חוויות מהפיקניק הפאגאני מאי 2005

טלה בר

New member
קודם כול

זה שיר יפה מאוד, פשוט וברור ועם מטאפורות הולמות - זה סוג הכתיבה שאני אוהבת. אבל הוא עצוב עד כדי להיות אובדני, ואני מקווה שהוא נוגע רק לאשוח עצמה.

RainBird

New member
זה שיר שנכתב זמן רב לפני המחזה. לפני שהתגייסתי. פחדתי לאבד את הזהות העצמאית שלי בצה"ל, ומבחינתי זה היה סוג של התאבדות. וכשראיתי שאשוח מחליטה לעמוד מול שער של הקרבה דומה אבל שונה בעוצמתו, נתתי לעצמי לדבר דרכה. ארדן.

טלה בר

New member
מעניין ויפה

ואני שמחה שהצלחת לשמור על זהותך. אני גם לא חושבת שאם אתה מודע לזהותך העצמית, אתה יכול לאבד אותה אפילו באווירה עויינת כמו הצבא. שמעתי שגם בכלא, למשל, אם אתה מתעמק בזהותך העצמית אתה מסוגל לעבור זמנים קשים מאוד כי יש לך עוגן שאפשר להיאחז בו.

RainBird

New member
במציאות קרה ההפך הגמור. לא רק שהמפקדת שלי התגלתה כוויקנית, ויכולת חיזוי העתיד שלי הובילה אותי הלאה, גם התפקיד שקיבלתי אפשר לי זמן להתפתחות ונתן לי את ה"לבד" שלי. הצבא בסופו של דבר היה חוויה נהדרת עבורי.

gwizard

New member
WOW

מפקדת וויקאנית ??? מדהים !
מכיוון שאני לא מאמין בצירופי מקרים, ......

טלה בר

New member
היה לך

מזל. בזמני לא הלכו לפי נטיית וכישורי החייל אלא, מאחר שהייתי ילידת קיבוץ היה הסכם ביניהם לצבא, שכל בעלי הנתונים הגבוהים ילכו לנחל ובעלי הנתונים הנמוכים ילכו לגדנע. אני הייתי מדריכת הגדנע הגרועה ביותר שהיתה אי פעם בצה"ל.

RainBird

New member
מזל, פטרונית שאוהבת אותי... מה שזה לא יהיה ../images/Emo6.gif

טלה בר

New member
מאחר

שאתה מודה על עצמך שבמהותך אתה "מכשפה" (ומאוד מעניין אותי שאתה משתמש בצורת הנקבה של המלה), אולי - בכל הרצינות, בלי להתלוצץ - תוכל אתה להסביר לי מהי מהותה של מכשפה. ניסיתי לשאול אחרים/ות (את רינה קסם ואת גרסיאלה) ואף אחת מהן לא יכלה להסביר לי את משמעות המהות הזאת, אבל נראה לי שאתה, ארדן (זה על שם היער של שקספיר?) מספיק רהוט במלים כדי שתוכל לעשות את זה.

טלה בר

New member
לשאלה הזאת

אני רציתי לשמוע את התשובה, לא לתת אותה, כי למעשה אין לי. אולי כאשר אשמע תשובה לעניין אוכל גם להשתתף בדיון עליה.

RainBird

New member
מהות המכשפה. זו לא שאלה קלה ואין תשובה קלה. אני גם לא יכול לדבר בשם אנשים אחרים אלא רק בשם שלי ואת הדעה שלי. יתכן שאנשים לא יסכימו איתי. לדעתי מכשפה זה איש או אישה שיש להם קשר מיוחד עם הטבע (האלוהות- היקום- וכדומה), ובקשר הזה יש מעיין האצלת כוח על אותו אדם. אותו אדם יכול לחזות את העתיד, יכול לשנות את המציאות עם סודות וידע שטמונים אצלו, והוא עושה את זה בלי פחד ומתוך מודעות עצמית- כשיש דגש על המודעות העצמית. לרבים יש חוויות מיסטיות יומיומיות בלי לתת להן חשיבות מעטה או גדולה (חושבים על שיר מסויים ובדיוק מתחילים להשמיע ברדיו, מזמינים דברים לחיים שלהם ואפילו אימהות עם קשר טלפתי עם הילדים.) למכשפות יש חוויות מיסטיות מוזמנות או מובנות. ובסופו של דבר מכשפה זה אדם שחושב. אדם שמסיר אקסיומות וחושב לבד, מנסה להגיע לדברים לבד, אדם שמחובר למהות שלו- למשל אישה שלא מפחדת מהנשיות שלה. אם לאדם X יש את כל התכונות הללו, מבחינתי הוא מכשפה. למה מכשפה בנקבה? יש כמה סיבות. דבר ראשון אני מחלק בצורה גסה בראש שלי את המאגיה ל-2. מאגיה נקבית ומאגיה זכרית. המאגיה הנקבית היא מינימלית. היא כוללת קשר עמוק עם הטבע ושימוש מינימלי בסמלים ומכיל אהבה לאלוהות. המאגיה הזכרית היא טיקסית יותר, מורכבת יותר מסמלים, יותר לוגית ויותר מחושבת. היא גם רוחנית יותר. דוגמאות- למשל בזמן שמכשפה תבשל במטבח שיקוי אהבה מבזיליקום ופלפלת אדומה, מכשף יצור מעגל כפול ויזמן ישות גואטית שעוסקת ברגש אנושי. אז בחלוקה שלי יש נקבות מכשף וזכרים מכשפות. סיבה נוספת (ושוב, אישית) המאגיה הנקבית סבלה הכי הרבה מרדיפות. "מכשפה לא תחייה" לא "מכשף לא תחיה". השיקויים במטבח סבלו הרבה יותר מטקסים סודיים של דתות מיסתורין למיתרס לדוגמא. הצורה הנקבית בשבילי נותנת כבוד והזדהות לעבר שנמחק כמעט לחלוטין על המאגיה העתיקה. והשם ארדן, זה שם שקיבלתי מרוח הצפון- פירושו הגאלי הוא מילולית "עמק הציפורים" והוא מסמל מעבר שעברתי, שערים שהשארתי מאחור. היום אני מזדהה רק עם השם הזה ולא עם השם המולד שלי. בנימה חגיגית זו אני שמח לענות על שאלות רציניות ועמוקות לשם שינוי. ארדן.

gwizard

New member
../images/Emo45.gif

החלוקה שלך לנקבי וזכרי זה אכן מעניין כי לא חשבתי על כך, במודע לפחות. אבל עכשיו, כאשר אני חושב על זה, זה מאוד הגיוני בעייני. כמובן שיש פה אבל. והוא: לדעתי הכל צריך להיות מאוזן היטב. לדוגמה, אם אתה נוטה יותר חצורה הנקבית ומזניח את הזכרית, אז אתה ננעל על פן מסויים ובכך עוצר את התפתחותך כאדם אשר עוסק במאגיה (אני בכוונה נמנע מלהגיד מכשפה כדי לא ליצור אסוציאציות). סתם נקודה למחשבה.

RainBird

New member
"הכל צריך להיות מאוזן היטב" לפי האמירה שלך צריכים להיות רק צורות חיים אנדרוגניות ../images/Emo13.gif זה גברים ויש נשים. יש נשים גבריות ויש גברים נשיים. העולם יש בו מגוון, והאיזון טמון במגוון ולא בכך שהכל חצי ככה וחצי אחרת.

gwizard

New member
זאת אומרת

שאתה אומר: "אני החלק המאזן של מישהו אחר אשר בדיוק ההפך ממני". לא ככה ? טוב, כרצונך.

טלה בר

New member
אהבתי

את תשובתך ואני מזדהה אתה בהרבה דברים (אולי חוץ מהכוח לשנות את המציאות החיצונית, כי אני מאמינה בכוח להשפיע על אנשים, מאחר שההשפעה היא רוחנית-מוחית-רגשית, ואני לא מאמינה שהעולם החיצוני ניחן בתכונות כאלו). מעניינת מאוד האבחנה שלך בין מגיה נקבית וזכרית, לא שמעתי רעיון כזה אף פעם. וחוויות מיסטיות - אולי מפני זה אני לא יכולה להיות מכשפה במובן שלך, כי זה אין לי, לצערי... תודה על המאמץ, על הכנות ועל הפתיחות.

RainBird

New member
יש אמירה של מכשפות: "מה שלמעלה ככה למטה." יש אגדה פאגנית לילדים שאומרת שהאלה הראשונה הייתה עכביש ענק שחיבר את כל הדברים הקיימים עם קורים עדינים של משי. ואז הכל מחובר. זאת אומרת שאם יש לך כוח להשפיע על אנשים במילים ובצורה רוחנית אז יש לך כוח להשפיע על כל דבר אחר. לגבי חוויות מיסטיות, אולי פשוט בחיים שלך אין מקום להן. גם זה קורה. וזה לא חשוב אם מבחינתי אם את מכשפה, זה חשוב אם מבחינתך את מכשפה. וזהו. אין בעד מה. ארדן.

טלה בר

New member
אני יודעת

שיש לי כוח, ולפעמים הוא מפחיד אותי ופעמים רבות נמנעתי מלהשתמש בכוח כי אני בהחלט מאמינה באמירה שהכוח משחית (או לפחות, עלול להשחית, אבל בשביל זה אולי צריך נפש מושחתת...) אשר לחוויות מיסטיות - אני גדלתי על סיפורי אגדות, ותמיד רציתי לחוות את הפנטסיה שבהן, אבל זה לא קרה לי ממש (פעם ראיתי בחטף לפרקון יושב על סלע, כשחלפנו על פניו במכונית...). לפעמים נדמה לי שהנשמה שלי יבשה מדי, אבל אז אני קוראת סיפורים שכתבתי, ונוכחת לדעת שאת הלחלוחית הרגשית שנדמה לי שחסרה לי בחיים אני משקיעה שם. אולי זו הסיבה שבדרך כלל אני חושבת שהיצירה חשובה בהרבה מהיוצר, ולא מתעניינת במיוחד בחייהם של יוצרים שאת יצירתם אני מעריכה ביותר. למזלי, אני קוראת (וכותבת) באנגלית, ויש לי כמה סדרות של ספרות פנטסיה, וביניהן הספרים בעריכת מריון צימר-בראדלי sword and sorceress- אתה מכיר את הסדרה הזאת. אני משערת שאין סיכוי שהספרים האלה יתורגמו לעברית.

למעלה