חוקיות הגירוש - המשך דיון

ערב רב

New member
חוקיות הגירוש - המשך דיון

להלן דוגמא לכך שבהפקעות רגילות בעל הקרקע המופקעת אכן יכול לעכב את ההפקעה עד שיגיע להסכמה מלאה עם המדינה לגבי תנאי הפיצוי: "בעבר הפסיקה ניתקה בין התקציב לפיצוי ובין חוקיות ההפקעה – זה שהרשות לא הקצתה תקציב למתן פיצוי לא גורע מחוקיות ההפקעה – שהאזרחים יתבעו אח"כ הפיצוי. עם זאת בצומת רעננה הפקיעו לשם האוניברסיטה הפתוחה. בעל תחנת הדלק במקום טען כי ההפקעה איננה חוקית מאחר ואין תקציב בעריה להפקעה והשופטת באמת קבעה שעד שלא יהיה מקור לפיצוי בעל התחנה, היא איננה חוקית." או "מבחן המידתיות יימדד בפרמטר של מיצוי ההליכים ההסכמים בין הצדדים שתכליתם לחתום על הסכם חכירה ולהימנע מהפקעה. רק אם לא תצליח הרשות לקבל את הקרקע דרך חכירה (המנהל לא ישתף פעולה) אפשר באישור מיוחד של וועדה מחוזית להפקעה מהמנהל – זה חריג שאין לנקוט בו בדר"כ. והשופטת אכן פסקה כי ההפקעה לא מידתית." הדברים ברורים - אפשר לעכב ואף לסכח הפקעות בשל מו"מ ופיצוי, שכמובן אינם קיימים בחוק הגירוש.

אז ככה

מהיכן הציטוטים האלה שאתה מצוטט?? נהוג לתת את מקור הציטוט במקרים כאלו. חוץ מזה אתה לא מצפה שבאמת המדינה תדון עם כל מתנחל ומתנחל על גובה הפיצויים שלו לפני תהליך ההתנתקות?? אתה יודע כמה זמן זה ייקח? במקרה זה ההתנתקות לעולם לא תבוצע!

nooshP

New member
זה הרי מה שהוא רוצה...

אז מאוד נוח לכופף את כל החוקים לטובתו... הרי אלו שני מקרים שונים, באחת מדובר על מו"מ מול אדם יחיד, מו"מ שקשור בסיבות כלכליות, וכאן, מסיבות בטחוניות ומדיניות רוה"מ החליט לפצות את כולם בהרבה יותר כסף ממה שהיו מקבלים אם זה היה מול חברה פרטית.....

ערב רב

New member
כלומר, לא מספיק שהפשע הוא המוני

אתה רוצה להוסיף עליו חטא? מה יש, הם פתחו בתי משפט מיוחדים בשביל לטפל באלפי העצורים הצפוים בגירוש, אילו הם היו רוצים הם גם היו יכולים להתגמש בענייני הפיצויים. לא, הסיבה לכך לדעתי היא התקדים, הם מתכוונים להפוך את הגירוש הנוכחי לתקדים לגירוש של לפחות רבבות אזרחים מאיו"ש, ולכן הם לא מוכנים לקחת את הסיכון שהפיצויים יוגדלו, שלא לדבר כמובן על זכות הטיעון.

כפי שאמרת בהודעה המקורית שלך

הם יוכלו לתבוע פיצויים מוגדלים אח"כ ואם הם צודקים בטענותיהם - הם גם יקבלו. הרעיון של לדון עם כל אחד ואחד על הפיצויים המגיעים לו לפני ההתנתקות הוא כמובן לא ריאלי שכל מטרתו היא לא אחרת מאשר לנסות ולעכב את תהליך ההתנתקות.

ערב רב

New member
ברגע שתחליף את נקודת המגוז שלך

ותנסה להתבונן דרך עיני כל אחד מאלפי בתי-האב שמועמד לגירוש, תבין שמו"מ על פיצויים הוא לגיטימי לחלוטין ומן הצדק, גם אם יעשה בו השימוש שאתה טוען, וחוששתני שלרוב זה לא כן. כמו שאמרתי, אם הם פתחו אומלות בתי משפט חדשים בשביל העצורים הצפויים, הם יכלו לעשות זאת בשביל דיוני פיצויים.

ואולי הם גם היו עושים זאת אילו

הדרישה לדיון על הפיצויים הייתי מגיעה מספיק זמן מראש. הרי זה לא ייתכן שביום שביו יבואו ויודיעו להם שיש להם 48 שעות להתפנות הם יתחילו לנסות לדחות את התהליך ע"י עתירות ופניות לבתי משפט. היה להם מספיק זמן מראש לדון על הפיצויים.

כינוי1982

New member
קראת את בג"ץ פניוי-פיצוי?

ממה שזכור לי, בג"ץ בטל את ייחוד העילה של החוק וקבע שבפני כל מפונה עומדת האפשרות להתדיין בבימ"ש רגילים לפי חוקים אחרים. כמו כן הם גם יכולים להביא שומות פרטיות.

אם כבר מדברים על זה.....

יש גישה לזה באינטרנט? אני יכול לראות את החוק פינוי פיצוי, וכל מה שנדון בבג"ץ בהקשרו, זה מפורסם באינטרנט איפשהו? תודה מראש.....

כינוי1982

New member
בג"ץ פינוי-פיצוי/ בג"ץ ההתנתקות/

בג"ץ המועצה האיזורית חוף עזה ואח': http://elyon1.court.gov.il/files/05/610/016/a20/05016610.a20.HTM

ערב רב

New member
אבל הוא לא ביטל את הגירוש ולא התנה

אותו בשום הליכי פיצוי, שנותרו מופרדים לחלוטין.

כינוי1982

New member
אני לא יודע על איזו התנייה אתה מדבר

אבל השאלה היא מה נפקותה אחרי הבג"ץ. אל תשכח שבג"ץ קבע שזכאות לפיצוי לא תהיה רק למי שעבר את גיל 18; אין ייחוד עילה; אפשר להגיש שומות פרטיות. בג"ץ בטל עוד הסדר פוגעני שקיים בחוק אבל אינני זוכר אותו כעת. האם ההתנייה שדברת עליה רלוונטית אחרי הבג"ץ?

חס וחלילה! ../images/Emo2.gif

פשוט אמרתי שלא אמרת, כמקובל בציטוטים כאלה מהו המקור אותו צוטטת. דרך אגב, יכולת לעשות זאת בהודעת הקודמת (זאת שעליה אני מגיב עכשיו) אך משום מה בחרת לשאול אותי אם אני חושב שהמצאת את זה במקום לתת את המקור לציטוטים......

כינוי1982

New member
לינקים הם דבר חשוב לא רק לאמינות

המקור. הם גם חשובים כדי להבין את ההקשר הכולל בו מופיע הציטוט. נניח למשל שבפסקה הבאה שהבאת סותרים הכל לחלוטין. הוא גם חשוב כדי שנדע מי המקור. אם למשל הבאת ציטוט משפטי מאיזה פורום זה הרבה פחות אמין מאתר של עו"ד.

ערב רב

New member
זה ממקור אקדמי, אבל הבאתי ציטוטים

מלאים, כלומר אין לי יותר מידע על המקרים האלה.

למעלה