רותי -- עוגת גבינה ותפוחים של ארומה
הובא ע"י "פריכית אורז" מהפורום של קרין גורן. הערות שלי (יערה) -יצא לי עוגה בקוטר 26 ס"מ ועוד עוגה מאורכת ,שמאיזשהיא סיבה יצאה יותר טעימה.(אולי בעוגה הגדולה היה צריך אפיה עיוורת?),אתמול בהיתי בארומה בפרסומת שהם משדרים שם,שמראה סרט נע של הכנת העוגה, וראיתי שהם שמים ממש תלולית קטנה של תפוחים באמצע כל פאי אישי.אצלי טעם התפוחים היה יותר מודגש,יש כאלה שטענו שזה דווקא טוב יותר. חוץ מזה,אין מילים...היא כל כך טעימה! עוגת גבינה ותפוחים עם פירורים תבנית מתפרקת בקוטר 26 ס"מ המרכיבים לקלתית ½ כוס (100 גרם) סוכר ¼ כוסות (300 גרם) קמח + קמח לקימוח המשטח והתבנית 2 חבילות (200 גרם) חמאה 2 כפות שמנת חמוצה 2 חלמונים למלית התפוחים 1/3 חבילה (35 גרם) חמאה 4 תפוחים ירוקים , רצוי מזן "גראנד" קלופים ופרוסים דק 3 כפות סוכר חום ¼ כפית קינמון טחון 3 כפות ריבת משמש למלית הגבינה 4 חבילות (1 ק"ג) גבינה לבנה לאפייה , רצוי דלת שומן ומוצקה יחסית 1 כוס (200 גרם) סוכר 1 שקיק(10 גרם) סוכר וניל 50 גרם חמאה , רכה 3 חלמונים קליפה מגוררת מ- 1 לימון לפירורי העוגה ( שטרויזל) 50 גרם חמאה קרה , חתוכה לקוביות ¼ כוס (50 גרם) סוכר ½ כוס (70 גרם) קמח לזרייה 2 כפות סוכר ההכנה 1.הקלתית : שמים את הסוכר , הקמח , החמאה והשמנת בקערה ( או בקערת מעבד המזון )ולשים רק עד שמתקבלים פירורים . מוסיפים את החלמונים ומעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד . מקמחים משטח עבודה . מעבירים אליו את הבצק ומרדדים לעיגול הגדול קצת מגודל התבנית . מקמחים קלות את התבנית ומרפדים בה את הבצק . מהדקים את הבצק לדפנות התבנית ומיישרים בסכין את השוליים , אם צריך . מאחסנים במקרר 15 דקות . 2.מחצצים את התנור לחום בינוני – נמוך ( 160 מעלות ) . 3.מלית התפוחים : מחממים את החמאה במחבת ומטגנים את התפוחים 5 דקות על להבה בינונית . מוסיפים את הסוכר החום והקינמון ומטגנים עוד דקה , תוך עירבוב . מכבים את הלהבה ומצננים לטמפרטורת החדר . מסננים את התפוחים מנוזלים . מורחים את הריבה על תחתית הבצק שבתבנית ומסדרים עליה את פרוסות התפוחים בשכבה אחידה . 4.מלית הגבינה : שמים בקערת המערבל את הגבינה , הסוכר , סוכר הווניל והחמאה ומערבלים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה . מוסיפים את החלמונים וקליפת הלימון ומערבבים קלות , רק עד שהם נטמעים בעיסה . יוצקים על התפוחים . אופים 30 דקות עד שהגבינה מתייצבת . 5.פירורי העוגה ( השטרויזל ) : שמים את כל המרכיבים בקערה , ומשפשפים בין האצבעות , רק עד שנוצרים פירורים . מפזרים על העוגה את הפירורים וזורים על הפירורים את הסוכר . מחזירים לתנור ואופים 15 – 20 דקות , עד שהפירורים מזהיבים . מצננים קלות ומגישים .