרמב``ם היה גאון עולם חכם אמיתי חכם תלמודי חכם בכל החוכמות. הוא היה במצריים רופא דגול למלך מצריים. כשבאו אצלו מצרים פילוסופים שרצו לשאול אותו על מציאות הבורא והוא ידע על מה הם רוצים לשאול הניח אותם בחדר לבד והשאיר ספר שירים שלו על השולחן. יצא ונשתהה כשחזר ראה אותם מעלעלים בספר. אמרו לו רצינו לשאול אותך שאלה אבל לפני השאלה שבאנו לשאול אותך רצינו לשאול אותך עוד שאלה: מי חיבר את הספר הזה. אמר להם מי חיבר את הספר הזה? אתם לא תאמינו לי. אתם אנשים חכמים אני לא יכול לספר לכם את זה אתם לא תאמינו לי. שאלו אותו נו, נו, תגיד אולי. אמר להם הייתה לי פה קסת דיו והיא נשפכה ונכתב הספר הזה. אמרו לו זה לא יכול להיות. אמרתי לכם שלא תאמינו לי. אבל ככה היה נשפכה לי הקסת דיו וכל הדפים נתמלאו דיו ופתחתי את הספר וראיתי כמוכם את כל השירים פה. אמרו לו אין דבר כזה בעולם לא יכול להיות שקסת דיו תשפך לתוך דפים ויצא אותיות חתוכות ומחוטבות אותו שיעור אותו גודל עם רווחים מתאימים מילה בפני עצמה עם תוכן מילולי עם רעיון עם פזמון דף אחד לא יכול להיות. דפים שלמים אחד ליד השני איך יכול להיות? אמר להם זה התשובה לשאלה הראשונה שרציתם לשאול אותי אם יש בורא לעולם. איך יכול להיות גוף האדם מיליארדים מיליארדים תאים מחוברים אחד לשני תואמים להפליא! מפיצוץ? משטויות? זה יתכן? צלוחית כזה לא יכול להיות לבד. עניים יכול להיות לבד? מאתיים שישים ותשע נימי דם מגיעים לעין. מי השתמש עם מכשירים כאלה לשים אותם? פוקס?! עגולה מסודרת. אין אנשים עם עין במרכז עין בחזה עין ברגל רגל בראש. הכל מסודר. איך זה קרה? מה,היה פיצוץ והעניים עמדו באוויר. פתאום בא גולגולת תח סגרה עליהם ונהיה לבן אדם ראש עם עניים? ואחר כך עפו שיניים באוויר ונתקעו לו מסודר. איזה שטויות. ספרים שלמים ואוניברסיטאות שלמות יושבים כל היום וטוחנים ``כן זה אפשרי`` כן זה תחיה וניסוי וסיכוי וכריט`` ומילים ומילים. ``עלולי כלאם ואולו כלאם``. דיבורים דיבורים.

זיקוקית

New member
עוד קיצור כזה ואבדנו

מרוב שאתה מכאיב כל כך הרבה לאוזניים, אני מוכנה כבר לחזור בתשובה שלימה ובלבד שלא אצטרך לשמוע אותך

התולעת1

New member
פשוט מאוד

כדאי שלא תתבטל מלימוד התורה,תקרא את מאמרי ,יתכן שתצא לידי חובה בלימוד התורה

Charles Darwin

New member
הוא זה היא../images/Emo68.gif

ואני מבין שהדרך היחידה מבחינתך להעביר את "דבר האלוהים" היא להעתיק ולמחזר הודעות בלי לציין מראש שזה מה שאתה עושה. אני מבין ש"אין לך אלוהים" ומבחינתך המטרה מקדשת את האמצעים, אבל יש דבר שנקרא 'אתיקה', אפילו באינטרנט. אם אתה לא בוחל באמצעים, כולל שקר ותרמית, בהעברת המסר, למה שנאמין או אפילו נקשיב לתכנים שלך? רק כדי להבהיר על מה אני מדבר, ה"מאמר" שלך פורסם כבר בפורום הזה וגם בפורומים אחרים (למשל 'אתאיזם ודת' ואפילו 'גאווה צעירה'), אני מניח שזה אתה שפרסמת אותו, תחת השם 'התולעת1', 'I S A A K', או 'המפריך הלאiמי'. כך גם לגבי הודעות אחרות שלך, שחלקן כתובות, מילה במילה, 3 פעמים ויותר רק בפורום הזה. אני חושב שלהבא עדיף במקרים כאלה לתת קישור להודעה המקורית (אחת מהן
) או לפחות לציין שלא מדובר במשהו שטרחת וכתבת בתגובה להודעה שמישהו באמת ובתמים טרח וכתב. ומשום מה יש לי תחושה שגם כשטורחים ומנסחים לך תשובה, אתה לא באמת מתעניין במה שכתוב שם. עובדה שאיכשהו הצלחת להגיע למסקנה שזיקוקית היא זכר.

התולעת1

New member
קודם כל ציינתי לפני כמה זמן

שאני I S A A K,אין לי שום קשר ל'המפריך הלאiמי' שנית אני כותב תגובות בשנית מכיוון שאף אחד לא התיחס עיניינית לתגובות

Charles Darwin

New member
יש לך אולי רעיון איך המפריך הלאiמי

השיג את תמלילי התגובות שלך? אולי בגלל ששניכם לקחתם אותם מאותו מקור? תראה, בשבילך אמנון יצחק הוא אולי חצי אלוהים, אבל בשבילי הוא עוד ראש כת. יש אלפים כמוהו, הם בד"כ כריזמטיים ודמגוגים, אבל לאו דווקא חכמים. לדעתי הטיעונים שלו חלשים (וסליחה על הביטוי, די טיפשיים). קח למשל את אחד הטיעונים היותר "חזקים" שלו ממה שהבנתי: "אם נבראת ולא ע''י עצמך מוכרח שהיה בורא שקדם לך" וכו' וכו' וכו'. חלש אמנון, זה כל מה שיש לך? אני לא יודע מי אתה, מאין באת, ומה מקובל אצלכם. אולי אצלכם מקובל להעתיק ציטוטים, מילה במילה, ממישהו אחר (במקרה הזה אמנון יצחק) מבלי לציין זאת, אבל אצלנו זה לא מקובל. אז בוא נסכם ככה, כל פעם שאתה מצטט את אמנון, ציין לפני כן שזה ציטוט שלו. אולי זה נשמע לך מיותר וטיפשי, אבל ברומא תהיה רומאי, ככה נהוג אצלנו. מה אתה אומר?

Charles Darwin

New member
אוקיי, אז סיכמנו בקשר לציטוטים?

מעכשיו, כל מי שמצטט מישהו אחר (גולש בתפוז, רב מקובל, וכו'), או אפילו את עצמו, מודיע שמדובר בציטוט. אוקיי?

למעלה