חברים יקרים, עשיתם את זה !!!!

יונה1

New member
הסבר זה לא מניח את דעתי

האמהות הנכבדות (שהצטרפו למאבק רק בשבועות האחרונים), חייבות להבין שהכתובת היא ירושלים ושכמה שיותר אנשים מול בית או לשכת רה"מ, רק זו הדרך הנכונה. כבר היו לנו משמרות בקרית אתא, עפיפונים בזכרון יעקב, אורות באשדוד ופעמונים בחולון. אני חושבת שהיום, אין כבר איש שלא מבין את מה שטענו, כעסנו ורבנו עוד בימים הראשונים של פורום זה.ירושלים, ירושלים, ירושלים! אין לנו יותר מדי "גייסות" בכדי שנוכל לפרגן לאנשים טובים, אך תמימים שהצטרפו זה עתה לעשייה אך לא מבינים הרבה במאבקים ציבוריים. באשר לי, איני מתכוונת לריב עם אותם אנשים, כי קיטונות הקללות שחטפתי פה בעבר, הספיקו לי לשארית חיי. אבל דעתי שהאמהות יכולות לעמוד בירושלים בלי קשר למשמרת של שבוע הבא. אדרבא ואדרבא - כך תהיה שם נוכחות בתדירות גדולה יותר, ואם נצליח - אפילו יומם וליל בדיוק כפי שעשו מול בגין בזמן מלחמת לבנון הראשונה ובאשר לנקודה השניה אותה העלת, אם מישהו טרח לקרוא את מחקרי, הוא היה מוצא שם ציטטה מגולדה, שאמרה לשגריר האמריקני: "תהליך חילופי השבויים חייב להיערך במהירות האפשרית, שכן הליכוד עלול להשתמש בעניין זה ככלי ניגוח עיקרי נגד הממשלה". אז מסתבר שגם כאן אין חדש תחת השמש.

לדן בן תרצה - אני יודע לקרוא אבל לא מבין

הבחנתי בתאריכים השונים למשמרת מול בית ראש הממשלה והנסיעה למחסום ארז, אבל אינני מבין מה יש לחפש במחסום ארז. האם הכוונה לפנות לחמאס שיואיל בטובו לשחרר את גלעד? כפי שאתה מנתח בדבריך המפתח לשחרור גלעד נמצא בידי אולמרט, אז למה לא להפנות את כל המאמצים כלפיו. למשל, אפשר לארגן משמרת מול ביתו כל שבוע. במקום לנסוע למחסום ארז לנסוע לירושלים. מה דעתך?

dariayaari

New member
נכון מאד,

פעם בשבועיים זה מעט מדי, צריך רצף, אז לפחות פעם בשבוע.., לא פחות. צריך גם להכין שלטי עידוד לאולמרט, כדי שיחממו את ליבו הדואב, ויגרמו לו להמשיך לפעול ולא להרדם בשמירה. מה דעתכם? לא יותר משני שלטים - "אולמרט - כל הכבוד! החלטה אמיצה ומבורכת", או כל נוסח אחר. אם הצעתי תתקבל, אכין את השלטים.

יתכן שבאמת צריך להתייצב בכל שבוע,אלא שיש בעיה

יתכן שבאמת צריך להתייצב מול בית-ראש-הממשלה בכל שבוע, אלא שישנה בעיה "פרוזאית": מי וכמה אנשים יתחייבו לבוא בכל שבוע ? ככל שידוע לי, אחרי כמה חודשים בהם מתייצבת 'משמרת-הערנות' בימי שישי בכל שבועיים, התמעטו המשתתפים גם בתדירות הזאת, עד כדי כך שמארגנים התחילו (בין פסח ליום-העצמאות) לחשוב על הפסקת- המשמרות. בינתיים זה לא קרה. ברכות ותודה אמיתית למי שהציעה כאן עצמה כמכינת-שלטים. כמה מוכנים להבטיח שיתייצבו בכל שבוע עם השלטים ביד, עד שהשבויים יחזרו לישראל . להתייעצות והצעות למארגני המשמרות בירושלים, המילואימניקים יותם אלמגור ואיתי פישר, תוכלו לכתוב ל[email protected]

dariayaari

New member
היי דן,

בטוח שזה קשה להתמיד, וככל שהזמן מתארך, קשה יותר, כי נכנס גם יאוש והרגשה שזה לשוא. אולי משום כך רצוי בנוסף לחשוב על דרכים נוספות. אני מתכוונת להיכנס בעובי הקורה, מקווה שיתאפשר לי. אגב, שמעתי ברדיו תוכנית על קיבעון מחשבתי. וזה מביא אותי למחשבה, שכדי להיות יעילים, ולהשיג הרבה במינימום עבודה, צריך לעשות סיעור מוחות. כל אחד מאיתנו יכול לעשות סיעור מוח עם עצמו לבד, או כולנו יחד. רצוי מאד גם למצוא אדם שמכיר את אולמרט באופן אישי, וללמוד ממנו על נקודות הטורפה של האיש. אולי שר, או חבר כנסת..... כי ייתכן שהפגנה מול ביתו לא מזיזה לו בכלל. טוב, צריך להשקיע הרבה מחשבה - אצור קשר עם השמות שנתת לי, ונראה. אגב, שומעים כל הזמן את המילים: "עם גלעד שליט זה ייקח הרבה זמן.....". למה?????????????? למה נקודת הפתיחה שלהם מדברת על הרבה זמן? זה פשוט מרגיז! תודה, דינה.

אין בעיה

במקום משמרת שבוע אצל אולמרט ושבוע במחסום ארז - כל שבוע אצל אולמרט.

Shira Esther

New member
יש משמרות קבועות בת"א?

אם יהיה צורך אבוא לי-ם, כמובן, אבל הדרך לוקחת לי (מפ"ת) המון זמן.

dariayaari

New member
היי דן,

שלחתי מכתב אל המילואיניקים האחראים על משמרות העירנות. מקווה שאקבל מהם תשובה. יצאתי לחופש מבית הספר {מטפלת באמנות בבית ספר}, ואני פנויה לחודשיים הקרובים. האם גם אתה בקשר עם יותם ואיתי? רוצה להכין שלטים, אך מבקשת את המלל. כמו כן אנסה לארגן אנשים נוספים למשמרות העירנות. יש לי המון מוטיבציה, אנא, השתמשו בי. דינה.

Shira Esther

New member
אולי אפשר לפתוח

שרשור עם רעיונות לשלטים? סיעור מוחות שיעלה רעיונות יצירתיים וקולעים.

dariayaari

New member
היי שירה,

אני מבררת אם יש כבר שלטים מוכנים שמביאים אותם לירושלים. בכל מקרה, אשמח לסיעור מוחות שאת מציעה. איך אפשר טכנית לכתוב הודעה שכולם יוכלו לראות? את יודעת איך עושים את זה? אולי צריך לפנות לנגיעות? נדמה לי ששמה מלי. ביי בינתיים, אני גם אפנה למלי. דינה.

dariayaari

New member
היי שירה,

אני מבררת אם יש כבר שלטים מוכנים שמביאים אותם לירושלים. בכל מקרה, אשמח לסיעור מוחות שאת מציעה. איך אפשר טכנית לכתוב הודעה שכולם יוכלו לראות? את יודעת איך עושים את זה? אולי צריך לפנות לנגיעות? נדמה לי ששמה מלי. ביי בינתיים, אני גם אפנה למלי. דינה.

dariayaari

New member
היי,

ברור שחייבים להחזיר כבר את גלעד, המחשבה עליו שם לא נותנת מנוח. אלא שנראה שאדון אולמרט התעורר לחיים, קיבל זריקות אנרגיה, החליט החלטות, נחוש וכו'. ולא חשוב מהן הסיבות. ייתכן שברגע זה צריך דוקא לשמור על פרופיל נמוך, לעקוב אחרי ההתרחשויות, ולהיות עם האצבע על הדופק. ייתכן שעכשיו אנחנו עלולים לקלקל אם נקים קול צעקה.

לא מהומות וצעקות, אלא משמרות-תזכורת

גם לדעתי נכון הוא בימים אלה להשעות כמה מהפעולות הצעקניות ומעוררות-המהומה שתוכננו (ויש כאלו שתוכננו וכבר 'נכנסו לצנרת' הבצוע... ועכשיו הן "מוקפאות"). אבל אסור 'לקפל את הדגלים' ואת ה'באנרים', ולקלף את ה'סטיקרים'. עד שאלדד, אהוד וגלעד יהיו על אדמת-ישראל אסור לחזור לשיגרה כאילו הכל כבר סודר, "סגור" ובא על מקומו. "עד שזה לא גמור, זה לא גמור" נוהגים להגיד על 90 דקות-הכדורגל התקניות + 30 דקות-ההארכה + הבעיטות לשער ממרחק 11 מטר. לכן - משמרות-התזכורת והערנות הן חיוניות ל"תחזוק" הענין בסדר-היום הצבורי, ולהמשך שמירת הלחץ על מקבלי-ההחלטות: אל תרפו ואל תפסיקו ! אלדד אודי וגלעד עוד לא חזרו ! * 04/07/08 - שיירה מכוניות ממושב קדרון למחסום ארז - קבוצת אמהות ייצאו באופן קבוע בכל יום שישי, בשעה 08:30, בשיירת מכוניות עם סרטים צהובים ממושב קדרון עד למחסום ארז תחת הכותרת "תזרח השמש על גלעד שליט". ניתן להצטרף לשיירה בנקודות הבאות: צומת כנות, צומת מסמיה, צומת סילבר, צומת יד מרדכי, או להגיע ישירות למחסום ארז בשעה 10:00. * בנוסף למסע, בכל יום שישי בשעה 12:30 בצומת נהריה (ליד המשטרה) להזכיר ולקרוא לשחרורו של גלעד. * 11/07/08 - ירושלים - 10:00 - משמרת ערנות מספר 18 מול בית ראש הממשלה בירושלים ! זקוקים למתנדבים נוספים. המשמרת תתקיים כל יום שישי שני (פעם בשבועיים) ותפקידה להזכיר ששלושה בנים עדיין לא חזרו הביתה. לפרטים ניתן לצור קשר עם יותם אלמגור ואיתי פישר באימייל: [email protected] לידיעתכם, יהיה ניתן לרכוש באירוע זה דגלים לרכבים של החטופים וחולצות. * הפיצו בבקשה לכל מי שעשוי להצטרף ולהשתתף !

dariayaari

New member
מסכימה איתך לחלוטין

כי אחרי הכל זה מה שהביא את אולמרט להתעורר. אז אסור לאפשר לו להרדם שוב. נראה שאגיע לירושלים בשישי 11.7 למשמרת ערנות. ואדבר עם כמה שיותר אנשים.

יונה1

New member
כי אחרי הכל זה מה שהביא את אולמרט להתעורר

כותבת בצדק דריה, לאחר שנתיים של פעילות עקרה. ולי לא נותר אלא לזכור את טונות הקללות שחטפתי פה ומבן משפחה מסויים, אפילו בפורום "ערים בלילה", על שניסיתי לתרום מנסיוני ומהבנתי והסברתי בסבלנות אין קץ, איפה ומי מחזיק את המפתחות לשחרור השבויים. לדעתי השבוע האחרון הוכיח סוף סוף לכל הספקנים, כיצד ואיך מנהלים מאבק ציבורי.

dariayaari

New member
וואלה..

מעניין..תמיד נדמה היה לי ש - "מה זה כבר יעזור....". לי ולרבים כמותי. בכל מקרה, אולמרט נחוש היום, הוא הבין משהו, נפל לו האסימון.....ונקווה שימשיך בדרך הזאת. {אני מנחשת מה הבין, אבל, זה לא ממש חשוב היום}. צריך לחזק אותו, כדי שלא ירפה את ידיו. אולי ננפיק סטיקרים בנוסח: "כל הכבוד לאולמרט !", זה על בסיס תורת העידוד. אני רצינית !!! ויונה, נפגשנו שם, ועכשיו אני יודעת עם מי אני מדברת....נחמד.. ותגידי, איך ידעת שזו הדרך? האם יש לך ניסיון? או שפשוט הכאב על הבנים דחף אותך לפעול? ישמע רגשני מדי, ובכל זאת, אני כל כך מודה לך, ולכם...... ביי בינתים, דריה/דינה.

ferrytale

New member
מה שגרם לאולמרט להתעורר

זה לא בהכרח זה, מה שגרם לא לקום ופפתוח עיניים זה אולי במצב שבוא הוא נמצא והאהדה שהוא צריך והעיניים במקום אחר לכמה רגעים

dariayaari

New member
כנראה...

שזה באמת מה שהניע אותו, אלא שאני חושבת שכדאי לנהוג בחוכמה ולא להשמיע את זה, אלא להיפך, להצדיע לו, לברך אותו - כמו שעושים עם תלמידים, ילדים וכו'..........ע י ד ו ד !!!! זה מאד מאד חשוב, וזה ממש משנה את כיוון ההתנהגות.

יונה1

New member
ל - ferrytale

למרות שזו רק השערה שלך, הרי שממש אי אפשר לפסול את דבריך (וגם אני חשבתי על זה) אין ספק שנושא השבויים שכבש את סדר היום הלאומי בשבועיים האחרונים, דחק לשוליים את פרשת טלנסקי. אז יש לנו כאן צרוף מאד מעניין של פעילות מחאה נכונה (שהחלה לצערי רק מיום ההפגנה במלאת שנתיים לנפילת גלעד בשבי), וראש ממשלה שממש מתחנן שמישהו ימצא נושא חדש שיכבוש את סדר היום וכותרות העיתונים.

dariayaari

New member
ולכן,

רצוי מאד להמשיך ולעודד אותו, כדי שלא ירפה את ידיו. מול ביתו בירושלים, להניף שלט "עידודי". אגב, לו יכולנו להביא את כתב ידו לקריאה אצל גרפולוג, שיגיד לנו היכן נקודות הטורפה שלו......היה אחלה.

למעלה