איזה כייף, והנה אני:
הגעתי לסדרה קצת באיחור.
היום אני בת 44. לפני כשש שנים בן זוגי דאז אמר לי שאוהב מאד את הסדרה דוקטור הו וכדאי לי לצפות בה.
הפרק שהוקרן אז בטלוויזיה היה Love & Monsters, עונה 2 פרק 10 עם טננט. כל מה שהיה לי להגיד אז היה: הנה, שני שחקנים מהארי פוטר! הרי טננט שיחק את ברטי ג'וניור ו-Shirley Henderson שיחקה בהארי פוטר את Moaning Myrtle.
זו היתה תקופה שנמשכתי יותר לכיוון המד"ב הקשה, ולא היתה לי סבלנות למשהו פחות מוסבר מדעי, לכן כשאנשים נספגו לתוך היצור הזה או הפכו לשלולית מדברת, אבדתי עניין.
אז עזבתי את זה.
לפני קצת יותר משנה, כשהבן שלי היה בן 13, הוא התחיל לצפות בסדרה עם חבר. הם נדבקו חזק למסך. להבדיל מנושאים אחרים שהדביקו אותם למסך, כל פעם שהייתי מתגרה בהם אחרי צפייה בדוקטור הו, התגובות שלהם נראו לי... איך אגיד? חכמות יותר? אינטליגנטיות יותר? הממ, אמרתי, או שהם התבגרו סוף סוף, או שיש משהו בסדרה הזו, הרי כבר הומלצה לי בעבר.
הבן שלי התעקש: "אמא את חייבת לראות". הוא קיבל מתנה קומיקס של הדוקטור וישבנו לקרוא ביחד באנגלית. התעוררו אצלי הרבה שאלות והופתעתי לגלות שיש תשובות והן מוצאות חן בעיני. אז זה לא מד"ב קשה אבל הפתרונות אלגנטיים ומספקים.
וכך הקלטתי ספיישל אחד: קריסמס קארול. כן, המפגש הראשון שלי עם הדוקטור היה עם מאט סמית'. הסרט היה לא רע, נהניתי ממנו. הבן שלי ברקע: "אמא, זה סתם דוקטור, את צריכה לראות את העשירי, הוא הרבה יותר טוב, את תראי!".
כך קניתי אריזה של ארבע עונות ראשונות.
אקלסטון היה אהבה ממבט ראשון. אחרי צפייה בעונה הראשונה התאבלתי עליו לא מעט וסירבתי להמשיך לצפות בסדרה.
אבל כבר הייתי בעניינים והסתקרנתי. לאחר הפסקה מסוימת המשכתי לצפות בסדרה תוך כדי אנטי מסוים כלפי טננט, אבל האנטי עבר לי בעונה השלישית.
היום יש לי בבית, על דיסקים מקוריים: 5 עונות מודרניות (של המאה הזו), כל הספיישילים עם טננט, מספר פרקים עם טום בייקר - בעיקר מה שקשור בדאלקים, עונות ראשונות ממש בשחור לבן עם הרטנל, חצי ראשון של עונה 7, ובתחילת החודש הבא אקבל את Doctor Who: Regeneration.
בממיר יש לי את עונה 6.
אני מאמינה שהלילה אסיים לצפות בעונה 7, עד כה ראיתי 10 פרקים ממנה + הספיישלים.
אני חושבת היום שמאט סמית', למרות שחששתי מהתחדשות זו של הדוקטור - בעיקר בגלל דעת הקהל, אני חושבת שהוא הדבר הטוב ביותר שקרה לסדרה הזו מאז חודשה במאה הזאת.