נראה לי שסגולה להצלחה כבר יש לך
כי אין כמו פגישה בכנסת בשביל להצליח בטיפול, ולהכניס לגלריה תמונתו של ילד/ה מטיפול תשיעי שהתהווה במהלך המאבק...
אני מבינה בהחלט את תחושת ה-
שלך, כפי שאני הרגשתי כל היום
בצמידוּתי לדיווחים מהכנסת. ניסיתי לדלות בכל משפט איזה רמז או סימן או איזכור לגבי ביטול הגזירות על הפוריות, וכשהבנתי שזה לא הולך לקרות - הרגשתי גם
וגם
ואפילו קצת
. אי אפשר להתעלם מהעובדה שבחוסר אינפורמציה ובהעדר חומר רישמי וכתוב - טופחה כאן אשליה. ואני לרגע לא מאשימה אתכם. נדמה לי שגם אתם, כמונו, ניסיתם להאחז באיזה שביב של מידע, וכמו כולנו נסחפתם אחרי אימרות והבטחות שספק אם לחלקם היה בכלל שחר. נוצרה כאן בימים האחרונים תחושה של נצחון. של אופוריה, של סיום המאבק. שהכל מאחורינו. תחושה, שניזונה בעיקר מהעיתונות אך טופחה גם (ואולי בעיקר) על ידכם, כמקור האינפורמציה הכמעט בלעדי עבורנו. מהאינפורמציה הבלעדית הזאת נוצרה ציפיה גדולה מאוד שהסעיף יורד מסדר היום עוד לפני הצבעה ראשונה. את בודאי יודעת מה רבה היתה ההפתעה, והזעם והתסכול לגלות שלא רק שזה לא כך, אלא שזה גם עובר בהצבעה....
אכזבה זו קיבלה את ביטוייה כלפי נושאי הדגל של המאבק, שנתפסו עבורנו כיודעי כל, וכבעלי מידע אמין ומדוייק. מידע, שבסופו של עניין טפח על פנינו היום. מכוון שאני, באופו אישי, לא נוטה להאמין לשמועות, בעיקר כשהן תחת מעטה חשאיות, וחוסר בהירות ומעדיפה את הכל רישמי, כתוב, ושאינו משתמע לשני פנים - בחרתי שלא להשתתף בהילולת היין שהתקיימה כאן לפני כיומיים. בדיוק מסיבה זו לא הרמתי כוסית עם השאר. אבל לא אוכל לומר שלא היתה בי אותה התחושה כמו בכולן, שהחלק הרע והקשה מאחורינו. להגיד לך את האמת ? לגמרי לא ברור לי מעטה הסודיות סביב מקורות המידע. אם מדובר במקור אמין - מה יש לו להסתיר ? מדוע הוא פוחד להתחייב בכתב או באופן רישמי ? מדוע הוא משאיר לעצמו פתח מילוט ? או שמא אינו אמין מספיק ?!
וכיצד ייתכן שאף לא אחד ממקורות המידע הללו מוכן להתחייב באופן רישמי ? (תסכימי איתי שמצב זה הינו מקור בטוח להטעיות, בלבול, וזריעת דיסאינפורמציה ?) אני עד היום לא ראיתי כאן אף מכתב רישמי (פרט לאלו שפורסמו היום ע"י רחל5 ופרט להבטחתו של משה למכתב כזה ממשרד האוצר), ונדמה לי שאם יש באמתחתכם כאלו - בהחלט ראוי להציגם. הבטחות בע"פ, ערכם כקליפת השום. וייתכן שבהצגתכם הבטחות אלו - היה ראוי לסייגם, ולציין כי אותו מקור סירב להתחייב בכתב ובאופן רישמי ועל-כן יש לקחת דבריו בערבון מוגבל. ייתכן שזה היה עשוי להפחית את עוצמת הציפיה. כל הלך הימים האחרונים זרע אינפורמציה חסרה, ובהשפעת העיתונים (ובגיבוי הודעות ראשי המטה) התקבל הרושם שאכן, העובדה שהסעיף טרם הוסר מחוק ההסדרים מקורה בטעות טכנית קלילה, ובכל מקרה, לא יובא הסעיף להצבעה. עד שהבאת כאן את הפרוטוקול מ
אמש לא היה ברור כלל ועיקר שהסעיף אכן יוצא מחוק ההסדרים. כי היום לא דובר על כך כלל. ותאמיני לי, מעולם לא הייתי צמודה לישיבת הכנסת כמו היום... שווערצה, אני בטוחה שעשית ועודך עושה רבות לטובת כולנו, ובודאי שאיני תומכת בהשמצות האישיות כלפיך. אבל אני בהחלט מבינה את הכעס שנוצר סביב הנפילה (הכואבת) מפיסגת האופוריה של היומיים האחרונים, עם אישור התקציב בכנסת. אבל יאללה, מה שחשוב עכשיו הוא שתעשי לנו נחת. יהיה לך הרבה מה לספק לילד/ה/ים...