חברים וחברות - The first question: WHO

timetraveler900

New member
חברים וחברות - The first question: WHO

חשבתי שנעשה מין שרשור הכרות כי הצטרפו הרבה אנשים חדשים לפורום וזה תמיד כיף לגלות עוד אנשים שאוהבים את הסדרה

אז כולם מוזמנים ללחוץ ידיים ולספר קצת על עצמם :) (שם בא לכם, איך גיליתם את הסדרה וכו'..)

בהזדמנות זו אני רוצה ליישר קו עם כולם לגבי מדיניות הספויילרים של הפורום ולהדגיש שלא משנה באיו עונה אתם נמצאים או מה קצב הצפייה שלכם - היא תקפה לגבי כולם וכולם מחוייבים לשמור עליה.

Why the hell not

שלום לכולם, אני רחלי, בת 19 מאיזור המרכז. כרגע בשירות לאומי ובשנה הבאה מתחילה לימודי משפטים.
בעלת חיבה יתרה (יש שיגידו מוגזמת) לתכנים בריטיים ולבריטיים בכלל (Thank god for the British accent).
לדוקטור הוא הגעתי די במקרה. אני צופה אדוקה ומכורה של שרלוק, עוד סדרה מעולה של ה-BBC. העונה הבאה מגיעה רק בינואר, ואני חיפשתי נואשות תוכנית נוספת ומצויינת לעקוב אחריה. היי, דוקטור הו המהוללת? הבריטית? שמופאט וגאטיס הגאונים (היוצרים של שרלוק) כתבו? I'm in!

צפיתי בפרק אחד, שניים, שלושה, ועכשיו אני מכורה. צופה בממוצע בשני פרקים ביום. המחשבה שיש לי עוד חמש עונות לא כולל ספיישלים ממש משמחת אותי

מעניין לראות שקהילת המעריצים הישראליים של הדוקטור גדולה הרבה יותר ממש שחשבתי...
נעים להכיר את כולכם

Zarniwoop

New member
הא!

גם אני התחלתי בגלל מופאט..

ועכשיו אני אעדיף שהוא יעזוב את הדוקטור וישקיע יותר בשרלוק.

לזכותו ייאמר שעליית העונה השלישית מתעכבת לא באשמתו, אלו לוחות הזמנים הלחוצים של בנדיקט ומרטין שמעכבים...

Zarniwoop

New member
מוזר כי הוביטים מאוד דייקנים

אבל עדיין זה יוצא הפסקה של יותר משנה בין העונות וזה עוד מיני סדרה...
אני זוכר שעד שהעונה השניה יצאה, שכחתי שהסדרה זאת קיימת בכלל.

מזל שגיליתי את הסדרה אחרי שהעונה השנייה

כבר עלתה. ההמתנה לעונה השלישית מורטת עצבים, לא יכולה לחשוב על לחוות את זה פעמיים!

ailag

New member
בקשר להמתנה לעונה השניה

הייתי די כועסת אם הייתי צריכה להמתין לה ואז היה כזה פתרון פשוט ומתנער מכל הסיטואציה.

דווקא העונה הראשונה לא נגמרה בחידה,

היה די ברור ששרלוק לא באמת ילחץ על ההדק. זה עוד מילא. אבל העונה השנייה שנגמרה בSo called התאבדות? פשוט וואו. אני לא יכולה לחכות עד שיתגלה איך הוא לעזאזל עשה את זה (יש לי תיאוריה די רצינית, אבל עדיין)

ailag

New member
לא חידה, שאלה

איך הם יצאו מהעסק.

אגב, יש הרבה הקבלות בין העונה השניה של מופאט בשרלוק לעונה השניה של מופאט בדוקטור הו, ספציפית השליש האחרון (רייכנבאך, GOD COMPLEX, החתונה) -
http://blogs.are-cool.net/2013/04/24/sherlock-vs-doctor
השאלה אם אפשר לעשות sherlock in a sherlock suit..

timetraveler900

New member
פשוט התעללות מה שהם עושים עם שרלוק

ואני בהתחלה חשבתי שאני היחידה בארץ שרואה דוקטור הו (בהגזמה, כן? אבל זה החזיק בדיוק יומיים) ואז הבנתי מה גודל התופעה

You're telling me?...

אומנם אושרה עונה 4 (ואולי אפילו 5), וזה כשלעצמו מאוד משמח, אבל המחשבה לחכות שוב כל כך הרבה זמן ממש הורסת

jacobyd

New member
כשזה נוגע לשרלוק...

כל תאריך שהוא לא מחר זה יותר מדי לחכות...

MonicaF

New member
איזה כייף, והנה אני:

הגעתי לסדרה קצת באיחור.
היום אני בת 44. לפני כשש שנים בן זוגי דאז אמר לי שאוהב מאד את הסדרה דוקטור הו וכדאי לי לצפות בה.
הפרק שהוקרן אז בטלוויזיה היה Love & Monsters, עונה 2 פרק 10 עם טננט. כל מה שהיה לי להגיד אז היה: הנה, שני שחקנים מהארי פוטר! הרי טננט שיחק את ברטי ג'וניור ו-Shirley Henderson שיחקה בהארי פוטר את Moaning Myrtle.
זו היתה תקופה שנמשכתי יותר לכיוון המד"ב הקשה, ולא היתה לי סבלנות למשהו פחות מוסבר מדעי, לכן כשאנשים נספגו לתוך היצור הזה או הפכו לשלולית מדברת, אבדתי עניין.
אז עזבתי את זה.

לפני קצת יותר משנה, כשהבן שלי היה בן 13, הוא התחיל לצפות בסדרה עם חבר. הם נדבקו חזק למסך. להבדיל מנושאים אחרים שהדביקו אותם למסך, כל פעם שהייתי מתגרה בהם אחרי צפייה בדוקטור הו, התגובות שלהם נראו לי... איך אגיד? חכמות יותר? אינטליגנטיות יותר? הממ, אמרתי, או שהם התבגרו סוף סוף, או שיש משהו בסדרה הזו, הרי כבר הומלצה לי בעבר.
הבן שלי התעקש: "אמא את חייבת לראות". הוא קיבל מתנה קומיקס של הדוקטור וישבנו לקרוא ביחד באנגלית. התעוררו אצלי הרבה שאלות והופתעתי לגלות שיש תשובות והן מוצאות חן בעיני. אז זה לא מד"ב קשה אבל הפתרונות אלגנטיים ומספקים.
וכך הקלטתי ספיישל אחד: קריסמס קארול. כן, המפגש הראשון שלי עם הדוקטור היה עם מאט סמית'. הסרט היה לא רע, נהניתי ממנו. הבן שלי ברקע: "אמא, זה סתם דוקטור, את צריכה לראות את העשירי, הוא הרבה יותר טוב, את תראי!".
כך קניתי אריזה של ארבע עונות ראשונות.
אקלסטון היה אהבה ממבט ראשון. אחרי צפייה בעונה הראשונה התאבלתי עליו לא מעט וסירבתי להמשיך לצפות בסדרה.
אבל כבר הייתי בעניינים והסתקרנתי. לאחר הפסקה מסוימת המשכתי לצפות בסדרה תוך כדי אנטי מסוים כלפי טננט, אבל האנטי עבר לי בעונה השלישית.
היום יש לי בבית, על דיסקים מקוריים: 5 עונות מודרניות (של המאה הזו), כל הספיישילים עם טננט, מספר פרקים עם טום בייקר - בעיקר מה שקשור בדאלקים, עונות ראשונות ממש בשחור לבן עם הרטנל, חצי ראשון של עונה 7, ובתחילת החודש הבא אקבל את Doctor Who: Regeneration.
בממיר יש לי את עונה 6.
אני מאמינה שהלילה אסיים לצפות בעונה 7, עד כה ראיתי 10 פרקים ממנה + הספיישלים.
אני חושבת היום שמאט סמית', למרות שחששתי מהתחדשות זו של הדוקטור - בעיקר בגלל דעת הקהל, אני חושבת שהוא הדבר הטוב ביותר שקרה לסדרה הזו מאז חודשה במאה הזאת.

יעלי1232

New member
אני לא מאמינה שנחשפת לסדרה בפרק הגרוע

ביותר שלה.
לאב אנד מאנסטרס היה פשוט מביך

MonicaF

New member
את יודעת, אחרי צפיה שניה

בהפרש של כמה שנים בין לבין, הפרק הזה נראה פחות רע ואפילו נהניתי ממנו.
בנוסף, אהבתי מאד פרקים בהם הדוקטור בקושי משחק, כמו בלינק. אני יודעת שאין מה להשוות בין בלינק ללאב אנד מאנסטרס מבחינת איכות, אבל פרקים בו נותנים כמעט את מלוא הבמה לשחקנים אחרים, היו לא רעים.

ailag

New member

הוא מתנשא. גם אם מתרגלים לחלקים ממנו או מחליטים לזרום, ממש הטון של הדיבור שלהם מתנשא והעלילה מתנשאת כאילו בגלל שילד כתב את המפלצת צריך "לדבר לצופים כמו לילדים קטנים".
וגם לילד קטן זה לא במקום, במיוחד לא סדרה כמו דוקטור הו.

האמת שהחלקים של הפרק בנפרד איכשהו בסדר, זה הטון הכללי שהכי בעייתי.

למעלה