חגים ומועדים בניכר

מניסיוני באנגליה לא רק נוצרים שמים אשוח בחלון

אז אולי זאת לא ממש אינדיקציה...!
אצלנו גם למשפחות הודיות (בעיקר סיקים והינדים), מוסלמיות ויהודיות יש עצי אשוח - אם לא ממש בחלון אז בפינת הסלון.
זה כן אומר שאנגליה היא מדינה נוצרית, וזה בהחלט נכון. אחרי הכל, המלכה היא ראש הכנסייה אז כמה אפשר להתחכם עם זה...?

אני איתך בנושא הזה. בהכל.

מעניין מה הנתונים המדויקים בקנדה...
לדעתי בפרובינציית BC המצב דומה למה שאת מתארת בניו-זינלד מבחינת אחוז האנשים המגדירים את עצמם חסרי דת...

noaronen1

New member
אני חייבת לשאול לגבי התגובה שלך

האם זה נובע מהסיבה שישראל מערבת דת במדינה?
מאז המעבר אני פחות עויינת את הדת שלנו. לפני המעבר היה בי המון כעס שגרם לי להתרחק ועם השילוב של מערכת החינוך שמבשלת את הילדים עבורנו בעצם לא מצאתי עניין להקדיש לזה מחשבה.
מעבר לארץ אחרת פתאום הצטרכתי להקדיש יותר מחשבה לאיך ומהות הדת עבורי.

בשבילי השבתות חשובות יותר מהחגים

בהתחלה לא הקדשתי לזה מחשבה, ואחר כך הבנתי שאני בברוך, כי מאוד אהבתי את השבתות בישראל (אני מירושלים), וכאן לא היה שום רמז שיש בכלל שבת, ומצד שני לא היה לי מושג איך לייצר "שבת" בעצמי, כי תמיד הסתמכתי על ההורים שלי ועל גורמים חיצוניים.

ברגע שהבנתי את המצב, והבנתי מה אני צריכה, והתחלנו לעשות קבלת שבת בבית, איכות החיים שלי השתפרה ללא הכר.
הטקסים שלנו קטנים - אין מצב כרגע להרים ארוחת ערב חגיגית כשיום שישי הוא יום עבודה רגיל, אבל הדלקת נרות וקידוש אחרי ארוחת הערב, ולפעמים חלה מתוקה של שבת, נתנו לי לי מרווח נשימה ושעה של ניתוק ומנוחה אמיתית ותחושה של בית אחרי שבוע עמוס ולעתים מגעיל.

עכשיו זה קצת פחות רלוונטי כי אני בבית עם תינוק, אין את תחושת השחיקה בעבודה, ומצד שני אחרי שבע בערב אני לא רואה ממטר, אז לפעמים הקבלות מתפספסות או מצטמצמות, אבל זה בטח זמני

אחרי שיש את הבסיס הזה, החגים נפתרים בדרך זו או אחרת. אפשר לחגוג עם הקהילה היהודית הלא-מאוד-קרובה אלינו, אפשר לציין במשהו בבית, ואפשר לדלג ולשכוח מזה, הכל לפי הנסיבות.

אה, כן, עוד משהו שמאוד עזר לי - כשהבאתי מהארץ חנוכיה וזוג פמוטים שהיו שייכים לסבתא שלי זכרונה לברכה. רק אז התחלתי להרגיש ממש, אבל ממש בבית

<מסכימה עם מה שנכתב מעלי על השמירה על השפה העברית. תמשיכו לדבר עברית בבית, במיוחד עם הילדים, כל זמן ובכל מצב, אחרת היא תיעלם מאוד מהר. ולא לערבב שפות!>

למעלה