חוסר הבנה בקשר לאמונתו הדתית של ליבוביץ

נדמה לי שהבנתי מה אתה מנסה לומר

אני מנסח זאת כך- ככל שאדם מתקרב לאמת- כך הוא מעמיס על הכרתו מטען שבמהותו הוא דיסאסוציאטיבי- מפרק הקשרים.
לפיכך- היו את אלו שטענו שאלוהים הוא האמת וכיוונו בכך לרעיון שהוא לא פונקציה מקשרת.
אלא מה- זה רק תואר ויה נגטיבה, ואין לו משמעות פוזיטיבית. הוא לא מוליך לקיום מצוות אלא אם אתה תופס את התואר הזה כפוזיטיבי מתוך טמבליותך.
בשביל לשאת את האמת המציאו את החשיש. אלוהים אינו פונקציה מקשרת אך גם אינו אמת. סגידה לאמת מביאה למחלה ניוונית של המוח (ראה מקרהו של ניטשה שהעמיס על רוחו יותר מדי אמת וקרס).
האמת היא OVERESTIMATED וממילא אינה ברת השגה, לפיכך הכל מותר וכל המרבה הרי זה משובח אז לך בדרכי ליבך, וכל אשר בידיך לעשות עשה.

לא זו לא כוונתי כלל.

אינני אומר דבר על אלוהים. אני אומר על העולם שהוא שקר. שאתה מדבר על עפיפון אני אומר לך שזה מושג שלא עומד במבחן המציאות. אתה ממשיך לבקש תשובה ואני אומר לך שהשאלה שלך חסרת מובן. אא"כ מגבילים את היקף המחשבה וגודרים אותה בכל מיני הנחות. האם זה בכלל "הכל מותר" וזה משתלם ? אולי, באמת שלא יודע. אני אישית אינני מסוגל לעשות שקר בנפשי ולכן זו שאלה היפותטית. אינני יכול לדמיין כיצד נראה עולמו של מי שהוזה וייתכן שטוב לא (אם כי לתחושתי אין הדבר כן).
נחזור לתאוריה שאני מנסה לתאר כאן: בגלל שהעולם הוא שקר, אין אנו מסוגלים לעשות בחירות. שהרי אין לנו מספיק מידע.

למעלה