חברים יקרים, עשיתם את זה !!!!

dariayaari

New member
חברים יקרים, עשיתם את זה !!!!

עשיתם את זה, כל הכבוד לכם. {אני הצטרפתי רק בשבוע האחרון}. השימחה מהולה בעצב לאור דבריו החד משמעיים של אולמרט, ובכל זאת אנחנו עוד מקווים. והם עוד לא כאן, וגלעד שליט עוד לא כאן. חשוב לי להודות לכם. בזכותכם חברי הפורום הוותיקים, ומי שפעל ופועל למען הבנים, בזכותכם נזרק אור על אותם ערכים ישנים וטובים, שכמעט ונשכחו. תודה.

נגיעוT

New member
עשינו

כל מי שהיה שם היום תרם וכמובן כל הטלפונים לתקשורת ולתיאום.....

שעור מאלף בכוחן של ה'תקשורת' ו'דעת-הקהל'

"אל יתהלל חוגר כמפתח !" עד שאלדד, אודי, וגלעד שלא יהיו על אדמת מדינת ישראל, מוטב שלא נצהל עדיין. וגם אחר-כך - תלוי בנסיבות. אלא שמה שהסתבר שוב, ומה חבל שנלמד רק במשך זמן כה רב ובמחיר סבלם של השבויים וסבל בני-משפחותיהם - אילולי השימוש שנעש יותר ויותר מושכל ונכון באמצעי-התקשורת ליצירת דעת-קהל אוהדת ותומכת ולהפעלתה, אפילו הקולנית והבוטה משהו - גם לישיבת-הממשלה אתמול ולתוצאותיה לא היינו מגיעים ! אמרו את זה גם בני-המשפחות (שלמה גולדווסר סיפר שטען די בהתחלה שצריך לצאת בהרבה יותר כוח אל התקשורת ודרכה אל הצבור שילחץ על המחליטים. אחרים הודו בכך רק לאחרונה), ואמר את זאת מיקי לייבוביץ, דובר ויח"צנ בעיסוקו, שכחבר אישי של קרנית ואודי התגייס למענם, גייס עוד חברים ומסייעים רבים, והפעיל את המערך שיצר תחת הכותרות 'מטה החברים' ו'הביתה' (שם האתר באינטרנט). "זה היה שעור מאלף. הכי טוב שיכולתי ללמוד", אמר מיקי בראיון משולש שקיימו איתו בערוץ 1 של הטלביזיה (ביחד עם עודד גרנות לימינו ורמי איגרא, לשעבר האחראי ב'מוסד' לנעדרים ולשבויים לשמאלו). שאל מישהו את קרנית (כך פורסם באחד העתונים) אם בעתיד אולי תכתוב ספר על כל הפרשה. "אולי, היא ענתה. נדמה לי שהפן התקשורתי וההיבט של יצירת דעת-קהל משפיעה על מקבלי-ההחלטות בנושא מעורר מחלוקת (ראו לפחות שניים כאן ב'פורום', ורבים-רבים-רבים אחרים בישראל) ראויים למחקר ולכתיבת ספר עליהם. נדמה לי שיונה1 כבר ספרה כאן שהיא כתבה 'עבודת -.M.A) בנושא דומה במסגרת האוניברסיטה הפתוחה. הנה נושא ל'תזת-המשך' לתואר Phd, יונה.

יונה1

New member
שלום דן

לא כתבתי תזה בנושא דומה, אלא ב-ד-י-ו-ק על הנושא הזה. ואגב, זהו המחקר האקדמי היחיד בעולם שעוסק במאבק אזרחי למען שחרור שבויים. אבל הרי הרבה יותר מעניין יהיה לכתוב מחקר פסיכולוגי שעניינו, מדוע אפילו במצבים של פיקוח נפש, אנשים מסרבים ללמוד ממומחים ובעלי נסיון. ואני כידוע לא עוסקת בפסיכולוגיה. מי שירצה לחקור את הנושא הזה ימצא פה בפורום, בפורום "ערים בלילה" ובעיקר בשיחות איתנו את כל חומר הגלם שיבקש. והערה נוספת בקשר לחיבוק של קרנית ואולמרט עליו כתבת. בא לא נעוות את המציאות ולא נהפוך זאת לתרחיש "רמון והחיילת", או "הנשיא קצב ובנותיו". התמונה צולמה בבית כנסת ברוסיה, ושני הצדדים נראו מרוצים מאד מהפוזה הזו. את דעתי על החיבוק, תוכל גם כן לקרוא בויכוח ביני לבין נציג המשפחה שביקר בפורום ערים בלילה.

צילום יח"צני והגשה של:יותר גרוע לא יכול להיות

1. אם ראית את כיתוב ה'קרדיט' - מי צילם או העביר לפרסום בעתונים את הצילום - כתוב שם ל.ע.מ. שפירושו: לשכת העתונות הממשלתית. ישנם במאגרי בלשכה (כמו בכל משרד אחר ליחסי-צבור, שזהו תפקיד המרכזי של לע"מ - ליח"צן את הממשלה, שלחותיה, פקידיה ובעיקר את "ראש-המערכת") עשרות אלפי צילומים, השמורים לשעת-כושר או צורך. לפעמים פונים מהעתון ללשכה כדי לבקש צילום, אבל על-פי רוב הלשכה דוחפת את הצילומים - כמו גם את התכנים והניסוחים - לעתונים, הניזונים ו"חיים" מפי היח"צנים והדוברים. מי שמצוי ב'בראנז'ה' יודע, וכך נאמר לא פעם בדיונים מקצועיים ואקדמיים בתחום, שרוב (רוב !) המתפרסם בכלי-התקשורת הוא פרי 'דחיפה' של דוברים ויח,צנים ופחות, פרי תחקירים וגילוי עצמאיים של כתבי-העתון. אף אחד לא יתעניין במה שמאחורי-הקלעים של הצילום, איפה צולם, באלו נסיבות, האם המחובקת נאספה אל בין זרועותיו של המחבק קצת בעל-כורחה או רק מרצונה להתרפק... הצילום "סופק לנו" כדי שזה מה שייזכר בצבור: חיבוק אוהב ויהודי של בחורה צעירה במצוקה, המתרפקת על אב גדול, מלא חמלה ואמפאטיה. 2. סלחו לי על ההשוואה הנחשבת במקומותינו נוראית, אבל היא המבליטה את הענין, אם כי ישנם הרבה מצבים דומים לכארוה פחות מרגשים מבחינה צבורית אלא "רק" בעלי משקל אישי קריטי: מליונים של אנשים במצבי-מצוקה ואסון אישיים ו/או המוניים אמרו לעצמם: יותר גרוע כבר לא יכול להיות. מעכשיו המצב רק ישתפר, אם לא "נעשה גלים", לא נרגיז, לא נתערב בגורל או במעשה הבורא (תלוי בהשקפת-העולם)... רק לצאת מזה ולהחזיר דברים לקדמותם הטובה או לשפרם יחסית לעכשיו. זאת אולי התכונה האנושית (אופטימיות המביאה לפעמים לציפייה רפויית-ידיים לטוב שיתרחש איך-שהוא) ששומרת על רבים, אבל גם הביאה מליונים לקיצם. אמא של אמי אמרה כך, בעוד הבת (אמא שלי) לקחה את גורלה בידה ולא חיכתה. את אמא של אמי לא הכרתי מעודי כי נספתה לפני שנולדתי, מצפה למשהו טוב שיקרה ויציל אותה... רק לא להרגיז את השליטים והקלגסים. אלה הגורסים שמצבם הוא של "תמות נפשי עם פלישתים" ועושים מעשה, הם מעטים, וזהו סודה כנראה של ההשרדות של רובנו. נושא גדול, מורכב ומסובך, שנעשו עליו מחקרים רבים (על רקע מצבי-אסון המוניים ובלתי נשלטים לכאורה), סוציולוגיים ופסיכולוגיים.

תיקון:- - -גישה של: יותר גרוע לא יכול להיות

כותרת הודעתי הקודמת צריכה להיות: • "צילום יח"צני וגישה של: יותר גרוע לא יכול להיות"

נגיעוT

New member
אתייחס ברשותך לעניין ה"צהלות"

זהו,מבחינתי זה לא צהלות כלל וכלל. זוהי נשימה אחת פנימה לראות ,הצלחנו לעשות למענם. לדעתי אם אתמול לא היתה מתקבלת ההחלטה הם היו עלולים להשכח לשנים,ואולי אף ל"העלם" כמו רון ארד. וסוף סוף המצפון שלי שקט-עשיתי כמיטב יכולתי והצלחתי,שנתיים של פעילות עומדות לבא לסיומן. וכרגע איני מתייחסת לתוצאה כי היא הנעלם הגדול ביותר במשוואה הזו. בתקווה שבמהרה הם יגיעו וכולנו נוכל להתחיל להמשיך בחיינו.

קצה

New member
תשובה עלובה

לא מעניין אותי המחיר לא מעניין אותי התוצאות תפיסת עולם שמאפיינת את הישראלי בתקופתנו אני אני אני

נגיעוT

New member
חבל שפולטים שטויות

לפני שמבינים משהו בכלל באופן מוצהר יש לי אינטרס אישי לראות את אלדד בבית. אני חלק מהמשפחה שממתינה כבר שנתיים יותר מידי המחיר הוא מינימלי-אסיר שכבר 30 שנים יושב בכלא שווה כל דבר. (בכלא שלנו הרבה יותר נעים ונינוח מאשר אצלם) אז כן-אני מחכה לאלדד בבית.

אז למה לא התניתם את העסקה בכך שיחזרו חיים?

למה ליצור מצב שבו להחזיר אותם מתים או חיים זה היינו הך? למה שלא יהיה להם מה להפסיד אם יפעגו בהם?

Shira Esther

New member
אתה בור בעסקה!

הרי רק לאחר שיוחזרו החטופים, מדינת ישראל תחליט כמה פלסטינים לשחרר. זה אומר, שהעסקה אכן תלויה במצבם של החטופים. ברר עובדות לפני שאתה מסית ומדיח!

את הרי יודעת שלעסקה יש חלק עיקרי וחלק שולי

החלק העיקרי הוא שחרור קונטאר ושאר הלבנונים. יש לזכור שנסראללה נשבע להחזיר את קונטאר וספג לעג רב בלבנון על כשלונו להחזיר אותו בעסקה הקודמת. חיזבאללה הבהיר במפורש כי חטיפת אודי ואלדד נועדה בדיוק למטרה זו, וזאת הוא משיג בכל מקרה. החלק של הפלשתינאים בעסקה כל כך שולי שמבחינתו אנחנו יכולים לשחרר כמה ומי שנרצה, גם כאלו שבמילא הולכים להשתחרר. זהו רק מס שפתיים סמלי לעניין הפלשתיני שגם בגללו הוא ספג ביקורת רבה בארצו. אז מה דעתך: אם הוא יכול להתעלל בנו הצורה הכי איומה שאפשר ולזכות באהדה עצומה על השפלתנו, אכפת לו מתי נשחרר אסירים פלשתינאיים שבמילא הולכים השתחרר? שוב אני אומר: התעשתו מהר! העסקה הזו מפקירה את אודי ואלדד! יש להתנות אותה בחזרתם בחיים ולא להשאיר אותם לחסדיו של הרוצח!

רואים שאת רוצה מאוד שיהיה אכפת לו מהם

אבל מה לעשות, כל כך לא אכפת לו שמבחינתו אנחנו יכולים לשחרר את מי שאנחנו רוצים ומתי שאנחנו רוצים ובכלל כמחווה למזכ"ל האו"ם ולא בשבילו. אפילו עופר דקל אמר שמדובר באסירים פלשתינאים שבמילא הולכים להשתחרר. גם אם מאוד נרצה לנקום בנסראללה על שפגע באלדד ואודי לא נוכל בשום אופן לעצור את השחרור שלהם. למרבה הזוועה הם ייצאו מהכלא בדיוק ביום שנקבע להם.

מגיע לחיילים שלא רק נרצה בשבילם

מגיע להם שנילחם בשבילם! תארי לך את אודי ואלדד בשבי הנורא הזה. מה מגן עליהם? מה מונע מהרוצחים לגמור אותם? רק דבר אחד שומר עליהם: זה שאנחנו מוכנים לשלם עליהם שלמים ובריאים. עכשיו גם זה ניטל מהם. אנחנו הרי מוכנים לשלם עליהם בכל מצב. לרוצחים אין יותר שום אינטרס נוסף לשמור על חייהם! איך את היית מרגישה במקומם כשהסוהר המנוול שלך היה אומר לך שזהו, אין בך יותר צורך כי במילא הם מקבלים את אותו הדבר על הגופה שלך? אני יודע שזה מזעזע, אך זו האמת לאמיתה. זו המשמעות הישירה של זה שאיננו מתנים את חלקנו בעסקה בכך שנקבל את החיילים חיים.

לפני כשבועיים עלה 'בלוג' כביכול בשמו של גלעד

לפני כשבועיים עלה ל'רשת החברתית' "דהמרקר קפה" בלוג שנכתב לכאורה ע"י גלעד שליט. להלן הידיעה על כך באחד מאתרי החדשות. (רישמו "גלעד שליט" במנוע-חיפוש ותקבל עמודים רבים של קישורים בעניינו). העיקר שהענין לא ירד מסדר-היום, כל עוד גלעד לא בבית: במשמרות-תזכורת, בכתיבה בעתונים ובשידורי רדיו וטלביזיה, בתערוכות (כמו מאתמול בחולון), במכתבים לשרי-הממשלה, ב'טוקבקים', 'בלוגים' וב'פורומים'. איפה שרק נוכל להזכיר, לעורר ולהניע - עד שיחפצו ראש-הממשלה ושריה לאשר את המתווה להחזרת גלעד הביתה, על פרטיו ופרטי-פרטיו ! ולא נשכח את אלדד ואודי שבינתיים רק מכבירים עליהם מילים (כמו אתמול נאסראללה במסיבת-עתונאים בביירות. עד כה לא הוכח שהוא משקר). הבלוג של גלעד שליט בני משפחת שליט פתחו, בתיאום עם הנהלת קפה דה מרקר, בלוג שמטרתו לקדם את שיחרור החייל החטוף. בפוסטים שפורסמו עד כה: תיאור החטיפה ויומן שבי משועשע עם בדיחות על "הדפוק" ערן סויסה 23/6/2008 15:44 הבלוגר החדש בקפה דה מרקר– גלעד שליט. ליתר דיוק מדובר בבני משפחתו אשר בצוותא עם הנהלת הקפה פתחו עבורו בלוג פיקטיבי שנועד לקדם את המודעות הציבורית למען שיחרורו. לדברי ליאור קודנר, מנהל הקפה, הבלוג הוא יוזמה של בני משפחת שליט וכחלק ממאמץ להציף את הנושא בסדר היום הישראלי כפי שמנסה לעשות גם המהלך של משרד האינטאקטיב arc שקורא למשתתפים ברשתות חברתיות להחליף את תמונותיהם לתמונות החייל הנמצא בשבי החמאס. קודנר הוסיף שהבלוג, בו נכתבה שורת-הבהרה בולטת המבהירה את תכליתו, יקודם גם בפלטפורמות האחרות של קבוצת "הארץ" כמו אתר "הארץ" ודה מרקר וכמובן שגם בדף הבית של הקפה. בפוסטים הבודדים שנכתבו מאז עלה הבלוג אתמול נכתב בצורה קלילה מעין יומן שבי שאינו חף משימוש בהומור. לדוגמא תוהה כביכול שליט האם "בבקו"ם יחשבו לי את הזמן הזה כמו 'דפוק'". ומביע געגועים לחברים מהמסלול בחיל השריון. הפוסט הראשון, מצמרר במקצת, מתאר את יום הנפילה בשבי. לכניסה לבלוג: http://cafe.themarker.com/view.php?u=167627

יונה1

New member
מיותר ומזיק!!!

ראשית, ראיתי שהכותב מדגיש שאין לו כל קשר למשפחת שליט. ואם כן, אני די נדהמת משיקול הדעת שלהם. שנית, באתר "ערים בלילה" וכן בספרים שונים, מתוארות חוייות של שבויים בשר ודם, כך הם גם עושים במסגרת המסע בשביל ישראל שמקיימת העמותה. כמובן שלא קראתי ולא אקרא את הבלוג. אבל אם אתה טוען שאינו חף "מהומור וקלילות", הרי שיש כאן מצג שיקרי ומוליך שולל של חוויית השבי (לפחות על פי המעט המעט מעט שאני יודעת ומכירה). כיצד לעזאזל בלוג כזה יכול לקדם את נושא שחרורו של גלעד?

למעלה