חדש ורוצה להעלות איזה עניין לכאן

showmeyourhands

New member
עלתה לי התלבטות לגבי התזמון אבל עדיין אני

חושב שזה לא בהכרח מפריע

Nurikabe

New member
עדיף באוטובוס.

Nurikabe

New member
לי זה נראה קצת סטוקרי.

ולדעתי עדיף להתחיל עם מישהי באוטובוס, כי אנשים מדברים עם מי שיושב לידם באוטובוס לפעמים. אבל לא מקובל להתחיל לדבר עם אנשים ברחוב. כשבנים התחילו איתי ברחוב חשבתי שהם די מוזרים.

Hawkgirl

New member
זו הבעיה לדעתי...

לא אוהבת את המקובל בארץ.
גם בארץ מקובל ללכת עם גופיות/שורטס/נעלי אצבע....
בחיים לא תראו אותי הולכת עם גופיות, שורטס(בלי גרביונים), או נעלי אצבע..
הרבה מהמקובל בארץ זו לא אני, ולכן גם רשמתי שיכול להיות שזו רק אני חושבת ככה.

באופן אישי, אני גם אוהבת את השקט של בנסיעות.

סטוקרי, בעיניי, זה אם הוא יעקוב אחרי הבחורה קילומטרים במקום לפנות אליה ברגע שהם יורדים.

Nurikabe

New member
זה לא נראה לי מקובל רק בארץ

לא חושבת שבמקומות אחרים מקובל לפנות למישהי ברחוב. אם כבר שמעתי שבמדינות אחרות יותר מקובל לדבר עם מי שיושב לידך באוטובוס. גם אני אוהבת את השקט בנסיעות לפעמים, אבל עדיין עדיף שיפנו אלי בנסיעה ולא באמצע הרחוב כשאני עסוקה ומנסה להגיע לאנשהו.
זה קרה לי וזה די מציק.

אם הוא פונה אליה ברחוב, אני מניחה שהוא הולך לדבר איתה מעין שיחת חולין קטנה. וזה לא תמיד הכי נעים שיחה כזאת בזמן הליכה.

להתחיל עם מישהי ברחוב זה קצת מוזר, ולא מקובל. אבל אם הבחור ישב לידה באוטובוס, ואחרי זה ירד בתחנה שלה והתחיל שיחה כזאת, אז זה כבר מעבר למוזר...

מה זה "בארצות אחרות"?

יש די הרבה כאלה... למשל, בארה"ב הייתי רק בחלק קטן מהמקומות, בעיקר ערים גדולות. ברובם נראה שממש לא מקובל להתחיל לדבר זרים באוטובוס. למעשה, בחלק גדול מהמקומות לא מקובל כלל לנסוע באוטובוס... אבל זה עניין אחר. גם עם אנשים ברחוב התרשמתי שלא ממש מקובל לדבר לצורכי שיחת חולין. אבל בסן דייגו, למשל, זה נראה די נפוץ. גם מאוד נפוץ שם, ושמעתי שבעוד מקומות רבים בארה"ב וגם באירופה, לחייך ולומר hello / good morning / how are you לזרים שמתהלכים מולך ברחוב, אבל זה נימוס נטו, ואין בזה שום כוונה לפתוח בשיחה מכל סוג שהוא.

לגבי שיחות חולין אקראיות באופן כללי, יש כאלה שאוהבים, יש כאלה שמתעבים, ויש כאלה שזה תלוי אצלם במצב הרוח וברושם שעושה מי שמתחיל בשיחה (אטרקטיביות חיצונית, סגנון לבוש, סגנון דיבור, שפת גוף וכו').

יש מקומות בעולם שזה כן מקובל

למשל בצרפת זה מקובל, הרבה פעמים התחילו איתי בצורה כזאת ברחוב, אבל אני חייבת להודות שזה באמת קצת מוזר ולא תמיד נעים. מה שכן, פעם אחת הייתי עם קרובי משפחה במסעדה ובסוף הארוחה כשהתענגתי על הקרם ברולה, המלצר החמוד ניגש אליי והושיט לי פתק שבו היה כתוב ״את יפהפייה, אשמח אם תתקשרי״ (בצרפתית זה נשמע יותר טוב) וצרף את מספר הטלפון שלו, זה היה ממש חמוד בעיני..(כמובן שלא התקשרתי חח) זה יותר נחמד מאשר ללכת אחרי בחורה ברחוב וסתם ככה להתחיל איתה.

askimosi

New member
הזכרת צרפת ומסעדה אז נזכרתי...

בסצינה מהסרט ממזרים חסרי כבוד,במיוחד בקרם ברולה

http://www.youtube.com/watch?v=q5z1y2jOofQ

טוב כול הדיבורים האלה על אוכל עשו אותי רעב.

הלכתי לאכול,
אסקימוסי

אני מוחה בתוקף! זה לא קרם ברולה

סה״כ קצפת
קרם ברולה זה משהו אחר לגמרי וזה דלישס!
אתה תמיד רעב! אני בינתיים חוזרת לבישולים.
Enjoy your meal

askimosi

New member
צודקת טעות שלי

ברולה יותר כהה וזו אכן קצפת

ככה זה כשרעבים.

אקנח בגלידה
,

אסקימוסי

Nurikabe

New member
נראה לי שאת וסתוונית קצת

לא הבנתם את ההודעה.

הגבתי על כך שהוק כתבה שהיא לא אוהבת את המקובל בארץ, ולכן היא מעדיפה שיפנו אליה ברחוב ולא באוטובוס.
היא התייחסה לקטע של לדבר עם מי שלידך באוטובוס כמו אופנה מקומית.
אז הגבתי לזה, כי לדעתי זאת לא אופנה מקומית.

כפי שכתבתי יש הבדל בין להתחיל ברחוב, לבין לשבת ליד מישהי לרדת בתחנה שלה ואז להתחיל לדבר איתה.

בלי קשר, לא נראה לי שיש הרבה מקומות בעולם שבהם לדבר עם אנשים שהולכים ברחוב יותר מקובל מלדבר עם מי שיושב לידך באוטובוס. ואין הרבה אנשים שיעדיפו את האופציה הראשונה.

אני לא מתמצאת במיוחד במנהגי העולם

גילוי נאות: גם באוטובוס וגם ברחוב זה לא כוס התה שלי. בנסיון הפרטי שלי, מקרים באוטובוס נטו להיות יותר מטרידים, כי קשה יותר להפטר מהבנאדם, לפחות כאשר הוא יושב במעבר.

Hawkgirl

New member
צחקתי מעניין ההטרדה באוטובוס

זה כל כך נכון שזה משעשע P:

showmeyourhands

New member
בלי קשר לחלק מהדיון שהתפתח כאן

אני מבטיח לכן שאני האחרון להיות סטוקר או מטרידן, בגלל זה אני בפורום בעצם

מה לא תמיד נכון?

שבאוטובוס יותר מטריד מברחוב? ברור שלא תמיד. רק מהנסיון שלי.
כמובן שהטרדות ברחוב יכולות להיות מאוד לא נעימות אם המטריד עוקב אחריך, מקלל אותך, או אם הרחוב הוא בעצם סמטה חשוכה... לא יודעת עד כמה זה נפוץ.

בכל אופן, נראה לי שקצת נסחפנו כאן. לא מדובר כאן על גברים שרוצים להטריד או לתקוף. אמנם כדאי שהם יהיו מודעים לרגישויות של נשים במצבים האלה, אבל שלא יחשבו שמבחינתנו גברים הם רק גורם מטריד ומאיים.

למעלה