חבר שלי אומר שעבדו עליי במוסך!!!!!

omer166

New member
חבר שלי אומר שעבדו עליי במוסך!!!!!

בית טרמוסטט- 155 ש"ח נוזל קירור 45 ש"ח יוניט שעון חום משומש 50 ש"ח פלשינג למנוע 100 ש"ח מכסה משאב מים משומש 400 ש"ח מסנן שמן 105 ש"ח אטם מכני 146 ש"ח מדובר באופנוע gpz בנוסף הוא רצה נוזל בלם 120 ש"ח ושיפוץ לסטרטר 1200 ש"ח מוסך בקריות מה אתם אומרים??? חבר שלי למד אצל שחר לוי ולכן שמעתי לעצתו וכרגע הוא מטפל לי באופנוע

R-o-i

New member
נראה לי חבר שלך רוצה ללמוד על חשבונך ../images/Emo6.gif

dblast

New member
לא יודע אם עבדו עליך

אבל המחירים קצת גבוהים מידיי נוזל קירור (לפי הכמות שמילאו) לא מגיע ל 45 שקל. מסנן שמן עולה כ 80 שקל נוזל בלם שנכנס הוא בכמות שלא עוברת את ה 10 שקל. לשפץ סטרטר 1200 ש"ח? מה זה, הוא בונה אותו מזהב? כולה מנוע חשמלי קטן מה הוא כבר אמור היה לעשות שם?

dptnl

New member
נוזל בלם 120 ש"ח? ../images/Emo5.gif

עלה לי 36 שקלים (בערך, אולי פחות) באוטו דיפו, dot4, לא צריך יותר מזה לGPZ. אם מסנן השמן לא מקורי - חליפי עלה לי פחות מחצי. נוזל קרור - תלוי איזה,בעיקרון, "רגיל" אפשר להשיג ב10 שקלים פחות (אפילו ביותר זול מזה), 4 ליטר, אני מניח שהוא השתמש בחצי מזה. סטרטר - בעת חיפושי אחר אופנוע, אחד מהמוכרים הפוטנציאלים סיפר לי שהחליף (דווקא בKLE) סטרטר לאחר,משומש משופץ, במחיר הזה. כלומר, אם הבאת לו את הסטרטר שלך לשיפוץ, הגיוני שהיה צריך לקחת פחות מזה. (ראיתי פעם סטרטר בebay לex500 ב70 דולר כולל משלוח לישראל, כרגע, הצצה באתר מראה שזה בערך המחיר לפני משלוח, פשוט צריך לחכות, יש ימים עם מציאות). בית טרמוסטט - מחיר סביר יחסית. שאר הדברים, אני לא בטוח. השאלה כמה לקחו על העבודה (חוץ מהסטרטר), וכמה זמן עבדו על האופנוע. אם מחיר העבודה על תיקון הסטרטר כלל גם את שאר הדברים, דיינו, איכשהו. ענף הדו"ג בארץ, מושחט ברובו מהיסוד. יבואנים יקרנים (במחירי חלפים) מוסכים רמאים (רובם, יש כמה צדיקים) ומחירי ביטוח מרקיעי שחקים. אני אישית מאחל לחצי מהעוסקים בענף הזה (רק למי שמגיע וזה לא מעט, שוב, יש כמה צדיקים) לפשוט את הרגל ולגווע ברעב. (במיוחד לאלו שמעורבים בגנבות, בין אם באופן ישיר ובין אם באופן עקיף). בשביל להחזיק אופנוע בארץ כמו שצריך, (שהוא לא 50\125 סמ"ק מצועצע) אתה צריך או להיות עשיר, או לטפל בו לבד, לתקן אותו לבד, להזמין חלקים מחו"ל, ולמצוא מוסכניק אמין שיעזור לך מדי פעם כשצריך. קטנוע, אגב,בנפח 250 סמ"ק ומעלה, לא תמיד זול יותר להחזקה, למרות הדעה הרווחת.

dptnl

New member
ועוד משהו חשוב בנוגע לעלות החומרים

המחירים אותם הזכרתי, הם מרכישה באוטו דיפו, אפשר למצוא במקומות אחרים במחירים זולים יותר. מה גם, שמדובר באריזות שמתאימות ליותר משימוש אחד (למשל נוזל בלם, נוזל קירור, וכו') ובנוסף, מדובר במחירים לצרכן, ולא לבית עסק שקונה מוצרים באריזות מסחריות ובמחירים זולים יותר. זה רק מחמיר את המצב לגבי המחירים שפירסמת.

AVNER XR

New member
נוזל קירור ב10 ש"ח הינו מים עם צבע ,אחרי

שתעבור 20-30K תבוא לספר לנו איך התחמם האופנוע וכמה עולה לתקן. נוזל קירור טוב עולה בין70-100 ש"ח לגלון אל תתפשר על פחות מיזה

dptnl

New member
אני מחליף נוזל קירור כל 6K

ועושה שטיפת רדיאטור עם חומר מיוחד לפני החלפת הנוזל. עם זאת, אשמח לשמוע על חברה מומלצת לנוזל קירור (שלא ימכרו לי חומר שעולה 35 ש"ח בשבעים..) אמנם זה לא חובה, אבל האופנוע זקן, ואני נותן לו את הכבוד הראוי (גם פילטר שמן מוחלף כל 6K, ניקוי קרבורטור, החלפת פלאגים וכו'). האקזמפלר הוא GPZ.

liorzx

New member
חומר של PRESTONE

חומר מעולה ! ירוק זוהר. נקודת רתיחה גבוהה יותר ומכיל גם מרכיב שימון שמשמן את כל החלקים הנעים במערכת שפוגשים במים. 50ש"ח למיכל של 3.78L.

yoman321

New member
אני משתמש בכזה

אמרו לי שהוא עדיף על כל מה שנמכר בתחנות דלק בגדול נוזל קירור אמור להיות עמיד לשנתיים , אבל שווה להציץ בהוראות ייצרן

dptnl

New member
../images/Emo51.gif אחליף למשהו איכותי כזה בטיפול הבא../images/Emo45.gif

כזה או prestone, אני אעשה שיעורי בית טוב טוב לפני זה

הוא כתב "10 שקלים פ-ח-ו-ת", לא ב10 ש"ח. הסבר:

10 שקלים פחות מה-45 ש"ח שפירט פותח השרשור = 35 ש"ח. ואכן יש נוזלים טובים במחיר הזה. גג ב-50. לשלם 70-100 ש"ח לגלון נוזל צינון זה כמו לשלם 200-300 ש"ח לגלון של שמן מנוע "ייעודי", למשל, ובעניין הזה (של השמן) אתה נדמה לי מסכים שאין בזה הצדקה ושעבדים עליך, אז מה קרה בעניין נוזל הצינון? והשמן הרבה יותר קריטי לבריאות המנוע מנוזל הצינון. לשלם 70-100 ש"ח לגלון נוזל צינון זה לא "לא להתפשר", זה סתם לזרוק כסף לכיס של המשווקים. (אני מתייחס לנוזלים המסורתיים מבוססי אתילן-גליקול, ולא לנוזלים החדישים יותר מבוססי חומצות אורגניות (OAT, HOAT), שבוודאי לא רלבנטיים לכאן) ההצדקה היחידה לקנות יקר, היא לקנות נוזל שיצרן המנוע מוכר, כי אז אתה יכול להיות יותר בטוח שיש תאימות כימית מיטבית בינו לבין המתכות שבמנוע. אבל לקנות סתם נוזל "גנרי" יקר זה בזבוז כסף. לפחות אם היית מציין איזה נוזל(ים) הוא(הם) יותר טוב(ים), מה עושה אותו(ם) יותר טוב(ים) או איך לזהות נוזל "טוב", אבל לקבוע את טיב הנוזל על פי מחירו? נ.ב.: הוא גם הוסיף ש"האופנוע זקן", כך שאני מניח שהוא כבר עבר את ה-20-30K.

AVNER XR

New member
יאללה אתה גם פלצפן וגם חרטטן ,מה קרה גמרת

לקרוא את ספר התקנות שקיבלת במתנה לבר מצווה ,ואתה חושב שאתה מבין הכל ,פעם אחרונה שעלה לפורום אחד כמוך זה היה ההוא מבית ספר למכונאות שטען שלחבר שלו ריתכו שילדה לא?והוא עשה תאונה יותר ויותר אתה מזכיר אותו. עכשיו בשביל לגלות את פרצופך האמיתי אתה מוזמן להתקשר מחר ל054-5681808 נעשה ביחד סיבוב מוסכים ונשאל מה דעתם על הזבל הסיני הזה שנמכר דרך אגב ב20 ש"ח לגלון (פחות מיזה ויותר מיזה). יא קשקשן בפיתה אתה יודע כמה ראשי מנוע הלכו מהזבל הזה שאתה מחווה דעה מהו ? אתה יודע כמה קורוזיה נגרמה כתוצאה מהזבל הזה ? כמה סתימות רדיאטורים? מה אתה יודע רק לקשקש בקומקום כל היום. אם לא בא לשפן הקטן להזדהות תתקשר מחר לדני מ"פרוחזאד" חלפים שנמצא ביצחק שדה פינת שונצינו ותשאל על הזבל הסיני הזה. כשתחזור עם תובנות או מהסיבוב מוסכים איתי או מהטלפון נדבר עד אז צא דיבוק צא עד אז חביבי אל תשתמש בחומר הזה כי זה מים עם מיץ פטל .

../images/Emo6.gif למה אתה חושב שאני מדבר על מוצר סיני?

כבר חשבתי שלא תענה. אני הזכרתי היכן שהוא בדברי את צירוף האותיות "סין"? וגם אחרים בשרשור הזה שסיפרו במה הם משתמשים לא הזכירו מוצר סיני. וגם לא דיברתי על גלון ב-20 ש"ח (תקרא שוב). אני מדבר דווקא על תוצרת אמריקאית, אירופאית, וגם ישראלית (בשמן של "דלקול" אתה מאמין, אז למה בנוזל צינון שלהם לא?) וכרגיל אצלך , שום התייחסות עניינית. רק ערימת משפטים עלובים, מאותגרי רמה, כושר ביטוי ולוגיקה, המוחלפים בגידופים חסרי בסיס. אולי תסביר לפחות איזה נוזל(ים) הוא(הם) יותר טוב(ים), מה עושה אותו(ם) יותר טוב(ים) או איך לזהות נוזל "טוב" (ולא רק על פי מחירו)? סיבוב מוסכים
פחחחח. אבל אני שמח שאנחנו מגלים לאט לאט את מקורות המידע שלך ואת הסמכויות המקצועיות שאתה מסתמך עליהן. גם אני מכיר כמה מנועים, שדווקא זכו לחיים ארוכים עם הנוזלים האלה. אני לא מבין בהכל, אבל אני יכול להבין שלאחד כמוך, ממעמקי הרמה שלך, זה נראה כך, כי יחסית אליך, כתוצאה מהפער הכל כך גדול בינינו, אני באמת מבין בהכל. ואני לא יודע על מי אתה מדבר ("ההוא מבית ספר למכונאות"), אבל בטוח שאני עליתי לפורום שנים לפניו (וכבר אז ידעתי הכל בהשוואה אליך...) אפשר לומר שהקשקשן בקשקשנותו המופלגת פוסל?

AVNER XR

New member
כי אתה אלוף הקשקשנים נקודה

למה לא התקשרת ? מה אתה מפחד שאני יאכל אותך? תשאל את בעלי האפלאוזים הישנים מה קרה מנוזל קירור זול ? תשאל מה קרה לאחת מחברות הליסינג הגדולה בארץ מאותו נוזל קירור ב20 ש"ח ? שאכלה "צינור" מהיבואן שלא הסכים לתקן באחריות את ראשי המנוע . רק חבל שלא הרשו לי לפרסם זאת פה . תשאל במוסכי סוזוקי מה קרה לבעלי הליאנה ליסינג כתוצאה מאותו נוזל קירור . נוזל קירור ב20 ש"ח לגלון הוא עבודה בעינים וכמו שרשם ניד פור ספיד עדיף שתשים ם מים במקום. אבל למה אני מפריע לך לקשקש אתה הרי אלוף וכל פעם שהוכחתי אותך הלכת לעמוד בשקט בפינה. דרך אגב גם מחיר של נוזל קירור של דלק כמה עולה ? או ששוב זרקת מבלי להבין .מישהו דיבר על שמן? או שאתה לא יודע את ההבדל. הכי זול היום בשוק הוא הפרסטון שנמכר ב-50-40 ש"ח לגלון והוא מתוצרת אמריקאית אז לפני שאתה ממשיך לקשקש תבדוק מחירים ותחזור עם תשובות . אז שוב תבדוק במחלקות טכניות מה המסקנות היום לגבי אותו נוזל קירור זול. אל תשחוןב שאתה מינימום הבן של מקסימיום ויודע הכל

אני לא יודע מי זה "אותו נוזל קירור ב-20 ש"ח".

אני בשום מקום לא אמרתי ב-20 ש"ח (וגם לא סיני), אני לא דיברתי על הנוזל הזה שאתה מתעקש לדבר עליו, אני לא מדבר על הימים של האפלאוזים הישנים (
מה זה קשור? איפה אתה חי?). אתה לא הבנת את מה שכתב dptnl (למרות שזה ממש לא היה מסובך), קפצת עם איזה קשקוש תלוש ולא רלבנטי כרגיל, ומאז שתיקנתי אותך אתה מתעקש לייחס לי איזה נוזל סיני עלום ב-20 ש"ח שכאילו אני התייחסתי אליו, תוך התעלמות כמובן מהטענות והשאלות הענייניות שלי. אין לי מושג על מה אתה מדבר! אבל נראה לי ששוב אתה מתבסס על האגדות המסתובבות בין החברה בברנז'ה (מה עוד אפשר לצפות ממך?). הנה עכשיו אתה מדבר פתאום על פרסטון שעולה 40-50 ש"ח. ומה אני כתבתי? 35-50 ש"ח (אני יכול להשיג אותו ב-35). את הנוזל של דלק אני יכול להשיג גם ב-30 ש"ח. השמן הובא רק כדוגמא כדי להמחיש את חוסר העקביות והקוהרנטיות שלך. ומה שיפה, שבסוף אני עוד הקשקשן
יאללה אני חוזר לפינה. עוד פעם הוכחת אותי

נ.ב. אולי תכתוב לנו על איזה נוזלים אתה ממליץ?

באיזה נוזלים אתה משתמש שעולים 70-100 ש"ח? אתה יודע מה? עזוב מחיר. איזה נוזלים הכי טובים על פי נסיונך והידע שנצבר אצלך, יעלו כמה שיעלו? שגם אנחנו נוכל להנות מהנסיון שלך ולהאריך את חיי מנועינו? (אני מקווה שאת זה עוד לא שכחת ...)

למעלה