חברי מטה נכבדים,

• פותח הנושא kasa
  • פורסם בתאריך

חן123

New member
שווערצה

אל תתני לתפוח רקוב אחד להשחיר את כל הסל (או משהוא כזה). יש פה איזה נבלה (סליחה לכל המתיפיפים) רעת לב שנהנת למשוך אש. אני יודעת כמה תרמת באופן אישי למאבק, ושאחוז ניכר מהניצחון (כן חברים, זה ניצחון, תזכרו מה היה החוק המקורי!) רשום על שמך. תודה יקירתי הלוואי שתוכלי לספר לילד שלך שעשית אותו תוך כדי המאבק על הבאת אחיו לעולם. חן

לי מ ו ר

New member
לכל חברי המטה ../images/Emo51.gif

אין ספק שהשינוי שמתרחש בתקציב הוא רק בזכות אלה שפועלים גם בימים קשים.ימי טיפולים, עם הרבה הורמונים, שלילים כואבים, שאיבות ועוד. הילד שלי שיוולד, יוולד בזכותכם. את התודה שלי אני לא אפסיק לומר. שינוי לא מתרחש ביום, ולהכנס לחיי הפוליטיקה זה לא פשוט. חברי המטה לומדים תוך כדי, את כל חוקי הפוליטיקה.

גנדלפית

New member
בידקי דברייך וסייגי

מי שגר בבית מזכוכית אסור לו שיזרוק אבנים ומי שמנסחת דבריה ללא כל כבוד לזולת "תפוחים רקובים" "רוע לב" אל לה להתפלא להודעות שממשיכות את דרכה ואף מקצינות אותה

kasa

New member
נראה לי שסגולה להצלחה כבר יש לך

כי אין כמו פגישה בכנסת בשביל להצליח בטיפול, ולהכניס לגלריה תמונתו של ילד/ה מטיפול תשיעי שהתהווה במהלך המאבק...
אני מבינה בהחלט את תחושת ה-
שלך, כפי שאני הרגשתי כל היום
בצמידוּתי לדיווחים מהכנסת. ניסיתי לדלות בכל משפט איזה רמז או סימן או איזכור לגבי ביטול הגזירות על הפוריות, וכשהבנתי שזה לא הולך לקרות - הרגשתי גם
וגם
ואפילו קצת
. אי אפשר להתעלם מהעובדה שבחוסר אינפורמציה ובהעדר חומר רישמי וכתוב - טופחה כאן אשליה. ואני לרגע לא מאשימה אתכם. נדמה לי שגם אתם, כמונו, ניסיתם להאחז באיזה שביב של מידע, וכמו כולנו נסחפתם אחרי אימרות והבטחות שספק אם לחלקם היה בכלל שחר. נוצרה כאן בימים האחרונים תחושה של נצחון. של אופוריה, של סיום המאבק. שהכל מאחורינו. תחושה, שניזונה בעיקר מהעיתונות אך טופחה גם (ואולי בעיקר) על ידכם, כמקור האינפורמציה הכמעט בלעדי עבורנו. מהאינפורמציה הבלעדית הזאת נוצרה ציפיה גדולה מאוד שהסעיף יורד מסדר היום עוד לפני הצבעה ראשונה. את בודאי יודעת מה רבה היתה ההפתעה, והזעם והתסכול לגלות שלא רק שזה לא כך, אלא שזה גם עובר בהצבעה....
אכזבה זו קיבלה את ביטוייה כלפי נושאי הדגל של המאבק, שנתפסו עבורנו כיודעי כל, וכבעלי מידע אמין ומדוייק. מידע, שבסופו של עניין טפח על פנינו היום. מכוון שאני, באופו אישי, לא נוטה להאמין לשמועות, בעיקר כשהן תחת מעטה חשאיות, וחוסר בהירות ומעדיפה את הכל רישמי, כתוב, ושאינו משתמע לשני פנים - בחרתי שלא להשתתף בהילולת היין שהתקיימה כאן לפני כיומיים. בדיוק מסיבה זו לא הרמתי כוסית עם השאר. אבל לא אוכל לומר שלא היתה בי אותה התחושה כמו בכולן, שהחלק הרע והקשה מאחורינו. להגיד לך את האמת ? לגמרי לא ברור לי מעטה הסודיות סביב מקורות המידע. אם מדובר במקור אמין - מה יש לו להסתיר ? מדוע הוא פוחד להתחייב בכתב או באופן רישמי ? מדוע הוא משאיר לעצמו פתח מילוט ? או שמא אינו אמין מספיק ?!
וכיצד ייתכן שאף לא אחד ממקורות המידע הללו מוכן להתחייב באופן רישמי ? (תסכימי איתי שמצב זה הינו מקור בטוח להטעיות, בלבול, וזריעת דיסאינפורמציה ?) אני עד היום לא ראיתי כאן אף מכתב רישמי (פרט לאלו שפורסמו היום ע"י רחל5 ופרט להבטחתו של משה למכתב כזה ממשרד האוצר), ונדמה לי שאם יש באמתחתכם כאלו - בהחלט ראוי להציגם. הבטחות בע"פ, ערכם כקליפת השום. וייתכן שבהצגתכם הבטחות אלו - היה ראוי לסייגם, ולציין כי אותו מקור סירב להתחייב בכתב ובאופן רישמי ועל-כן יש לקחת דבריו בערבון מוגבל. ייתכן שזה היה עשוי להפחית את עוצמת הציפיה. כל הלך הימים האחרונים זרע אינפורמציה חסרה, ובהשפעת העיתונים (ובגיבוי הודעות ראשי המטה) התקבל הרושם שאכן, העובדה שהסעיף טרם הוסר מחוק ההסדרים מקורה בטעות טכנית קלילה, ובכל מקרה, לא יובא הסעיף להצבעה. עד שהבאת כאן את הפרוטוקול מאמש לא היה ברור כלל ועיקר שהסעיף אכן יוצא מחוק ההסדרים. כי היום לא דובר על כך כלל. ותאמיני לי, מעולם לא הייתי צמודה לישיבת הכנסת כמו היום... שווערצה, אני בטוחה שעשית ועודך עושה רבות לטובת כולנו, ובודאי שאיני תומכת בהשמצות האישיות כלפיך. אבל אני בהחלט מבינה את הכעס שנוצר סביב הנפילה (הכואבת) מפיסגת האופוריה של היומיים האחרונים, עם אישור התקציב בכנסת. אבל יאללה, מה שחשוב עכשיו הוא שתעשי לנו נחת. יהיה לך הרבה מה לספק לילד/ה/ים...

אני פשוט המומה מהנאיביות

סליחה, אבל איפה אתם חיים? איזה פוליטיקאי אתם מכירים שמתחייב בכתב על משהו? ויתרה מזאת, ישנן התחייבויות שנחתמו על ידי שרים בממשלה הקודמת ושהשרים הנוכחיים לא מוכנים לקיימן משום שנחתמו לדבריהם על ידי השר שקדם להם בתפקיד. מה יש לו להסתיר? היי, זה פוליטיקה. יש לכל אחד מהפוליטיקאים הרבה מה להסתיר, יש אינטריגות ודילים, שמור לי ואשמור לך. זה פוליטיקה. לא משחקי אמת או חובה של כיתה ג'. כל פוליטיקאי משאיר לעצמו פתח מילוט, מפני שבפוליטיקה, כמו בפוליטיקה אין דבר כזה שאין דבר כזה. אני מצטערת אם חלקכם יקבלו הלם ממה שאני אגיד עכשיו, אבל אם מישהו מכם סבר, כשהתחלנו את המאבק הזה, שבהכרח ננצח הוא הרבה יותר מנאיבי. כל אחד מאיתנו צריך לקחת בחשבון גם את האפשרות שבמידה כזו או אחרת נפסיד, שלא נצליח לשנות את כל רוע הגזירה, ואתם יודעים מה? אני אהיה נביא הזעם - שאולי בין הצבעה שניה לשלישית פתאום יהיו איזה 60 מיליון ש"ח חסרים ויחזירו במחטף מהיר את כל רוע הגזירה ויעבירו אותו חאפ-לאפ בהצבעה בכנסת. מי מכם שמחפש התחייבויות של פוליטיקאים בבקשה שיזכור שראש ממשלתנו הבטיח שלום וביטחון מעל כל במה, תחת כל עץ רענן ועל כל נייר שהיה בסביבה. אז מה? אז יש שלום וביטחון?

רחל5

New member
לרגע אפשר לחשוב שנכשלנו

אכן, פוליטיקאים שקרנים. נתניהו הבטיח שיסיר את הסעיף בין קריאה ראשונה לשניה, והנה - הסיר אותו לפני קריאה ראשונה! כששמעתי על הקיצוצים בהפריות לפני פחות מחודשיים הייתי בטוחה שזהו, לבובי כבר לא יהיה אח. ראיתי איך נתניהו עומד איתן מול אוכלוסיות כאלה ואחרות ולא חשבתי לרגע שיש לנו שביב סיכוי. איסוף חומר ועיבוד שלו לימדו אותי ש"יש לנו קייס". הכרזתו של נתניהו כי יסיר המגבלות מהילד הראשון הוזכרה כאן עשרות פעמים ובכל הפעמים ציינו כי זו הכרזה בע"פ ולא מצאנו לה "סימוכין" בכתב. (דרך אגב, אתמול הקריא לי בטלפון העוזר של גילה פינקלשטיין מכתב תגובה למכתב שפירסמתי כאן היום, ממשרד האוצר, בו מובטח לה כי ההגבלות על הילד הראשון ירדו. העוזר לא היה בטוח שהוא יכול להעביר לי תכתובת פנימית כזאת בלי אישור ממשרד האוצר). באופן מפתיע, עקב פגישה עם יו"ר הכנסת, התברר כי משהו הולך לזוז הרבה לפני שחשבנו. אנחנו תיכננו מאבק בועדת הכספים, ולפתע חצי מאבק ירד לפני קריאה ראשונה. וכאן אני רואה שאנשים כבר מכינים פטיש, מסמרים וצלב. על מה ולמה? להסיק מסקנות? לערוף ראשים? היום הושג הישג לא רע בכלל. מה הבעיה? ועכשיו לגבי לחיצת אישי ציבור לפינה - קיבלנו כמה סוגים של תגובות: 1. תגובה נוסח מאיר שיטרית - אתם לא מעניינים אותי, טיפולי פוריות לא חשובים, לכו חפשו ת'חברים שלכם. 2.תגובה נוסח גילה פינקלשטיין - הנושא חשוב ואכן שלחתי מכתב לשר האוצר ואני מתכוונת להעלות אותו בנאום בכנסת ולא להרפות. 3. תגובה נוסח XXYY - אני מוכן לעשות לכם לובי, אבל אני מבקש שלא תספרו שאני אתכם. האם אנחנו בוחרים ללחוץ את XXYY לפינה ולכפות עליו מעבר רשמי לקבוצה מס' 1?

kasa

New member
תשובה לשאלתך.

וואו, כבר פעם עשירית בערך שאני מסבירה את זה. לא, לא, לא ללחוץ את XXYY לפינה, וגם לא לכפות עליו מעבר לקבוצה 1. להיפך. לעשות בו שימוש נכון (שיצור לובי, שימסור מידע, שידבר עם חברים....סבבה). אבל בין שימוש זה לבין להסתמך על מקור כזה ולומר: "מקור XXYY הבכיר מאוד במשרד האוצר אומר שהגזירות בוטלו" - הפער הוא רב. רב מאוד.

אמרתי לך ואני חוזרת ואומרת

אני גאה להיות חברה במטה שאת וליאור מנהלים. גאה בפעילות שלנו, גאה בהישגים, גאה בעשייה ההתנדבותית ובתחושת המחוייבות והמעורבות של הפעילים. גאה שאני חברה שלך בפן האישי, כי מעבר להיותך מנהלת מצויינת, את אשה מופלאה. חכמה, אמיצה, סובלנית, עם מחשבה רעננה ומעבר להכל חברה טובה. חברה שיודעת להיות שם כשצריך. חיבוק ענקי ממני, עם המון אהבה והערכה כנה ואמיתית.

neta2

New member
../images/Emo45.gifגאה להיות חלק ממטה המאבק

ושוב, תודה לשווערצה וליאור ולכל שאר החברים.

bapi

New member
../images/Emo4.gif בדרך כלל אני נוטה....

להתרחק מחילופי דברים קשים כמו שמוצגים כאן אבל הפעם אני לא יכולה להבליג
משום שאני חשה מותקפת לא פחות מראשי המטה
לא יתכן שביקורת (שהיא דבר חשוב ביותר) תועבר בצורה כ"כ בוטה ומכוערת ואין זה משנה אם היא נכונה או לא
להפנות אצבע מאשימה לחברי המטה על כך שדברים עדין לא ברורים אם זה לא היה כ"כ עצוב - הייתי צוחקת. אני לא מבינה למה חברי המטה צריכים להיות אחראים למה שהפוליטיקאים עושים או לא עושים ההישג הגדול ביותר הוא שבכלל הצליחו להגיע לאותם פוליטיקאים ואי אפשר פה בלי הקלישאה "רומא לא נבנתה ביום אחד". ובכלל מתוך מעקב צמוד בימים האחרונים התחושה שלי היתה שכולם חוץ מחברי המטה עשו פה חגיגה גדולה - בזמן שהם נשארו ועדיין נשארים עם אצבע על הדופק. אם מישהו פה נרדם - זה בטח לא הם.
אני בטוחה שרוב החברים בפורום זה מעריכים את העבודה הרבה והקשה
וסומכים במאת האחוזים על חברי המטה אך מספיק אחד או שניים בכדי להוציא את הרוח מן המפרשים
וחבל שמאבקנו יפול בגלל תקשורת לקויה והתבטאויות פוגעות ולא מועילות.
הדרך עוד ארוכה אז כדאי שנשקיע את האנרגיה במקומות הנכונים.

קינמוני

New member
מסכימה איתך בכל מילה ומחזקת את

ידי צוות מטה המאבק!!! יש מי שמעריך את עבודתכם וחבל לי על הביקורת שנשמעה פה שללא ספק לא היתה ביקורת בונה. תודה לכם וכולי תקווה שגם הגזירות לילד השני יוסרו במהרה (וגם אם לא-אין בכך בכדי לבטל את עבודתכם הנפלאה ואת העובדה שביטול הגזירות לילד ראשון היא הרבה בזכותכם). חזקו ואמצו

chompi1

New member
../images/Emo45.gif

חזקו ואמצו - חברים יקרים. רוצה לחזק אתכם ולומר לכם שוב: המון תודה על הכל

s h i r a 3 0

New member
חזרתי עכשיו מהעבודה. נכנסתי לראות

מה קורה. מה שלומכן. אם יש חדש. רואה את כל המחלקות האלו ומצטערת וכואבת, שהרי כולנו באותה סירה. ומי מאיתנו שיצאו לעשייה ולפעולה ונאבקו בשבילנו ראויים לכל ההערכה והתודה, שלא היו לנו מילים להביע אותה עד אתמול. ועכשיו, מתוך המחלוקות ומתוך הלחץ לדעת מה קורה, מבקשת שוב לדעת -מה השורה האחרונה מבחינתנו. מה המצב כרגע?

נועם@בת

New member
../images/Emo48.gif מרימה כוסית למרות הכל

הפסדתי את כל האקשן, ואפילו לא הייתי כאן לחזות בשובה של האלמונית הנבזית. ואף על פי כן ולמרות הכול אני מרימה כוסית להצלחה של מטה המאבק. נכון, המאבק לא הושלם. נכון, לא השגנו עדיין את כל מה שרצינות. רק שבנתיים אני קוראת כאן הודעות ומנסה להבין מי נגד מי. משועשעת למדי לקרוא שיש מבקשים התחייבויות מפולטיקאים, ותוהה על אחרים שכועסים על הדיסאינפורמציה בפורום, כאילו כותבי ההודעות הם אלו שיזמו את המידע
. קראתי את מה ששוערצה כתבה, וחשבתי לעצמי, וואלה, עמיר פרץ והשפם עם נזק של מיליארדים שקלים למשק, לעומת מטה מהאבק עם הכאב, הכנות והעשיה הבלתי פוסקת. תסתכלו ותשפטו בעצמכם מי הצליח לשנות ומי לא. כששאלו אותי בהתחלה עם פרוץ הגזירות מה דעתי, אמרתי שלא יקרה כלום. בדיוק כמו שאמרתי על סאדאם. אבל זאת אמירה שבאה מהבטן או מתוך מנגנון הדחקה משוכלל למדי. בו בזמן, במחשבה קרה, לא האמנתי שנצליח להזיז כל כך הרבה. לא האמנתי שתבוטל לגמרי גזירת הילד הראשון שלא נדבר על אפשרות בכלל לילד השני. לא האמנתי, לא בגלל שלא האמנתי בצדקת הדרך, אלא משום שלא חשבתי שמישהו מאיתנו יוכל להזיז את האוצר מדעתו. כל המדינה רועשת וגועשת, מבקרת ומתנגדת והאוצר ממשיך בשלו. לשמחתי מסתבר שטעיתי בהערכת היכולת של מאבק שקט. בלי הפגנות, בלי איומים רק עם ניצול מלא של יכולת אישית של אנשים. אני מצדיעה לאלו שעסקו במלאכה, ומשכנעת שהמאבק נמצא בידיים הנכונות. מסתבר שמרב של ערן לא תצטרך לחפש בכוח תעסוקה לזמן הפנוי שלה בזמן הקרוב
. באשר לפזית האלמונית- ברוך שובך. כבר חשבתי שאיבדנו את קורטוב הרוע אבל מסתבר שצריך איזון בעולמו של הקדוש ברוך הוא, ובכל מקום שבו אנשים עושים טוב, מישהו צריך לבוא ולהוסיף את טיפת הרשע, הביקורתיות והצביעות. כמו שאומר השיח סלימאן- אף אחד הוא לא חסר תועלת, מקסימום הוא מהווה דוגמא שלילית. וליתר המבקרים, ביקורת זה דבר חיובי, אבל צריך לזכור שיש דרך נכונה יותר לנסח דברים. והכי חשוב גם לזהות נכון מי נשוא הביקורת
ולא להפנות אותה לשליח. מצדיעה לחברי מטה המאבק ולכל מי שסייע ויסייע לו בהמשך
נועם

למעלה