חברה רציתי לעזוב את הפורום אבל ראיתי שהעלתי לכם את הרייטינג

חברה רציתי לעזוב את הפורום אבל ראיתי שהעלתי לכם את הרייטינג

אז כנראה זה יהיה בע''ה יום או לכל הפחות בסוף השבוע שאני נפרד לזמן לא ידוע
כפי שאמרתי לכם כמה ימים ישנם דברים חשובים לעם ישראל וזה לחנך את ילדי ישראל בתורה באהבה וביראת ה' כמובן
אז אתן לכם אתגר נוסף ומכווה שזה יהיה האחרון בלי נדר
ובכן
כשאנחנו מסתכלים אחורה אנחנו משובשים ! ולמה?
אם יעמדו עכשיו לפנינו כאן כל גדולי המדענים בעולם ויאמרו לנו שבעוד מיליון שנה, עשר מיליון שנה, מיליארד שנה, יהיה אותו מפץ כמו שהיה, "גלגל חוזר", ויצא כדור אחר שיהיה בו שמש, ירח וכוכבים ויבואו אנשים ודגים ופרחים ובבון וג'ירפה ופיל ויבואו גם נשים, ציפורים, לווייתנים ואלפי סוגי דגים, האם אתה תקבל את זה? שאחד יגיד שהוא כן מקבל... למה אתם לא מקבלים? זאת בדיחה.

אז אני שואל אתכם שאלה:
אם מסתכלים קדימה ומבינים שזה לא יכול להיות אז למה פעם זה כן יכל להיות? למה לפני אלפי מיליארדים שנים כן? איך?
שיגידו שהיה מפץ ובא כדור הארץ אז מאיפה בא פיל? עוד פיצוץ - יצא פיל, עוד פיצוץ - יצא קרנף, יצא בבון, יצאה צ'יטה...
יש בים מיליונים סוגים של דגים, כל פיצוץ נוצר דג אחר, פיצוץ - יצא פרח, עוד פיצוץ - שושנה, עוד פיצוץ - ציפורן, פיצוץ - זרזיר, פיצוץ - נחליאלי, ממש כמו פיצוצים של פופקורן, כל פיצוץ צורה אחרת, ממש פלא פלאות!‎

אני שואל אתכם יותר מזה:
יש לנו היום עצי רימונים, תאנים, ענבים, תפוחים, אגסים, עשרות סוגים של פירות - מי קבע שיהיה רימון? פיצוץ - יצא רימון, פיצוץ - אגס, פיצוץ - ענבים. נאמר שהעולם טבע, הכל נעשה לבד, פיצוצים,מה קרה לטבע? נמאס כבר כל הזמן רימונים, תאנים, שיביא משהו חדש, שיביא סחורה חדשה האם נגמר לו החומר נפץ? אין משהו חדש? אם האדמה מוציאה מעצמה פירות למה לא יוצאים דברים חדשים?
אלא מה שהיה הוא שיהיה! זה מה שהקב"ה ברא בעולם, שום דבר חדש לא יתחדש!
לא תמצאו בג'ונגל שום חיה חדשה אלא להפך, היום בעולם פוחדים שהפילים יכחדו, שלא יישארו פילים, יש בארץ שמורות טבע כדי שלא יכחדו החיות - מה קרה? מקסימום החיה תיכחד ויהיה איזה פיצוץ חדש והיא תקום מחדש... אלא מה שבורא עולם ברא בעולם זה יש ומה שבורא עולם לא ברא אין! למה האדמה לא מוציאה דברים חדשים? הרי זה אדמה ובאדמה יש תרכובות... אז שיצא איזה פרי חדש, משעמם כל הזמן רימונים, ענבים, תפוחים, עגבניות, מלפפונים...‎
בבקשה לענות לעניין ללא השמצות , כל מי שיתחיל בהשמצות תדעו לכם שאין לו תשובות,שיהיה ברור!!!!!!

כמובן שאף אדם הגיוני כיום לא יקבל תאור כזה

בדיוק כמו שאף אדם הגיוני כיום לא מקבל את תאור בריאת העולם בספר בראשית.
שני התאורים נשמעים דומים מאוד זה לזה (למשל, הבריאה של כל מין לחוד באופן מיידי) ושניהם נשמעים ילדותיים, חסרי בסיס מדעי ומטופשים בערך באותה המידה. אפשר לומר שהתאור שלך (או של אמנון יצחק?) הוא פרודיה לא רעה על סיפור הבריאה התנ"כי, ואני לא מוצא שום קשר בינו לבין תאוריות מדעיות מודרניות.

לעומת זאת, כל מי שקרא את "קיצור תולדות הזמן" של סטיבן הוקינג, או ספרים רבים אחרים של קוסמולוגים מודרניים, למשל בראיין גרין או שון קארול, ולא זרק את הספר מידיו, למעשה מקבל את הגיון ההשערות שלהם לגבי היכולת של הופעת יקומים חדשים. זה כמובן לא אומר שאנחנו כבר מקבלים את ההשערות האלו כנכונות, כי כיום הן עדיין מאוד ספקולטיביות ובלי ממצאים תומכים משמעותיים. אבל במידה ויהיו ממצאים תומכים כאלו שכל הקוסמולוגים יקבלו אותם, בוודאי שגם אנחנו נקבל. למה לא? אנחנו כבר היום מקבלים תוצאות מדעיות בתחום של יחסות כללית, מכניקת הקוואנטים וקוסמולוגיה שנשמעות מוזרות לא פחות, וכבר התבררו כנכונות לפי כל קריטריון מדעי סביר. כל ההיסטוריה של המדע המודרני מראה שהמציאות לא רק מוזרה יותר ממה שאנחנו מדמיינים, היא גם יותר מוזרה ממה שאנחנו יכולים לדמיין.

תראה עד כמה אתה סותר את עצמך

כתבתה
זה כמובן לא אומר שאנחנו כבר מקבלים את ההשערות האלו כנכונות, כי כיום הן עדיין מאוד ספקולטיביות ובלי ממצאים תומכים משמעותיים.
מעריב לפני מס` שנים כל הכהנים בעולם ספרדים אשכנזים מאירופה מצפון אפריקה מאשכנז כולם בני כהן אחד מיסד שושלת הכהנים אהרן הכהן,
איך מעריב יודע?
בדקו כרומוזום Y ומצאו שבדיוק כולם אותו דבר, הכתבה היתה מעריב יום א` כ``ז בטבת תשנ``ז 5.1.97, כל הכהנים הם באמת בני כהן אחד, מחקר על סימנים גנטים, שנגלו על כרומוזום Y כלומר זה שעובר בתורשה ישירות מאב לבן הוכיח כי יהודים המשתייכים לכהנים הם אמנם צאצאי גבר אחד מיסד שושלת הכהנים
עפ``י המסורת היהודית. יתר על כן המחקר גילה כי אותם סימנים גנטים יחודיים הממוקמים על אותו כרומוזום מצויים אצל כהן גם אם הוא ספרדי או אשכנזי נולד באירופה, צפון אפריקה אל כל מקום אחר בעולם.
על המחקר שהוכיח זאת דווח פרופ` קהאן סקולצקי מנהל המחלקה הנפרולוגית במרכז הרפואי רמב``ם בחיפה ומרצה בבית הספר לרפואה של הטכניון בחיפה ובאוניברסיטת טורונטו בקנדה,
שותפיו למחקר היו ד``ר שרה זליג וד``ר שרגא בלזר, שניהם מרמב``ם והטכניון. נין ברגמן מאוניברסיטה קולג` בלונדון צוות מאוניברסיטת אריזונה בארה``ב. הדווח התפרסם בסוף השבוע שעבר בכתב העת המדעי היוקרתי נייצ`ר.

פרופ` קרל קרוצקי:
חשבנו איך באמת לבדוק את זה, זה מעין ארכיאולוגיה אבל במקום לחפור בחולות של המדבר, חפרנו בגנים של כהנים.
בדקנו שני סימנים על הכרומוזום Y וראינו שבאמת יש הוכחה גנטית שכהנים מכל העולם גם מעדות ספרד וגם מעדות אשכנז יש להם עדות שברור מאב קדמון מיסד אחד לפני 3000 שנה לפי המסורת שידוע לנו מהתורה, מהדת.

נו ''אני רק עובר'' הם לא דתיים, הם לא התכוונו להחזיר בתשובה אבל הם בדקו כל הכהנים זורם להם אותו דבר בדם.
זה שיש תורה זה שיש עם יהודי זה שיש דתיים זה נכון מה אפשר להכחיש יש אפי` כרומוזומים אתה מבין?
בורא עולם דאג שידעו גם בדור האחרון אם יהיו אפי` סתומים ואטומים בלי מתכוון יגלו שעמ''י אמת הם הבנים של יעקב אבינו הנקרא ישראל, בני ישראל, היו שנים עשר שבטים מהם נהיו ששים ריבוא במצרים, הם יצאו ממצרים נכנסו לארץ ואנחנו הממשיכים שלהם והראיה בדם שלנו זורם אותו דם, זה אין מה לעשות.

מה הקשר???

מה הקשר של ההשערה הגנטית לגבי האב הקדמון של הכהנים לבין מה ששאלת בהודעה הפותחת בשרשור???

אין שום בעייה להאמין שהאב הקדמון של כרומוזום Y בכל הכהנים חי לפני 3,000 שנה. זה בהחלט ייתכן (אם כי זה לא מוכיח ששמו היה אהרן) השאלה פה היא רק שאלה ניסויית. נבדוק ונראה.

המחקר שאתה מדבר עליו היה מחקר מאוד ראשוני שנערך בשנת 1997 כאשר המידע הגנטי שריצפו היה מוגבל מאוד. מאז כמות הרצפים הגנטים גדלה בסדרי גודל, והחוקרים קרל סקורצקי ומי שהיה התלמיד שלו אז ד"ר דורון בהאר מהטכניון עדיין ממשיכים לעסוק בנושא, שיותר ויותר מסתבך. לפי מה שאני רואה בשנים האחרונות עושה רושם שהם כבר ירדו לגמרי מהנושא של הכוהנים כי כנראה שהם לא מסוגלים להוכיח זאת.

הם עדיין עובדים על האב הקדמון המשותף של כרומוזמומי Y בלוויים (יהודים עם שם משפחה לוי או שם שנגזר ממנו). גם שם הם מנסחים את התוצאות שלהם יותר בזהירות. במחקר האחרון שלהם שהתפרסם בנושא הם מצאו שהאב הקדמון של רצפי כרומוזום Y בלוויים חי במזרח התיכון לפני 1,500 עד 2,500 שנה. זה בהחלט מסייע להדגמת מוצאם המזרח תיכוני של היהודים וביחוד יהודים אשכנזים. אבל האב הקדמון הזה לא מספיק עתיק בשביל להיות לוי (אבי שבט לוי), ולכן התוצאה לא כל כך מוצלחת מבחינת מי שרוצה להוכיח את המקרא עם גנים.

עדכון קצר לגבי הגנטיקה של כרומוזום Y, לוויים וכהנים.

מכיוון שעלה העניין עשיתי בדיקה קצרה על מה שהתחדש בנושא בשנים האחרונות ולהלן כמה מסקנות:

1. ההשערה המקורית של "אהרן כרומוזם Y" הוצגה ב-1997 והתבססה על סמן גנטי של 4 או 6 בסיסים על כרומוזום Y. מאז ריצפו את כל כרומוזום Y באנשים רבים.
2. כבר ברור שאנשים שחיים היום ששם משפחתם כהן, וגם אנשים ששם משפחתם לוי, לא שייכים לשושלת כרומוזום Y אחת, אלא לשושלות רבות (כלומר, גם אם תחליטו שאחת מהם היא השושלת האמיתית של כהנים, תהייה שאלה מה לעשות עם כל שאר הכהנים).
3. כל השושלות הנ"ל משותפות גם להרבה אנשים נוספים בכל מיני מקומות בעולם שאין להם כל קשר ידוע ליהודים (כלומר לא ניתן להשתמש בהן כדי לקבוע מיהו יהודי או מיהו כהן או מיהו לוי).
4. מכיוון שיש הרבה שושלות, בכל צורת חישוב שהיא יוצאת שושלת אחת או כמה שגיל האב הקדמון שלהן, במקרה או שלא במקרה, מתאים לתאריך משוער כלשהו של יציאת מצריים, בייחוד מכיוון ששולי הטעות של גיל האב הקדמון הם לפחות מאות שנים לכל צד.
5. השושלות של הכהנים לא מקוננות בתוך השושלות של הלוויים כפי שהיינו מצפים מהתורה (מכיוון שאהרן היה אמור להיות דור שלישי או משהו כזה ללוי).
6. אפשר להשתמש בגנטיקה של הלוויים (ואולי גם של הכהנים) בשביל להראות שמוצא היהודים כולל האשכנזים הוא במזרח התיכון, אבל אין התאמה יותר טובה מזה לשושלת שכתובה בתורה.
7. כל הנ"ל הוא לא ממחקרים של גנטיקאים אתאיסטים/סמולנים/עוכרי ישראל, אלא של אותה קבוצה בטכניון שהתחילה את כל הסיפור (פרופ' קרל סקורצקי, ד"ר דורון בהאר ועמיתים).
8. למי שמעוניין: הרצאה קצרה של ד"ר דורון בהאר מהטכניון ביוטיוב.

אתה צריך להבין דבר נוסף

ביהדות אם לא ידעת יש גם פסולי כהונה , דהיינו אם הכהן התחתן אם גרושה או אם אשה שהיתה אם גבר אחר ילדיו פסולים , ואני מכיר אישית כהנים שלמרבה הצער התחתנו עם גויות או אם נשים שהיו לפני כן עם גברים אחרים דהיינו לא בתולות ולאחר שילדו החליטו שהילדים יקראו כהנים ואף שיעלו לברכת כהנים כולל הוא בעצמו,.מה לעשות שהתורה פוסלת אותם?!
2. ישנם אנשים שלצערי החליטו שמהיום הם גם יהיו כהנים ללא שום ייחוס ,גם זה יש
הם עשו סקר בכהנים שיש להם ייחוס דהיינו עץ עם שורשים , ושה מה שהיה בתוצאה

hnc

New member
לא נכון.

רק לכהן הגדול אסורה אישה לא בתולה.
לשאר הכהנים מותרים לא בתולות כמו אלמנות.

לכן לא הזכרתי אלמנות אם לא שמתה לב

הזכרתי רק גרושות , ושאינן בתולות, פרשטייסט א דורתן?

זה לא משנה לגנטיקה

לגנטיקה לא איכפת מה מעמדו ההלכתי של הכהן או אשתו. היא רק מוצאת שושלת מאב לבן (במקרה של כרומוזום Y).

אם יש כהנים "מעמידי פנים", המחקר היה אמור עדיין למצוא גם את השושלת של הכהנים המקוריים, בהנחה שהיא עוד קיימת היום. רק שלא יודעים מיהי מבין כל השושלות שמצאו.

בתכלס, הגנטיקה לא מאשרת את הסיפור הספציפי של התורה. היא רק אומרת לנו שיש בין אנשים ששמם כהן קרבה יותר גדולה מאשר סתם אנשים שאספנו ברחוב, מה שהגיוני ממילא. הגנטיקה לא מוצאת את אהרן או את לוי או דמות מקראית אחרת.

עוד משהו שכדאי להבין: לכל קבוצה של בני אדם שנבחר באקראי מרחבי העולם יהיה אב קדמון משותף אחרון (דרך שושלות זכריות בלבד). אבל בדרך כלל התיארוך שלו יהיה בן עשרות אלפי או אפילו מאות אלפי שנים. מה שכמובן גם כן לא מתאים לסיפור של התורה...

מה הקשר בכלל?

גם אם הכהן התחתן עם גרושה, ילדיהם המשותפים קיבלו את כרומוזום Y שלהם ממנו ולא ממנה, זאת מכיון שכרומוזום Y נמצא רק אצל גברים.
&nbsp
וסעיף 2 שלך חסר משמעות גם בהנחה שהוא נכון (שזו הנחה בהחלט מתקבלת על הדעת) - ראה סעיף 3 בהודעה של "אני רק עובר" - הסמנים הגנטיים שבתחילת המחקר יוחסו לכהנים נמצאו גם אצל לא יהודים מכל מיני מקומות בעולם.
&nbsp

צריך רק להסתכל על הפרצוף של הרבנים שיושבים ליד ד"ר דורון בהר

בלינק הזה בשביל לראות שהם מבינים איזה ברוך הוא מפיל עליהם...

לא רק שהגנטיקה לא מוכיחה שהתורה נכונה, היא גם מוכיחה שלפחות 50% (ואולי הרבה יותר) מהאנשים ששם משפחתם כהן לא יכולים להיות בני-בני-...-בני-בנו של אהרן הכהן.

אני כבר רואה את התביעות לבית הדין הרבני - אשרו לי להתחתן עם בחירת ליבי הגרושה כי האנליזה הגנטית שלי מראה שאני לא כהן אמיתי...

דוגמא נוספת-בכל אטום יש פרוטונים ניטרונים

ואלקטרונים שנעים כל הזמן והם נעים לדוגמא "שלחן למעשה מסתובב כל הזמן, חלקיקיו מסתובבים, למה הוא לא נפרד למה הוא לא גולש למה הוא לא נשפך, למה? מה הסוד של זה?
איך העולם הוא כדור?
אם אני הייתי אומר לפני 500 שנה שהעולם כדור ויש אנשים שהולכים למעלה רגליים למטה והראש למעלה ויש אנשים שהולכים אם רגליים למעלה והראש למטה ולא נופלים היו אומרים שאני קוקו,
העולם כדור, האוקיינוס שני שליש מהעולם מקיף את הכדור, איך המים לא נשפכים למטה? אז יש כח קוראים לו גרביטציה,אתה לא יודע מה הסיבה אומרים כח, מה נקרא לו? גרביטציה זהו אז נגמר הסיפור, ומי עשה את הכח הזה שישמור על זה שהכל ילך לכיון המרכז, מי עשה זאת? סטיבן הוקינג?

אלא בגמרא כתוב את הכלל הזה של כח המשיכה, זרוק חוטרא אאווירא אעיקרא קאי. זרוק מקל עץ למעלה והוא יחזור לשורש שלו למטה, למה? יש כח משיכה, הקב``ה עשה זאת.
איך אנחנו מברכים כל בוקר? ברוך אתה ה` אשר יצר את האדם בחכמה וברא בו נקבים נקבים וחלולים חלולים מהם סתומים מהם פתוחים,
יש לנו איברים סתומים ויש לנו איברים פתוחים, שאם יסתם אחד מהם או יפתח אחד מהם אינו יכול לחיות אפי` שעה אחת, ברוך אתה ה` רופא כל בשר ומפליא לעשות,
ברכת היום את הברכה הזאת למה לא?
אם אני אקח בלון ואני אעשה בו חור יצא האויר? איך אנחנו מלאים חור והנשמה לא יוצאת? מי זה המפליא לעשות שמשאיר אותה בתוכנו וברגע שהוא מחליט שהיא תצא פשוט היא מתאדה לה והאדם נופל באמצע הרחוב, מי החזיק אותה כל השנים? יש איזה מסמרים איזה בריח? הכל פתוח, אדם יכול ללכת לישון ולא לקום בבוקר, הנשמה לא חזרה, לכן אני מודה בבוקר - מודה אני לפניך מלך חי וקיים שהחזרת בי נשמתי בחמלה רבה אמונתך.

Hameln

New member
"זרוק מקל עץ למעלה והוא יחזור לשורש שלו למטה..."

נראה שאתה עדיין בפיזיקה אריסטוטלית.

אם היית מוציא את הראש מהתחת ולומד קצת על המציאות,

היית מגלה שפיתגורס ואפלטון כבר העלו את התיאוריה שכדור הארץ עגול לפני 2400-2500 שנה, ושאריסטו כבר הוכיח את הטענה הזו בשלושה נימוקים שונים לפני כ 2300 שנה.
&nbsp
אגב, קולומבוס הגיע לאמריקה ב 1492 (שזה בערך לפני.... 500 שנה!) כך שאם היית מכריז לפני 500 שנה שכדור הארץ עגול כנראה שלא היית מחדש שום דבר לאף אחד.
&nbsp
אגב 2#: מה נראה לך, שצריך להיות ניוטון בשביל להבין שדברים נופלים למטה? - בגמרא כתוב שאם תזרוק מקל למעלה הוא יפול חזרה למטה. ואו. מדהים.
כתוב במקרה גם למה זה קורה, ואת המתימטיקה שמתארת את התנועה הזו? (אל תטרח לענות, אלו שאלות רטוריות. ברור שלא).
&nbsp
אגב 3#: הנשמה לא יוצאת פשוט כי היא לא קיימת.
&nbsp
&nbsp

למעלה