חדשה פה...
מציגה את עצמי + שאלות

Meital GW

New member
במסע באילת ../images/Emo6.gif אני מאילת ../images/Emo6.gif

תיכוניסט בשביתה? אני מורה בשביתה
הנרייטה סאלד בחיפה זה בי"ס לחינוך מיוחד או משולב? אחותי נמצאת בדיור מוגן זה מעל לשנה (למרות שחגגה רק 21 באוגוסט השנה) ואנחנו מאוד מרוצים! היא פיתחה עצמאות במידת מה ויודעת מה רוצה ועומדת על שלה! היום קשה לה להישאר בבית של אימי כשבאה לחגים... רוצה להיות מופעלת כל הזמן (כי תמיד יש להם פעילויות) וזה קשה גם לנו, בעיקר לאימי (אני כמובן כבר לא גרה בבית
).

Digi Lista

New member
בחרת במקום באמת מקסים../images/Emo39.gif

הפורום הזה הוא פורום מיוחד במינו,החום,הכנות והתמיכה של האנשים כאן נוגעים ללב,אני אומנם יותר קוראת כאן מאשר כותבת(הקשר שלי לפורום הוא שאני עובדת עם ילדים ומבוגרים בעלי נכויות בין השאר גם פיגור והכיוון הוא גם בעתיד להעמיק בתחום,יש תחושה בעבודה הזאת שהיא סוג של שליחות)אבל בכול פעם אני נדהמת מחדש מעוצמת הרגשות שיש כאן לאנשים,בלי שום חנפנות הגעת ל
אמיתי חם ואוהב עם אנשים שתגלי (כמו שגיליתי בעצמי ואני מגלה בכול פעם מחדש) שהם באמת מקסימים,מגובשים ובעיקר רוצים את הטוב ביותר עבור האוכלוסיות בעלי צרכים מיוחדים

Meital GW

New member
חייבת לומר שבאמת מרגישה שהגעתי הבייתה ../images/Emo6.gif

כולם פה כ"כ חמים ומשתפים ומקשיבים - זה פשוט כיף!!! שאלו אותי שאלות (כאן ובמסר) שאני פשוט נהנית לענות עליהן בנוגע להכל ובעיקר, בנוגע ליחסיי עם אחותי, או בנוגע להיותי אחות למפגרת. וחייבת לציין שאני פשוט (או ממש לא פשוט) כ"כ מעריכה את כל מי שעובד עם אוכלוסיית בעלי הצרכים המיוחדים - זה דורש כ"כ הרבה סבלנות, סובלנות וחוזק נפש!!! כשהתחלתי ללמוד הוראה והתלבטתי לאיזה תחום לפנות כולם הציעו לי "חינוך מיוחד" וידעתי שזה מקום אחד אליו לא ארצה ללכת!!! ולא מתוך פחד/גועל וכיוב' (סיבות ששמעתי אנשים שבגינם לא פונים לתחום), אלא מתוך היכרותי עם בעלי צרכים מיוחדים (למרות שלכולם יש צרכים מיוחדים, גם לנו, לא?
) ומתוך היכרותי עם עצמי - ואני מרגישה שאין לי מספיק סבלנות וכוח לזה... אני נמצאת עם אחותי ולפעמים מתייאשת ומרגישה ממש חוסר סבלנות/חשק להקשיב לה
ולהיות איתה... כי היא אמנם בת 21, אבל ברמה שכלית של כבת 4... כל שמעניין אותה לעשות, למשל, כשהיא בבית... זה לצפות בערוץ בייבי ב YES... אפילו בני הבכור (שנתיים וחצי) כבר עבר להופ... אם אתם מבינים למה אני מתכוונת. התפתחות רגשית של בת עשרה בצורה מוקצנת (חוצפה, עצבים, עקשנות, מיניות) והתנהגות לפעמים של בן שנתיים (רואה לפעמים דמיון בין התנהגותה להתנהגות בני). אז באמת, מעריכה מאוד עבודתו של כל מי שהולך לתחום של החינוך המיוחד על כל גווניו!!!

זה טבעי שלפעמים לא תהיה לך סבלנות לאחותך.

זה ממש לא קל לגדול לצד ילד עם צרכים מיוחדים. מצד שני את בטח מקבלת ממנה כל כל הרבה אהבה, שזה מחפה על הכל.

הוא חזר היום ממסע באילת של כושר אקטרים.

חוג כושר לפני צבא . את עכשיו גרה באילת?? מחר חוזרים בסוף ללימודים, או לא? אני כבר מבולבלת. הנרייטה סאלד זה בי"ס לחינוך מיוחד בחיפה, לילדים עם פיגור קל. איזה יופי שאתם מרוצים בדיור שלה. גם לה כיף שם? איזה פעילויות יש להם שם? הם גם יוצאים לעבוד או משולבים בקהילה?

Meital GW

New member
וואו... עונה להכל...

מגורים באילת... מלבד 5 שנים בהם גרתי במרכז הארץ, הכרתי את בעלי, למדתי חינוך, התחתנתי ונכנסתי להריון
, כל חיי גרתי באילת. נולדתי כאן, גדלתי כאן והלוואי ויכולתי להמשיך לגור כאן כל ימי חיי!!! חזרה ללימודים... אם ייחתם הלילה הסכם, אז כן... חוזרים מחר ללמוד. במידה ולא ייחתם הסכם, המון בתי"ס ברחבי הארץ (ושלי בכללם) הודיעו שלא יחזרו מחר ללמד ובמקום כך ילכו להפגין! בכתבה הזו תוכלי לראות את רשימת בתיה"ס שלא מתכוונים לחזור תחת צווים וללא הסכם. אחותי והדיור... אחותי מאוד מרוצה בדיור! מרגישה פתאום עצמאית ו"אדון/גברת לעצמה". קודם כל, היא משולבת בעבודה בגן ילדים (כל אחד משולב במקום אחר ובהתאם למצבו ויכולתו) ועושה חיל! היא מרוצה מהעבודה והם ממנה. הילדים מתים עליה והיא עליהם! כל יום היא לומדת משהו חדש (כמו לחתל תינוקות - בהתחלה בלי קקי, אח"כ עם קקי וכיוב'). מבחינת פעילויות... הם מקבלים המון יחס מהקהילה ומהעסקים באילת וגם תרומות. למשל, בקיץ, כל יום שישי הם עשו קבלת שבת באחד מהחופים של אילת עם קידוש, ארוחת ערב וריקודים. כיום, בחורף, הם עושים קבלת שבת בבית חב"ד ואוכלים איתם ארוחת ערב עשירה. בנוסף, הם מקבלים ימי כיף במלונות (ארוחת בוקר / בריכה בקיץ וכיוב'), הם עושים הליכות (שומרים על בריאות), חוגגים ימי הולדת וחגים בבית המוגן עם אורחים (תורמים) שמגיעים וגם נותנים להם מתנות ועוד ועוד ועוד. אני מקנאה

Meital GW

New member
בהחלט הלוואי - מאחלת לכווולם!

בעיקר בהיות המקום קל"ב ונעים! שמתי לב לשעה שכתבת את ההודעה הזו ובהמשך לשאלתך מאתמול... אני בשעה הזו לימדתי את כיתת החינוך שלי, כך שבהחלט חזרנו לספסל הלימודים היום
המשך יום נפלא, מיטל

סינדיאן

New member
AchaimSiblingsofIsrael

הי מיטל , השבוע השקנו פורום חדש נוסף , שיעודו לתת פינה ספציפית ל "אחאים" של אנשים בעלי צרכים מיוחדים . הפורום אניו מחליף ואינו בא במקום אבל בהחלט יתן פינה לשאלות של אחים ואחיות ל.... מזמינה אותך להציץ ולראות אולי תמצאי גם שם את מקומך. כאן כמו שם , הרעיון הוא לחבק ולשתף . ערב טוב.

דנוש11

New member
מיטל ברוכה הבאה :)

אני דנה ,הגעתי למקום הנפלא הזה לפני כמה שנים ומאז אני פה התנדבתי ועבדתי עם האוכלוסיה המדהימה של המלאכים והשנה התחלתי ללמוד חיונך מיוחד הגעת למקום הכי תומך שרק יכול להיות המשפחות מקסימות והילדים שלהם עוד יותר :) ברוכה הבאה לבית חם ואוהב

Meital GW

New member
תודה רבה!!!

וכל הכבוד על הבחירה ללמוד חינוך מיוחד! חזקי ואמצי!

Meital GW

New member
../images/Emo178.gif כניסה קשה!!!

הייתי צריכה לפתוח חשבון דוא"ל חדש של YAHOO כדי להירשם!!! עכשיו רק מחכה לאישור.

ענתי271

New member
ברוכה הבאה!!!

היי מיטל, שמי ענת, ונראה לי שאני בין הצעירים שנמצאים בפורום החם והאוהב הזה..... אני מתנדבת בתנועת הצופים בפרויקט צמי"ד מזה כ3 שנים- תחילה הדרכתי לאחר מכן ראש גדוד ועכשיו אחראית על הצוותים שעובדים עם צמי"ד באזור דן רמת גן. הגעתי לפורום במקרה שנה שעברה והוא נתן לי מענה לשאלות שלא היה לי את מי לשאול ולעיתים שאלות שלא נעים לשאול הורים של חניכים. פה הצלחתי להבין מה עובר על המשפחות של חניכים וזה שינה את החשיבה והגישה שלי ביחס להמון דברים... הפורום היחיד שהוא ממש משפחה...

Meital GW

New member
היי ענת... תודה ../images/Emo140.gif

מה זה פרוייקט צמי"ד? תוכלי להסביר? לא מכירה... ובת כמה את אם אפשר לשאול?

ענתי271

New member
אז מה זה הפרוייקט...

עדיין לא 18 (עוד חודשיים), אני שמיניסטית שובתת
.... האמת שאורית מנהלת הפורום חברה בוועדת ההיגוי של פרוייקט צמיד בתנועת צופי ת"א כך שאולי היא תוכל להסביר יותר טוב ממני... בגדול, ראשי התיבות צמי"ד הן צרכים מיוחדים. תכנית צמי"ד שפועלת בתוך תנועת הצופים מכוונת לשילוב ילדים ומתבגרים בעלי צרכים מיוחדים בפעילות צמי"ד מותאמת. קבוצת צמי"ד הראשונה הוקמה בשנת 1984.מאז הוקמו קבוצות נוספות בכל רחבי הארץ ובשנת 2002 הוחלט בתנועת הצופים להקים את מחלקת צמי"ד שתהיה אחראית על השילוב של ילדים בעלי צרכים מיוחדים בתנועת הצופים, תלווה את הצוותים והקבוצות ותקים קבוצות נוספות. שילוב צופי צמי"ד חותר לתת הזמנות שווה לאנשים עם נכויות לממש את זכותם לפעילות פנאי משלבת הטומנת בחובה הנאה וחינוך לערכים צופיים. השילוב מופעל מתוך כוונה לתת חינוך ערכי לכלל חניכי הצופים לקבלת אנשים צרכים מיוחדים כשווים בחברה, תוך יצירת הזדמנויות למפגשים בין אוכלוסיות שונות. ומעבר למילים הגבוהות- אצלי בשבט יש קבוצה של 11 חניכים מקסימים בעלי פיגור שכלי קל שמגיעה מבית ספר לחינוך מיוחד שפועל כבר 6 שנים.... הם כבר חלק בלתי נפרד מהשבט וכל החניכים ה"רגילים" כבר מכירים אותם. באמת פרויקט מדהים. אפילו בקיץ הצלחנו להוציא חלק לחו"ל, ללונדון להתכנסות של צופים מכל העולם. ניסיתי לא לרשום הרבה... אבל כשאני מספרת על הפרוייקט קשה לעצור אותי...

היי ענת ../images/Emo140.gif

קודם כל כל הכבוד לך ולכל העוסקים בפרויקט הכל כך חשוב הזה
כתבת שאת אחראית על הצוותים שעובדים עם צמי"ד באזור דן רמת גן, אז רציתי לספר לך שבתי, שלי, חניכת צמי"ד בשבט רמת חן.. אותה אולי את לא מכירה אבל את בטוח מכירה את המדריכות המקסימות שלה...

ענתי271

New member
האמת...

שלא רק שאני מכירה את המדריכות שלה המקסימות אריאל ומיכל אני גם מכירה אותה... הייתי אצלם בשבט לפני שבוע וראיתי פעולה שהם עברו... שלי מקסימה!!!! קבוצה לא פשוטה אבל מדהימה...

למעלה