חג שמח לכולם

RainBird

New member
אני חושב שהעלתי נקודות חשובות. רוצה לסתור אותן? קדימה.

Heathen Dawn

New member
../images/Emo31.gif תשובה מאוד אנטי-ניו-אייג'ית

אז כדי להיות "אותנטי" (מילה שבא לי כבר להקיא ממנה) אתה צריך לעשות את כל הדברים המסוכנים או המרושעים שאנשים עשו בעבר, כן... ואם לא, אז אתה "ניו-אייג'ר" (מילה שתרגומה למציאות היא "אני מזלזל בך ובמחשבותיך ובדרך חייך"). כמובן, זה הכל הולך יחד עם מהפכת האנטי-פוליטיקלי-קורקט. כן, אנשים חושבים שזה שיש הגזמה בפוליטיקלי-קורקט אז זה אומר שצריך לתקן את זה על-ידי הגזמה לכיוון ההפוך. הם רק שוכחים שהכיוון ההפוך, ההיעדר המוחלט של הפוליטיקלי קורקט, הוא תקופה מסוימת ומקום מסוים שבו היה מותר, אף מומלץ, להגיד שהשחורים פרימיטיבים והיהודים תת-אנושיים. תחשבו לאן אתם הולכים. על המזבח של האנטי-ניו-אייג' והאנטי-פוליטיקלי-קורקט מקריב האדם המודרני את החופש לברור ולבחור, ממש כמו הפונדמנטליסטים הדתיים שאותם הוא כביכול מתעב.

RainBird

New member
לא אומר שצריך להידבק לעבר אבל אני אומר שהתפתחות לא חייבת להיות הידרדרות. אנחנו מדברים על אנשים שלא יודעים מה השורשים של המסורת שלהם בדיוק, ומאמינים בלמוריה, ומקשיבים למורים שלהם מבלי לחקור ולקרוא בעצמם. לי זה זועק כת. "המורים קיימים משחר הזמן..." "המורים אמרו ככה..." הידיעה הבסיסית היחידה שהם הפגינו הייתה החויה האישית של ההכרות בטבע. חוייה מאוד גולמית ורגילה לאדם שפונה לרוח. זה הכל.

ToryMaster

New member
אני לאו דווקא לא מסכימה

אבל אני היחידה שצרם לה לראות אותך מדבר על אמונה ב*משהו* כאילו זו מילה גסה?

ToryMaster

New member
ומי אתה שתקרא לזה עיוורת?

אני, בכל פעם שיש לי וירוס [מה שכידוע לכולם יש הרבה לאחרונה] מאמינה בלב שלם שארטמיס תופיע משום מקום עם אשפת חיצים ותרפא אותי. כמובן שזה לא יקרה, כמובן שלשכב במיטה, לרחם על עצמי ולהתחנן שתציל אותי [במיטב מסורת הקיטש] לא יעבוד, אבל אני מאמינה, והאמונה הזו עובדת עבורי, ועושה את העבודה שלה. אז יכול להיות שלמוריה לא הייתה קיימת, אני לא מבינה איך זה פוגע במישהו שהם מאמינים שכן. אז הם מלמדים את ה"חסידים" [אני יודעת שזה לא ככה, פשוט חסרה לי מילה] דברים שהם אולי מוטעים וטיפשיים נורא, אבל לכל אחד מהתלמידים האלו יש את היכולת לבחור האם להאמיןאו לא, האין זאת? זה פשוט משדר לי המון זלזול באמונה ששונה משלך ו1) זה לא מסתדר לי עם הדימוי של ו2) זה פשוט לא יפה לעשות ככה.

RainBird

New member
יפה. כי האמונה שלך באה מעצמך. לא בגלל שמורה שלך החליט שהתיאוריה של בבלצקי על למוריה רלוונטית לשאמניזם בן אלפי שנים, או אפילו עשרות אלפי שנים. חשבת לבד, הגעת לאמונה שלך לבד ולא נתת לאנשים להחליט עבורך מה להאמין ובטח שלא שמת תווית לא נכונה למה שאת מאמינה בו. לא קראת לתערובת קלטית של ניו אייג' וקצת אמירות אינדיאניות חכמות שאמניזם, אלא קראת לאמונה שלך בשמה הטוב ביותר- שלך. ולא של אף אחד אחר. אם אני אשאל אותך למה את חוגגת X בצורה כזאת או אחרת, את תוכלי לענות לי אם תבחרי, למה את חוגגת בצורה זו או אחרת. הם לומדים ש"ככה זה משחר הזמן וזהו זה." וזה לא הפעם הראשונה שאני שומע את זה מחניכים של הדרך השאמנית בישראל. ברגע שאת עושה דברים כי "ככה לימדו אותי- בלי קשר שאין לזה שום הגיון" אז בסך הכל זה נורא מזכיר את החרדים בארץ. אני רשאי לזלזל באמונה ששונה משלי אם יש לי סיבות שאני רואה לנכון. במקרה גם לא השתמשתי במילים מאוד מעליבות (לדעתי) וגם פירטתי את ההסתייגות שלי. בקיצור, לא הגעתי לרמה של ג'סטין. ארדן.

ToryMaster

New member
בעיני זה מעליב

אני לא רואה את ההבדל הגדול, האמת. גם הם שומעים ומקשיבים ומחליטים אם זה נכון להם. אתה קצת מגזים בהמעטת יכולת החשיבה שלהם, לדעתי.

RainBird

New member
אני רואה הבדל. את מטילה ספק. הם "שמעו מהמורים" ולפיכך זה נכון.

RainBird

New member
כדי ליצור דעה? כדי לחשוב על ביקורת? כן. עדיין לא ראיתי את האנשים הנ"ל עונים לי או מפריכים את הטענות שלי.

ToryMaster

New member
חבל

אני חושבת שכמה מילים מכמה אנשים כאן זה לא מספיק כדי ליצור דעה על כולם, אבל אתה זכאי לעשות הכללות, כמובן.

מעט על דרך השאמן

קודם כל, חשוב לי מאוד להבהיר שאני לא מדברת בשם אף אחד מלבד בשמי. כך שהכינוי "האנשים הנ"ל" לא יכול להיות מדוייק. שנית קצת לגבי המקום שממנו אני באה: אני לא באה לחמוס אף אחד מכם ממעמדו, מאמונתו או מדתו. אין לי עניין במלחמות. בעיני קיימות דרכים רבות להגיע לאמת, והן מכובדות כולן. אני באופן אישי מהפוסעים בדרך השאמן. דרך השאמן כפי שרבים מכם יודעים הייתה קיימת על פני האדמה שנים רבות. כיום היא לאט לאט חוזרת. לדרך השאמן יש מספר מאפיינים קבועים. זוהי דרך סלולה וברורה. רק שאמן יכול להכשיר שאמנים חדשים. (אף אחד לא יכול להפוך את עצמו לשאמן) ותהליך ההכשרה הוא מאוד מאוד מאוד ארוך וקשה. תהליך ההכשרה הוא תהליך של ניפוי וסינון. הוא תהליך של השתנות וגדילה. והוא לא פשוט בכלל. כשאני מדברת על ארוך - אני מדברת על עשרות שנים. מי שמסיים אותו והופך לשאמן, הוא אך ורק מי שאיפשר לעצמו למות במהלכו, ונולד מחדש כשאמן. וגם מי שעושה את זה לא תמיד הופך לשאמן בסוף. אחד מההיבטים של דרך השאמן כולל משהו נדיר מאוד בתרבות שלנו וזו התמסרות למורים. אני לא יודעת לכמה מהנוכחים כאן היו מורים, וכמה מכם אוטודידקטיים. אני סבורה שוודאי שרוב הנוכחים למדו בעצמם ועיצבו בעצמם את דרכם פשוט מכיוון שקשה למצוא כיום מורים אמיתיים לתחומים בהם אנו עוסקים, וגם מכיוון שעצמאות ולימוד עצמי הינם תפיסות מאוד דומיננטיות בתרבות שלנו. אני העדפתי ללמוד באמצעות מורים. עבורי זו הדרך הנכונה. זה לא אומר שאני לא בוחנת ובודקת. זה לא אומר שאני לא מבקרת ומשתמשת בהגיון ובשכל ישר כדי לנתח, זה כן אומר שאני מתמסרת. אם בשנה וחצי הראשונות להיותי בדרך השאמן כל הזמן שאלתי שאלות ודרשתי הוכחות, כיום זה הרבה פחות מעניין אותי. למדתי לבטוח בהם. ויותר מכך למדתי שהדברים שהם מלמדים אותי עובדים. לי עצמי די בכך. בסופו של יום אנו עוסקים באמונות שהיו נפוצות על פני האדמה עוד קודם להיסטוריה המוכרת והמתועדת. אני עצמי אינני סבורה שהידע שהשתמר ושעבר דרך שאמנים שהכשירו שאמנים שהכשירו שאמנים, הוא אמין פחות מידע שהגיע דרך ספרים שנכתבו עידנים אחרי שהאמונות המקוריות גוועו ושניסו לנתח אותן ולשמר אותן. אבל כאמור זוהי דעתי שלי, וזוהי הדרך שבה אני בחרתי לחיות. אני כן רוצה להוסיף דבר אחד שאני חושבת שהוא מאוד מהותי לעניין: מי שמחפש הוכחות בענייני אמונה, לא יצליח למצוא. זה כמו ניסיון לאכול מרק עם מזלג או להכין חביתה מחסה. זה להשתמש בכלי לא נכון. אין שרידים לסנה הבוער, שערו של הנביא לא מוטמן בהר הבית, אף אחד לא לכד בת-ים בגן חיות, ואף אחד לא בחן ברק של זאוס מבחינה מדעית. אין הוכחות לאמונה. אני יכולה להניח שהחגיגות השאמניות שונו לאורך השנים כשהשאמניזם פינה את מקומו לפאגניזם על ידי המאמינים החדשים, ויתכן שהותאמו למקומות ולאקלים שבהם חגגו אותם, אבל אין לי הוכחה לכך, ואני גם לא מחפשת כזאת. אני יודעת שהטקס המסויים הזה ביום המסויים הזה באמת עובד באופן הרמוני עם הטבע, עם האדמה, ואיתי. ואיזה יופי...

RainBird

New member
וגם, יש לי ידידה שאמנית. היא עירונית. היא עובדת בעבודה מסודרת, יש לה טוטם דוב חמוד לחלוטין, ולפי הדרך שלה היא שאמנית מבלי להקריב קורבנות אדם או להרעיב את עצמה עבור חיזיון. אבל היא קראה וחיפשה ועבדה עם המסורת, והתאימה אותה לחיים כאן. היא שאלה שאלות, לא הלכה והמציאה תיאוריות בלמוריה או לגירסה טבעית של אשרם בטבע. אז סליחה, יש מודרניזציה ויש קיטש ילדותי. תחליט מה נופל איפה.

Justin Angel

New member
../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif

איזה זלזול בוטה בדרך חיים ובדת של אנשים אחרים. אתה או בור מוחלט או פשוט ילד קטן ומפגר. לא שציפיתי ליותר טוב ממך מאשר תגובות מתלהמות על איך אתה יותר טוב ואיך אתה יודע יותר טוב, אבל באמת היה אפשר לקוות שלא תגיע לרמות האלה. לעזאזל, תראה שאתה ואלון מזיינים ת'שכל על אותו בולשיט צדקני. תראה בדיוק מי יושב איתך בסירה ותגיד לי שאתה צודק. בושה וחרפה שהגענו למצב שבו האמונה האישית של בן-אדם עולה לדיון תוקפני בפורום פאגאניות. ועוד אנשים שואלים אותי למה צחקתי על זה שמישהי איחלה לאנשים כאן "חג שמח לאחי ואחיותיי הפאגאנים". אתם לא אחים ואחיות לי. כבר שנים שאני לא בפנטזיה הזאת. הפורום הזה הפך לחור תחת שממנו אתם רק מוציאים ת'חרא שלכם וכבר נמאס כל פעם לראות את הדרדור לרמות חדשות. באמת באמת באמת שאני מתבייש בכם - הצדקנים היהירים והמושלמים שכמוכם.

Justin Angel

New member
כבר הרבה זמן לא דיברתי בכנות כזאת

אם מישהו נפגע - כנראה שהגיע לו. תתמודדו. לעומת זאת, אני רוצה להתנצל באופן פומבי בשם הפורום כלפיי השמאנים כאן. אני מצטער שנאלצתם לעבור תקיפה על האמונות שלכם בידי בורים. אני מצטער שנאלצתם לחוות זלזול בוטה בדרך החיים שלך ע"י פאנאטים. אני מצטער שנאלצתם לראות אנשים טיפשים מלגלגים לדבר הכי קדוש בחיים שלכם.

למעלה