חברים אני חושב שהגזמתם

מסכים.

הנושא כבר גלש הרבה מעבר לנושאי הפורום. אני אנצל את ההודעה הזו כדי לבקש מהדיונים הללו לעבור לפורומים המתאימים לכך.

neophile

New member
מה ההבדל בין בית המקדש ומכה?

תחשוב על זה, אם היהודים היו מודים בכך שהאמונה שלהם היא פאגאנית לכל דבר וזה היה דבר ידוע הרבה לפני שעשו קנוניזציה לתנ"ך והיא לא האמת האולטימטיבית אז הרבה מהרעות החולות של מלחמות הדת ב2000 שנה האחרונות לא היו קורות כי לא היה להן בסיס. הנצרות והאיסלם לקחו מהיהדות את החלקים האלה, של המונוטאיזם והדמגוגיה אבל מעבר לכך השתמשו בהם למטרותיהם שכפי הנראה לא היו שונות - דיכוי של מעמד האישה ושפיכות דמים מאסיבית. כמובן שהטריגר להתפתחות המונוטאיזם היו הגלויות, איפה האל שלנו הם שאלו? ולא קיבלו תשובה לכן הם יצאו מנקודת הנחה שהאל שלהם הוא הבורא-המשמר-ההורס, שזה קונספט שהיה נפוץ בפרס ובהודו.

mbinh

New member
לכולכם

אין מה להתווכח אף אדם פה לא צריך לשחרר קיטור ובדרךלפגוע באנשים אחרים אלו שטוענים שבגלל שלא מאפשרים להם לעלות על אוטבוס ביום שבת הם יכולים להתבטאות בצורה אנטישמית הם אנשים שטעו ולא מוכנים להודות בטעותם. אין הצדקה לאמירה אנטישמית כי אלו אמירות שמווילות לשנאה להסתה ולרצח. לארדן במקרה זה לא חשבת

ההגמון

New member
שמע, יצאת קצת מגבולות הטעם

הטוב. להגיד שזה אנטישמיות?! דיון על מילה, על ההשלכות של הדם היהודים על שאר הדתות והאנשים? דיון על איך מייצגיה של היהדות מתנהגים זאת אנטישמיות? אנטישמיות זאת שריפת היהודים. אנטישמיות זאת קריאה ברורה לרצוח כל אדם אשר לו דם יהודי. אנטישמיות זאת המחשבה שיהודים הם גזע נחות. -דברים אלו לא הובאו כאן בכלל. באופן אישי, לקרוא לדיון שהיה כאן אנטישמיות נשמע מתגונן. כאילו אתה מנסה לשחק בקלף שהותירו ליהודים... "אנטישמיות", בכדי לגונן על הדת הזאת. אך תרשה לי להגיד לך, שלקרוא לדיון הזה אנטישמיות, זה לדרוך על זכר שישה מליון אנשים שנרצחו, *נרצחו* בידיי הנאצים, על עוד כמה מיליונים שהשואה הרסה את חייהם, את בתיהם ואת משפחותיהם. - זה מגעיל, זה נמוך. הנאצים לא דיברו על ברית מילה ועל כפייה דתית (לא, אפילו לא בהתחלה), הם דיברו על רצח כל אחד בעל דם יהודי, מכיוון שהיהודים כגזע הם נחותים ויש להשמידם , אתה רואה את ההבדל?!

mbinh

New member
דבריך מלאי טעות

בדרך כלל אני לא נוהג להתבטאות כך אבל דבריך אידיוטים לגמרי. לפני שאתה מציין טעויות שנמצאות בהודעות חברי הפורם בדוק את ידיעותך. אנטישמי-שונא יהודים(במקור:שונא את כל בני העמים השמים,לרבות ערבים,יהודים ועוד),שיש לו דעה קדומה על יהודים. אנטישמיות לא מכוונת לגזע אלא מקורה בהבדלי דת נאציזם מקורו בתורת הגזע ומכוון להבדלי גזעים. בדיון היו איזכורים ואמירות אנטישמיות אין על כך ויכוח! אתם בורחים מהאמת. על החתום מגנוס ברנארד ה-3 אייזק ניוטון המרשלג

mbinh

אצלנו בפורום לא נהוג לכנות דבריו של מישהו "אידיוטים לגמרי". נא לשמור על תרבות דיון נאותה. יש דרכים אחרות להביע חוסר הסכמה עם מה שנאמר.

gwizard

New member
נכון

פעם הבאה תכתוב "אידיוטיים בחלקם".

gwizard

New member
זאת לא הייתה ביקורת כלפיך

זו הייתה הערה כללית הבאה במטרה לשעשע קצת את משתתפי הדיון הזה שלאט לאט נהיה טיפה'לה מכוער.

ההגמון

New member
אני יודע, אני יודע.

no hard feelings,,,
ויאמר לזכותי שאני דווקא מתנהג יפה, יחסית.

יש לאנשים הרבה אגרסיות.

נראה לי פשוט שצריך להכניס חלק מהם לחדר ביחד ל-24 שעות ולזרוק את המפתח. כבר דיון שלישי תוך שבוע שנראה לי שצריך לעצור, כי הוא גם חורג לחלוטין מנושא הפורום (הוא מתאים יותר לפורום 617, פורום תיאולוגיה ודתות אחרות, שם ישמחו לספק לכל מי שרוצה אקשן) וגם כי הוא באמת הופך למכוער.

gwizard

New member
לדעתי

הדיון על האם למול או לא הוא לגיטימי מאוד לפורום הזה. יש לנו כבר 5 זוגות (מהם 3 נשואים) שזה כולל גם אותי. עוד מעט יגיעו ילדים ושאלת הברית מילה (מבחינה בריאותית / חברתית / פסיכולוגית) היא שאלה שלפחות אני כן שאלתי את עצמי לגביה. מה שכן, צריך לזכור שזה דיון ולא שוק.

אם הוא נערך במסגרת אמונה פגנית

הוא לגיטימי לחלוטין, ודיעות ולבטים בתור משפחה פגנית הם בהחלט במקום, אך מה שקרה כאן בקשר לזה לא היה בדיוק זה. זה גם לא היה שוק, אבל זה כבר חרג לתחומים אחרים שקשורים יותר לפורום 202.

מה שאילן אמר

סה"כ אני מאד בעד דיון כזה אבל דיון באספקטים חברתיים והפסיכולוגיים (בריאותית אין כאן דיון בכלל, אין אף ארגון רפואי עולמי שממליץ על מילת זכרים שגרתית) מקומו בעיקר בפורום 202. אתה בהחלט מוזמן לבוא לשם ולמצוא את כל המידע שתרצה וגם להגיע יחד עם בת זוגתך למפגש קה"ל (קהילת הורים לילדים שלמים) ולראות במו עיניך הורים בישראל שלא מלו את ילדיהם וגם את אותם ילדים (חשוב לדעתי בשביל להגיע להחלטה). פה אפשר לנהל דיונים אמוניים על הנושא שקשורים לפאגניזם, אבל הדיון ההוא באמת ירד מנושא הפורום הזה.

mbinh

New member
תגובה למגיבים

ראו ידידי אינני אדם מלא אגרסיות וכעס. אין לי סיבה לרטון ולהתעצבן אולם לעיתים אנשים אומרים אמירות לא נכונות ולאחר שאנשים אחרים ומיהמנים שצינו שאינן נכונות ואז אנשים אחרים באים וטוענים טענות חסרות בסיס המצביעות על חוסר ידע. נכון שכתבתי שאותו מגיב אמר דברים אידיוטים אך לעיתים זה נחוץ. אינני בא לחנך אבל כשפוגעים בי אני מחנך. בנוסף זו הפעם הראשונה שהגבתי בצורה כזו ולמען האמת זו הצורה הנכונה שיש להגיב על אותם דברים. אנו מקימים פורום שטוען לפלורליזם וסולידריות חברתית אבל אנשים מסוימים באים ואומרים דברים הנוגדים את חוקי היסוד האלו. אם פגעתי במישהו ודברי יכלו לפגוע באדם אחד,מגיע לו. על החתום מגנוס ברנארד ה-3 אייזק ניוטון המרשלג

לדעתי אתה טועה,

ובכל מקרה, כך לא מתבטאים בפורום הזה. אפשר לו להסכים, אפשר להגיד שאדם אחר טועה, אבל אתה הגזמת. אם אתה רוצה לפגוע באדם אחר, עשה זאת במסרים פרטיים, לא בפורום. זו הפעם האחרונה שאני מתכוון להבהיר את הנקודה הזו.

למעלה