חבר'ה, אני צריך עזרה - הדת מול המדע

Fred Bear

New member
כן... רק בעיה אחת

הבנאדם גם ככה שולל כל דבר שאומרים...האמת שאני בספק אם הוא בכלל מקשיב... זה נראה כאילו הדברים נכנסים מאוזן אחת וישר יוצאים מהאוזן השנייה... זה פשוט יוצא כאילו הוא רק מחכה שתסיים להגיד את המשפט בשביל שהוא יוכל להתחיל להפציץ במה נאמר בפרק כזה וכזה (הא כן... ואם הוא בכלל נותן לסיים את המשפט אז זה מצב טוב... בדר"כ אי אפשר לסיים את המילה השלישית). קיצור... הבנאדם שולל כל דבר שאומרים לו, גם בלי שהוא יקשיב... הפלורליסטיות שלו בקרשים... מדינה דמוקרטית אמרנו?

האם הוא מנסה לשכנע אותך../images/Emo35.gif

אני מציע לך שתקשיב לו בשקט עד שישכנע אותך או עד שתפקע סבלנותך. אם ישכנע אותך, טוב. אם תפקע סבלנותך, תבקש להחליף נושא. מצד שני, אם אתה רוצה לשכנע אותו, רצוי שתכיר היטב את היסודות שלו. אבל לפני כן חשוב היטב אם אינך מנסה להיות מיסיונר ובכך להידמות אליו.

Fred Bear

New member
כמה פעמים כבר אמרתי את זה?

בהודעות הקודמות כל הזמן אמרתי והדגשתי שאני לא מנסה לשכנע אותו ולא רוצה שיחזור בשאלה... זה לא הסטייל שלי... כמו שכבר אמרתי... מבחינתי כל אחד שיאמין במה שבא לו... מצידי שתאמין שלכלב שלי יש כוחות על ובעצם הוא מכתיב את כל מה שמתרחש בעולם... הכל מקובל עליי...

להחזיר בשאלה זו מסיונריות

האבולוציה והחילוניות לא צריכה מסיונרים. אחד הדברים הראשונים בחוקה האמריקאית הוא החופש להאמין. הדבר הלא דמוקראטי ביותר הוא להציק למישהו כשהוא נמצא במסגרת קשה וצבאית ולפגוע באמונה שלו. קראת את מה שכתבתי? אפשר להאמין באלוהים ולהיות חכם. הרבה פרופסורים ואנשי מדע היו דתיים. אתה יכול להתמודד עם הטענות שלי? כל ההתמודדות ביניכם היא לא הוגנת כי אותך מכינים בפורום ואותו לא. הוא רוצה להאמין באלוהים. הוא יצטרך לריב עם כל המשפחה שלו ואתה לא מתנהג כחבר טוב. תעזוב את הכל ואל תציק לו סתם. כולם חילוניים והוא הדתי היחיד? מספיק קשה לו שם.

Fred Bear

New member
אתה קורא בכלל את מה שאני אומר?

אף אחד לא מציק לו וזה דיונים כמו שהיה איתו דיון על הומואים אם זה בסדר או לא בסדר... ומה הקשר בין להאמין באלוהים ולהיות חכם? ותאמין לי שאותו הכינו הרבה יותר טוב ממה שמכינים אותי... אם אני פה בפורום יומיים ולומד הרבה אז תחשוב שהוא כל החיים שלו קיבל הכנות מסוג זה... וכן, כולם חילוניים... אבל חלק מאמינים אז גם פחות או יותר בדעה שלו... צא מהסרט שקשה לו שהוא הדתי היחיד... נו בחייך, גם ככה מדובר בקורס מאוד מאוד מאוד קטן מבחינת מס' האנשים... לא משמעותי בכלל כמה דתיים יש שם וכמה חילוניים... אני בכל אופן שופט בנאדם לפי מה שהוא, לפי ההתנהגות שלו, לפי האופי שלו... לא לפי מה שהוא מאמין... לא יודע למה נתפסת על זה שאני מנסה לשכנע אותו או משהו כזה... לא רוצה שהוא ילך לריב עם המשפחה שלו ולא רוצה שהוא ישנה את דעתו... אבל תסכים איתי שכשנכנסים לדיון אז כדאי שיהיו לך תשובות בכיס...? וכן... הדיון הזה הוא לא בקטע של לשכנע אחד את השני (מבחינתי בכל אופן... מבחינתו אני מאמין שזה כבר עניין אחר) אלא פשוט בקטע של להחכים ולהבין קצת יותר טוב את הצד השני וללמוד על הצד השני מה מוביל אותו לחשוב כמו שהוא חושב...

אני מוכן להציג לך את שתי הדעות../images/Emo13.gif

לצערי החבר שלך הוא מהצד של הדתיים שמאמינים שכל מילה בתנ"ך הוא כ"פשוטה". אתה בעצמך למדת שאת מכות מצרים אפשר לפרש כתופעות טבע רגילות והנס הוא רק שהן הגיעו בזמן שהיה צריך אותן. יש דתיים שמאמינים באבולוציה ואומרים שאלוהים יצר הכל, וסידר שהאבולוציה תפעל. דתיים כאלה לא תוכל לשכנע עם כל ההוכחות של האבולוציה כי היא מסתדרת אצלם עם הדת ועם האלוהים. הדתיים האלה אומרים שאלוהים עשה את הכל ב 6 "ימים" אבל "ימים" של אלוהים ולא של בני אדם. כמו שלימדו אותך שהיו ניסים "טבעיים" אבל העובדה שהגיעו כשהיה צריך אותם, היא הנס. יש דתיים שמאמינים שאלוהים עשה הכל ב 6 ימים אמיתיים כמו שבוע של בני אדם כי לימדו אותם כך. הם לא פחות חכמים אבל לימדו אותם כך. אני חושב שהחבר שלך שייך לדתיים שלימדו אותם כך כי כתבת שלימדו אותו שהיה דם ב"מכות מצריים". לכן חשבתי שהויכוח על האבולוציה יציק לו. אפשר גם ללמוד מה היה באבולוציה אבל יהיו דתיים שהאבולוציה לא תסתור אצלם את האמונה באלוהים. אצל החבר שלך, בגלל החינוך שלו, אולי כן. אצלו אולי האבולוציה לא תסתדר עם הדת.

כנס ../images/Emo26.gif

אשמח אם תפנה את חבר שלך אלי, בקש ממנו לשלוח לי מסר אישי כאן בתפוז ואני כבר אקיים איתו דיון בנושא, מאד מסקרן אותי לשמוע אותו. דרך אגב אתה בסדיר או מילואים? איפה אתה משרת? באיזה תפקיד? משתמש בצלילים

Fred Bear

New member
קצת יהיה בעייתי...

אנחנו יוצאים הביתה רק בסופי שבוע... ומאחר והוא דתי הוא לא יכול להיכנס לאינטרנט בסופ"ש (וגם לא יודע אם יש לו אינטרנט או לא...) אני בסדיר... בקורס קא"רים (קציני ארגון רפואה)... עוד חודש בערך מסיים את הקורס ואז נראה לאיזה תפקיד אני אגיע...

קשה לי להאמין שאין לו אינטרנט....

מה אתה חושב שדתיים לא גולשים באינטרנט? יש את יום שישי, ויש את מוצאיי שבת, הם גולשים תאמין לי שהם גולשים לא מעט.... תגיד לו שאני מעוניין לערוך איתו דיון בנושא, תבקש ממנו לפתוח שם משתמש בתפוז (אם עוד אין לו כזה) ושישלח לי מסר אישי ל - משתמש בצלילים מאד מסקרן אותי לדבר איתו. ובהצלחה בקורס!

למה אתה צריך להיכנס במסר אישי../images/Emo35.gif

אם חסרים לך דתיים לדבר איתם, אני מוכן לספק לך סימולציה דוסית משופרא דשופרא. ככה גם נוכל להעשיר את באי הפורום

ההצעות שלך הן בניגוד לדרך שלך

עברנו לנושא אם צריך לשכנע את הדתיים. באופן כללי ההצעה שלך פחות טובה בהתאם לדרך שלך. שנינו לא אוהבים את אורח החיים החרדי, שנעשה קיצוני יותר ומסתגר בעצמו. יש דתיים אחרים שרוצים להשתלב בין החילוניים. הרבה מאוד מהם הופכים לחילוניים לאט ובלי שיציקו להם כי הסביבה שלנו פתוחה. אתה מציע להתחיל אצל אלה שמגיעים לצבא ב"מסיונריות" של האבולוציה. אפילו אם תצליח לשכנע דתי אחד או שניים, שיתחילו בעימותים בתוך המשפחה שלהם, נדחוף את כולם חזרה לאורח חיים מסתגר. אם מישהו יתעניין ויגיע למסקנות בעצמו הוא לא ירגיש שהחילוניים פגעו באמונות וברגשות שלו.
אתה לא סומך על המדע המודרני שיציג את עצמו מספיק טוב עם הסביבה המתוקשרת של היום? מי שרוצה להכיר את האבולוציה יכיר אותה, בלי שיציקו לו בזמן שהוא משרת בצבא. צבא הוא מקום קשה.

התולעת1

New member
תראה

אם אדם מתבונן והוא רואה שמשך חייו מגיע לגיל שבעים שמונים ועד אז הוא צובר ידע נסיון עושר כבוד ילדים נכדים נינים הכל כבר יש לו למה לקחת בן אדם כזה בגיל שמונים ולעשות ממנו חול? מה החוכמה בזה? זה כמו לבנות בנין מפואר בתכלית הפאר ואחרי שרוצים לפתוח כביכול ולחתוך במספרים את החוט, שמים דינמית ומורידים אותו. בשביל מה בנו אותו? אלא ודאי שלא נצפה מבעל חכמה שיעשה מעשה שטות כזה. לקחת את כל מה שהוא ברא ולהרוס אותו בסוף אין לזה תכלית. והבורא ית` ודאי שכל מעשיו בחכמה ודאי שבורא כל דבר לתכלית. אם אני האדם כל פעולה שלי כל מחשבה שלי בין אם היא רצונית ובין אם היא לא רצונית, היא לתכלית.אנחנו הולכים ע``מ לנוח אנחנו אוכלים ע``מ שיהיה לנו כח. כל פעולה לא משנה. תנוחת הרגל, היד, כל הדברים האלה לתכלית של נוחיות. לתכלית אבל אין דבר בלא תכלית. אם כולי מלא תכליות אז מה התכלית של כל התכליות ודאי שיש תכלית לכל זה. אז כמה נואלו אלו שאומרים שמתים מתים זה לא ככה מתים מתים, אלא אדם צריך להתבונן, לחשוב אבל היום ב``ה יש גם הוכחות. עוד דבר, אראה לך חישוב קר פשוט שבעצם בו אפשר להרוס כל עמדה של חילוני שסובר שאין חיים לאחר המות. זה לא הוכחה אבל זה בכ``א הגיון פשוט וקר שיוכיח מציאות אפשרית בסבירות הכי גבוהה. החילונים הכופרים האטאיסטים, אלא שאומרים שאין המשך הם טוענים שבעצם כשאדם מת הוא הופך להיות חול כמו אבן דומם. הוא לא מרגיש לא שומע לא חושב לא יודע לא זוכר כלום. בקיצור נאבד מן העולם הופך לאבדון הוא חידלון. לעומת זאת היהודי הדתי המאמין אומר שיש חיים לאחר המות ג``ע וגהינום. אם נביא בחשבון יש אפשרות אחת רק מן השתיים או שהחילוני צודק שיש אבדון ואין כלום אח``כ, או שהדתי צודק ויש המשך ואין אבדון. שניהם ביחד לא יכולים להיות צודקים, רק אחד מהם. אבל כל אחד מאמין מאה אחוז שהוא צודק. בשביל להגיע לאיזה שהוא מצב של אפשרויות אנחנו עושים דבר פשוט. שניהם צודקים אי אפשר, האמת היא רק מאה אחוז היא לא מאתיים אחוז לכן שניהם לא יכולים להיות צודקים אז כמה כל אחד יש לו סיכוי שהוא צודק? חמישים אחוז. עכשיו בואו נראה אם החילוני צודק ויש אבדון מתים אין כלום אח``כ. אז יש לו חמישים אחוז שהוא הולך לאבדון ואם הדתי צודק אז החילוני ג``כ הולך בחמישים אחוז לאבדון הוא הולך לגהינום שזה יותר גרוע מאבדון ז``א החילוני הולך מאה אחוז בליינד לאבדון. אם הוא צודק הוא באבדון ואם הוא לא צודק הוא באבדון. לעומת זאת הדתי יש לו סיכוי חמישים אחוז שהוא יהיה בג``ע. נו, מי החכם ומי הטיפש?

התולעת1

New member
מבחינה פיזית יש דימיון חזק

. 99% מהחלבונים של האדם הם כמו של השימפנזים אבל... באו נעשה ניתוח אנלוגי. בני אדם מייצרים כלי כסף, מזלגות, סכינים וסוגים שונים של כפות, הנעשים ע``י תהליכים שונים לגמרי, מפעלים שונים, בנפרד... אבל יש להם הרבה מן הדמיון. וזה אינו אומר היווצרות משותפת, אלא זה יכול לומר יוצר משותף. זה למשל דבר שאינו בשימוש נפוץ בימינו... ידוע לי שמשתמשים בו במקום אחד, וזה קצת מפתיע... במרפאות להפלות... משום ששם טוענים שמה שהם הורגים אינו בדיוק ילד, אלא משהו שבעתיד יהיה כזה... ברור שמה שאתם חושבים על המוצא הוא חשוב במיוחד בעיקר לגבי ההתייחסות שלכם לבעיות מוסריות. זיגמונד פרויד אומר שאתם עושים דברים רעים אינה משום שאתם חוטאים, כפי שנטען בתנ``ך, אלא משום שאי שם בעבר הייתם חיות. והפן המוסרי שלכם פשוט מתפרץ באופן מוגזם. הרעיון מוצלח, אך פירושו שאינכם אחראים למעשיכם... האדם אינו אחראי... הוא פשוט משתגע ועושה דברים מוזרים. אדולף היטלר התרחק יותר. הוא טען שיש גזע אדונים שישלוט בעולם. כאשר סיים את פועלו נמנו 54,800,000 מתים!!! לרעיונות אלו עוצמה רבה, ורובם נובעים מתורת מוצא המינים. מי שמאמין כי האלוהים ברא את העולם, לא ירצח אנשים... ואם אתה מאמין שהעולם ברא את עצמו, הרי שאפשר לקבוע את החוקים לאורך הדרך, ועל זה מדברים כיום אנשים.

כנס ידידי! ../images/Emo176.gif

נתחיל דווקא מהסוף, תשאל אותו בבקשה, כיצד זה שאתה מתפלא איך חיידק קטן ועלוב נוצר לבד אך אינך שואל את עצמך כיצד יתכן שאותו אלוהים (דמיוני) המדהים והכל יכול נוצר מעצמו? דבר כל כך מדהים כמו אלוהים נוצר יום אחד סתם ככה מהאוויר? ושלא יתכן לך את התשובה המצוצה מהאצבע על כך שאלוהים תמיד היה קיים כי אוכל להגיד זאת גם לגבי אותו חיידק, ואל תיתן לו לבלבל לך את המוח בקשר לזה שאלוהים הוא "רוחני" ולכן יכל להיווצר לבד, מי אמר שדבר רוחני יכול להיווצר סתם כך ללא תיכנון? לגבי איך נוצר החיידק הראשון, יש כמה תאוריות שמסבירות זאת יפה מאד, הכל התחיל ב "מרק הבראשיתי" שהיה קיים בעבר על כדור הארץ והיה מורכב מאוסף של הגזים המים והנוזלים שהיו על כדור הארץ הקדמון, בתוספת ניצוצות חשמליים של ברקים, בסביבה זו התחילו להיווצר קשרים בין מולקולות שבסופו של דבר יצרו את התא הפרימיטיבי הראשון שהמשיך להתפתח, בכל מקרה גם אם המדע והמדענים עדיין לא יודעים הכל הם ממשיכים לחקור במטרה למצוא את התשובות האמיתיות עבור כל דבר שאנו רואים סביבנו, זאת בניגוד לאדם הדתי המקובע שבמקום לצאת ולגלות את האמת מקבל את הטיעון ההזויי והמופרך שהכל בידיי אותו אלוהים דמיוני. הנה כמה מאמרים מעניינים שמסבירים כיצד התחילו החיים על כדור הארץ, כולל ניסויים מרתקים שנעשו ושתומכים בצורה יפה מאד בנושא - http://www.snunit.k12.il/heb_journals/kimat2000/1320.html http://www1.snunit.k12.il/heb_journals/galileo/011014.html
ולפני שנמשיך, אני ממליץ לך בחום רב לקרוא או לפחות לעיין בקישורים הבאים! עכשיו כמה נקודות למחשבה (בלי סדר מסויים, אני פשוט אזרוק אותן מהראש באופן דיי אקראי) - כיצד החבר הדתי שלך יכול להסביר את הדמיון המדהים ביננו לבין קופי השימפנזה? גם להם וגם לנו אין זנב, יש לנו שלד ועצמות זהים כמעט לחלוטין, אותן חוליות בגב, אותם מיפרקים בידיים וברגליים, אותה מערכת עצבים, אותה מערכת כלי דם, מוח בעל מבנה זהה כמעט לחלוטין, אותם איברים בדיוק בחלל הבטן (לב, ריאות, כליות, מעיים, כבד....) המסודרים באותו סדר בדיוק! זהות כמעט מוחלטת מבחינה גנטית! כיצד חבר שלך יכול להסביר את הדמיון המדהים ביננו? האם אלוהים ברא בעל חיים שכל כך דומה לנו בתור איזו בדיחה פרטית על חשבוננו? הוא מנסה לצחוק עלינו? תשאל אותו אם הוא באמת מאמין שאיזה אלוהים בלתי נראה לקח גוש של בוץ בידיו ה"בלתי נראות" עשה עליו פוווווּ ופתאום נוצר מגוש הבוץ הזה האדם המורכב שאנו מכירים כיום, כי אני לא יודע, כשאני מביט על קוף שימפנזה, ולאחר מכן אני מביט על גוש של בוץ, אני בשיא הכנות לא חושב שאני נראה יותר דומה לגוש של בוץ. ניתן לראות קשר ברור מאד ביננו לבין שאר בעלי החיים, הדבר דומה לכך שתיקח סצאנה קצרה מתוך סרט מסויים ותיתן לאדם כלשהו לבחון כמה פריימים בודדים מתוך הסרט, צריך להיות אהבל גמור כדי לראות את הדמיון הרב בין הפריימים השונים ולטעון שמדובר בסרטים שונים ולא באותו סרט.... ראה לדוגמה את עצמות כף היד שלנו, את אותו מבנה עצמות בדיוק ניתן למצוא גם בכנף של ציפור ובסנפיר של ליוויתן, ההבדל הוא רק ביחסים בין גודל העצמות, הדבר מוביל למסקנה ברורה שיש לנו אבות משותפים. כיצד חבר שלך מסביר את קיומם של יצורים לא מעטים בעליי עיניים שאינם רואים דבר והם עיוורים לחלוטין? מדוע שאלוהים יברא להם עיניים ללא שימוש? מדוע אלוהים ברא את בת היענה שיש לה כנפיים אך היא איננה מוסגלת לעוף? אומרים שאלוהים רחום וחנון, אם כך כיצד ניתן להסביר את האכזריות הרבה שקיימת בטבע? יוצא לי להסתכל הרבה בערוציי הטבע בטלוויזיה, בעליי חיים רבים ניטרפים יום יום בעודם חיים ע"י אריות, נמרים, צבועים, זאבים.... בעליי חיים כמו זאבים שאינם מסוגלים כמו אריות לחנוק את הטרף ולהרוג אותו קודם פשוט מתחילים לאכול אותו בעודו בחיים ובעודו מודע ומרגיש כל ביס וביס שנותנים בביטנו הפעורה, שיא האכזריות! איך אלוהים נותן לדבר כזה להתרחש? ותשאל בבקשה את חבר שלך מדוע לגברים יש פיטמות? מדוע יש לנו עצם זנב? מדוע גופנו מכוסה בשיער דליל שאין לו שום שימוש? (דרך אגב מדיי פעם נולדים בעולם תינוקות בעלי זנב, ראיתי גם תמונות באינטרנט, לא מראה מלבב, ומדיי פעם נולדים תינוקות המכוסים בפרווה, כן כן, דרך אגב לכל עובר אנושי בן כמה חודשים יש זנב דיי ארוך שנעלם רק זמן קצר לפני הלידה) לאבולוצייה יש תשובות מצויינות עבור השאלות האלו, מדובר בשרידים אבולוציוניים של איברים שהיו לאבותינו הקדומים ואשר לנו כבר אין בהם צורך. תשאל את החבר שלך מדוע אלוהים ברא אותנו בצורה מרושלת כל כך, מדוע המערכת החיסונית שלנו לא מצליחה להתמודד מול חיידקים זעירים שאפילו לא ניתן לראות אותם בעין? מיליוניי בני אדם מתו עד היום ממחלות, מדוע? למה גופנו שתוכנן בידיי אלוהים הכל יכול לא מסוגל להתמודד מול חיידקים עלובים? מדוע אנחנו כל כך חלשים ופגיעים? אין שמץ של עדות לכל הסיפורים המצוצים מהאצבע שמפורטים בספר האגדות המכונה תנ"ך, תשאל את חבר שלך הדתי איך יתכן ש 600,000 איש עמדו מול משה במעמד הר סיניי ושמעו את קולו ללא מיקרופון וללא מגבריי קול? איך יתכן דבר כזה? סיפור יציאת מצריים - כיצד יתכן שאירוע בעל סדר גודל עצום כל כך כמו עשרת המכות ולאחר מכן יציאת מצריים מתואר אך ורק בתנ"ך? איך יתכן שאין לסיפור (המצוץ מהאצבע הזה) שום תעוד נוסף לא בכתבים המצריים ולא אצל אף אחד מהעמים שהקיפו את מצריים באותה תקופה? אירוע כל כך גדול מימדים שהיה אמור למוטט לחלוטין את הכלכלה המצרית של אותה תקופה ואף אחד לא ראה ולא שמע חוץ מכותבי התורה? ממש מוזר!
מעניין, בתקופת התנ"ך אלוהים עשה ניסים כמעט כל שני וחמישי, מה קרה פתאום? לאן הוא נעלם? פתאום אלוהים נהייה ביישן? הוווו.... זה כל כך נוגע ללב
והנה קישור נוסף להוכחות האבולוצייה (תחת הכותרת "עדויות לתוקפה של האבולוצייה) ובגלל שהקישורים שנתתי לך קודם כל כך מעניינים - הנה הם שוב. מקווה מאד שעזרתי לך במשהו
אם אני אזכר בנקודות נוספות אני ארשום אותם גם. משתמש בצלילים.

הלו שם../images/Emo6.gif מה אכפת לך שהחבר מאמין?

כתבת ארוך מאוד אז אתחיל במה שיהיה לי אויר. 1. אתה יודע איך נוצר היקום? יודע להסביר אם הוא מתכווץ לתוך חורים שחורים או לא? הוא מאמין באלוהים שהיה קיים ללא תכנון ואתה לא יודע איך נוצר היקום. 2. מי אמר שאלוהים עשה את האדם מבוץ? כתוב בתנ"ך שהוא ברא אותו ולא כתוב איך. יכול להיות שהאלוהים ברא את האדם דרך האבולוציה. מה אז?
3. איפה כתוב שאלוהים רצה שהאדם יהיה מושלם? הפיטמות עובדות אצל הזכרים עם כמה פונקציות ויש להם שימוש.
4. חידקים ע"ע המושלם. אלוהים לא תכנן את האדם והעולם מושלמים. למה? ככה. היו לו סיבות.
יציאת מצרים וכל השאר אולי מתן תורה היה מול הר געש עם ברקים ורעמים ולך תוכיח מה היה שם. 5. זה שלא מצאת הוכחות אולי הם לא נשארו. גם כמה מאובנים מצאו רק באחרונה וחלק לא נשארו. 6. השאלה הכי חשובה. מה'כפת לך שאנשים מאמינים באלוהים ומה זה מפריע לך? החבר משרת בצבא וגם יעבוד ויהיה אדם מועיל. מה'כפת לך שיאמין במה שהוא רוצה?

אכפת לי, מאד אכפת לי.

מה אכפת לך שאכפת לי? העניין הוא שיש אינספור הוכחות ועדויות הן לתורת האבולוציה והן למפץ הגדול, לעומת זאת אין שמץ של הוכחה לאוסף השטויות שכתובות בספר האגדות המכונה תנ"ך או לקיומו של אלוהים, אם כך מדוע לסובב את כל החיים סביב דבר דמיוני שאין שמץ של עדות לקיומו? האם זו לא התנהגות שמתאימה יותר לילד בן 5 שעדיין לא יודע לשאול שאלות ולחקור? אמונה בשטויות מסוג זה עלולה להוביל לתוצאות קשות ולא נעימות, ראה לדוגמה את משטר האייטולות הדתי האכזרי באירן שמתעלל באוכלוסייה בשם הדת, וראה את תקופת צייד המכשפות באנגלייה, תקופה אפלה ושחורה בה נשרפו ונרצחו באכזריות נשים זקנות רבות משום שהואשמו במעשיי כישוף, חלקן רק משום שהעזו לגדל חתולים בבית, מפחיד אותי מאד היום שבו המדינה הזו תהפוך למדינת הלכה נוסח אירן, ואם אני יכול לעשות משהו כדי להרחיק מאיתנו את היום הזה אני יעשה זאת, לכן אכפת לי, מה אכפת לך? משתמש בצלילים

../images/Emo6.gif הבנתי אותך../images/Emo6.gifגם אני לא משתגע

מאהבה לאורח החיים החרדי.
אני מקווה שדתיים יכולים לחיות באופן אחר. אני לא בטוח שהאמונה באלוהים ובתנ"ך גורמת לאורח החיים הזה.
יש דעות קדומות ואמונות טפלות גם אצל חילוניים. הכרתי דתיים שמשרתים בצבא ועובדים. אני משתדל להיות סובלני.
סובלנות היא עיקרון חשוב מאוד של החילוניים הליברלים.

Fred Bear

New member
תודה... אגב עשרת המכות...

בין כל הויכוח... העלתי את הקטע שבעצם ים סוף לא נחצה לשניים בזכות המקל של משה אלא פשוט בגלל תופעת הגאות והשפל... בנוסף... וכאן הקטע המצחיק... העלתי גם את הקטע שעשרת המכות לא ממש היו ניסים ושיש הסברים לדברים האלה... אמרתי לו שכמו שבשנה האחרונה היה את כל סיפור הארבה אז כך גם היתה מכת הארבה... אותי בתיכון לימדו שליד היאור היתה אדמת חמרא ובגללה המים קיבלו צבע אדום ושלא מדובר באמת בדם... אז הוא אומר לי בביטחון מוזר "מה פתאום... זה באמת היה דם"... לא ידעתי איפה לקבור את עצמי... לדעתי משה פשוט הבין לא רע בטבע... אולי גם היה לו איזה שירות מטאורולוגי לא רע באותה תקופה והתזמון של הביקורים אצל פרעה והאיום בעוד מכה ועוד מכה היה בעצם מתוכנן לפי מה שהוא ראה שעומד לקרות (נו... אז הוא ראה מלא צפרדעים שמגיעים מכיוון צפון לכיוון מצרים... בוא נגיד שזה בא מאלוהים או משהו כזה)... קיצור... בינתיים תודה לכולם על העזרה... ואם יש דברים נוספים זה יהיה מעולה... לא רק בגלל הדיון הזה עם החבר... אלא סתם בגלל שזה נושא מאוד מעניין...

למעלה