חברים יקרים, עשיתם את זה !!!!

על הבלוג ב'דהמרקרקפה' ובכלל

"ראיתי שהכותב מדגיש שאין לו כל קשר למשפחת שליט...אם אתה טוען שאינו חף "מהומור וקלילות"...וכו' וכו' בתגובה שקראתי כן. כדי להעמיד דברים על דיוקם: את הבלוג לא אני העליתי ולא אני כותב בו. את הידיעה עליו מצאתי באתר שעכשיו רשמתי את שמו למעלה, לצד החתום על הידיעה ותאריך-פרסומה: ערן סוויסה, 23.6.2008 באתר www.msn.co.il והעתקתי אותה לכאן "על קרבה וקרביה". אולי עשיתי טעות בזה שבכלל הצגתי כאן את דבר-קיומו של הבלוג, שלא התייחסתי כלל למידת ה"חכמה, או "אי-החכמה" שבו, מידת ההומור, או מידת הסיוע שהוא עשוי לסייע בשמירה בסדר-היום של עצם המשך שהותו של גלעד שליט בשבי. לא בדקתי האם באמת הכותב הוא בן-משפחה של שליט והאם בני-המשפחה נתנו לו את הסכמתם. אבל הבלוג קיים וקוראים בו, ואני רואה חובה לעצמי - בין יתר הדברים שאני עושה - להביא לכאן כמה מהדברים המתבצעים למען גלעד שליט, אלדד רגב ואודי גולדווסר בכל מיני מקומות, אתרים וזמנים. לא זכיתי ב-9 קבין של החכמה שירדה לעולם, ואולי דווקא הבלוג הזה יתרום משהו. למשל: הוא הגיע גם לידיעת הקוראים ב'פורום חיילים ומתגייסים' באחד ה'פורטלים' הפופולאריים, ואולי דווקא באמצעות כתיבה הדומה בסגנונה לסגנונם של הצעירים בני-ה-18-20 הם "יתחברו" לעניינו של גלעד ויגלו בו ענין. "הרבה פתחים למקום" נאמר בענין אחר, ולדעתי רצוי להשאיר אותם פתוחים, כדי שנוכל להוציא דרכם דברים "לעולם הגדול" וגם להביא משם אלינו.

יונה1

New member
איש לא האשים אותך שאתה כותב את הבלוג

והעובדה שהסבת את תשומת ליבנו לנושא מבורכת! הבלוג המתועב הזה חייב פשוט להמחק מיד כלא היה. הנושא בטיפול, ואני גם מקווה שאמנם יתממש במהרה. יש באתר ערים בלילה די והותר עדויות ומאמרים של פדויי השבי ובין היתר לצורך כך הוא הוקם (למשל http://www.erim-pow.co.il/article.php?id=81) . פדויי השבי גם מקיימים הרצאות ואין כל צורך ב"יומן" בדיוני-הומוריסטי של מטורלל כלשהו בכדי לחבר את הציבור לחווית השבי ולנושא השבויים. יש גבול גם "ליוזמות" הנעשות למען השבת גלעד שליט. לא צריך להוריד נושא כל כך טעון וקשה כמו שבי לדרגת זנות אמיתית!

dariayaari

New member
היי נגיעות,

עוד מישהו הסתנן עם דברי בלע - האם תוכלי למחוק את ההודעות של ראובן והשני שנכנס? יש לך את כל הלגיטימציה לסנן, אחרי הכל פתחת את הפורום הזה למטרה מאד מסויימת, אז למה לאפשר לאנשים שדעתם שונה לבוא ולהסיט את הדעת מהמטרה? זה מקלקל, זה מרעיל, זה לוקח אנרגיות שנחוצות במקום אחר. תודה, דינה.

אמרת יפה: להעיף אנשים שדעתם שונה

ואני אומר לך: אם תעיפי אותי מכיוון שהדעות שלי לא מוצאות חן בעינייך תקבלי 1000 כמוני. בקלות. וגם אותי, כל יום בשם אחר. אני יכול להבין שהנושא מאוד רגשי, אבל כולנו יחד בסירה הזו. יש רבים שאכפת להם ולא כולם חייבים להתיישר עם הדעה שלכם.

Shira Esther

New member
אל תגיבו לו!

כמה שהדבר קשה. טרולים אוהבים תשומת לב- טלו אותה ממנו, והענין שלו יגווע.

בחברה דמוקרטית הבעת דעה שונה היא לגיטימית

עצוב לראות את חוסר קבלת האחר שלכם. מי שדעתו אינה מתיישרת לפי הקו זוכה אצלכם לאלימות מילולית והשחרת דמותו. אני מזכיר לך שלפחות חצי מהמדינה מחזיקה בדעות שאני כותב כאן, אם לא יותר. אני יודע שגם אותם אתם מקללים וגם אותם אתם שונאים. אותנו. רק מכיוון שהדאגה שלנו לחיילים אינה נעדרת שיקול דעת מקיף ואינה נסחפת כמו שלכם. אני כותב כאן בתקווה למנוע גרימת נזק נוסף לחיילים שבשבי, לבאים אחריהם ולשאר האזרחים. הזכויות שלי אינן נופלות משלך במאום.

Tarsier

New member
טרול???????????

מכיוון שיש לו דעה שונה משלכם אז היא לא ראויה לדיון ציבורי? מטרת הפורום הרי לדון בעניינים הנוגעים לחטופים, לא? גם אם הדעה קצת שונה משלכם...

Shira Esther

New member
טעית בנוגע למטרת הפורום.

מטרתו היא לקדם פעולות לשחרור החטופים. כן, הוא טרול, מכיוון שהוא מפרסם פרובוקציות מכוונות, בעוד שהיה יכול לפרסמן בכל מקום אחר- אבל הוא בחר להציג אותן בפורום שמכרים טובים של החטופים כותבים בו. פרובוקציות ללא הרף- כן, זו טרוליות לשמה.

Tarsier

New member
וואלה...

כי חשבתי שזה פורום ציבורי ולא קומונה סגורה... ואם מטרת הפורום הינה לקדם את שחרור החטופים, אבל לאזרח מהמדינה יש מה לומר בנושא כי לפי ראות עיניו ישנה סכנה קיומית למדינת ישראל באם יתבצעו המהלכים שלכם, אין מקום לדעה שלו בציבור? אני לא אומר שהמאבק שלכם לא מוצדק ואני שוב מדגיש את הנייטראליות שלי בגלל חוסר הההבנה שלי בפרטים הקטנים והמורכבות של הנושא, אבל אני כן מבין בדמוקרטיה ובחופש הביטוי באינטרנט ובכלל ואני מקווה שאת מבינה שמה שאת דוגלת בו זה פאשיזם! טרול זה אדם שבא, בדרך כלל בזהות בדויה, לפגוע במזיד בהתנהלות התקינה. זה נובע מוואנדליזם פרופר, לא אידיאולגיה. זה כמו בן אדם שמגיע עם אולר ושורט לך את כל הצד של הרכב, למה? כי בא לו. אדם שמציג דעה לגיטימית לחלוטין שאם לא שמת לב, אכן מייצגת ציבור מאוד גדול של אנשים (גם הוא מדגיש ללא הרף שהוא כן היה רוצה לראות את החטופים בבית פשוט יש לו סייגים על התהליך שלכם) לא מבצע שום פרובוקציה בעיני. אתם אלו שמציגים לי (ולציבור) מציאות שבה אתם קבוצה סגורה שלא מוכנה להקשיב לרחשי הקהל - שוב, אני מכבד זאת בהקשר של בני המשפחות הקשורים לנושא, אבל בתור אנשים פרטיים שנוקטים עמדה, אתם פשוט עוד קבוצה קיצונית. ואף אחד אוהב קבוצות קבוצות קיצוניות.

Shira Esther

New member
וואלה.

תפוז היא חברה שלא חייבת לך כלום- ואם היא בחרה לפתוח פורום בנושא מסויים, היא יכולה למחוק לך הודעות עד מחר ולקבוע מה מותר לכתוב ומה לא. נכון! תפוז היא לא דמוקרטיה, היא לא האתר הרשמי של ישראל, ולכן מותר לה לשים הגבלות על הפורומים כראות עיניה.

Shira Esther

New member
אוי, באמת.

לא ממך אבקש הערכה של הבגרות והשכל שלי, מה גם שאני חושבת שהם מספקים למדי. אתה פרובוקטור, והתייחסותך לגילי הלא רלוונטי רק מוכיחה את זה.

ביום שישי הקרוב במחסום ארז, בירושלים ובנהריה

ככל שהבנתי - ביום שישי הקרוב יתייצבו משמרות-תזכורת לשבי המתמשך יותר משנתיים של גלעד שליט, במחסום ארז ב-10:30, לאחר מסע-מכוניות עם סרטים צהובים, שיצא ממושב קדרון ב-08:30. בנהריה (כנראה בצומת-הכניסה לעיר) ובירושלים, בכניסה לרחוב בלפור מכוון שד' בן-מימון, ליד ביתו של אולמרט, ב-10:00. כדאי לעקוב אחרי הפרטים והעדכונים באתר 'הבנים' www.habanim.org - 'לוח-פעילויות' ולברר בכתובות ה- e-mail הבאות: [email protected] לגבי המשמרת במחסום ארז [email protected] לגבי המשמרת ליד בית ראש-הממשלה בירושלים [email protected] לגבי המשמרת בנהריה וכל יתר הפעילויות המתוכננות

למה הפיצול הזה?

אני לא מבין למה מפזרים את הכוח. אני יכול להבין משמרות שמתקיימות בצפון, בנהריה למשל. אבל קשה לי להבין למה מקידרון יוצאים למחסום ארז ולא מצטרפים למשמרת בירושלים. הכתובת להחלטות נמצאת בירושלים וצריך להיות שם כמה שיותר וכמה שיותר אנשים.

יונה1

New member
פדוי יקר

אולי הם יודעים שאולמרט מבלה בסוף השבוע הזה בקידרון, או במחסום ארז. או אולי שוב מצטרפים למאבק אנשים חדשים שצריך להסביר להם את כל התורה מההתחלה. (ראה בהקשר זה הודעה שכתבתי היום 2 דקות אחריך...)

המשמרת במחסום ארז השבוע. בירושלים: בשבוע הבא

שים לב לתאריכים 'פדוי-שבי': משמרת האמהות במחסום ארז - "תנו לשמש להאיר גם לגלעד שליט" תתקיים ביום שישי השבוע , ב-4.7. (פרטים אצל ישראלה - [email protected]) משמרת התזכורת שיזמו שני אנשי המילואים יותם אלמגור ואיתי פישר בכניסה למתחם בית ראש-הממשלה - ביום שישי הבא 11.7. פרטים בכתובת - [email protected]). לקרוא ל'צפוניים' לבוא לארז או לירושלים פחות יעיל מאשר לקרוא להם להתייצב למשמרת משלהם בנהריה (פרטים באתר 'הבנים' ובכתובת - [email protected]) ואשר לפיצול-הכוחות: ככל ששמעתי או קראתי - כבר היו פעולות ש"הוקפאו", בוטלו או נדחו, בדיוק מהנימוק הזה - לא לפצל כוחות. ועוד דבר נכון וחכם, לדעתי, שנכתב פה היום: אולמרט רגיש לדמותו ולפופולאריותו ולשרידותו הפוליטית והאישית הרבה מעבר למה שאיכפת לו מ"ענייני-המדינה", למרות הצהרותיו (איזה פולטיקאי לא מצהיר זאת ?!). לפי הניתוח וההסבר האלה - היציאה למלחמה לפני שנתיים באה לא מעט כי הוא רצה להראות לכולם, בישראל ומחוצה לה, ש"גם הוא יכול", אחרי שהחליק לנעליו הגדולות של אריאל שרון. את ענין השבויים הוא שמר לעת מצוא, או מדוייק יותר - לעת צרה אישית ופוליטית, כדי שבעזרת הפגנת-צעד מצידו לפתרון הבעייה הוא יוכל להחלץ מצרתו, או להסיח את הדעת שלנו מהכעסים עליו ואבדן-האמון בו. הרגע הזה של צורך דחוף להחלץ מצרה בעזרת "שפן מהכובע" שיביא לו תשואות, בא ביומיים שלפני ההצבעה על פיזור הכנסת בשבוע שעבר. בליל-שימורים של צחי הנגבי ואיתן כבל ואהוד ברק בביתו של האחרון, עם אולמרט על קו-הטלפון, 'נסגרה העיסקה' הבאמת חשובה לאולמרט: הנעת התהליך להחזרתם של השבויים הביתה בתמורה לביטול הצבעת ה'בעד' של ח"כי 'העבודה' (שרק יום קודם לכן החליטו להצביע בעד פיזור הכנסת !), ובכך - ביטול ההצבעה כולה ! אהוד ברק הצליח לחלץ מאולמרט את הבאת העיסקה עם חיזבאללה לאישור הממשלה, ובתמורה - הוא חילץ אותו מהסכנה הודאית לכאורה של החלפתו כראש-ממשלה ! היו על כך הרבה רמזים מפי יודעי-דבר וגם "ראיות נסיבתיות". לא בטוח שאי-פעם בזמן הקרוב אפשר יהיה להוכיח את הדברים, אבל יש יותר מ"אדם או שנים" בישראל שסוברים כך או יודעים את זה. עצוב שכך מתנהלים אצלנו העניינים הכי חשובים והכי קריטיים, אבל צריך להיות ערים לכך. לכן המשמרות, והעצרות וההפגנות, והצעקות (שאולמרט מאד לא אהב !), והסטיקרים, והדגלים והשלטים, ושולחן ליל-הסדר ליד הכניסה לרחוב בלפור בו בזמן שהוא עצמו ישב בבית לשולחן-הסדר, והטוקבקים, והמאמרים והכותרות הענקיות בעתונים במשך השנתיים, ובעיקר בשבוע-שבועיים האחרונים - - - כל אלה פעלו קודם כל על אולמרט, שתמרן את העניינים כך שרק על פיו נשק ויישק דבר. נקודת-התורפה בכל הענין היתה אצלנו (אמר אפילו עופר דקל), ושמה: ה'אגו' וה'אפיל' ויצר השררה של אהוד אולמרט ! מרגע שהדבר הזה הובן, ההתמקדות בכך הביאה לתחילת ה'תזוזה'.

למעלה