חג - שמח(?)

Wing Chan

New member
אין פה שום בעיה, על מה אתה מדבר ?

לא אמרתי שאני מתייחס לדם כגורם חשוב. אמרתי שזה אחד הדברים שמבדילים בין האנשים. אין פה בעיה ואין פה ויכוח. אני מסכים איתך (וכבר אמרתי את זה) שהנורדים שהשתקעו בארצות הקלטיות התנהגו בסופו של דבר כתושבים קבועים לכול דבר עם "זהות" קלטית, אבל אתה לא יכול להגיד שהם לא היו נורדים. זה הכול. אל תצא מההקשרים, מה אתה neophile?

neophile

New member
מי אתה שתקבע מה קשור?

קצת לא נוח לך וישר אתה הולך על תירוץ\מתקפה עלובה . זה פחות או יותר מראה על רמת המודעות שלך, עם מה אתה מוכן להתמודד ועם מה לא... שזה בסדר , רק חבל שגם את האמת הפשוטה הזאת אתה מעדיף לצבוע .

Animus1539

New member
../images/Emo18.gifחברה... זהירות...

לא לגלוש כאן לריב אישי... אם זה יימשך אני אמחק!

לורליין

New member
הזהות לא משנה את הדם

גם אם אורח החיים שלהם והאמונות והערכים התשנו, העובדה שמבחינת הדם הם לא התשנו. אני לא אומרת שכשהם קיבלו על עצמם אורח חיים חדש הם היו אנשים סוג ב' אבל זה לא משנה את הגנים שלהם

neophile

New member
אין הבדל ממשי

"אני לא אומרת שכשהם קיבלו על עצמם אורח חיים חדש הם היו אנשים סוג ב' אבל זה לא משנה את הגנים שלהם" אני לא זוכר מספרים מדוייקים , אך ההבדל הגנטי בין בני אנוש הוא ממש זעיר בנוסף לעובדה שרוב הד.נ.א הוא "זבל" כי עוד לא יודעים מה הוא עושה ממש. תקחי את שני העובדות האלה ,תחברי אותם ותקבלי שאין הבדל ממשי .

לורליין

New member
אני מבינה

שלא למדת גנטיקה. "לעובדה שרוב הד.נ.א הוא "זבל" כי עוד לא יודעים מה הוא עושה ממש" אז בעצם זה שאתה לא יודע מה הוא עושה הופך אותו לזבל או משהו לא רלוונטי? כמה בורות במשפט אחד "אנחנו לא יודעים מה זה - בואו נתעלם מזה" בוא נדבר אבולוציה. נכון שהשוני הגנטי זה מוטציות ששרדו אבל עובדה שזה קיים. אם תקח אפריקאי ותתן לו לחיות בצפון אירופה (או להיפך), גפ אם הוא יאמץ את התרבות המקומית, זה לא ישנה את הגנים שלו - צבע העור של ילדיו יהיה כהה, שערו יהיה מסולסל ותכונות אחרות שמאפיינות את בני העם / שבט שלו. אתה יכול לבוא עכשיו לאמריקה ולטעון שאתה אינדיאני (נעזוב את הפוליטקלי קורקט), אתה יכול לאמץ את התרבות שלהם ואתה תחשב לאינדיאני מבחינת התרבות אבל מבחינת גנטית - מבחינת "הדם" זה פשוט לא יקרה.

laoch gaidhlig

New member
שאלה אנטרופולוגית

מה קובע מה הוא האדם גנטיקה או תרבות. אני טוען שתרבות היא הגורם החשוב ביותר והדוגמאות שלי לכך הם: א)יהדות אתיופיה מול יהדות אשקנז גנטית ברור לעין שאין קשר. ב)האפרו-אמריקאים,אומנם קבוצה אתנית שונה מהאנגלו-אמריקאים אך קרובים בתפיסת עולמם אליהם הרבה יותר מלתושבי אפריקה שאליהם הם קרובים גנטית. ג)בן גרים האם הוא יהודי או בן המוצא הגנטי שלו? ד)נשתמש בדוגמא שאת נתת בשינוי קטן,אדם ממוצא גנטי "לבן"שאומץ ע"י שבט אינדאני,אם נשאל את בני השבט האם הוא חלק מהם או שייךנ ל"לבנים" מה הם יענו? ה)פה אני אומר בידיעה מוחלטת,אדם אשר התקבל כחלק משבט גיילי הינו בן שבט לכל דבר וייוחס כצאצא לאבות השבט באופן מוחלט ללא קשר לביולוגיה. מאר שין ליאב

ChildOfTheWoods

New member
כן אבל אני לא חושב

שהם זנחו באופן מוחלט את התרבות שלהם ואימצו באופן מוחלט תרבות אחרת... אני חושב שהחברה אימצה קצת דברים שלהם ושהם אימצו את רוב התרבות של החברה...

Dia Leoghann

New member
אפשר להצטרף לדיון?

Laoch Gaidhlig, אני חושב שיש לך קצת בלבול עם כל המונחים. ה-Solstice הוא אירוע אסטרונומי (המתרחש פעמיים בשנה) ולא שם של חג. בעברית אפשר לקרוא לו "יום היפוך הקיץ" הוא מקביל לארוע אסטרונומי אחר, ה-Equinux שגם הוא מתרחש פעמיים בשנה - ימי שיוויון האביב והסתיו. ה-Midsummer הוא שם נרדף ליום היפוך הקיץ. לוכנאסה (Lughnasadh) הוא חג שמתקיים בדיוק בין ההיפוך הקיצי והשיוויון הסתוי. האמירה שהקלטים לא חגגו את כל שמונת החגים אינה נכונה. נכון שפסטיבלי האש תפסו מעמד חשוב בהרבה מפסטיבלי השמש בחברות הקלטיות של האיים הבריטים והחוף האטלאנטי, אך בוודאי אין זה נכון בחברות האיבריות, הדרום ארופאיות והקלטים האנאטוליים. גם בחברות הצפוניות עדיין צוינו פסטיבלי השמש - למעשה סביר להניח שהם אפילו קדומים יותר מפסטיבלי האש. אנימוס וווינג-צ'אן, פסטיבלי האש אינם חגים קלטים או נורמנים או סקסונים או חגים המוגבלים לעם זה או אחר - אלו האירועים האסטרונומיים היחידים כמעט שהאדם הקדום היה יכול להבחין בהם ולחשב אותם מבלי צורך בטלסקופים ומכשירי מדידה מסובכים. אין ולו חברה אחת בעולם כולו (עד כמה שידוע לי), תהיה היא פרמיטיבית ככל שתהיה, שאיננה חוגגת את פסטיבלי השמש. הקלטים חגגו את פסטיבלי האש עוד לפני הכיבושים הסקסונים שאירעו הרבה אחרי דעיכתה הגדולה של התרבות הקלטית. בקשר לסטונהנג', הוא נבנה על ידי הפרוטו-קלטים, ולא על ידי הקלטים, ואפשר להתווכח ארוכות מה הוא נועד למדוד או לציין. לעומת זאת ישנם מקומות באיים הבריטים, כמו הקברים המגאליתיים באירלנד, שכן יש בהם מערכות שנועדו "לתפוס" את קרני השמש בימי ההיפוך או השיוויון. הדבר החשוב שניסיתי להעביר כאן הוא שפסטיבלי האש לא שייכים לאף עם או תרבות, אלא צוינו על ידי כל האנושות, והשמות שניתנו להם אינם חשובים. בקשר ללוכנאסה, עליו נאמר פה שהוא ה-Midsummer של הקלטים, זה אינו נכון. לוכנאסה הוא היום הראשון של הסתיו - הוא מחלק את "תקופת הקיץ" לשתיים, אך הוא אינו אמצע הקיץ. השנה הקלטית מתחלקת לשתיים - תקופת החורף ותקופת הקיץ. כל תקופה כזו מתחלקת לשתיים: תקופת החורף מחולקת לחורף ואביב כשבדיוק ביניהם פסטיבל אימבולג, ותקופת הקיץ לקיץ וסתיו כשבניהם מפריד לוכנאסה. אבל אימבולג איננו יום אמצע החורף, ולוכנאב איננו יום אמצע הקיץ.

Tatu4Taty

New member
it's a problem

Right now I'm in the US (dutch country) and it's very rainy here (just the way I like it) but I can imagine what a shock it will be when I get back. I'm not a huge fan of the Israeli summer and one of the things I dislike about celebrating the summer in Israel is the difference between the books and the reality. It's hard when you wait for the fall and can't spot a red leaf, or when you wait for a green summer and all you get is that horrible indian summer. When you actually think about it, there's not much resemblence between the ideal wiccan holidays and the saesons in Israel - it's so different that if you decide to change them in order for them to fit, you can't really see any Wiccan "spirit" in them. not very fun, is it?

Tatu4Taty

New member
תשובתו של Oberon Zell-Ravenheart

כיוון שהדיון נגע לי באופן אישי מאוד, ורציתי דעה של סופר - החלטתי לכתוב מכתב לרייבן, והוא ענה לי (מהר מאוד יש לציין). זו תשובתו: Dear Ofer (or should that be “Deer Ofer,” as “Bambi” means “little deer”), Glad you are enjoying my books. In answer to your question, I would recommend you take the approach that Pagans in California and Australia have been doing for years, and adapt the whole concept of the Wheel of the Year to your own local cycles of the seasons. After all, that is the whole idea. You should first mark the 8 points of the Solar cycle (solstices, equinoxes, cross-quarters) without any attributions. Then figure out which traditional Sabbats in fact most closely approximate the events in your own year. And then, place them on the Wheel at the points where they make the most sense for you. Adjust the mythology of the events and connections between each of these points, and create a continuous mythic cycle of birth, life, death, and rebirth that works for your part of the world. This is what “Natural Magick” is all about. BB-OZ

למעלה