חג - שמח(?)

Wing Chan

New member
יש הרבה מדינות במזה"ת אמנם,

אבל אני יודע שנולדתי פה, אז זה לא אותו דבר. בניגוד אלייך שלא נולדת במונגוליה. ואת באמת באמת רוצה להגיד לי שאת מבדילה בין כול צורות העיניים המלוכסנות השונות? אני שם 32 שקל (כי זה מה שיש לי בארנק כרגע) שאם מביאים מולך ויאטנמי ותאילנדי - את לא תדעי מי זה מי. אם את *יודעת* שהשתייכו למונגולים אז זה כבר משהו אחר. חשבתי שחשבת שאת משתייכת, לא שאת יודעת בוודאות. לאן הצד הזה במשפחה שלך היגר?

לורליין

New member
אני כן יכולה להגיד לך ש

אני מבחינה בין תאילנדים לוויטנאמים..(למרות שקשה לי להבדיל בין תאילנדי לתאילנדי, ובין ויטנאמי לויטנאמי). לגבי המשפחה שלי, למקרה שיהיו לך עוד שאלות: סבתא שלי היא בת לחצי מונגולי וחצי יהודי מרוסיה ולחצי מונגולית וחצי יהודיה מרוסיה. בסופו של דבר הם היגרו לרוסיה לפני מלחמת העולם השניה. סבא שלי היה בן לאירי ולחצי אירית - חצי רוסיה (יהודיה שהתנצרה בעקבות הנישואים). הצד השני - סבתא שלי בת לאבא גרמני ולאמא אוסטרית (מבחינתי אותו הדבר) וסבא שלי בן לספרדי ואוקראינית. (כולם יהודים ובכל זאת קיים הגן לעיניים בהירות..) אני אחד התוצרים של כל הבלאגן הזה

Animus1539

New member
Happy Midsummer Solstice!../images/Emo42.gif

אני לא מסכים עם מה שאמרת... 'סתכל סביבך? אתה מוקף קוצים צהובים ודשא יבש??? אני לא! אני מוקף ירוק רענן של עלים חדשים, ופריחה של פרחי קיץ! חם מאד, ושעות האור ארוכות מכל זמן אחר! הכל חי, פורח ומלבלב!
Happy Midsummer Solstice!
לכולם!
יבש יבוא אחרכך - בשביל זה יש Lughnassa!

חכה חודש ../images/Emo8.gif

הירוק סביבך, אישית, הוא בגלל שיש מי שדואג להשקות ולטפח. זה מצב מלאכותי, לא טבעי. הטבע בארץ, קמל.

לא ממש...

בהצצה מהחלון או בנסיעה במכונית אני יכול להבחין בשדות החומית-צהובים, קצורים ומתים (אני נוהג לדמיין את בּאלות החטה של תקופת שבועות כמצבות). הגבעות שמקיפות את ביתי שכחו מזמן את הדשא הירֹק שכסה אותן בניסן, ועתה הן מעוטרות קוצים. וזה לא שאני גר במדבר, אלא בצפון עמק יזרעאל!

laoch gaidhlig

New member
סליחה על אי ההסכמה...

אבל היום הוא הסולטס ולא מידסמר מידסמר הוא לוכסנד יום חגו של לוך ולגבי הקלטים אנו לא מציינים את ימי השמש אלה רק את ארבעת פסטיבלי האש,הוויקה שהשאילה (יש אומרים אפילו שדדה) מהקלטים ומהנורדים חיברה בניהם וכך נוצרו שמונה פסטיבלים, אבל לא קלטים זה בטוח. שיהיה לכם חג שמח בכל אופן ו "מאר שין ליאב"

Animus1539

New member
למעשה, עד כמה שאני יודע...

...חגי השמש האנגלו-סאקסים, ו\או הנורדים אומצו בחום על ידי הקלטים... אמנם מאוחר יותר בהיסטוריה שלהם אבל לא כל כך מאוחר שאפשר לטעון שהוויקה חיברה ביניהם! אני מסכים שבהתחלה הם חגגו רק את סווין, אמבולק, בלטיין ולונאסה. אבל אחר כך גם את חגי השמש. חוץ מזה, סטונהנג', לא נבנתה לחישוב הסולסטיס? זה לא קלטי?

Wing Chan

New member
היום זה ועוד איך מידסאמר.

לא יודע מה אצל הקלטים וגם לא ממש משנה לי. ה20-21 ביוני אצל השבטים הגרמאניים ואנשי סקנדינביה זה מידסאמר. גם לא יודע מה יש בוויקה וגם לא ממש איכפת לי, אבל מה שכן - הייתה חפיפה מסויימת בין התרבות הנורדית\גרמאנית לבין התרבות הקלטית.

Solstice הוא שם האירוע

לא שם החג עצמו. במקורות שאני בדקתי, לית'ה נקרא גם מידסאמר. נכון, הקלטים באופן כללי לא ממש חגגו את ארבעת ארועי השמש (שגם לא מציינים, מבחינת האקלים האירופאי, ובמיוחד המערב אירופאי, איזשהו שינוי משמעותי) ופסטיבלי האש הם חשובים יותר. זה עדיין לא אומר שקלטים מודרניים לא חוגגים את הימים הללו גם כן.

laoch gaidhlig

New member
ואיך ידעתי שזה יעורר מהומה אבל...

לא קלטים מודרנים לא חוגגים את הסולטס,אלה אם הם מאמצים את האנגלו-נורמניות . וכמו כן אני מצטער להגיד אבל אין קורולציה בין הקלטים לסקנדינבים . סטונהנג' הינו אתר ניאוליסטי בבריטניה שנבנה לפני בא הקלטים לאיים ואכן אומצו עלידהם לפולחן אבל מה שעינין אותם בהם לא היה מחזור השמש שהם מצינים אלה האבנים עצמם,יש עד הרבה מעגלי אבנים באנגליה ולס סקוטלנד ואירלנד שהם כן נבנו ע"י הקלטים ואין להם שום מערך של לוח שמש. ולגבי מידסמר השנה הקלטית החלה בסמהין שפרושו קץ לקיץ (סאם בגיילית קיץ )ומציין תחילת חורף , בלטין ציין תחילת קיץ (האש של בלי ) באמצע בניהם לוכסנד אמצע קיץ. מאר שין ליאב

Wing Chan

New member
לא יצרת שום מהומה, יצרת דיון.

אני לא אתייחס למה הקלטים כן או לא חוגגים כי זה לא התחום שלי אבל תן לי לתקן אותך: אני לא יודע מה זה "קורולציה" אבל אם התכוונת לאינטרקציה בין התרבויות, אז כמו כן אני מצטער להגיד לך אבל היה ועוד איך היה. ראשית, הייתה אינטרקציה עם האנגלו-סכסים, שלהזכירך הגיעו למה שכיום אתה מכיר כאנגליה, לאחר נפילת האימפריה הרומאית. הרי מי ישב שם תחת שלטון רומאי? ברטונים ושאר שבטים קלטים. נעבור קצת קדימה בזמן - את דאבלין שבאירלנד מי הקים, אתה יודע? הויקינגים, בשנת 917. אפשר לראות את החפיפה המסויימת הזו אפילו באומנות שההבדל היחיד שנראה לעין בלתי מקצועית (כמו שלי ושל מי שלא מתעסק באומנות) הוא שהאומנות הקלטית היא סימטרית והסקנדינבית היא לא סימטרית, וחוץ מזה הן דיי דומות. וחוץ מזה, אם לא הייתה חפיפה, איך תסביר את העובדה המוגמרת שיש כלכך הרבה תושבים (הרוב, סביר להניח) כיום בשטחי הממלכה הבריטית שהם ממוצא מעורב של סכסי (או סקסוני, תקרא לזה איך שבא לך, גרמאני קיצר) וקלטי ? (ועוד כול מיני עמים אחרים אבל לא ניכנס לזה) וכותבים "אלא"

laoch gaidhlig

New member
אז נמשיך בדיון

לגבי השפעות של הויקינגים על הגיילים,אין לי ויקוח איתך שדבלין הוקמה ע"י אבל המתישבים הויקינגים הפכו גיילים תוך שלושה דורות ואכן היתה השפעה אומנותית וחומרית אחרת אבל הגיילדום נשאר גיילי . לגבי אנגליה וולס אכן נכבשו ע"י האנגלו סקסים אבל לא ההילנדז של סקוטלנד ולא אירלנד עד תקופה מאוחרת יותר,ואחרי הכיבוש בוצעו פעולות עונשין רבות למגר את התרבות לחלוטין,כך שלנו אנשי ה"סינסרכט" כל ההשפעות הנוספות אינן רלבנטיות משום שאינן גייליות. אם תרצו אהיה מוכן להרחיב יותר לגבי מה זה הסינסרכט אבל זה דיון אחר מאר שין ליאב

Wing Chan

New member
המתיישבים הפכו גאלים?

לא נראה לי. התערבבו עם האוכלוסיה - כן. "הפכו" לגאלים\גיילים - לא. מרגע שהם שם אז הם שם. הם לא "נעלמים", הם מתערבבים עם האוכלוסיה המקומית, מעמידים צאצאים משותפים, התרבויות הופכות לחופפות אחת לשניה - אבל להגיד שהם נעלמו זה סתם לא נכון. וגם "הגיילדום נשאר גיילי" - אני לא כלכך בטוח בזה, מכיוון שאני דיי ספקן לגבי העובדה כמה קלטים נשארו באמת באמת קלטים בתקופה של הויקינגים. הם כבר היו דיי "Romanized" ובעלי השפעה נוצרית ואולי אף דיברו סביר להניח גרסאות של לטינית או אפילו צרפתית ראשונית. היו קשרים והשפעה הדדית בין הקלטים לעמים הגרמאניים\סקנדינביים - בין אם תרצה או לא תרצה. "השפעות אינן רלוונטיות" ? סבבה, אני לא מדבר איתך פה על אם זה רלוונטי בשבילך או לא, זה לא העיניין פה, מצידי שזה לא יהיה רלוונטי בשבילך, אני מדבר איתך פה על היסטוריה. אגב, מחקר מודרני מגלה שסומרלד הסקוטי הוא לא סקוטי שלם אלא יש בו גם חלק סקנדינבי נכבד, לפי כרומוזום ה-Y שלו. ד"א, על ה- Gall Gaidel שמעת?

laoch gaidhlig

New member
פה כבר יש אי הסכמה בנינו

זה שהם שם נכון זה שהם התערבבו נכון, אבל שמרו על תרבותם ושפתם לא. הם הפכו גיילים לחלוטין כמו שצינת את סומרלד היה בעל דם נורדי אבל גיילי לחלוטין מבחינת תרבות ואורח חיים.הם אומנם הכירו את מוצאם הסקנדינבי ("גאל גידל")אבל צינו אותו בגיילית (ראה את השם) וחיו כגיילים. בזה הגיילים דומים לסינים,המונגולים כבשו את סין ושלטו בה אבל קובלי חאן כבר היה יותר סיני ממונגולי שלא לדבר על צאצאיו. לגבי הרומניזציה שאתה מנסה ליחס אני חוזר ואומר יש הבדל בין גאלים לגיילים באירלנד ולאחר מכן סקוטלנד היתה כנסיה גיילית אשר שמרה על המבנה החברתי תרבותי של הגיילים כולל השפה הגיילית כלטורגיקה יחידה עד בערך שנת 1014 .כומר שעבד בהילנדז של סקוטלנד בשנת 1567 ציין"שעדיין רבים מאמינים בשטנים של הטואטה דהדנאן" מאר שין ליאב

Wing Chan

New member
אז מצד אחד אתה מסכים איתי שהיה

קשר בין התרבויות, ומצד שני אתה לא מסכים איתי שהיה קשר בין התרבויות ? שוב - אולי אני לא הבנתי כבר מההתחלה, כי לא ממש טרחת להסביר מה זה "קורולציה". הפכו לגאלים לחלוטין, אוקיי - זה אומר שלא היה קשר ביניהם? היית רוצה, אולי. הם חיו כגאלים אמנם, אבל בטוח חלקם גם שילבו את האמונות המקוריות שלהם. ככה זה עם אנשים שנכנסים לחברה זרה. הם לא נעלמו חביבי, הם חיו והתקיימו. אמנם כתושבים קלטים (או גיילים, איך שבא לך) לכול דבר, אבל הדם שזרם אצלם לא בדיוק היה קלטי.

gwizard

New member
קורלציה = התאמה בין לבין

מבלי לדעת היסטוריה אני יכול לטעון את הדבר ההגיוני הבא: מי שלא מתאים את עצמו לזמן ולמקום בו הוא חי - לא שורד. כדי להמחיש את הנקודה, קחו את היהודים אשר שימרו את המסורת ואת ההיסטוריה לאורך כל השנים, אבל בכל זאת לקחו ולוקחים מתרבויות אחרות. לדוגמה שפה - העברית של היום היא ממש לא העברית של לפני 100 שנה.

laoch gaidhlig

New member
סוף סוף זהתי את הבעיה...

אתה מתיחס לדם כגורם חשוב. אצלנו הגיילים דם הוא בחשיבות מישנית,מה שחשוב זה התרבות אורח החיים וראית העולם. אמנם יש חשיבות לפולחן האבות אבל נוהג האימוץ ובני החסות בשבטים מאפשר בעלי דם שונים להתיחס לאבות השבט באופן זהה,ולכן לא המוצא חשוב אלא מי אתה ומה אתה "טאפט לייט" על הדיון הזה. מאר שין ליאב

לורליין

New member
אצלנו הגיילים?

אתה צאצא או שבחרת את התרבות הזאת? אולי אני טועה אבל רוב התרבויות הן כאלה - מקבלות זרים בתנאי שיאמצו את דרכיהם ואורח חייהם, לא כך?

laoch gaidhlig

New member
גם וגם

מבחינת "דם" אני סקוטי מאנשי היער של שבט המקדומהול,שהוא חלק מהטואטה רי אינס. לפני כ15 שנים אני התחלתי ללכת בדרך הסינסרכט שפרושה בגיילית דרך האבות,שהיא שילוב של הדת הפוליתאיסטית הגיילית , אורח החיים הגיילי שליפני קרב קולודן בשנת 1745 וקוד המוסר הגיילי . מאר שין ליאב

למעלה