חבר גרוש סרבן חתונה

דמבו1808

New member
חבר גרוש סרבן חתונה

שלום לכולם
אני נמצאת במערכת יחסים כשנה וחצי עם בחור בן 34, אני בת 28. מההתחלה ידעתי שהוא היה נשוי (בלי ילדים) קצת פחות משנתיים והבנתי שנותר עם טראומות, בעיקר כלכליות. אני בכל מקרה הבהרתי מההתחלה שאני כן בעד חתונות.
מערכת היחסים שלנו יציבה, טובה, אנחנו אוהבים וגרים ביחד כשנה. נושא החתונה מדי פעם עולה בריבים וכל פעם הוא יודע איך לפגוע בי: "אני בחיים לא עובר חתונה שוב, לא מזמין שוב אנשים ולא מקבל שוב צ'קים, לא יקרה. רוצה חתונה? בבקשה נקבע תור ברבנות. זהו".

ברור לי שהוא רוצה שאהיה אם ילדיו, ברור לי שיש לו קשיים מרובים והוא לא רוצה ש"יעקצו" אותו שוב, למרות שאני בכלל לא חושבת שמה שהיה לנו בנישואיו היה עקיצה, אלא גירושין...רגילים...מן הסתם הכסף מתחלק בין בני הזוג לשעבר...

אני לא מעוניינת להתנצל על הרצונות שלי. אני רוצה שמלה, חופה, מוזמנים. אני מוכנה ללכת לקראתו כל כך הרבה והוא יודע את זה. אני מוכנה שזה יהיה אירוע מצומצם, שזה יהיה אפילו בלי מסיבה (אני משכנעת את עצמי שאני לא הטיפוס המסיבתי ולא אכפת לי שיהיה רק ארוחה למשפחה וחברים). הוא מדי פעם בריבים מסיים אותם ב"את יודעת שבסוף תקבלי מה שאת רוצה". אז זהו, שאני לא יודעת. והזמן עובר, ומושג החתונה הפך למן מוקצה. אני מפחדת להזכיר את זה, מפחדת בכלל שהוא מגיע איתי לחתונות של קרובים שלי...בת דודה שלו מתחתנת והיא מדברת על זה בהתלהבות והוא כל כך נלחץ מזה והוציא עליי את הכל פתאום...כשאני בכלל לא הזכרתי את זה. אבל כן, אני מפנטזת על הצעת נישואים ומפנטזת על טבעת, וגם על אירוע קטן ככל שיהיה.

אני מבינה את הקושי שלו, באמת, אבל אני לא רוצה לוותר על מה שחשוב לי. וגם חשוב למשפחה שלי. אנחנו מנהלים שיחות, וזה קשה, כי הוא תמיד לחוץ ומכווץ ומתגונן...ולמרות שזה תמיד נגמר "בסדר" - מי מתחייב לי שבסוף זה יקרה? ומה זה הסוף הזה? הוא גם טורח להזכיר לי כל הזמן כמה האירוע הזה מיותר, גזל של כסף, איך אחרי חתונה מפסיקים להשקיע ומשמינים והכל נהיה מובן מאליו...

אחי הגדול, שדווקא מאוד מסתדר איתו ומחבב אותו אומר לי כל הזמן שזה אבוד מראש, והכתובת על הקיר. הוא תמיד יעשה לי בעיות, גם אם יסכים להתחתן. אח"כ יהיה בעייתי ועקשן בנושאים אחרים, אולי ילדים, אולי מגורים, אולי כלכלית...קשה לי לשמוע את זה, אני נוטה להקשיב לאחי הגדול מתוקף היותי הקטנה.

מה לעשות? אולטימטום לא יעבוד עם בן זוגי המתגונן...לעזוב אותו? כי אח"כ יבוא עם טבעת? זה לא כל כך פשוט לעזוב...זו פרוצדורה רצינית שאני צריכה להיערך אליה, אני לא יכולה פשוט לנחות להורים שלי או חברים בסלון...ואני גם לא רוצה לשבש את החיים שלי ולחיות במן ציפייה מה יהיה.

אשמח לקבל עצות...

לא פשוט

נשמע שחתונה זה משהו שהוא לא מוכן אליו והפשרה שהוא מוכן להגיע אליה היא להתחתן ברבנות ואילו את-רוצה משהו אחר לגמרי וגם לא מוכנה לוותר או להסכים לפשרה הזו.
&nbsp
לא חושבת שתוכלי לשנות את דעתו, הוא נפגע מאוד מהנישואים הקודמים ונראה לי שזה באמת עשה לו טראומה רצינית.
&nbsp
מהיכרות איתו, את חושבת שיש טעם לחכות ולנסות לשכנע לחתונה או שאין מצב שהוא יסכים ואז אם זה משהו שכל כך משמעותי לך ואת לא רוצה לוותר לגביו-אולי יש מקום להחליט מה עושים ואיך מתקדמים בקשר.
&nbsp
את צריכה לשאול את עצמך, לדעתי, עד כמה את מוכנה להתגמש בנושא הזה ומה עושים כששני בני הזוג סוחבים לכיוון אחר.
&nbsp
אולי כדאי לפנות לייעוץ זוגי שיכוון אותכם.
&nbsp
והכי חשוב -תקשורת, תקשורת,תקשורת. שימו את הקלפים על השולחן, דברו על מה שמפריע לכם, על איפה כל אחד יכול להתגמש.

דמבו1808

New member
אבל הדיבורים מלחיצים אותו...

כל פעם שאני רוצה לדבר על זה הוא נסגר ומתגונן.
הוא אומר לי בכל מני נושאים שברגע שהוא מרגיש לחוץ אל הקיר וכלוא הוא משתגע...אז אני מנסה לא ללחוץ ולהיות חכמה. עם זאת אני עדיין רוצה לדעת שאני לא מבזבזת את הזמן שלי...
אפילו את הריב האחרון בנושא אנחנו לא יכולים לסגור כמו שאני רוצה, כי הוא אומר "בסדר אני לא אמנע ממך בסוף תקבלי מה שאת רוצה..." אבל אותו ריב יכול לחזור שוב פעם באותה המתכונת...
הוא גם יכול להסכים להציע נישואין מתישהו וככל שהאירוע יתקרב הוא יילחץ..לא יודעת
מצד אחד אני לא רוצה ללחוץ אותו, מצד שני אני רוצה לקבל תשובות
:(
תודה על התגובה...

את כבר קיבלת תשובה, רק שאת מתעקשת לא לשמוע אותה

הוא אמר לך "אני לא מעוניין בחתונה"
עכשיו יש לך 3 אפשרויות:
1 - לקבל את התשובה שלו כמו שהיא, להפרד ממנו ולהתחיל לחפש בחור שהתכונה העיקרית שלו היא שהוא כן רוצה חתונה.
2 - לקבל את התשובה שלו כמו שהיא, להבין שבחיים לפעמים מקבלים מה שרוצים ולפעמים לא, להיות עצובה, להתגבר על זה ולחיות איתו חיים ארוכים, יפים וטובים.
3 - להמשיך לנדנד לו עד שימאס לו ואז או שהוא יזרוק אותך, או שהוא יסכים, יעמוד מתחת לחופה כמו דביל ואולי גם יקלל אותך על זה (יכול להיות שהוא יהיה מבואס על זה רק יום וחצי אבל יכול להיות שהוא ינטור לך על זה כל החיים ובכל מריבה שלכם ישלוף לך "את החתונה שרצית קיבלת - מה עוד את רוצה ממני?")

ramih1966

New member
נסיון

אאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא בבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבסססגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגדגגגגגגגדדדדדדדדדדדדדדד

זה יותר פשוט ממה שאת חושבת.

היי דמבו

מה נשמע?

קודם כל, לנשום. נשימה עמוקה. אני מתארת לעצמי שהנושא מאד כואב לך, אבל חשוב לזכור גם לנוח ממנו מדיי פעם.

מה שקורה פה הוא בסך הכל סיפור על שני אנשים שמפרשים מושג בשני אופנים שונים לחלוטין.
חתונה.
אובייקטיבית = (לא המצאתי, בחיי, זה ויקיפדיה אומרים) היא הכינוי של טקס הכניסה בברית הנישואים. טקס זה נערך בצורות שונות בתרבויות ובדתות שונות, וגם במסגרת תרבות מסוימת מתקיימות דרכים מגוונות לעריכתו. בני הזוג הנישאים, מכונים "חתן" ו"כלה", ובתום הטקס הם נקראים "בעל" ו"אישה וקיימת ביניהם זיקה המעוגנת בחוק.
עבורך = (מנחשת לפי הכתוב) ארוע כייפי שפותח חיים משותפים נפלאים, הצהרת מחוייבות, להיות כמו כולם
עבורו = (מנחשת לפי הכתוב) טקס מלאכותי ומיותר, שאינו העיקר בזוגיות, שעלול ליצור הבטחה שתהפוך לאכזבה
נ.ב. האם את יכולה להבין את נקודת המבט שלו?

מי מכם צודק? לפי ויקיפדיה, אף אחד!
ועדיין, שניכם מתעקשים על שלכם, עד כה (לא רק הוא, למרות שהכי קל לראות אותו כבעייתי כי זה לא מיינסטרימי לא להתחתן).

אהובה, אני רוצה לשאול אותך שהיא קצת הפגזה, אבל ככה זה בפלטפורמה הזו: מה חשוב לך יותר שיהיה בחיים שלך, החתונה או הבן זוג שלך?
ויכול מאד להיות שעם הזמן דברים ישתנו, ראינו את זה קורה לא מעט, אולי הוא יחזור בו.
אבל אם את נשארת, כדאי שתעשי את זה מתוך בחירה אמיתית והאפשרות לחיות עם המצב כפי שהוא.
ואם את נשארת, יהיה חשוב שתהיי ערה לכאבים שאיתם מגיע בן הזוג שלך, כי זה דורש ממך התפתחות מסויימת.
זה אומר להבין איך את מקבלת את הבטחון הרגשי גם בלי הטקס, איך את מכילה את הכאב של בן הזוג שלך וכד'.

מעבר למה שתבחרי, חשוב שתביני למה את בוחרת ומה את מקווה שהבחירה תעשה בחיים שלך.

תודה ששיתפת, אני פה לשמוע אותך.
אורטל זיו

אני במקומך הייתי מוותרת על זה.

הייתי בדיוק באותו מקום כמוך. בן זוג גרוש עם טראומות מפה עד הודעה חדשה (בצדק גמור במקרה הזה) ומצד שני אני שכן רציתי להיות "כלה", למרות ההבנה שזה לא באמת אומר הרבה.
היו לנו על זה הרבה מאוד מאוד מריבות וחיכוכים בשנים הראשונות. עד שבאיזשהו שלב הבנתי שאני צריכה להחליט - מה יותר חשוב לי, החתונה או הוא. במקרה שלי היה ברור לי שזה הוא, ושאם זה אומר לוותר על החתונה אני מוותרת.
לא אגיד לך שזה היה קל, כן? תקופה ארוכה עוד הייתי מבואסת מזה. אבל לאט לאט הפנמתי שזה פשוט לא יקרה. כמו שיש חלומות או פנטזיות על דברים אחרים שאולי הייתי רוצה ולא יקרו (נגיד לעשות טיול של שנה מסביב לעולם), והשלמתי עם זה.
ואז... אחרי משהו כמו שנה וחצי - שנתיים כשהיחסים היו על מי מנוחות ועניין החתונה היה מאחורינו... הוא הציע, ובסוף התחתנו, אחרי 6 שנים ביחד.
שימי לב! אני בשום פנים לא אומרת לך לעשות את עצמך כאילו את מוותרת אבל בעצם לקוות שהוא יתחרט כמו שהיה אצלי. כי זה לשים את עצמך במקום המחכה והמצפה, וזה מתכון למרמור ועצבים - ואת לא באמת יכולה לדעת אם בסוף הוא ישנה את דעתו או לא. אני כן אומרת לחשוב באמת באמת ולעומק עם עצמך על מה את מוכנה לוותר - על חיים איתו או על חתונה, מתוך השלמה בכך שהדברים לא יכולים ללכת יחד כנראה.

La Milagrosa

New member
בחיים לא הייתי מוכנה לחיות עם אחד שלא מוכן להתחייב על כלום

בפניי.
זה לא העניין של ה"חתונה" או ה"מסיבה".
אני התחתנתי בג'ינס מול שופטת עם 12 מוזמנים (כולל העדים), אבל לעולם לא הייתי נשארת עם גבר שמצהיר, שאין לו כוונות להתחתן איתי לעולם.
אני מבינה שהאידיוט הזה שלה כן מוכן לעשות טקס צנוע, אבל זה נשמע שכל נושא החתונה זה נשק אצלם, ולא דבר יפה וטוב שרוצים בו (בטח לא הוא), אלא משהו מאולץ שהוא מרגיש שגוררים אותו אליו בכוח. בקיצור, עם "בן זוג" כזה, שכל היום יש איתו משחקי כוח ומריבות, לא צריך אוייבים.
אני במקומה הייתי שולחת אותו לכושילאמא שלו עוד שלשום.

לא להתחתן זה לא "לא להתחייב על כלום".

הוא היה מוכן (ואף רצה) לחיות איתי, לגור איתי, לאמץ איתי בעלי חיים, לקנות איתי דירה, לחתום על הסכם חיים משותפים או איך שקוראים לזה.
חתונה זה לא הדבר היחיד שמראה מחוייבות. אם גבר לא מראה שום מוכנות למחוייבות באספקטים אחרים אז אני מסכימה איתך, אבל אם הדבר היחיד שמפריע לו זה חתונה, והיא באמת אוהבת אותו, בעיני עדיף לוותר על זה מאשר על הזוגיות כולה.
&nbsp
אגב, אנחנו כבר מעל עשר שנים ביחד, ככה שכנראה אצלנו זה עבד.

La Milagrosa

New member
זה ממש לא מעניין אותי בשביל לחפור בארכיון

אבל שימי לב איך שאת מתחמקת מלדבר על זה. יש לזה סיבה.

בטח שיש סיבה

הסיבה היא שזה מאוד מאוד רחוק ולא רלוונטי לחיי כרגע. את זוכרת בדיוק מה חשבת והרגשת לפני 4-5 שנים? או מה בן זוגך? במיוחד כשמדובר בענייני רגשות ולא במשהו שחור לבן.
&nbsp
בכל מקרה, אני לא אמרתי לרגע שכולם צריכים לא להתחתן. אם לך או לכותבת ההודעה זה קריטריון עליון - יופי, תפעלו לפי זה. עבורי זה היה משהו שמאוד רציתי ועם זאת הייתי מוכנה לוותר עליו בשביל האדם הנכון, מסתבר.

למעלה