חברים וחברות - The first question: WHO

Ayelet 363

New member
באוקטובר

זו גם ההולי לנד שלי. אני מקווה שגם לך ייצא להיות שם כשתשתחררי.

AvivZ41

New member
שלוםשלום

אז אני אביב, בן 17, מסיים י"א מאיזור חיפה. שמעתי מלא פעמים ששאלתי אנשים להמלצה על סדרות את הדוקטור כחלק מהרשימה, אבל בחיים לא בחרתי בו. עד פעם אחת שמישהו הציע לי רשימה ממש מצומצמת של איזה 4 סדרות, אז החלטתי לבדוק כל אחת מהן בויקיפדיה, משהו קטן, ואיך שראיתי את המשפט "British science fiction television programme " החלטתי לראות - גם מדע בדיוני, גם בריטי, שווה לראות! וזהו, הגעתי מסתבר בדיוק כשעונה 7א' שודרה, וראיתי בשבועיים-שבועיים וחצי את כל ה6 וחצי עונות. ומאז אני פה, ראיתי יחסית הרבה פרקים של הדוקטור הרביעי והשלישי ופרקים אחדים מכל שאר הדוקטורים.

timetraveler900

New member
אתם יודעים, לא היה לי מושג

ככל שאני קוראת יותר ויות הודעות מתברר לי שהמון אנשים מכירים את הדוקטור. בסביבה שלי אני הייתי היחידה שראתה את זה. שידעה על מה מדובר. כששמעתי מישהו מהכיתה שלי מזכיר את זה הייתי בשוק כי אף פעם לא שמעתי מישהו מדבר על זה.
איך זה שזה לא עשה הד יותר גדול בארץ? כשעושים נניח כתבות על מד"ב אף פעם לא מזכירים את דוקטור הו? - סדרת המד"ב הראשונה וזאת שרצה הכי הרבה זמן!

AvivZ41

New member
באמת אני שואל את עצמי למה

איך שסיימתי את הסדרה (או תוך כדי שצפיתי) חיפשתי בכל אתרי התקשורת הישראלית דברים על דוקטור הו. לא מצאתי כלום. היו אזכורים קטנים במאקו ובהארץ אבל חוץ מזה כלום, כאילו הסדרה לא קיימת. מעניין אם יעשו כתבה לכבוד ה50 שנה.

יאללה, שיהיה :)

אז אני ארטמיס, ואני מכורה לדוקטור הו.

אהה, רגע זו לא קבוצת תמיכה?....

הכרתי את הסדרה בזכות חבר שראה והתחלנו קצת לראות יחד, ואז התמכרתי קשות תוך כדי התאהבות קשה בדיוויד טננט.
אני גרה בצפון ועובדת עם ילדים.

המממ, זהו, מוזמנים גם לשאול אם בא לכם עוד פרטים

Oukami Kun

New member
טוב נו

כי אין כמו אמצע הלילה להודעות כאלה

אני נדב, בן 22 (הולי שיט) מהצפון. משתחרר בנובמבר בעזרת השם במהרה בימינו ואמרו אמן, הגיע הזמן.
תמיד הייתי בקטע של מד"ב ופנטזיה, אז עוד כשמשחקי הכס עוד לא היה קיים וזה היה רק ששאוש"ק, אז הייתי קורא מלא. האמת שבעיקר פנטזיה, אבל גם מד"ב פה ושם.
ואז, נראה לי בסביבות כיתה י' (2006-7) גיליתי את הפונקציה המדהימה שנקראת "ביטורנט"
ואז התחלתי להוריד מלא מלא מלא מלא סדרות. זה התחיל מהישרדות והמירוץ למליון ומשם התפתח והתפתח.
אני חושב שזה היה בזמן הבגרויות של י"ב שגיליתי את הדוקטור, הסדרה שודרה ביס וראיתי כלמיני פרקים של עונה 4, אז ברור שזה היה מגניב. אז רצתי לביטורנט חברי הקרוב והשלמתי את הסדרה תוך שבוע שבועיים ככה. בזמן הספיישלים הייתי בדיוק בשנת שירות אז זה יצא לי טוב שהיו מעט פרקים אבל אני זוכר שלחכות היה ממש מדכא. מיותר לציין שמאז אני עוקב באדיקות ושהדבר הכי מדכא זה שהפרקים יוצאים במוצש ואז אני נשאר עד מאוחר ועפוץ פחד ביום ראשון (כי עד שיוצא מקור נורמלי, ואז שזה יורד ועד שאתה רואה אז הופס כבר שלוש בבוקר
), אבל זה לא משנה כי זה לראות פרק של הדוקטור. אני זוכר כשיצא הסיום עונה של עונה 5 (או 6? לא זוכר) ונסעתי לבסיס לפני שהספקתי לראות את הפרק, אז הורדתי אותו לטלפון כי לא יכולתי לחכות.
וזהו בנוגע לדוקטור. מה עוד? אני ממש אוהב את באפי, אנג'ל ובאופן כללי את היצירות של ג'וס ווידון, אז אם אתם בקטע אני אשמח לדבר על זה

לילה מקסים שיהיה לכם.

Oukami Kun

New member
ברמת הלקרוא את הקומיקסים?

אני אני ברמה הזאת

אגב, ממליץ לך לראות את husbands של ג'יין אספנסן, ג'וס משחק שם בתפקיד די משעשע.

Ayelet 363

New member
התחלתי, אבל אני קוראת לאט מאוד

למרות שאני מאוד נהנית. אני ממש בהתחלה.
אני יודעת המון ספויילרים, יחסית למישהי כל כך לא מתקדמת.

דרך אגב, יש לך שאלות לשאול את ג'וס ווידון, איימי אקר או אלקסיס דניסוף?
כי אני השבוע באנגליה ב- Q&A איתם, ואני אוספת שאלות, בתקווה שאוכל לשאול לפחות שאלה אחת (ובתקווה שאוכל להיכנס, כתוב שיש מקומות מוגבלים).

husbands מזמן ברשימת הצפייה שלי, אבל עוד לא הגעתי לזה. אני רוצה לעבור על כל מה שמופיע בעמוד של ווידון בimdb, כולל הקרדיטים הקטנים ביותר, אבל עוד לא הגעתי לזה.
בינתיים ראיתי את כל היצירות העיקריות שלו, וחלק מהדברים שהוא עשה בהם רק חלק קטן.

Ayelet 363

New member
ואני אשמח להמלצות מה לעשות בלונדון בכללי,

אם יש למישהו, בבקשה, אם כבר העליתי את הנושא. יש לי רשימת מקומות מגניבים, אבל אשמח להוסיף הבתאם להמלצות.

jacobyd

New member
תלוי מה הכיוון שלך...

איזה טיול את מתכננת?
כמה זמן?
בעיקר קניות או טיולים ברגל או מוזיאונים וגלריות או הצגות...

Ayelet 363

New member
שכחתי- בעיקר מוזיאונים או טיולים ברגל,

מקומות היסטוריים...

jacobyd

New member
טוב...

המקום האהוב עלי ללכת בו בלונדון זו הגדה הדרומית של התמזה...
אפשר ללכת אותה מגשר ווטרלו עד לגשר המילניום ולראות בדרך את המרכז התרבותי של הגדה הדרומית (אני מתרגם בראש)
את התאטרון הלאומי את מוזיאון הטייט מודרן, את תאטרון הגלוב השייקספירי ואת קתדרלת סיינט פול.
אם יש לך כח את יכולה להתיל את הטיול מהביג הן ולהמשיך עד לטאוור ברידג' המפורסם ואז רואים עוד כל מני בדרך אבל זה המון ללכת.

אזור לסטר סקוור וקובנט גארדן גם אזור נעים לטיול והתאטרון האהוב עלי שם...

קאמדן טאון מגניב! וחייבים להיות שם פעם בחיים... המקום ענק ומלא חנויות מוזרות ומיוחדות ומומלץ לבקר שם באורבות (זה חנויות- בעבר הרחוק היו שם אורבות).

מבחינת פארקים
שני הגדולים הם הייד פארק וריג'נט פארק שהם חמודים אבל אובר רייתד...
יש את סיינט ג'יימ'ס פארק שמתחיל מכיכר טרפלגר (איפה שיש מוזיאון לאומי לאומנות - ציורים) וממשיך עד לארמון באקינגהאם. הום מאוד יפה.
ויש את האמפסתד הית' שהוא הפארק הטבעי הכי גדול בלונדון והוא הפארק האהוב עלי. הוא ענקי! יש שם איזור עם מדשאות ופינת חי, איזור עם אגמים ומסלולי הליכה ואיזור ממש מיוער בלב לונדון שהוא האיזור האהוב עלי...
...

jacobyd

New member
מוזיאונים:

National Gallery
זה בכיכר טרפלגר

British Nuseum
יותר הסטורי עם חלקים מהפרת'נון, ממצריים ועם אבן הרוזתה.

Natural History Museum
טבע ואבולוציה ודינוזאורים

Victoria and Albert Museum
יותר של תרבות וההיסטוריה שלה

נראה לי שאלו הכי טובים לדעתי

jacobyd

New member
ועוד משהו קטן...

אם את טסה אל על או בריטיש איירוויז (הם באותו הטרמינל עכשיו) תרגישי חופשי לקפוץ לומר שלום.
:)

אם זה אל על תשלחי לי בפרטי את פרטי הטיסה והשם ואני אנסה לסדר לך/ לכם מקומות טובים...

ailag

New member
טיולים

http://walks.com
חברת טיולים בעיר נהדרת שתיקח אותך לרחובות שלא היית מוצאת בחיים, וגם תלמד אותך מה היה שם.
גם הסטנדרטי של ג'ק המרטש אבל גם למשל על הבליץ, רחובות קטנים מקנזינגטון היי סטריט + גן על הגג, כל מיני דברים ב square mile, ילמדו אותך תארוך גס של בתים ישנים לפי החלונות (שקועים או לא בגלל השריפה ב 1666 ויש עוד משהו ששכחתי), למה אומרים "שוד אור יום" ועוד..

אל תשכחי את המקומות של דוקטור הו - תחנת התחתית של ארלס קורט (היציאה לכיוון רחוב ארלס קורט), אם את לא יודעת מה זה *אל תחפשי* פשוט תלכי לשם ותראי (זה באזור 1 וקרוב לתחנה של מוזיאון המדע / טבע / V&A), ה WHO SHOP באזור 4, טיילת ויקטוריה שהזכירו - בין ווסטמינסטר אבי לגלוב של שיקספיר (זה קצת הליכה אבל חפיף) כוללת את הלונדון איי שהיה בפרק הראשון של הסדרה החדשה, את הטיילת עצמה שהיתה בסנט ג'ון, ובצד השני את הגלוב. שלושתם שווים גם בזכות עצמם. בדרך יש לך את טייט מודרן ובצד השני את סנט פול ובסופו של דבר בצד השני יהיה גם המוניומנט. שלושת אלו לא קשורים לדוקטור, סתם הם בדרך. המוניומנט מציין את השריפה הגדולה ב 1666 ואם יש לך כוח לעלות איזה 400 מדרגות (זה מטורף) יש משם נוף יפה.
ה TOWER OF LONDON מגניב וגם יש שם שחזורים הסטוריים של קרבות וכאלה.

יש לי יחסי אהבה-שנאה עם גריניץ' אבל השנאה מסיבות אישיות והאהבה כי הוא מקסים. אבל הייתי שם ביום הראשון של השלג :) שימי לב לרדת בתחנה של גריניץ' ולא גריניץ' צפון או משהו אחר שנראה כמו-, למרות שזאת רכבת מעצבנת יותר. יש שם את הגבול בין מזרח למערב וכל מיני מוזיאונים (מדע - לילדים, ימאות ואחרים שבטח היו אמנות, לא טרחתי)

מעבר לזה קצת קשה, הטעמים שלי שונים.

מה דעתך על שווקים? ומה ספציפית? (בגדים, אוכל, ענתיקות..)

למעלה