חוצפה של העירייה

עומר247

New member
חוצפה של העירייה

לפי הכתבה באתר העירייה בקרוב תנפיק העירייה כרטיס תושב לכל המעוניין. הבעיה היא שהכרטיס יעלה כסף - 15 ש"ח לכל כרטיס. מילא זה, אבל מי שירצה לחנות בחניונים של העיר בחינם יהיה חייב להציג את התעודה! מעכשיו המדבקה/תעודת הזהות לא תספיק (לפי הכתוב). העירייה מנסה לעשות עוד כסף מהתושבים? מס עקיף?

עומר, בררתי עם תל אביבי

שם תעודת התושב עולה 20 ש"ח. הוא אמר שזה שווה גם שווה ומחזיר את עצמו בחניות בשבוע הראשון. אז ברעננה זה יקח חודש....אבל ממש לא נורא לדעתי. בייחוד את הכרטיס תקף למס' שנים.

ATAF151

New member
חייבים להחרים את תעודת התושב

הרי ניתן לתת הטבות לתושב רעננה ע"י דרישה להציג תעודת זהות, או אפילו תשלום חשבון ארנונה. הסיבה היחידה להוצאת תעודת התושב היא כדי לגבות כסף מהתושבים. ולמרות שלא מדובר בסכום גבוה, חבל על הכסף וחבל על עוד כרטיס שנצטרך להחזיק ולשלם עבורו שוב במקרה של אובדן. אם נחרים את התעודה, העירייה תרד מהרעיון.

נו די....כל עיר שמכבדת את עצמה

מנפיקה תעודת תושב. אני אשא אותו בגאווה, מאוד שמחה שגם לרעננה תהיה תעודה כזו.

ATAF151

New member
לא חייבים לקנא בעיר אחרת

איזה מין הסבר זה שכל עיר שמכבדת את עצמה מנפיקה תעודה. תכלס, יש תעודות אחרות שמראות שאנחנו רעננים ולכן אין צורך להנפיק תעודה שתעלה לנו כסף, תתפוס לנו מקום בארנק ותדרוש מעירייה משאבים של הנפקה, פרסום, טיפול באובדנים וכדומה. אני מציע לך להצטרף לחרם על התעודה ואם את ממש מוכרחה לבזבז 15 ש"ח (ואולי עוד 15 עבור בן זוגך), אז תתני אותם כתרומה לאיזה מוסד. אני מבטיח לך שאם כולנו נחרים את התעודה, העירייה תכנע ונוכל לקבל בדיוק את אותם ההטבות ע"י הצגת תעודת זהות, כפי שקורה כיום בחניון, בפארק רעננה ובקאנטרי קלאב.

שוב אומר - אני אשמח אם תהיה לי תעודה כזו

ואשא אותה בגאווה רבה. נודע לי עליה כאן, מכם. בינתיים גם קראתי בקול רענן. לדעתי זה רעיון נחמד.

אכן רעיון נחמד מה שלא נחמד זה התשלום עבורו

הי חנה והחבר'ה כאילו לא די בכך שגביית הכספים בעיר נמצאת ביחס הפוך לתמורה(גובים כל הזמן יותר ונותנים כל הזמן פחות) מצאה לה העירייה דרך נוספת לגבות כסף מהתושבים תעשי חשבון 70,000 כפול 15 ש"ח... הכנסה לא רעה למימון המנגנון המתנפח והשיפוצים הלא נגמרים של בניין העירייה...

אני לא מבינה ולא מעריכה את הגישה

הקטנונית הזו. היה לכם/ן הרבה מה לומר קודם לכן, על כך שבניין העיריה מוזנח ואין בו נגישות לנכים. עיני אינה צרה בכסף המועבר למנגנון המנגנון הזה עובד עבורי ולטובתי, ואשמח על הגדלת יכולתו לשפץ עוד ועוד ברעננה. ואין מדובר ב-70 אלףכרטיסים אלא בכ- 40 אלף בגילאים המתאימים.

אנחנו לא מקבלים פחות אלא יותר

אפילו הרבה יותר - שבע שנים לא שופצו בתיה"ס - עד שחופרי החליט על השקעה של כמה שנים בשיפוצם. על מה הלך הכסף קודם? הסכום המשולם לכרטיס תושב נמוך מבערים אחרות. גם על כרטיס קופ"ח גובים ממך 10-15 ש"ח. הנפקת כרטיסים צריכה לכסות את עצמה - מהכרטיס עצמו, דרך אדמיניסטרציה, מיחשוב ומנגנון. היחס שבין ההשקעה לתמורה הוא יחס חיובי, לטובתך, כפי שהוכח מנסיונן של ערים אחרות. זהו רווח שלא היתה דרך ליצור אותו לולא הפרט המזהה הזה.

זה ממש לא הגיוני

יש בתי"ס שמצבם היה של סלאמס מפורק במיוחד כבר לפני 5-6 שנים. זו שאלה של סדרי עדיפויות. יש "חלונות ראווה" שמצטלמים טוב יותר מאולם התעמלות של בי"ס (אגב, זה של ברטוב - שישופץ בשנה הבאה - נמצא כבר שנים במצב תשתית לפיו אסור להכניס אליו יותר משתי כיתות בו זמנית ואסור לקיים בו מופעים, מחשש שיקרוס). בניגוד לתדמית, אני לא בטוחה שסדרי העדיפויות בתקופה שלפני חופרי, היו כאלו שהצדיקו את הקול שלי בקלפי. לעומת זאת, ההשקעות בשנתיים האחרונות הולכות לבתי ספר, מוסדות חינוך, תשתיות מים (שהיו כבר רקובות עם פוטנציאל הרעלה - ראית את הסדרה על המים בערוץ 10?), שיפוץ אחוזה וקבירת קו החשמל באדמה, בניית בריכה עירונית וכיו"ב. הגיע הזמן. אם ה- 15 ש"ח שלנו יתרמו לזה ולו במעט, אשמח.

מישהוא שלא ותיק ברעננה עוד עלול לחשוב שמדובר

בג'אסר אה זרקא :) אני מבינה את חיבתך לחופרי אבל גם לפני כן היתה פה עיר מקסימה לתפארת

קרוב לשם

כשנכנסתי לפני שנתיים לאגף הישן (ששופץ בקיץ שלאחר מכן לאחר פניית הורים) הרגשתי בג'סר א-זרקא. אהדתי לפוליטיקאי/ת כזה/ו או אחר/ת אינה רלוונטית.

ש ק 1

New member
שיפוצים בבתי הספר בתקופת ראש העיר הקודם

כמי שהיה יו"ר ועד הורים בכמה בתי ספר בעיר בתקופתו של ראש העיר הקודם אני יודע בודאות כי לא נעשו שיפוצים לעומק מזה כ- עשר שנים מרחו צבע פה ושם ואפילו לצבוע הפסיקו בשנים האחרונות בתקופת היותי יו"ר ועד ההורים בחטיבת השרון סיפקו לנו צבע וביקשו שההורים יצבעו יחד עם התלמידים בסופו של דבר אב בית הספר מרח צבע על הקירות ואני רוצה להגיד כי בקלקיליה זה נראה יותר טוב. בתקופת היותי יו"ר ב"יחדיו" כל מה שנעשה בבית הספר נעשה לאחר שההורים תרמו את חלקם בעלויות שקל תמורת שקל כך קראו לזה. לכן למה נלין על 15 ש"ח שהרי עלות הפקת הכרטיס אינה רחוקה מזה. גמר חתימה טובה

ש ק 1

New member
שיפוצים בבתי הספר בתקופת ראש העיר הקודם

כמי שהיה יו"ר ועד הורים בכמה בתי ספר בעיר בתקופתו של ראש העיר הקודם אני יודע בודאות כי לא נעשו שיפוצים לעומק מזה כ- עשר שנים מרחו צבע פה ושם ואפילו לצבוע הפסיקו בשנים האחרונות בתקופת היותי יו"ר ועד ההורים בחטיבת השרון סיפקו לנו צבע וביקשו שההורים יצבעו יחד עם התלמידים בסופו של דבר אב בית הספר מרח צבע על הקירות ואני רוצה להגיד כי בקלקיליה זה נראה יותר טוב. בתקופת היותי יו"ר ב"יחדיו" כל מה שנעשה בבית הספר נעשה לאחר שההורים תרמו את חלקם בעלויות שקל תמורת שקל כך קראו לזה. לכן למה נלין על 15 ש"ח שהרי עלות הפקת הכרטיס אינה רחוקה מזה. גמר חתימה טובה

למעלה