חג שמח לכולם

gwizard

New member
כנות ? איפה ?

כל מה שאני רואה זה חרטוט של אדם קטן ועלוב שכה שבוי בקסם האשליה שהוא לא רוצה להשתחרר ממנה. אף אחד לא לגלג על אף אחד (חוץ ממך). אני מכיר את טרה ודוב, האנשים שלימדו את הילה של אש ואחרים. אני מכיר את אמונותיהם וכל הקשור ללמוריה. לא טענתי בשרשור זה או אי פעם שאני לא מכבד את אמונותיהם. דווקא להפך. מה שנאמר - נאמר כסרקזם ולא כתקיפה. אני חושב שאם ההערה שלי הייתה באמת פוגעת בהילה אז היא הייתה אומרת לי כי לא נוצר לי הרושם שהיא מהביישניות. אגב, ההערה לגבי "אחים ואחיות" - אני מסכים איתך לחלוטין. לסיום - אתה יכול להתברבר ולשים מיליון
ולצעוק ולהעליב אבל בסופו של היום ? אתה עדיין תהיה חתיכת חרא קטן מבין שדה פרחים יפים.

Wing Chan

New member
תהיתי לגבי עניין האחים\אחיות...

האם אתם מגדירים כך כול מי שאינו משתייך לזרם דת מונוטאיסטי כלשהו? ז"א, למשל אתה ומישהו אחר פה למשל מאמינים בדברים שונים, אין פה משהו ממש משותף בקטע הזה... סתם מעניין אותי לדעת, אני יודע שזה לא הכי קשור כרגע.

gwizard

New member
זה די פשוט

פעם, כאשר הוויקה הייתה קטנה מאוד, האנשים כינו אחד את השני אח ואחות מתוך כוונה שכולנו בני/בנות האלה. זה די לא משנה במה אנשים אחרים מאמינים כי לפי ההשקפה הוויקאנית - כולנו בני/בנות האלה ללא קשר למוצא, מין, צבע עור ודת. כל עוד לא קוראים לך ג'סטין יוסף אנג'ל - אין לי בעיה לקרוא לך אחי.

RainBird

New member
מדברים על התלהמות... לא ראיתי בכל ההודעה שלך משהו שסותר את מה שאמרתי. ראיתי ביקורת, ראיתי עלבון וראיתי המון השלכה של דברים שאתה עושה בעצמך. אין לי מה להגיב על זה מעבר.

Heathen Dawn

New member
הנה מה שיש לי להגיד

"אבל אני אומר שהתפתחות לא חייבת להיות הידרדרות." התפתחות או הידרדרות זה עניין של טעם. ואם תגיד "לא, זה לא עניין של טעם, אלה עובדות", אתה רק מחזק את דבריי. אחד הדברים שאני רואה בדור הזה המון וממש מעורר בי פחד ותיעוב הוא הנטייה להציג טעמים אישיים בתור אמת אובייקטיבית. זה נראה כל-כך אקדמי ומדעי, אבל מאחורי זה אין אלא הרצון הנלוז לכפות את הדעה על כל האחרים (שהרי אי-אפשר להתווכח עם עובדות, כמובן). "אנחנו מדברים על אנשים שלא יודעים מה השורשים של המסורת שלהם בדיוק" מה שג'סטין אמר על בית של זכוכית - גם הפגאנים רובם לא יודעים מה השורשים של המסורות שלהם בדיוק, בגלל שהן הושמדו במשך הדורות או שפשוט אפילו לא הועלו על הכתב. "ומאמינים בלמוריה" אני מזמין אותך להיכנס לפורום של אתאיסטים (כלומר רציונליסטים סוגדי-מדע) ולהוכיח את קיומם של האלים שאתה מאמין בהם. עוד פעם: בית של זכוכית. "ומקשיבים למורים שלהם מבלי לחקור ולקרוא בעצמם. לי זה זועק כת." אם זה באמת בממדים של כת, זה דבר שמצריך עזרה והצלה, ולא לעג והתנשאות. "הידיעה הבסיסית היחידה שהם הפגינו הייתה החויה האישית של ההכרות בטבע. חוייה מאוד גולמית ורגילה לאדם שפונה לרוח. זה הכל." איזה זלזול! זה מזכיר לי את אותם היהודים הדתיים שמרוב שנים תפילת שמונה-עשרה כבר לא עושה להם כלום בנשמה. על זה נאמר it's not a good sign, folks. עכשיו הדבר האחרון, מה שיש לי על הלב: אני חושב שהאינטרנט הוא האסון הגדול של הפגאניזם בעת החדשה. ולמה? בגלל שהאינטרנט גורם לאינטלקטואליזציה של הפגאניזם. הוא הופך דתות של חוויה אישית לקובץ של מושגים שעליהם נערך דיון מילולי, אקדמי. אצל המונותאיסטים זה בסדר גמור, כי הם סוגדים לספרים, למילה הכתובה. אבל לא אנחנו. הנוצרי יכול להפיק תועלת מפורומים באינטרנט - למשל לערוך שיעור קריאה מקוון בתנ"ך הנוצרי עם רעיו לאמונה. אבל אצלנו זה לא תופס. אצלנו המקביל של הקריאה בתנ"ך הוא עבודה עם דברים פיזיים. והראיה, ברגע שפגאנים מתאגדים בסביבה שאין בה אפשרות לבצע פולחן פיזי, לא נשאר להם כלום חוץ מלאכול אחד את השני. הסתכל על כל פורום פגאני (לא רק ישראלי, אלון - במקרה הזה אין כאן שום דבר "פרובינציאלי" וייחודי לנו). גם מהמפגשים הפגאניים דעתי לא נוחה במיוחד. אנחנו לא עושים בהם הרבה מעבר למה שאנחנו עושים כאן - בעיקר שיחות, זאת אומר עוד מילים ועוד דיונים ועוד מהניסיון להגיע ל"זה" באמצעות השפה והשכל. אתה רוצה להיות אותנטי, ארדן? האמת, גם אני רוצה (אבל ממש להיות, לא להחזיק בזה בתור דגל). ואני חושב שפגאניזם אותנטי מתחיל בהתערטלות מכל השכבות המתווכות, שהן הלשון והכתב. כל מה שמתרחש בפורום הזה מעבר לאירגון מפגשים של פולחן פיזי הוא, בעיניי, סתירה גמורה להוויית הפגאניזם. לי זה מפריע הרבה יותר מאשר איזו "למוריה" פה ושם. בתקווה להתראות איתכם בטקסים. HD

מורים ומסורת

אני מאמינה גדולה במסורת, בשושלת ובמורים. אילו תמיד המורים שלנו שמסייעים לנו לגדול ממי שאנחנו למקומות חדשים, שמראים לנו את הדרך למחוזות חדשים ושמאפשרים לנו לעשות את קפיצות הדרך שאנחנו לא מצליחים לבצע לבד. אילו המורים שלנו שרואים לתוכנו לתוך אותם מקומות שאנחנו לא רואים בגלל אגו, או בגלל חשיבות עצמית, או בגלל טורפים פנימיים, או בגלל ציפיות - ועוזרים לנו לפסוע לייעוד שלנו ושל הנשמה שלנו. כך שאני פוסעת בדרך שמלמדים אותי המורים שלי, ושאני מוצאת שהיא נכונה עבורי... לגבי המסורת השאמנית שאני משתייכת אליה, הסיפורים העתיקים מדברים על כך השהשאמניזם החל בלמוריה, יבשת שאין עדויות פיזיות כיום לקיומה. משם הופץ השאמניזם למקומות שונים בעולם.

התנצלות והבהרה

לא התכוונתי שיצא מהשאלה שלי כזה ויכוח, לא כל שכן מסע ההשמצות המטורף הזה (שהוא מנת חלקו של הפורום מימים-ימימה, ודבר כנראה לא השתנה, גם לא המשתתפים קרוב לודאי). אני מתנצל אם יצרתי את הרושם הלא נכון. השאלה שלי נובעת ממקום אחר - כאשר אני נתקל במידע שסותר את מה שאני יודע, אני בודק כמה כיוונים - אם מה שאני יודע הוא באמת נכון, או אם המידע החדש הוא הנכון - וגם את האפשרות ששני הכיוונים הללו לא נכונים והתשובה הנכונה קיימת במקום אחר או לא קיימת כלל. זה משהו שקשה לבדוק על סמך תקשורים כאלה או אחרים (ואני אחד הראשונים לפקפק במידע מתוקשר - לאו דווקא בגלל האנשים העומדים מאחורי התקשורים - אלא פעמים רבות הישויות המתקושרות עצמן. איני מכיר את הישויות איתן עובדת הקבוצה של טרה ודוב, וכמו אדם זר, איני שם מיד מבטחי בהם) הנקודה החשובה ביותר אבל - שאם טוב לך, זה מה שחשוב. רק כשדרך מפסיקה להיות טובה (ואיני מדבר על כואבת, לפעמים הכאב הוא חיוני), אז צריכים לצוץ סימני שאלה לגביה.

ToryMaster

New member
הם היו שם בתחילת הזמן?

אין סיכוי שבעולם שככה בדיוק זה היה כשהכל התחיל, פשוט בגלל שאנשים מפרשים ומעבירים דברים בצורה שונה שבסופו של דבר מביאה לשינויים בטקסים.

RainBird

New member
אני הולך לתת נסך של יין וצמחי מרפא לאדמה. אספתי זר צנוע של פרחים שאני אשמור לזמנים שבהם לא יהיה אביב.

בדיוק רציתי להיכנס כדי לשתף במשהו..

איך היום הלכתי לפרדס הקרוב לביתי... ומצאתי את הקליפה של הבוץ - השכבה העליונה של הבוץ שמתקשה ומתעוותת... ואני חושב שזה סימן לי שעכשיו התחיל האביב... והסתיו נגמר... הקליפה היבשה... גם שמתי בחדר שלי המון פרחים בחדר - סגולים וצהובים... באותה כמות... כמו האור והחושך... אני חושב שאחד הדברים שיותר כיף לי לעשות זה להכין את החדר לחגים תמיד...:) חג שמח לכולם!!!...:)

ספר מופלא

אני לא יודעת מאיפה ההשראה שלו, אבל הוא מתעסק שם בתכנים אנרגטיים מאוד אמיתיים ומאוד מתקדמים.

RainBird

New member
שינה את החיים שלי האמת. ושם אין התנגדות לשימוש בפיאוטה ../images/Emo13.gif

למעלה