חברים, מה מתבשל אצלכם בסירים לכבוד שבת

עיריתד

New member
מתכון לעוגת גבינה..ותפוחים

הי יש לי כמובן את המתכון אבל אחרי שעשיתי רוצה להגיד שהעוגה אמנם טעימה אבל.. לא כמו בארומה פשוא החלוקה אצלם לפאי אישי משנה את כל העוגה והופכת אותה להרבה יותר עדינה אני אצרף אותה עוד כמה דק' אני צריכה לחפש.. פשטידת ריבת בצל לקחתי מספר אירוח בלבן של על השולחן והוא מבית הקפה של רביבה וסיליה אם תרצי מתכון בשמחה
 

רותי410

New member
טוב, תודה, לא צריך להילחץ בגלל המתכון

בלאו הכי אני לא אעשה אותו מיד. אם יהיה צורך, אבקש. תודה על הרצון הטוב
 

עיריתד

New member
רותי -- עוגת גבינה ותפוחים של ארומה

הובא ע"י "פריכית אורז" מהפורום של קרין גורן. הערות שלי (יערה) -יצא לי עוגה בקוטר 26 ס"מ ועוד עוגה מאורכת ,שמאיזשהיא סיבה יצאה יותר טעימה.(אולי בעוגה הגדולה היה צריך אפיה עיוורת?),אתמול בהיתי בארומה בפרסומת שהם משדרים שם,שמראה סרט נע של הכנת העוגה, וראיתי שהם שמים ממש תלולית קטנה של תפוחים באמצע כל פאי אישי.אצלי טעם התפוחים היה יותר מודגש,יש כאלה שטענו שזה דווקא טוב יותר. חוץ מזה,אין מילים...היא כל כך טעימה! עוגת גבינה ותפוחים עם פירורים תבנית מתפרקת בקוטר 26 ס"מ המרכיבים לקלתית ½ כוס (100 גרם) סוכר ¼ כוסות (300 גרם) קמח + קמח לקימוח המשטח והתבנית 2 חבילות (200 גרם) חמאה 2 כפות שמנת חמוצה 2 חלמונים למלית התפוחים 1/3 חבילה (35 גרם) חמאה 4 תפוחים ירוקים , רצוי מזן "גראנד" קלופים ופרוסים דק 3 כפות סוכר חום ¼ כפית קינמון טחון 3 כפות ריבת משמש למלית הגבינה 4 חבילות (1 ק"ג) גבינה לבנה לאפייה , רצוי דלת שומן ומוצקה יחסית 1 כוס (200 גרם) סוכר 1 שקיק(10 גרם) סוכר וניל 50 גרם חמאה , רכה 3 חלמונים קליפה מגוררת מ- 1 לימון לפירורי העוגה ( שטרויזל) 50 גרם חמאה קרה , חתוכה לקוביות ¼ כוס (50 גרם) סוכר ½ כוס (70 גרם) קמח לזרייה 2 כפות סוכר ההכנה 1.הקלתית : שמים את הסוכר , הקמח , החמאה והשמנת בקערה ( או בקערת מעבד המזון )ולשים רק עד שמתקבלים פירורים . מוסיפים את החלמונים ומעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד . מקמחים משטח עבודה . מעבירים אליו את הבצק ומרדדים לעיגול הגדול קצת מגודל התבנית . מקמחים קלות את התבנית ומרפדים בה את הבצק . מהדקים את הבצק לדפנות התבנית ומיישרים בסכין את השוליים , אם צריך . מאחסנים במקרר 15 דקות . 2.מחצצים את התנור לחום בינוני – נמוך ( 160 מעלות ) . 3.מלית התפוחים : מחממים את החמאה במחבת ומטגנים את התפוחים 5 דקות על להבה בינונית . מוסיפים את הסוכר החום והקינמון ומטגנים עוד דקה , תוך עירבוב . מכבים את הלהבה ומצננים לטמפרטורת החדר . מסננים את התפוחים מנוזלים . מורחים את הריבה על תחתית הבצק שבתבנית ומסדרים עליה את פרוסות התפוחים בשכבה אחידה . 4.מלית הגבינה : שמים בקערת המערבל את הגבינה , הסוכר , סוכר הווניל והחמאה ומערבלים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה . מוסיפים את החלמונים וקליפת הלימון ומערבבים קלות , רק עד שהם נטמעים בעיסה . יוצקים על התפוחים . אופים 30 דקות עד שהגבינה מתייצבת . 5.פירורי העוגה ( השטרויזל ) : שמים את כל המרכיבים בקערה , ומשפשפים בין האצבעות , רק עד שנוצרים פירורים . מפזרים על העוגה את הפירורים וזורים על הפירורים את הסוכר . מחזירים לתנור ואופים 15 – 20 דקות , עד שהפירורים מזהיבים . מצננים קלות ומגישים .
 

רותי410

New member
עירית, תודה. נשמע טעים, מקווה לנסות בקרוב.

א. את מתכוונת שתי כוסות וחצי קמח, אני מניחה? ב. מה זאת אומרת שאפית עוגה עגולה ועוגה מאורכת? הגדלת את הכמות או שמהכמות הזאת יצאו לך שתי עוגות? ג. והערה שלישית, ולא כל כך שייכת: הלך על הדיאטה שלי!!!! כמה חמאה???!!! אני אוספת בהיסטריה מתכוני עוגות גבינה, אף על פי שעד עכשיו לא אפיתי אפילו אחת. אבל הפורום הזה נותן לי אומץ. השבוע בלנ"ד אני רוצה להכין את עוגת הגבינה בשלוש שכבות של יוכי. ולפי התוצאות נראה אם יהיה לזה המשך.
 

עיריתד

New member
רותי בעניין העוגה

אני הורדתי אותה מפורום אוכל חלבי כן כמובן כמות הקמח היא לא רבע כוס אבל לצערי אני לא יודעת בדיוק את ההמרה כי יש לי משקל... בכל מקרה העוגה נחמדה אבל לדעתי לא שווה את הקלוריות והעבודה ( ארבעה שלבים) יש לי מתכונים הרבה יותר שווים ופשוטים המיוחד בארומה זה העוגות האישיות..
 

ל י א ת א

New member
אפשר להצטרף?

לכבוד שבת: מרק עוף עם ירקות עוף ואורז בתבנית אחת ארטישוק ממולא(ברוטב חמוץ) לבוקר: שניצלים,מוקפץ(סיני),צלי בקר ברוטב,אורז מלא וירקות התנור. הכנתי כבר המון סלטים(יש אורחים) ונשאר רק לאפות...
 

יפית מן

New member
ליאתא ערב שישי שמח,לך וברוכה הבאה

נשמע 10,אבלללל,איך את מחממת את זה בשבת,כשזה חם זה טוב אבל בשבת איך תחממי,את האוכל?
 

יפית מן

New member
כשיש רוטב אסור לחמם בשבת,ומיום קודם

זה יתיבש לכן שאלתי איך את מחממת
 

עיריתד

New member
חימום בשבת עם רוטב

בד"כ ספרדים כן מחממים עם רוטב אבל מלבד זאת אם הרוטב הוא לא הרבה אז הרבה נוהגים לחמם (למשל אם יש לך עוף עם רוטב אז כשהוא קר במקרר את מוציאה את העוף לחימום ומה שנדבק ואח"כ נעשה רוטב זה בסדר כך ממה ששאלתי אבל יש מנהגים..
 

רותי410

New member
התימנים הם העדה היחידה שמותר לה

לחמם אפילו מרק בשבת. אני לא בטוחה, אבל נדמה לי שהם נוהגים על פי הרמב"ם במקרה הזה ולא על פי השולחן ערוך. אבל בשביל זה יש כאן את הרב רונן (רבשף רונן?), שיכול להאיר את עינינו יותר בעניין הזה.
 

יפית מן

New member
שבוע טוב ,בשורות טובות ישועות ונחמות

הכל היה נפלא הארוחות ,המזג האויר היה נפלא ראינו את הנחליאלי רץ. וזה סימן שהסתיו היגיע ונחכה לגשם שיבוא גשמי ברכה,וישטוף את כל הוירוסים, איך היתה השבת אצלכם?אני התחלתי כבר לסרוג הרי נאמר"סבתא סורגת"כל אחד מזמין אצלי משהו אחר ולכולם אני סורגת , גם עכשיו תוך כדי כתיבה אני גם סורגת מי מכם גם סורגת?אני סורגת מגיל 10 כך שהולך, אצלי ציק צק ,בשבוע אני מספיקה לסרוג סודר,כשהילדים ישנים מרשם לפלאפל שאני עושה 1/2 קג' חומוס 4 בצלים 2 תפוחי אדמה(לא מבושלים) 8 שיני שום חופן כוסברה 4 פרוסות חלה או לחם לבן כפית מלח להשרות את החומוס לילה שלם לטחון את החומוס החלה,הבצל,השום,הכוסברה(אפשר גם פטרזיליה, לחלק ל4 חלקים כל חלק לטבל במלח,כף כמון,כף כוסברה באבקה להוסיף בכל חלק לפני הטיגון מעט סודה לשתיה,אפשר להקפיא אם לא רוצים את כל הכמות, יוצא מעולה עכשיו עשיתי לנכדים שלי פלאפל מהקציצות והם,נהנו מאוד סעודת מלוה מלכה 9
 

ל י א ת א

New member
עדיין לא בטוחה

נכין עוגיות שוקולד ציפס,ועוגת גבינה עם ביסקוויטים,ועוד עוגה פרווה אולי שיש? אולי עוגת סולת?
 

חנהפ

Active member
העוגות השבת

עוגת חלבונים מנוקדת בשוקולד שושני שמרים במילוי גנאש שוקולד מאפינס פטל עם שטרויזל בניחוח קינמון
 
למעלה