חברים אני חושב שהגזמתם

laoch gaidhlig

New member
חברים אני חושב שהגזמתם

אני אינני יהודי לא מבחינת מוצא ולא אמונתית,אבל בשרשור הקודם כבר גלשתם לפסים (סליחה) אנטישמיים.("היהודים הארורים האלה" ציטוט ותרגום מאנגלית) לא רוצים לחגוג חגים יהודיים טוב,לא רוצים להתעסק עם מסורות יהודיות גם טוב,אבל להתחיל להאשים ברעות החולות של החברה המערבית את היהדות ומסורותיה הגזמתם.להגיד שברית המילה הינה הגורם לאונס זה גזעני ומזלזל בקרבן האונס.(הנה תשובה לבית המשפט "אני אינני מודה באשמה , אנסתי כהתניה פסיכולוגית כי מלו אותי בגיל צעיר") אני אינני צם ביום כיפור נהפוך הוא כמו כל ימי הכיפור הקודמים אני עובד כרגיל , שוב התנדבתי לעשות את הסיורים על הגבול הדרומי של מדינתנו ולתת ליהודים שביחידה את האפשרות לחגוג עם בני משפחותיהם. רוצים להראות עליונות על המונוטאיזים הראו זאת ע"י סובלנות ולא ע"י תקיפת האמונה האחרת.

RainBird

New member
לא שאני מתגונן או משהו כי אני לא מרגיש שנאמר משהו שהוא לא בסדר, אבל אחרי כל השנים של הכפייה של הדת בדברים קטנים וגדולים (אין תחבורה ציבורית בשבת, חוקים של איסור גידול מזון שאינו כשר, וזילזול מלא כמעט במין הנשי) מותר לאנשים שהם יהודים לשעבר לשחרר קצת אדים. זו דעתם וזו זכותם. עזוב אותם בשקט.

סליחה?

קודם כל, באמירת לא משום הצדקת האונס בשום דרך או צורה. אם זה לא היה ברור אז אני מדגיש זאת שוב. המילה עצמה היא מבחינתי תופעה מזעזעת בפני עצמה שבה אדם בשם אמונתו או זהותו שלו מעיז לחתוך ולהטיל מום בגופו ואיבר מינו של אדם אחר ללא הסכמתו ובתנאי עינויים קשים. אני יוצא כנגד מילה באשר היא ולא רק יהודית. מעבר לזה, היהדות והמונתאיזם באמת אשמים לדעתי בחלק גדול מאד מהחולות בעולם המערבי. אני עומד מאוחרי הדעה הזו מבוסס היסטורית. כאשר בכל יום ויום מלמדים ילדים יהודים קטנים שדינו של עכו"ם (כמוני) מיתה, אחרי שמסיתים נגדי על ימין ועל שמאל ומנסים לכפות את הדת שלהם בכוח, אני לא מרגיש שום בושה לצאת בגלוי ובחריפות נגד הדת הזו. אני חושב שהדת הזו היא תופעה מסוכנת לי כאדם בפרט ולעולם כולו בכלל. כשהמונתאיזם יבחר לשנות את דרכיו, כאשר יכפר על הדרך בה נהג כלפי כל חיי, על אות הקלון ששם בבשרי, אז יהיה מקום לדבר על מיתון ההתבטאויות שלי ושינוי היחס שלי כלפיו.

laoch gaidhlig

New member
טוב אין לי הרבה זמן...

כי אני צריך ללכת לבסיס אבל, אני מאשים ברעות החולות של התרבות המערבית את האנגלו-אמרקניזציה ולא דת כזו או אחרת. לגבי המילה האישית שלך , תאשים את הוריך ולא את הדת הם בחרו לקיים אותה . רוב הבעיות עם מונוטאיזים הם עם הנצרות ולא היהדות,להזכירך היהדות נרדפה ב2000 שנים האחרונות ובהחלט לא היתה נותנת הטון של המערב. ודבר נוסף אחרון,אנו חיים במדינה שלהגדרת והגדרת רוב תושביה היא מדינה יהודית,ולכן זה שיש אלמנטים יהודיים בחוקיה אינו מפתיע,אבל היא מספיק חופשית לאפשר לנו הלא יהודים לחיות את חיינו כראות עיננו . ולמי שזה לא טוב לו רשאי להגר למקום שנראה לו כטוב/סובלני/או כל דבראחר יותר.

אני

דווקא מאשים את המונתאיזם. כי הבעיות האלו החלו הרבה לפני האמריקאניזציה. על כך שהעזו למול אותי ההורים שלי כבר שילמו ביוקר. את הנושא הזה סידרתי ועוד אמשיך לסדר. כרגע אני בסדר גמור, לא צריך עצות. אלו ענייני האישיים. הנצרות נולדה מהיהדות והורישה ממנה דברים רבים. כך שהאחריות כאן היא מונתאיסטית כוללת. היהדות היא קסאנפובית ושונאת אנשים אחרים. אין פלא ששונאים אותה בחזרה. יחס גורר יחס. המדינה שלנו חופשית לדעתך? צר לי אך כנראה אנחנו חיים במדינות שונות. במדינה שאני חי בה: יש דבר כזה שנקרא משמרות צניעות (תברר על זה, אתה תופתע). הומוסקסואלים נדקרים במצעדים וכרוזים שקוראים להרוג אותם מןפצים ברחובות. פעילי שינוי מכים עם מקלות ברזל בבחירות. אין אף דת פוליטאיסטית שמוכרת על ידי הממסד. המילה "פאגני" היא מילת גנאי. לא לומדים אבולוציה בבית ספר אבל מכירחים אנשים להיבחן בתנ"ך. אדם שלובש צלב יזכה למבטים מאד לא אוהדים. אדם שלובש פנטגרם עלול למצוא את עצמו מתצטדק שהוא לא מכת השטן. אין חתונה אזרחית. גם אם מצאת דרך לחתונה אזרחית, לא תוכל להתגרש ללא הרבנות. בתהליך הגירושין ברבנות, הגבר יכול לסחוט את האישה על גט. אני יכול כמובן להמשיך. כל אלה לא דרושים להבטחת חופש הפולחן היהודי או להגנה על היהודים במדינה. למה הם בדיוק נועדו לדעתך?

doro500

New member
טוב, יש כמה דברים שאני מסתייג מהם.

דבר ראשון, בקשר לבית הספר שלי, ואני די בטוח שלגבי הרבה בתי ספר לא דתיים אחרים, התנ"ך נלמד (לדעתי) פשוט כיצירה ספרותית חשובה, ואין שום שמץ של הטפה דתית בשעורי תנ"ך, ואולי אפילו להפך. למיטב ידיעתי יש חתונה אזרחית, לא? קח את הקיבוצים לדוגמה. אני מסכים אתכם על הדברים השונים שהדת עושה, אבל זה לא מאפשר לנו לרדת "לרמה שלהם"! אנחנו, כוויקנים, אמורים להתנהג בצורה נאורה יותר ממי שאנחנו חושבים שאינו מתנהג כך. יש בהחלט מקום לדיוןעל השלכותיה של הדת היהודית (והנצרות והאיסלם, לצורך העניין), ועל זה אין ספק, אך אין מקום להאשמות אנטישמיות.

MetalSinagouge

New member
אינ לא חושב שיש מי יודע מה אובייקטי

-ביות בלימוד תנ"ך בבתי הספר. באותה צורה הם יכלו ללמד את תולדות והיצירות החשובות בקומיקס היפני, זה היה גם מעניין יותר (לרוב). באופן כללי אחרי בילויים בהרבה בתי ספר מהיסודי עד התיכון, מסקנתי היא שמגיע למערכת הזאת להכחד, על כך שנתנה לנו נק' מבט דוחה שכזו על מה זה למידה.

Nihau

New member
וודאי שמלמדים אבולוציה!

ומלמדים תנ"כ כי במדינת היהודים זה חלק מהמורשת אבל לא מלמדים להאמין בתנ"כ אלא מלמדים אל אירועים בתנ"כ ואל חשיבותם התרבותית כסיפורים לימודיים. מציגים אותם כסיפורים לימודיים של העם העתיק וכאירועים ראשיים של המסורת היהודית. באף שיעור בבי"ס לא הכריחו או דחפו את התנ"כ כדת שחייבים להאמין בה. אין הטפה דתית בשיעורי תנ"כ. דווקא מתמקדים יותר בניסיון להבין טבע אנושי ושפה בעייתית יותר מאשר להפנים את המוסר השכל שהסיפור אמור היה ללמד ליהודי העתיק.

באמת?

אבולוציה מלמדים בתור נושא בחירה בחמש יחידות ביולוגיה. זה נקרה מלמדים? רוב מוחלט של האכלוסיה בישראל לא יודע דבר וחצי דבר על התאוריה של דארווין חוץ מזה ש"בני האדם יצאו מקופים" (שזה אגב ביטוי ממש מעוות ולא מדויק), וזה שבעלי חיים "מתפתחים" (יופי, זה מסביר הכל). לגבי התנ"ך, אתה תתפלא עד כמה זה עדיין משפיע על אנשים שרק מחפשים בה להאמין ובקרב ילדים יש הרבה כאלו.

שוב

אני לא רוצה להמשיך את זה כאן כי זה לא המקום. אם אתה רוצה בו נדדין על זה בפרטי או בפורום 202. אני מציע לך מאד לראות את הסרטון שקישרתי אליו בשרשור הקודם. ובכלל, חדעתי אני עושה מזה בדיוק את המהומה הדרושה ממצב שבו חותכים חלק מגופו של אדם, חלק שיש לו תפקיד וחשיבות, ללא רשותו וללא הרדמה. המצב זהה לאם היו עוברים וחותכים לכולם אצבע. זה פשוט לא לעניין. הסיבה שבגללה זה נראה לכם כהר מעכבר היא רק בגלל שהתרגלתם לחשוב על זה כעל דבר נורמלי וכי אחרי חיים ללא עורלה קשה לכם להבין את משמעותה. תחשבו מה הייתם אומרים אם מהמצב הנוכחי שלכם היו מורידים לכם חלק גדול מהעטרה (ראש הפין), או אף את כולה. אני מניח שזה כן היה מזעזע את רובכם.

Wing Chan

New member
שמע, אין לי בשביל מה לראות

סרטונים או להשתתף בדיונים בשביל משהו שהדעה שלי מקובעת בו - שאכן מנפחים את העיניין הזה יותר מדי ואני באמת לא חושב שזה כזה ביג דיל.

האם

אתה קובע את זה לאחר שחקרת את הנושא או בטרם? כי אם אתה מחליט את זה סתם ככה אז צר לי אבל אתה עושה טעות. לא רק בנושא המילה אלה בגישה באופן כללי. הרבה דברים שנראים רגילים בגלל גישה תרבותית עלולים להיות בעצם שונים לגמרי במהותם. מילת נשים גם נחשב "לא ביג דיל" באפריקה וכ80% מהנימולות במצריים מרוצות מכך שעברו מילה. התופעה שגורמת לך לחשוב שזה לא ביג דיל נובעת מכך שעברת זאת. זו תופעה פסיכולוגית מאד מוכרת הנקראת דיסוננס דוגניטיבי. אני מאד ממליץ לך לחקור באמת את הנושא ורק אז להחליט האם הוא ביג דיל או לא.

Wing Chan

New member
עפ"י מה שאני רואה, עפ"י מה שראיתי,

שזה האנשים שמסביבי והאנשים שאני מכיר (ואחד מהם לא נימול, ד"א), לפי זה גיבשתי דעה שזה אכן לא עניין גדול. אין לי בשביל מה לחקור את הנושא כי אני לא עד כדי כך מתעניין בו, כי אני אני מחליט עפ"י מה שאני רואה. דיעה היא לא עובדה, לכן זו דעתי ולא קבעתי עובדה.

השאלה היא

מה אתה מחליט בנושא? טוב מאד שאתה מסתכל על האנשים סביבך אבל אדם אחד שלם זה ממש לא מספיק. חוץ מזה, מילה היא בעיקר עניין בעל השפעות על המיניות ואיבר המין. האם אתה מודע לאספקט הזה של השלם שאתה מכיר? כרגע אכן אין לך ממש מה לחקור את הנושא. זכותך המלאה לא ליחס לזה רצינות. אבל אם אתה מביעה דיעה שזה לא "ביג דיל" ובמיוחד מעמיד אותה מול דיעה שלי שהתבססה על טיעונים מסוימים, אז היה רצוי אילו היית יודע יותר על הנושא על מנת להתדיין עליו. בכל מקרה, כשיהיו לך ילדים (אם תחליט שיהיו) זה דווקא עלול להפוך לרלוונטי. אבל עד אז זה העסק שלך במה להתעניין ובמה לא. בזה אתה צודק.

אבל באופן כללי

כפי שאמרתי: אכן זכותך המלאה להחליט את דעתך על כל בסיס שתרצה. אני מסכים שלך ספציפית בנקודת הזמן הזו בחיים שלך זה באמת כנראה לא משנה הרבה ולחקור על זה לא יועיל לך יותר מידי. אני כמובן אדם סקרן ותמיד עד לחקור, אבל איך שבא לך.

0Pandemonium0

New member
סלח לי, אבל איפה אתה חי?

"כאשר בכל יום ויום מלמדים ילדים יהודים קטנים שדינו של עכו"ם (כמוני) מיתה, אחרי שמסיתים נגדי על ימין ועל שמאל ומנסים לכפות את הדת שלהם בכוח", על מה אתה מדבר? תן לי לספר לך סוד קטן, אבל חלק גדול מהעם היהודי כבר מזמן חילוני והתגובה הכי נוראה לזה שתספר לאדם חילוני שאתה פאגאן תהיה שהוא יחשוב שאתה משוגע. הוא לא ינסה להרוג אותך ולא ירדוף אחריך עם לפידים וקלשונות. הדיעות שלך, לצערי, הן גזעניות ואנשטימיות. אני לא בא לתקוף אותך, אך זה הרושם שלי. מצטער.

ושוב,

אני לא מדבר על העם היהודי ועל באיזה צד נמצא הרוב שלו (לך כנראה קשה להבין את זה כי אתה בטוח שאני אנטישמי. הרי לא סביר שמישהו שהוא לא אנטישמי יעביר ביקורת על היהדות?). על כן לא מעניין אותי כלל שרוב העם חילוני ולא יעשה לי כלום. עובדה היא שהדת עדיין מלמדת את זה. עובדה גם שכשהיו דיונים שיצא לי לנהל בפורומים דתיים אנשים רבים הפסיקו מיידית לדבר איתה ברגע שגילו שאני מחשיב את עצמי בן לדת אחרת. אתה יכול לחיות איפה שאתה רוצה ולחשוב מה שאתה רוצה. אבל אם אתה באמת מאמין שהיהדות היא דת "נאורה" ושונה מכל אידיאולוגיה קסנופובית וגזענית אחרת, אז אתה טועה. ואם אתה מאמין שמי שמנסה לומר זאת הוא אנטישמי אז צר לי אבל כנראה אתה גם לא יודע מה זה עקרונות הליברליזם ודמוקרטיה מתגוננת.

0Pandemonium0

New member
בכלל לא טענתי שהיהדות נאורה.

אבל אני חושב שההכללה שלך גזענית. לא משנה, זו דעתך וזו דעתי. יום טוב.

למעלה