חברים אני חושב שהגזמתם

אתה טועה

והוא צודק. בלי שום קשר לתורת הגזע. אנטישמיות זה שנאת שמים בשם היותם שמים. בין אם בדת ובין אם בלאום, אלה סוגים שונים ולא זה הדיון. כאן לא הובאו שום קריאות לפגיעה ביהודים או הכרזה על האנשים כנחותים. הובאה דעה כי אידיאולגיה מסוימת היא מסוכנת ופוגענית (ואני עומד מאחורי דעה זו) עם ניתוח של "למה היא כזו?". בשום מקום בדיון לא קראתי לפגיעה ביהודים ולא קראתי לנסיון להשמדת הדת. כן קראתי לאיסור על המילה. איסור על המילה הוא לא אנטישמיות כי אני מתנגד לכל חיתוך שהוא ולא לטקס הברית מילה היהודית. ובכלל, זה לגיטימי לחלוטין לבקר מנהגים של דתות וגם לדרוש את הפסדתם. תפסיקו לזרוק אנטישמיות כל פעם שמישהו לא מסכים עם משהו שהיהודים עושים. גם אותכם אפשר לבקר. נמאסה הצביעות הזו.

laoch gaidhlig

New member
עכשיו יש לי זמן

אז , לא אכנס לויקוח בעד או נגד המילה ,פה זה לא המקום אבל אני כן אתוכח על נושא הסובלנות הדתית. במשך שנים נאלצנו (פוליטאיסטים,פאגנים וכו' ) להתמודד עם הבורות והדעות הקדומות של האחרים. דבר אחד למדתי מזה,סובלנות היא המפתח,לא עם כל דת אני מסכים כולל חלק מהדתות הנאו פאגניות,יש גם פאגנים אשר מאוד לא רואים בעין יפה את אמונותי (בעיקר עם דרך הלוחם האקטיבית שלי ) פה אני בא ואומר אם משהו לא נראה לך בדת אחרת אל תלך בדרכה,אבל לעשות דילגיטימציה לדת בגלל דעה אפילו אם יש לך סימוכים מדעיים או מדעיים לכאורה זה כבר דבר שלא מקובל. זכור שזו חרב דו להבית היום הוא מחר זה יכול להיות אתה,ובודאי כאשר אתה מדבר על "איסור" של דברים.

taroboy

New member
ל-כ-ב-ד

לא משנה אם אתה פאגני,יהודי,מוסלמי,נוצרי,בודהיסטי לא משנה מה העיקר לכבד ולהבין שיש אמונות אחרות.

אז לא לאסור דברים?

אז לכל דת מותר לעשות מה שבא לה? סבבה, הבנתי. לטאגים מותר לחנוק אנשים, למוסלמים מותר למול נשים, ליהודים מותר להרוג הומואים, וכו'. אחלה מקום לחיות יהיה לך. באופן כללי אני מאד סובלני כלפי אמונות של דתות אחרות. כל אחד שיאמין במה שבא לו ושיעשה מה שהוא רוצה עם עצמו. הביעה שלי מתחילה כאשר אדם א' פוגע באדם ב' בגלל אמונתו (ולא, זה שהוא הבן שלו זה לא תרוץ). כאשר דת כלשהי, לאורך כל ההיסטוריה, מעודדת שנאה של דתות אחרות בקרב מאמיניה. כאשר דת קוראת למחות את שמם של אלה שלא מוכנים להאמין בה, כאשר דת מצווה על המאמינים שלה לפגוע באנשים אחרים, כאן לדעתי יש מקום לביקורת מאד חריפה ואני לא הולך למתן את עצמי ב"סובלנות דתית". לצערי אחת משטיפות המוח המוצלחות של הדתיים היהודים זה להצליח לשכנע אנשים שיהדות זו דת נאורה. לא היא לא. ואני לא רואה שום סיבה להתיפיף לפניה.

laoch gaidhlig

New member
כמו שאמרתי

אני לא רואה עין בעין עם רבים ,כולל פאגנים :),הדעה האישית שלי היא להשאיר תרבויות ודתות כמו שהם מבלי לערב את המוסר האישי שלי בתוכן. אשתמש בדוגמת הטאגים שהעלת,מי אמר שאסור להרוג לשם פולחן הטאגי בהודו? הבריטים עם האמונה המונוטאיסטית שלהם.ההודים קיבלו את זה כחלק מהמצב הכללי.מי אמר שאסור קרבנות אדם האמונה המונוטאיסטית,אבל את זה אתה מוכן לאמץ בחם כדבר לגיטימי. אז אני יודע שלא נסכים,אבל אני משאיר את המוסריות לעצמי וחי לפי דרכי,אשתמש בכח כלפי כל אחד שינסה למנוע ממני את דרך חיי,ועוזב אחרים לדרך חייהם גם אם מעשיהם נראים לי(ואני מדגיש לי )ברבריים ולא מוסריים. ולגבי אחלה מקום לגור בו,העולם חי עם רצח עם ועוד הרבה עולות במשך אלפי שנים,ובהרבה דברים טוב יותר היה באותם ימים של זמנים עברו,אז לא אראה בזאת הליכה אחורה אלה השבת עטרה ליושנה (במובנה ההידני )

taroboy

New member
צודקת,גם אני חושב ככה

אי עדין חושב שצרכים לכבד, אבל יש דברים גם בלתי נסבלים בדתות שונות,כמו שציינת הנ"ל....

אני שמח שאתה מסכים איתי

רק דבר אחד: אני בן

ההגמון

New member
ואם אני אגיש שזה בדת שלי

לצלק ילדות פעוטות בנות יומן? אז זה בסדר? זה בסדר לחתוך חלק מאיבר של ילד בן יומו, ילד אשר לא נתנה לו זכות בחירה, לא בקשר לגופו לא בקשר לדתו?! איך אתה מסוגל להגיד את זה...? ומעבר לזה, לכבד אמונה דתית, כן, (פגיעה בגוף של ילד שעוד לא ניתנה לו הבחירה הדתית, לא.) אבל לבקר אידיולוגיית חיים? לבקר עקרונות של דת? אני חושב שזה חשוב, אני חושב שזה חלק מהתפתחות של אדם חושב. להטיל ספק בכל מה שקיים, אצלך ואצל אחרים. כחלק מזה, גם דתות. חוצמזה, לא היהדות ולא שום דת אחרת צריכה הגנה מבני אדם. ואני דיי בטוח שאלוהים שמח שיציריו חושבים.

ההגמון

New member
יש לי בעיה איתך.

אתה כותב מה שאני חושב לפני שאני מספיק לכתוב את זה.

ההגמון

New member
ביקורת על

דת היא אינה אנטישמיות. מדוע אינך כועס על כך שהדיון היה מיוחס לכל הדתות המונוטאיסטיות? שגם הנצרות והאסלם הוזכרו בה? שהאמירות בעצם התבססו על הדעה שהדתות המונותאיסטיות, בכללותן, ולא רק היהדות הן בעלות גישה לא נכונה? מדוע אתה מסנגר רק על היהדות? -כי רק בהקשר שלה אתה יכול להשתמש בקלף (המנוצל עד תום) של האנטישמיות? -ואל תעשה הפרדה בין האנטישמיות לנאציזם, כי כשאתה השתמשת בהשוואה הזאת, התכוונת שאנשים יעשו את ההקשר המדוייק הזה. אחרת, לא היתה לך שום סיבה לשלוף את הקלף הזה.

0Pandemonium0

New member
להגיד שהיהדות היא מסוכנת ופוגענית,

ומכאן שהיהודים הם מסוכנים ופוגענים, זו אנטישמיות. נקודה.

ההגמון

New member
אה כן?

ולהגיד שהנצרות היא מסוכנת ופוגענית? ושהאסלם הוא מסוכן ופוגעני? ושכל הדתות המונותאיסטיות הן מסוכנות ופוגעניות? כי זה מה שנאמר בשרשור הזה. אז מה? תשלוף את קלף האנטישמיות גם בהקשר לנצרות ולאסלם? קדימה, נראה אותך. ומעבר לזה, לא נאמר שהיהודים הם מסוכנים ופוגעניים. נאמר שהדתות המונותאיסטיות, בכללן היהדות, הן מסוכנות. לא האנשים שמאמינים בהן, אלא התרבות עצמה. אם לא הבנת את זה, אז או שלא באמת טרחת לקרוא, או שאתה לא מבין עברית כמו שצריך, או שאתה פשוט ממש, אבל ממש, מחפש לריב. אין לי בעיה לריב איתך, אם אתה ממש רוצה, אבל בוא נרחם על המקלדת שלי. היא לא אשמה בקיום שלך.

0Pandemonium0

New member
הייתי שולף את קלף האנטישמיות גם

בקשר לנוצרים ולמוסלמים, אבל לצערי הקלף הזה "משותק" כרגע בגלל שאנטישמיות היא שנאת יהודים. באשר לנוצרים ולמוסלמים, אני עדיין יכול להגיד שיש כאן גזענות כלפי נוצרים או מוסלמים. פחות, כמובן, כי אלה רק דתות בעוד היהדות היא גם לאום ועם. אני לא מבין מה קשה בזה: ברגע שאתה אומר שהיהדות פוגענית, אתה אומר שבעצם כל מי שהולך בדרכיה הוא פוגעני. אם כל מי שהולך בדרכיה הוא פוגעני, זו הכללה מעליבה ודיעה קדומה, ולכן זו גזענות. אתה בעצם אומר שכל הדתיים בארץ הם "מסוכנים ופוגעניים", וזה לא נכון. אני מכיר כמה חובשי כיפה נחמדים מאוד, דווקא. בקשר לתוקפנות שלך...אני לא מבין אתה. למה אתה תוקף? כי זו ההגנה הכי טובה?

גם אני לא מבינה את התוקפנות הזאת

אני לא מושכת לאף אחד מהכיוונים,אך אני כן יודעת שיש דבר כזה שנקרא שיחה,דיון . בכל מקרה זה משהו שמנהלים אותו ברוח טובה תוך האזנה לשני הצדדים.

ההגמון

New member
לא אמרתי

שהיהודים הם מסוכנים ופוגעניים, אמרתי, שהדתות המונותאיסטיות, בכללן היהדות, הן מסוכנות ופוגעניות. אחרי שלוש פעמים שאני כותב את המשפט הזה, ציפיתי שהוא כבר יחלחל. אל תוסיף סאב טקסטים לדבריי. - אם הייתי רוצה להגיד שהיהודים הם מסוכנים ופוגעניים הייתי עושה את זה. אני לא. זה עיוות שנוצר אצלך, ולא משהו שמשתמע מהטקסט.

לא, אתה זה שמכליל

אני אמרתי (וביססתי), שהדתות המונטאיסטיות (ובכללן היהדות) הן מסוכנות ופוגעניות. או יותר נכון (אם להיות נאמנים למה שבאמת אמרתי) שהן צסנופוביות וריכוזיות. אני *לא* אמרתי שכל היהודים מסוכנים ופגענים. אתה זה שבה ומסיק את זה ולכן ההכלה היא עליך וכך גם הגזענות. זה כמו שאם מישהו אומר: "המדיניות של ג'ורג' בוש היא ניצית" (נניח) אז זה לא אומר שהוא חושב שכל האמריקאים אחד אחד מחרחרי מלחמות. תלמד קצת על אינדוקציה-דדוקציה ואז אולי תבין מה ההבדל בין האמירה שלי (שהיא ביקורת לגיטימית על הדת) לבין אמירה כגון "היהודים הם חבורת עכברושים אורבניים" - אנטישמיות.

למעלה