חברים, מה מתבשל אצלכם בסירים לכבוד שבת

חנהפ

Active member
שבלולי שמרים

700 גרם קמח כף שמרים יבשים כוס ורבע חלב שלושת רבעי כוס סוכר טיפה מלח 3 ביצים מעבדים לבצק רך וחלק. מתפיחים 6 שעותאני התפחתי בטמפ' החדר, מניחה שניתן להתפיח לילה במקרר. פותחים לעלה, מורחים שוקולד, מגלגלים וחותכים לשבלולים נמוכים מעצבים, מתפיחים, אופים בחום של 180 מעלות כ-20 דקות יוצקים בנדיבות סירופ שהוכן משלוש שקיות סוכר ווניל, חצי כוס סוכר וכוס מיים.
 

חנהפ

Active member
וואלה, את צודקת

עשיתי העתק הדבק ונעלמו לי 100 גר' מחמאה, מצטערת
 

חנהפ

Active member
עוגת פטל בחושה

לעוגה: 250 גר'' פטל טרי 3 כפות קמח 1.5 כוסות קמח (210 גר'') 2 כפיות א. אפיה 1/2 כפית מלח 60 גר'' חמאה רכה 3/4 כוס (160 גר'') סוכר 1 ביצה מס'' 2 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב 3 כפות רום (משקה, לא התמצית) פרורים: 1/2 כוס קמח 1/2 כוס סוכר 60גר' מחמאה כפית קינמון מחממים תנור לחום בינוני (170 מעלות) משמנים ומקמחים את התבנית מערבבים בעדינות את הפטל עם הקמח מערבביםם קמח אבקת אפיה ומלח בקערה ומניחים בצד מקציפים היטב במיקסר במהירות בינונית חמאה וסוכר עד שהם בהירים ואוורירים. מוסיפים את הביצה (עד שנבלעת בתערובת החמאה סוכר) מנמיכים מהירות ומוסיפים תוך ערבול איטי את הקמח ומייד כשנוצרים פרורים מוסיפים חלב ורום מקציפים עד שהחומרים מתאחדים יוצקים שני שלישים מהמסה על התבנית ומשטחים בעדינות. מניחים מעל את הפטל ומכסים בשארית . מפזרים מעל את הפרורים ואופים כ 45 דקות עד למבחן הקיסם. מניחים לעוגה להתקרר מעט.
 

חנהפ

Active member
עוגת חלבונים

7 חלבונים שנותרו מיותמים, הוקצפו עם חצי כוס סוכר בקערה נוספת לערבב: 2 כוסות קמח 1 שקית אבקת אפיה 1 כוס סוכר 1/2 כוס שמן 3/4 כוס מיץ תפוזים קליפה מגוררת מתפוז 100גר' שוקולד קצוצים דק לערבב לקערה הנ"ל כמה כפות מהקצף, ואח"כ להעביר לקערת הקצף ולקפל לאפות 170 מעלות כ-40 דקות, כשמתקרר, אני הופכת את העוגה לצד השני.
 
בצק ממולא מטוגן,כרובית מצופה...

אני מכינה בצק מקמח ומים (וקצת מלח)- כמה שתופס ונוצר בצק נוח ללישה. מרדדת,קורצת עיגולים,ממלאה במילוי כלשהוא ומטגנת. כרובית- בציפי של שניצל. במקום לטגן- אופה,אחרי שהזלפתי שמן. תפוחי אדמה בישלתי במים עם תיבולית בטעם הודי. ספגטי בפלפל אדום,מתובל ברוטב סויה. גולש ברסק עגבניות.היות שפה אין להשיג פפריקה מתוקה- אז בלי פפריקה. רצועות חזה עוף- גם זה ברוטב סויה,ולכן יוגש עם הספגטי. שבת שלום.
 

הרברונן

New member
אצלנו השבת סולידי

אנחנו לבד, יענו שמונה, וזה מה שיהיה: ערב: מרק עוף עם גרוגרות גונדי פרסי קדרת עוף עם תפ"א וגזר אורז פרסי עם גזר, אפונה ונתחי חזה עוף סלט או שני פרפה קוקוס יום: העם ביקש חלבי: סלמון בתפוזים פילה מושט עם שום פשטידת גבינות לזניה פסטה סלסה רוזה (שמנת-עגבניות ועוד) פסטה נוספת בכיוון פטריות וגבינת שמנת עיגולי פיצה וכמה סלטים גלידת שמנת שוקו-וניל ברמה כל טוב ושבת שלום, רונן
 

רותי410

New member
אמא'לה, זה סולידי זה??????????????

יש אנשים שצריכים לחלק את זה לכמה שבתות!!!
 

חנהפ

Active member
וחוץ מהעוגות נאכל השבת:

דגים מבושלים בירקות מרק תירס ופיסות חזה עוף סטייל סיני סלטי הבית עוף בתנור עם תפו"א רבעי בטטה בגריל לקט ירקות פאי שוקולד לבוקר יש לי עוגת גבינה וארוחת בוקר ולצהריים פאי כרישה קציצות כרוב ממולא פסטה סלטים פאי דובדבנים מלון ומנגו
 
למעלה