חג שמח לכולם

ebony

New member
חג שמח לכולם../images/Emo9.gif

היום מתחיל האביב למי שלא שם לב

Wing Chan

New member
חג שמח לכולם

החג שמוקדש לאוסטרה מתחיל ואיתו כוחות מחודשים שבאים להחליף את הגשם והקור
חג שמח לכולם! איך 'תם חוגגים? מעניין

חגגתי אתמול באופן פרטי

וביום חמישי הוזמנתי לטקס בתור אורח, ונעשה אותו בסגנון כנעני (לאו דווקא נאמן באופן מלא למקור, כי אנחנו עוד לא הכי בקיאים ברזי המסורת הכנענית, אבל עובדים עם מה שיש).

אכן חגיגת שיוויון שמחה לכולם!!!

בשאמניזם נחגג חג השיוויון מידי שנה בטקס שמש מרהיב, שהינו בעל מבנה קבוע כבר מזה עשרות אלפי שנים.... יום השיוויון של האביב מכונה גם חגיגת הפריון, ובמהלכו אנו חוגגים את אמא אדמה ואת הפריון והעינוגים שנמצאים בכל פינה על פניה בעונה הזאת. כמו כל טקס גם בחגיגה זו יש מהלך שלם של דברים, ואולם המאפיין הכי בולט של הטקס הזה הוא ריקוד טקסי של פריון, שבו כל הקהילה רוקדת במעגלים עם סרטים מקושטים מסביב למוט מקושט ומצויר, שמחזיק אחד השאמנים (הגברים כמובן). הריקוד הוא ריקוד שבו מניפים ידיים למעלה ולמטה כך שהסרטים הצבעוניים נכרכים סביב המוט בצורה מפותלת לכל אורכו. בסוף הטקס יש כרגיל שולחן אוכל אבל בטקס הזה הוא עמוס אך ורק במאכלים מתוקים - שוב כדי להזכיר את העונג הגופני שהוא מתוק כל כך.... אחד מהטקסים הכי מענגים והכי שמחים שאני מכירה...

לא יודעת....

זו החגיגה של יום השיוויון מימים ימימה - באיזה תאריך יוצא הבלטיין?

פעם ראשונה שאני שומע

כי את חגיגת השוויון חוגגים באמצעות מוט וסרטים. מה המקורות שכך היה? הבלטיין יוצא בתחילת חודש מאי (האחד במאי) והמנהג של המוט (המכונה באנגלית May Pole) נהוג דווקא בו.

המורים שלנו

לדבריהם זו הייתה הדרך השאמנית לחגוג את חגיגת השיוויון מאז ומעולם. והיות והם היו שם, והיות ובדרך השאמן מורה מלמד וחונך תלמידים שנים רבות עד שנוצר שאמן מו הסתם כך היה. ב- 1.5 אנחנו חוגגים חגיגה אחרת - זהו היום שבו המסכים בין עולם הרוחות לעולמות המרכזיים מוסטים, ואז אנחנו חוגגים את חגיגת המסכות.

התשובה אינה מספקת

אם זו היתה הדרך השמאנית מאז ומעולם (הצהרה שגם היא בעיה, כי אין דרך שמאנית אחת. השמאנים של סיביר מחזיקים אמונות שונות מה"שמאנים" של האינדיאנים. גם יש הבדלים בתחום בין האינדיאנים של אמריקה הצפונית לאלו של הדרומית), אז סביר להניח שנשאר שריד לכך. האם יש שבטים באמריקה שחוגגים כך את יום השוויון? תביני, "לדבריהם של המורים שלנו" היא לא תשובה. גם אני יכול להגיע מחר ולהגיד שהמורים שלי אמרו לי כך וכך או בשחזור גלגולים כזה או אחר דברתי עם מי שהייתי לפני עשרת אלפים שנה והוא סיפר לי כך וכך. האם את תקבלי את זה כתשובה אובייקטיבית?

RainBird

New member
תשובה מאוד ניו אייג'ית. בחיים הנקיים של תל אביב- יש קבוצה שיוצאת לטבע פעם בכמה שבועות. האם החיים שלהם יקבלו דברים שאינם מקובלים בחברה? לא. האם הם יכולו לקבל ששאמנים גם הקריבו קורבנות אדם והשתמשו בסמים? ממש לא. הם יקחו מה שיפה ונקי ומסודר, יאמצו כמה צ'אנטים היפים, יסדרו את גלגל השנה לרצונם, ומה שישאר זה בדיוק מה שאתה רואה עכשיו. לזכור שהשאמן המקורי נזרק ליער כדי שיחיה שם כמה חודשים לבד? חס וחלילה. להרעיב את עצמם כדי לקבל חיזיון? מה פתאום. אבל ללבוש נוצות? ברור! הרי היום כל מי שמקבל הארה או פתאום מודע בצורה קלושה לאימא טבע רץ לשאמניזם. שכחנו שפעם רק אלו שהיו מנודים מהחברה, או אלו שעברו אסון אישי- ואפילו החולים והנכים יכלו להיות שאמנים. ילדה שנאנסה על ידי כובשים זרים למשל, או נער שהמשפחה שלו מתה בזמן ציד בופאלו. אבל ככה זה עידן הפלסטיק. ארדן.

gwizard

New member
גחם

בלי כוונה להעליב, אבל לדעתי ככה זה קורה כשהמורים שלך מגיעים מאטלנטיס.

Justin Angel

New member
../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif

אנשים שחיים בבית מזכוכית צריכים להיזהר לאיפה הם זורקים אבנים. צריך להיות באמת יהיר ומטומטם כדי לשחק בגפרורים שאתה חי בבית מקש.

gwizard

New member
יו, איזה חמוד

או בעצם חמור. זה ידוע שאתה מזדנב אחר השאמאנים (כנראה בגלל שהם היחידים שמוכנים לקבל אותך לטקס) אז אל תרצה לי על בתים מזכוכית (מה הקשר?). לי מותר להגיד מה שאני רוצה ולהעלות את אותם התהיות שיש במוחם של הרבה אנשים כולל אותך(!). להיות נחמד ולחשוב אחרת זו צביעות ואני לא מוכן לזה.

RainBird

New member
אני בטוח שאלון מודע לזה שהוויקה הומצאה על ידי ג'רלד גארנר בשנות החמישים. הוא לא יבוא ויאמר שהוויקנים בעצם דת קריסטל חדשה שחזרה לאחר שהעולם יכול לקבל אותם, ישירות מאטלנטיס. סורי.

gwizard

New member
מה ?!

מה פתאום ?! דת הוויקה קיימת מליוני שנה והביאו אותה חייזרים מכוכב לכת 13.666 (ומשם בא המספר הידוע) בדיוק לפני 3.14 אלפי שנים.

Dia Leoghann

New member
אולי הם עשו את זה בכוונה?

זה באמת נשמע כאילו מישהו הקדים את בלטיין, ואני גם לא שמעתי לפני זה על חגיגות שאמאניות של שוויון האביב שכוללות משהו כמו May-Pole. אבל, יכול להיות שהמורים שלך הקדימו במכוון את חגיגות מאי ליום השיוויון? הרי יש בזה הגיון. אם לומר את האמת לחגוג חג פריון כמו בלטיין בארץ ישראל בחודש מאי זה קצת מגוחך. בימי קדם בארץ הרי חגיגות הפריון הגדולות נחגגו בסביבות יום השיוויון או בתחילת חודש ניסן (החגיגות לאל הפריון כמו אדון או תמוז שחוזר לחיים ליום אחד ומעבר את בת זוגתו). לא נראה לי שבארץ יש מקום לחגיגת פריון גדולה כמו בלטיין בתחילת חודש מאי. אם היינו במערב או צפון אירופה אז מילא, אבל אנחנו לא. לדעתי המורים שלך עשו בשכל אם באמת העבירו את חגיגות בלטיין ליום השיוויון (אם כי יש לי בעיה עם ה"פסטיבל שמש מרהיב" שתארת - בכל זאת, זה רק אמצע מרץ...) צריך לדעת להתאים את החגים לאקלים במזרח התיכון, אין הרי טעם לחגוג אותם כמו תוכים כי "ככה עשו הדרואידים" או "ככה אמר גרדינר". אם המורים שלך עשו את זה בכוונה תחילה או במקרה אני לא יודע, אבל יצא להם טוב. לדעתי.

Justin Angel

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

בהחלט יש טעם בלהתאים חגים עונתיים למצב העונתי האמיתי בו הם נחגגים. כבר כמה שנים שאני משלב את המצב האקלימי בארץ ישראל ואת התפיסות שמציגים השאמאנים מהרוח הגדולה בטקסים ובחיי היום-יום שלי.

ככל שאני יודעת זה לא כך

ממה שנאמר לנו זו הייתה הדרך השאמנית לחגוג את חגיגת השיוויון כבר בימים העתיקים.ויחד עם זאת זו אכן הסתכלות מעניינת... לגבי חגיגת שמש - זה פשוט הכינוי לחג, יש טקסי לבנה (שבהם חוגגים את הלבנה המלאה) ויש טקסי שמש (שבהם נחגגים ימים של עוצמה במהלך השנה) - ימי השיוויון, היום הארוך, היום הקצר, חגיגת המסכות... וכו'...) ולכן דברתי על טקס שמש.

Justin Angel

New member
../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif

זלזול בדת ובדרך החיים של מישהו אחר.

למעלה