חברים, מה מתבשל אצלכם בסירים לכבוד שבת

יוכי68

New member
חברים, מה מתבשל אצלכם בסירים לכבוד שבת../images/Emo35.gif

אצלי האוכל עדיין לא מתבשל, אבל התחלתי עם האפייה........ הכנתי עוגיות קפה מתכון שקבלתי מחברנה של אחותי משהו מיוחדדדדדדדד......שווה לנסות...קל ומהיר.......מיד אפרסם מתכון ותמונה. מתכוונת להכין עוגת גבינה ועוגת פרג עם שוקולד, חלות ובא לי להכין טארטלטים במילויים שונים.......מחכה להמלצה שתגיע מאחותי עוד מעט לגבי הבצק והמילוי המומלץ. אוכל: מרק כופתאות שהבטחתי ולא עשיתי בשבוע שעבר. דגים על מצע של ירק - טרם נבחר בורקסים גדולים ברוטב פטריות חמין עם ג'חנון ואורז סלטים טריים
 

סנאית 12

New member
בע"ה אכין שניצלים ,אורז לבן,ותפו"א ברוטב

עגבניות אפויים. לקינוח הכנתי היום רולדות שמרים של דודו חמוד יצאו מטמטם,והכנתי עוגיות מבצק פריך של תמרים וקנמון.
 

יוכי68

New member
עוגיות קפה במילוי טעיםםםם

עוגיות קפה/ מתכון - רותי חברה של אחותי/יוכי מתייחס למידה של כוס חד פעמית לבצק: 5 כוסות קמח רגיל חבילה וחצי מרגרינה/מחמאה מומסת 1 א. אפיה 1/2 כוס סוכר 1/2 כוס יין מתוק מעט רום/וניל לעבד את הבצק ולקרר במקרר לכחצי שעה בערך.......הבצק שיוצא מהמקרר מתקבל קשה אך מתרכך מיד בעיבוד.......לחלק את הבצק ל- 10 חלקים. מילוי: (להכין בזמן שהבצק במקרר) בקערה: אחד וחצי כוסות סוכר 1/2 כוס שמן 4 כפות קקאו 2 כפיות גדושות של קפה 2 ביצים שלמות כוס וחצי קוקוס כוס שומשום כוס אגוזים מעט רום לערבב היטב את החומרים מתקבל מילוי רך אבל לא נוזלי.....לא יורד בקלות מהכף. מרדדים על משטח מקומח קלות כל כדור לעלה דק באורך של כ-20 ס"מ על 10 ס"מ וממלאים במרכז לאורך כל המלבן מעין גבעה ארוכה ומכסים בבצק , מקפלים את הקצוות בלחיצה כך שהבצק יהיה סגור היטב (חשוב שהמילוי לא יצא החוצה). מניחים את הרולדות בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות בחלק האמצעי של התנור לכ 10 דקות בלבד.......הבצק נשאר לבן וכביכול לא אפוי דיו (שימו לב לא לייבש). מיד עם הוצאת התבנית יש לחתוך לעוגיות בגודל של כס"מ עד ס"מ וחצי ולהשאיר לייבוש בתבנית (יש לחתוך בסכין ללא שיניים). מתקבלות כשתי תבניות. הערות חשובות: 1. לרדד את הבצק דק על משטח מקומח 2. לסגור היטב את הבצק על המילוי מכל צדדיוץ 3. לא לאפות יותר מידי - מס' דקות מצומצם - הבצק לבן ועדיין רך. 4. לחתוך מיד עם הוצאת התבנית 5. לייבש כמה דקות בתבנית ולאחר מכן להעביר לקופסה ולפזר א. סוכר 6. לא לאכול יותר מידי כי זה משמין....חחחחח
 
הכנתי ממש עכשיו עושה לשבת

הכנתי עוגת שוקולד פירורים שאם אני לא טועה יוכי נתנה את המתכון, מקווה שיצא טעים :)
 
המתכון

עוגת שוקולד פירורים תבנית משומנת 2733X בצק: חבילה מרגרינה רכה = 200 גרם 6 כפות סוכר חבילה קמח תופח קטן שזה 2\1 2 כוסות (כוס 200 מ"ל). 3\1 כוס מיץ תפוזים\חלב לשים ומכינים בצק רך ונעים. ומחלקים ל-2. חלק אחד משטחים בתבנית משומנת. החלק השני נכנס לפריזר וישמש לפירורים אחר כך. קרם: 200 גרם שוקולד מריר 2 כפות שטוחות קקאו 2\1 כוס מים רותחים כוס סוכר –אפשר להוריד מכמות הסוכר. להרתיח בסיר על להבה קטנה עד שמתאחד. לסגור להבה ולהוריד מהאש. להוסיף לקרם: 50 גרם מרגרינה רכה 3 חלמונים לבחוש היטב לתערובת קרמית. לצנן מעט. להקציף את 3 החלבונים ולהוסיף לקרם. להוסיף גם כף אחת קמח רגיל ו_2 כפות קוניאק. לצקת את הקרם על הבצק בתבנית. מוציאים את הבצק שמיועד לפירורים מהפריזר ומגררים על מגררת גסה מעל. אופים בחום 175 מעלות כ-50 דקות. **תודה למי שהביאה את המתכון, אני מצטערת שאני לא זוכרת :)
 

רותי410

New member
זה נשמע ממש טוב

דיווח יתקבל בברכה, ואם אפשר, עוד ביום ראשון, כי ביום שני יש יומולדת לידיד שלי שעבר תקופה לא קלה, ואני רוצה לעשות לו עוגה ליום ההולדת, אבל שתהיה טובה, טעימה, קלה, יפה למראה אבל לא מפוארת ומקושקשת מדי. פשוט עוגה שכיף להכין וכיף לאכול.
 

מחל

New member
העוגה הזו של פירגה מעולה בטעמה, ונימוחה...

היא שווה ביותר.
 

עיריתד

New member
אני תמיד מגיעה לפורום ככולם כבר ישנים.. הבישו

הבישולים שלי חלביים פשטידת /פלאן תירס חלבית בשתי דקות פשטידת ריבת בצל עם גבינה סלמון בעשבי תיבול תפו"א או בשמנת או קריספיים ועוגות בראוניז שלושה שוקלודים מדהים (על השולחן) ועוגת גבינה ותפוחים של ארומה שלקחתי מהפורום החלבי שמישהי בשם פריכית אורז פרסמה
 

רותי410

New member
יש מתכון לעוגת הגבינה ותפוחים?

ואת פשטידת ריבת הבצל לקחת מספר הפשטידות של רות סירקיס?
 
למעלה