אני אודי
מהנדס אלקטרוניקה ומתכנן צ'יפים במקצועי "הרשמי" ב-8 השנים האחרונות, ומתכנת "לא רשמי" בזמני הפנוי כשיש לי זמן
על הפאלם שמעתי עוד מהמודל הראשון, עוד לפני שהחברה נקנתה אי-שם בשנות ה-90 ע"י US-Robotics, אך מעולם לא חשבתי לקנות אחד עד שלא "זכיתי" ב-Palm V חינם במבצע (נדמה לי שזה היה מבצע של בנק לאוני להרשמה לגלישה ישירה בשת"פ עם בזק בינלאומי). אצ ה- V שקיבלתי עם עברית של כלנית החלפתי מהר מאד עם אחי, שקיבל, הפלא ופלא , באותו מבצע בדיוק, מכשיר Palm Vx אבל עם עברית של הראל (Piloc עתיק). ה-Vx העתיק החזיק אצלי מעמד שנים רבות, ותפקד בתור פנקס כתובות, יומן אלקטרוני, AvantGo, וקצת משחקי חשיבה ומזל דוגמת סוליטייר ודומיו. כשיצא המודם הסלולרי של סלקום לפאלם (רשת CDPD) הייתי מהפראיירים שקנו אותו ביום הראשון... לפחות לא חתמתי על התחייבות ל-3 שנים אלא לשנה בלבד. בסוף 2004, כשהמכשיר שלי הראה סימני גסיסה מתקדמים (סוללה, דיגיטייזר, וכו'), החלטתי להחליפו. לא הייתי ממש מעורה בתוכנות מודרניות, OS5, והמודלים הנוכחיים של פאלם. המודל ש"תפס" לי את העין היה TJ37 במחיר "מגוכח" דאז של כ- 1300 ש"ח ברשת מחשבים ידועה בעלת שם של 3 אותיות, שדוקא לא מתמחה במכירת מחשבי כף יד. לאחר טלפונים אינספור, התברר שהמחיר הוא "על הנייר" בלבד, וכנראה שהמכשיר לא יגיע אליהם לעולם למלאי. כשהתברר לי שאם ברצוני להגיע למכשיר הנ"ל במקום שגם אפשר לקנות אותו, אצטרך להפרד מכ-2000 ש"ח, החלטתי לחכות. כשראיתי בסוף שבוע כלשהו מבצע ל-3 ימים למכשיר שעד אז נראה לי כמכשיר למיליונרים בלבד (UX-50) במחיר שהיה כ- 100 ש"ח בלבד יותר מה- TJ37 הנחשק, החלטתי "ללכת" עליו. ה- UX-50 אצלי כבר מעל שנתיים, ופשוט אין לי שום רצון להחליף את המכשיר המדהים הזה בשום מכשיר אחר. תקוותי היחידה היא שעד שהוא יתפרק לי, כבר יצאו מכשירי mainstream מבוססי לינוקס עם מקלדת, עם טלפון או בלי, במחירים שפויים (zaurus להמונים). עד אז אני עם הסוני, למרות חסרונותיו (למרות שה-680 גם הוא קורץ לי). הסוני גם גרם לי להכנס לעולם התכנות של הפאלם, פשוט כדי "לתפור" את אפליקציות ה PIM שלו לדרישותי המיוחדות (לוח עברי שניתן לראות עליו את פגישות ה-PIM במבט חודשי). ה-SDK של פאלם שכלל את קוד המקור של התוכנות הנ"ל עזר מאד לבצע זאת. במקביל, קניתי TC משומש במחיר מציאה, סתם כי המחיר היה טוב מכשיר לפספס (550 ש"ח) בגלל, ה- wireless החזק שלו, בגלל הסוללה הענקית, בגלל לוח המקשים שכולל 5way navigator, בגלל שיש לו סלוט SD (לתוכנת ניווט - התייאשתי מ-UD לסוני), בגלל העזרה שלו לתכנות (דיבאגינג על המכשיר, מה שאי אפשר לעשות עם הסוני), ובגלל שזה המכשיר היחיד עם תמיכת LEAP לרשתות אלחוטיות. בסופו של דבר, GPS שמתאים ל-TC רכשתי רק לא מזמן (Holux עם כבל מתאים מחו"ל בחצי מחיר ממה שהייתי משלם בארץ, שהחליף BT338 לנווט בחו"ל עם הסוני), אבל UD עוד אין לי. המכשיר הנ"ל פשוט "סוס עבודה", אבל אינו המכשיר היומיומי שלי, אלא מכשיר גיבוי. מכשירי PPC בשבילי הם שמועה רחוקה, ה-5 דקות פה ושם ששיחקתי עם כאלה לא ממש מאפשרים להתרשם מהם, אבל מה שקראתי על ניהול הזיכרון שלהם והריסטים המרובים גורמים לי לרצות להשאר עם הפאלם. אני לא רוצה כרגע מכשיר משולב (כי אני צריך טלפון פשוט שרק אדבר בו, ושלא יעשה לי ריסטים באמצע), והפאלם נותן לי יותר (בעיקר בתחום המהירות והרזולוציה).