מהות המכשפה. זו לא שאלה קלה ואין תשובה קלה. אני גם לא יכול לדבר בשם אנשים אחרים אלא רק בשם שלי ואת הדעה שלי. יתכן שאנשים לא יסכימו איתי. לדעתי מכשפה זה איש או אישה שיש להם קשר מיוחד עם הטבע (האלוהות- היקום- וכדומה), ובקשר הזה יש מעיין האצלת כוח על אותו אדם. אותו אדם יכול לחזות את העתיד, יכול לשנות את המציאות עם סודות וידע שטמונים אצלו, והוא עושה את זה בלי פחד ומתוך מודעות עצמית- כשיש דגש על המודעות העצמית. לרבים יש חוויות מיסטיות יומיומיות בלי לתת להן חשיבות מעטה או גדולה (חושבים על שיר מסויים ובדיוק מתחילים להשמיע ברדיו, מזמינים דברים לחיים שלהם ואפילו אימהות עם קשר טלפתי עם הילדים.) למכשפות יש חוויות מיסטיות מוזמנות או מובנות. ובסופו של דבר מכשפה זה אדם שחושב. אדם שמסיר אקסיומות וחושב לבד, מנסה להגיע לדברים לבד, אדם שמחובר למהות שלו- למשל אישה שלא מפחדת מהנשיות שלה. אם לאדם X יש את כל התכונות הללו, מבחינתי הוא מכשפה. למה מכשפה בנקבה? יש כמה סיבות. דבר ראשון אני מחלק בצורה גסה בראש שלי את המאגיה ל-2. מאגיה נקבית ומאגיה זכרית. המאגיה הנקבית היא מינימלית. היא כוללת קשר עמוק עם הטבע ושימוש מינימלי בסמלים ומכיל אהבה לאלוהות. המאגיה הזכרית היא טיקסית יותר, מורכבת יותר מסמלים, יותר לוגית ויותר מחושבת. היא גם רוחנית יותר. דוגמאות- למשל בזמן שמכשפה תבשל במטבח שיקוי אהבה מבזיליקום ופלפלת אדומה, מכשף יצור מעגל כפול ויזמן ישות גואטית שעוסקת ברגש אנושי. אז בחלוקה שלי יש נקבות מכשף וזכרים מכשפות. סיבה נוספת (ושוב, אישית) המאגיה הנקבית סבלה הכי הרבה מרדיפות. "מכשפה לא תחייה" לא "מכשף לא תחיה". השיקויים במטבח סבלו הרבה יותר מטקסים סודיים של דתות מיסתורין למיתרס לדוגמא. הצורה הנקבית בשבילי נותנת כבוד והזדהות לעבר שנמחק כמעט לחלוטין על המאגיה העתיקה. והשם ארדן, זה שם שקיבלתי מרוח הצפון- פירושו הגאלי הוא מילולית "עמק הציפורים" והוא מסמל מעבר שעברתי, שערים שהשארתי מאחור. היום אני מזדהה רק עם השם הזה ולא עם השם המולד שלי. בנימה חגיגית זו אני שמח לענות על שאלות רציניות ועמוקות לשם שינוי. ארדן.