חברי הפורום 2007

AYELET1

New member
חברי הפורום 2007

הציגו את עצמכם. ממזמן לא היה שרשור היכרות ונוספו אנשים חדשים

AYELET1

New member
אני איילת. עוסקת בתחום.

יש לי פאלם, פוקט ועוד כל מיני אורחים מזדמנים ללילה או לכמה לילות. כרגע מתארחים אצלי HP 6815 - האטום ומיו 701 (שניהם פוקט משולבי טלפון, המיו גם משולב GPS).

2cookie

New member
אני אביב, משמיץ בתחום../images/Emo3.gif

את ה-KJAM שלי מלווה Fossil Wrist PDA, שעון יד שהוא למעשה פאלם שמריץ OS4.1. אני מתשמש בו בעיקר ל-PIM ולמשחקים כשלא נעים בשיעור מהמורה. הפאלמים שהיו לי בעבר הם ה-M130 איתו התחלתי, M105 (היה לי גם X30 ורציתי מכשיר זול לקחת לכל מקום), TT, סוני TJ37, סוני UX40 וטראו 600. חלקם אהבתי במידת מה, אבל את כולם קצת שנאתי כי פאלם, גם עם OS5, הוא לא מכשיר אידיאלי למולטימדיה ומשחקים. מהצד השני, ה-PPC הראשון שלי היה ג'ורנדה 568 שנמכרה זמן קצר (6 ימים) לאחר שנרכשה לטובת DELL X30. אחרי ה-X30 שרדתי עם כמה פאלמים, עד שבסוף קניתי MPX, שהיה מכשיר מצוין למרות בעיות הזיכרון. בעקבות ההתפוררות הפיזית של המכשיר (סדקים, שברים ומה לא) מכרתי אותו, ובעקבותיו הגיע ה-KJAM האהוב שמשרת אותי כבר שלושה ימים. יש לי גם HPC אחד, ג'ורנדה 690 שמריצה לינוקס, אבל היא לא שימושית במיוחד בגלל שאין עברית. אני כותב סקירות ל-gadgetim.co.il ומקווה שיהיו לי גם כמה מכשירי PPC לסקר בעתיד. בתור חבר קבוע בפורום, אני אוהב להביע מורת רוח לגבי המסעדות הנבחרות למפגשים, שמאכזבות אחת אחרי השניה. הגיע הזמן למצוא מקום נורמלי למפגש הבא.

AYELET1

New member
אמרת קיבלת!../images/Emo88.gif

אתה מוזמן למצוא מקום כשר, לא יקר, שיתנו חשבונות נפרדים, באיזור המרכז

2cookie

New member
תראי, מלצריות מטומטמות (2 יחידות

מתמטיקה) כבר היו לנו. אפשר לקחת את הסיכון ולמצוא מקום שבו לפחות האוכל טוב...

אני ע. ואני אופטימי

אני עובד במחשבים בסיסטם ורשתות. המכשירים שהיו לי: Genius > Palm Professional > Palm IIIx > Tungsten|T3 > Treo 650 את כל הפאלמים שהיו לי אהבתי. מאז אני מטיף אוונג'ליסט לפאלם כנגד כוחות הרשע הפוקטיסטים.

Ariyeh1

New member
אני אריה

עוסק כרגע בעוונותי בתמיכת אינטרנט ומחזיק את היד על השלטר של איילת... בעברי איש תמיכה ל-Palm

אני מיכאל

בעבר הייתי חסיד פוקט כמו שניתן לראות למטה. כיום חסיד פאלם. אחראי לוגיסטיקה ובקרת תצורה בחברת הי-טק גדולה.

haim9798

New member
אני חיים

אני מהנדס בהכשרה , משרת היום בצה"ל בתפקיד של מהנדס בתחום הטלקום , וחוזר לפורום לאחר העדרות של 4 חודשים עקב קורס קצינים...

kiro

New member
אני משה

מנהל מערכת מחשבי מקינטוש. ברשותי פאלם סוני קליאה ישן, לא בשימוש. כעת עם פאלם לייף דרייב.

splashy

New member
אני גלי

מעצבת גרפית, עוסקת בבניית אתרים וחובבת צילום, מחשבים וגאדג'טים. המכשירים שהיו לי: m100, m505, TT, Zire71, TT3, TC, Treo 650 המכשיר הנוכחי: TX

udifpalm

New member
אני אודי

מהנדס אלקטרוניקה ומתכנן צ'יפים במקצועי "הרשמי" ב-8 השנים האחרונות, ומתכנת "לא רשמי" בזמני הפנוי כשיש לי זמן
על הפאלם שמעתי עוד מהמודל הראשון, עוד לפני שהחברה נקנתה אי-שם בשנות ה-90 ע"י US-Robotics, אך מעולם לא חשבתי לקנות אחד עד שלא "זכיתי" ב-Palm V חינם במבצע (נדמה לי שזה היה מבצע של בנק לאוני להרשמה לגלישה ישירה בשת"פ עם בזק בינלאומי). אצ ה- V שקיבלתי עם עברית של כלנית החלפתי מהר מאד עם אחי, שקיבל, הפלא ופלא , באותו מבצע בדיוק, מכשיר Palm Vx אבל עם עברית של הראל (Piloc עתיק). ה-Vx העתיק החזיק אצלי מעמד שנים רבות, ותפקד בתור פנקס כתובות, יומן אלקטרוני, AvantGo, וקצת משחקי חשיבה ומזל דוגמת סוליטייר ודומיו. כשיצא המודם הסלולרי של סלקום לפאלם (רשת CDPD) הייתי מהפראיירים שקנו אותו ביום הראשון... לפחות לא חתמתי על התחייבות ל-3 שנים אלא לשנה בלבד. בסוף 2004, כשהמכשיר שלי הראה סימני גסיסה מתקדמים (סוללה, דיגיטייזר, וכו'), החלטתי להחליפו. לא הייתי ממש מעורה בתוכנות מודרניות, OS5, והמודלים הנוכחיים של פאלם. המודל ש"תפס" לי את העין היה TJ37 במחיר "מגוכח" דאז של כ- 1300 ש"ח ברשת מחשבים ידועה בעלת שם של 3 אותיות, שדוקא לא מתמחה במכירת מחשבי כף יד. לאחר טלפונים אינספור, התברר שהמחיר הוא "על הנייר" בלבד, וכנראה שהמכשיר לא יגיע אליהם לעולם למלאי. כשהתברר לי שאם ברצוני להגיע למכשיר הנ"ל במקום שגם אפשר לקנות אותו, אצטרך להפרד מכ-2000 ש"ח, החלטתי לחכות. כשראיתי בסוף שבוע כלשהו מבצע ל-3 ימים למכשיר שעד אז נראה לי כמכשיר למיליונרים בלבד (UX-50) במחיר שהיה כ- 100 ש"ח בלבד יותר מה- TJ37 הנחשק, החלטתי "ללכת" עליו. ה- UX-50 אצלי כבר מעל שנתיים, ופשוט אין לי שום רצון להחליף את המכשיר המדהים הזה בשום מכשיר אחר. תקוותי היחידה היא שעד שהוא יתפרק לי, כבר יצאו מכשירי mainstream מבוססי לינוקס עם מקלדת, עם טלפון או בלי, במחירים שפויים (zaurus להמונים). עד אז אני עם הסוני, למרות חסרונותיו (למרות שה-680 גם הוא קורץ לי). הסוני גם גרם לי להכנס לעולם התכנות של הפאלם, פשוט כדי "לתפור" את אפליקציות ה PIM שלו לדרישותי המיוחדות (לוח עברי שניתן לראות עליו את פגישות ה-PIM במבט חודשי). ה-SDK של פאלם שכלל את קוד המקור של התוכנות הנ"ל עזר מאד לבצע זאת. במקביל, קניתי TC משומש במחיר מציאה, סתם כי המחיר היה טוב מכשיר לפספס (550 ש"ח) בגלל, ה- wireless החזק שלו, בגלל הסוללה הענקית, בגלל לוח המקשים שכולל 5way navigator, בגלל שיש לו סלוט SD (לתוכנת ניווט - התייאשתי מ-UD לסוני), בגלל העזרה שלו לתכנות (דיבאגינג על המכשיר, מה שאי אפשר לעשות עם הסוני), ובגלל שזה המכשיר היחיד עם תמיכת LEAP לרשתות אלחוטיות. בסופו של דבר, GPS שמתאים ל-TC רכשתי רק לא מזמן (Holux עם כבל מתאים מחו"ל בחצי מחיר ממה שהייתי משלם בארץ, שהחליף BT338 לנווט בחו"ל עם הסוני), אבל UD עוד אין לי. המכשיר הנ"ל פשוט "סוס עבודה", אבל אינו המכשיר היומיומי שלי, אלא מכשיר גיבוי. מכשירי PPC בשבילי הם שמועה רחוקה, ה-5 דקות פה ושם ששיחקתי עם כאלה לא ממש מאפשרים להתרשם מהם, אבל מה שקראתי על ניהול הזיכרון שלהם והריסטים המרובים גורמים לי לרצות להשאר עם הפאלם. אני לא רוצה כרגע מכשיר משולב (כי אני צריך טלפון פשוט שרק אדבר בו, ושלא יעשה לי ריסטים באמצע), והפאלם נותן לי יותר (בעיקר בתחום המהירות והרזולוציה).

udifpalm

New member
ואיך שכחתי!

לא מזמן הצטרף גם שעון פוסיל למשפחת הפאלמים שלי, בעישר בעקבות התדרדרות מחירו אל מתחת ל- $40 (כ- $42 כולל משלוח בתוך ארה"ב לחבר, אם אני זוכר נכון). לאחר מספר תלאות (השעון הגיע עם סוללה מתה, ונשלח אחר כבוד להחלפה בחברה, אך חזר עם רצועה עם ציר שבור שתוקן בארץ), השעון שוכן אחר כבוד בביתי. המוצר נחמד, כפי שכתב עליו קוקי לא מעט, והשתמשתי בו בעיקר כששעון היד העיקרי שלי הושבת. עם מעט קסטומיזציה של השעון, חיפוש מספרי טלפון הופך להיות דבר מהיר ביותר, אפילו מול שליפה של ה- UX-50 עם לוח המקשים המלא שלו, ממעמקי הכיס. אז כיום ברשותי: Palm V->Palm Vx->UX-50,TC,Fossil בעצם גם ה- Vx עדיין ברשותי, אבל הוא שוכן עמוק בתוך המגירה.

שלום לכולם אני נפתלי

מפקח בניה בהווה נסיון מר במספר מכשירים lllc-zier71-treo650 - ועכשיו מממתין ל- tx (ירכש בשבועיים הקרובים) אך עדיין תומך וסומך על מערכת ההפעלה של פאלם יותר מאשר על הפוקט...

libal

New member
צביקה ליבל

רואה חשבון, מהנדס בנין (מיל). בעל מכשיר כף היד הראשון שיצא של קומפק עם מערכת הפעלה WINCE1 ... (לא היה שווה הרבה). פאלם 515 , ששבק חיים לאחר כשנתיים. טריאו 600 כשנתיים ועובד (טפו טפו..) בסדר גמור. כמו כן בעל מיו 201 המיועד לניווט וכן לצפייה בסרטים. (עם מערכת הפעלה שאסור להזכירה בפורום זה...)

cinargy

New member
קובי

שמי קובי ואני גר בשלוש השנים האחרונות בקנדה ועובד בתחום המחשבים. הספקתי להגיע פעם אחת למפגש פורום באחד מביקורי המולדת הקצרצרים בישראל. היה לי M130 שהיה מעולה ויציב כמו שעון שוויצרי, אבל לצערי מת לפני מספר חודשים. החליף אותו TX יפה ואלגנטי, שאני מאד נהנה מהיכולות האלחוטיות והמסך שלו אבל לצערי פחות אמין. מסך ה-TX מת שבועיים אחרי שקניתי אותו, אבל לאחר לחצים ומכתבים להנהלת תאגיד פאלם המכשיר הוחלף והחדש עובד יפה. הופתעתי מאד לטובה מהיכולת של ה-TX לנגן סרטים באיכות גבוהה...

למעלה