חדש

Wolverchenus

New member
לא נוגע לי P:

ולמעשה, זה מביך שהדבר מצריך התייחסות. אין קומונות לאנשים מקריחים, שעירים, גבוהים, עם רגל אחת קצרה או שום דבר כזה... למה להנציח את הדבר כאילו שהוא מום?...

מייק השקט..

"ומה קשור לכמות החומר המוגבלת ביקום? אין שום דבר בתורת היחסות שאומר שאין כמות מוגבלת של חומר ביקום. וזה רק מראה, שאתה לא יודע, על מה אתה מדבר." המשפט הנ"ל מעיד על בורות לא פחותה מזו של אלו המאמינים שהאדם נוצר בשלמותו ע"י אלוהים. אל לו לאדם שאינו בקיא בנושא מסויים להביע דעה כה נחרצת פן ידמה לחיה הקרויה חמור הקופצת בראש מדי פעם מבלי לדעת שאינה יודעת דבר. אני מציע לך לקרוא מעט על הנוסחה "E=MC^2 , להבין את פשרה, את הגילוי המהפכני של איינשטיין שקבע כי חומר הופך לאנרגיה וסתר את כל האמונות שרווחו באותה תקופה כי ישנה כמות מוגבלת של חומר ביקום וכמות מוגבלת של אנרגיה ביקום ואין קשר בינהן. איך יתכן שאדם כמוך שאינו יודע מה שכל סטודנט שנה א' במכללה הנחותה ביותר יודע מנהל פורום אתאיסם ?

Wolverchenus

New member
עד כמה שאני יודע

יש כמות מוגבלת של חומר+אנרגיה ביקום. יש מקסימום חומר שיהיה אפשר ליצור אם נהפוך את כל האנרגיה ביקום לחומר.

Wolverchenus

New member
כי עד כמה שאני יודע

לא נוצר חומר חדש ולא נוצרות אנרגיות חדשות ביקום.

אז הגיע הזמן לדעת יותר

בעבר הרחוק סברו מדענים דוגמת פרדי וניוטון כי ישנו חומר מוגבל ביקום,ניתן לשנות את מצב הצבירה שלו, אך לעולם לא לגרום לכך שיחרוג מהאלמנטים המגדירים אותו כחומר.הדבר תאם את אמונתם התאיסטית שסברה כי אלוהים "ייעד" לעולמנו כמות חומר מסויימת ולא משנה מה נעשה, לעולם לא נוכל להגדיל או להקטין אלא רק לשנות את מצבו של החומר.ואז הגה איינשטיין את תורת היחסות הפרטית וטרף את הקלפים. אנסה לפשט את העניין: דמיין לעצמך מערכת סגורה המורכבת מ50 אחוזי חומר "מים". אם היית חי בתקופת טרום איינשטיין והיו מבקשים ממך לשנות את כמות החומר,בהנחה שידיעותך בפיסיקה בסיסיות ומעלה,היית טוען שהדבר בלתי ניתן לביצוע, ניתן להקפיאו או להגיזו, אך למסתו לעולם לא יתכן שינוי.50 אחוזי חומר ישארו 50 אחוזי חומר לנצח. כיום מדענים יודעים שאפשר להפוך חומר לאנרגיה,בתנאים אבסולוטים ובנקיטת פעולות מכוונות תוכל להפחית מכמות החומר "מים" ולהביאו ל47 אחוזים, 45, 44 והלאה, ואף להוסיף לכמות החומר בהתאם לזמינות האנרגיה המתאימה במערכת הסגורה. (זוהי רק דוגמא תיאורטית לצורך הסבר, ידוע כמובן שאטומי המים יציבים ) " לא נוצר חומר חדש ולא נוצרות אנרגיות חדשות ביקום" כל הזמן נוצרים אנרגיות וחומרים חדשים ביקום.אין לי כרגע זמן לחפש אתרים העוסקים בנושא ,לטעימה על קצה המזלג חפש בגוגל "חורים שחורים","פלוטוניום","מים כבדים". לטעון כי "ומה קשור לכמות החומר המוגבלת ביקום? אין שום דבר בתורת היחסות שאומר שאין כמות מוגבלת של חומר ביקום" זו בורות לשמה והתנהגות שאינה ראויה בייחוד לאדם המתיימר לסנגר על טעוניו באמצעות כלים המצריכים בקיאות מדעית.

יש כאן

(וזאת אני כותב על סמך שהותי הקצרה בפורום) כמה אנשים משכילים ומלומדים דוגמת קליגולה, שפם המקובלים, צ'רלס דארווין ועוד, אשר מבססים את הטיעונים על בקיאות מדעית עמוקה נכונה ומדוייקת. אולם רוב החברים פשוט יורים מידע כוזב ולא מדוייק לכל עבר רק לשם הויכוח ומבלי באמת לדעת.

alond

New member
תוכל להביא קישורים אמינים במקום

לספר סיפורים ולהאשים אחרים בבורות?

מכיר את מנוע החיפוש "גוגל"?

יש בו כמה לינקים שתרצה על תורת היחסות הפרטית ואפילו יותר, באנגלית וגם בעברית. אם תרצה שאמצא לך לינק בנושא נדיר וספציפי שאינך מוצא עליו מידע וקשור למה שכתבתי, אשמח לעזור.

alond

New member
ואחד מהם מספר על המסה+אנרגיה

האינסופית של היקום? חיפשתי. לא מצאתי.

אולי עכשיו?

ניסוי 1 יש לי 3 מסטיקים ארוכים. הכינותי מראש משקל, משקלם הכולל 15 גרם. אני לוקח מסטיק אחד בידי ומקמט אותו.צורתו משתנה ללא היכר. אני שוקל שוב את 3 המסטיקים. הם עדיין שוקלים 15 גרם. מסקנה : כמות החומר אינה משתנה. ניסוי 2 יש לי 3 מסטיקים ארוכים. הכינותי מראש משקל, משקלם הכולל 15 גרם. אני לוקח מסטיק אחד בידי ומכניסו למאיץ חלקיקים ביתי. לאחר פעולת מאיץ החלקיקים אני מוציא את מה שנותר מהמסטיק. אני שוקל שוב את 3 המסטיקים. וראה זה פלא, כעת עומד משקלם על 11 גרם. לאן נעלם החומר? כנס שוב לאותם אתרים, אולי כעת תבין.

לדעתי

רצוי שתקרא את כל הדף. ולא תלקט משפטים נבחרים ללא הקשר הגיוני : Current tallies of the total mass of the universe (visible and dark" matter) indicate that there is only 27% of the matter needed to halt the expansion---we live in an open universe. Astronomers and physicists are exploring the possibility that perhaps there is an additional form of energy not associated with ordinary matter that would greatly affect the fate of the universe. This is discussed in the last section of this chapter."

alond

New member
המסה+אנרגיה היא סופית.

זה שחוקרים קיום של אנרגיה נוספת, לא סותר סופיות המסה+אנרגיה.

למעלה