חוקיות הגירוש - המשך דיון

ערב רב

New member
אתה טועה לגבי חומת האפרטהייד

ההפגנות כנגדה, שמאורגנות ע"י ה="אנרכיסטים נגד הגדר", נועדו בדיוק למה שחשבת שלא - להרוס אותה פיזית, ובשני מקרים (בבודרס אאל"ט ובבית-לחם) הם אף הצליחו לגייס המונים שהשמידו מאות מטרים מהגדר. הסיבה היחידה שיש חיכוכים ב-"הפגנות" האלה כל הזמן היא משום שה-"מפגינים" מנסים כל הזמן להרוס את הגדר או לחבל בכלים ההנדסיים שבונים אותה (וכמובן, תוקפים חיילים ושוטרים בידיים ריקות, ידויי-אבנים ואף בקבוקי-תבערה כפי שנעשה בשישי האחרון). גם במקרה של גיל נעמתי, מדובר היה בנסיון למוטט את הגדר, והמונים שנתלים עליה היו מצליחים לעשות זאת בסופו של דבר. הלז נורה בסה"כ בשוקו, עפ"י הנהלים, והגיע לביה"ח במצב קשה עקב התעכבותו במרפאה מקומית בכפר בודרוס, שם איבד דם עד שהוגדר מצבו כקשה בשל כך. אינני יודע מדוע אתה מניח שהמפגינים אינם מעוניינים לסייע לתושבי הגוש, הרי להפגנות קוראים "להסיר את המצור מעל הגוש". כמובן, בכל הפגנות המונים מגיעים אנשים עם דעות שונות, אבל ההפגנה ככזו היא "לעזרת אחינו הגיבורים". מי אמר שהצבא והמשטרה ביצעו טבח המונים במפגינים? אם יגיע יום שחור שכזה, אני (ומקווה שגם אתה) אטול נשק ואפתח במלחמת אזרחים. אתה מנסה לצייר את הפגנת ההמונים (עד כה הייתה אחת בלבד) בתור איזשהו מרד, ולא היא. אילו ההמונים היו צובאים על משרד ראש-הממשלה ומנסים לפרוץ בכח על מנת לתלות את שרון בכיכר ציון, הייתי יכול להצדיק משטר חרום. לא זה המצב, רבים (גם בימין) מנסים להסתיר זאת אבל מועצת יש"ע מעולם לא העלתה בדעתה שההמונים יחצו את הקו הירוק ויצעדו בשטח הפתוח של אזח"ע לעבר גוש-קטיף. המטרה הייתה להקים מאהל מחאה על-יד מחסום כיסופים. בצעדות ההמונים לאורך כבישי הדרום הוקפד שלא לחסום את הכבישים וההליכה נעשתה בשוליים. אילו היית טורח לקרוא את הכתבות ב-'הארץ' היית מגלה שראשי מועצת יש"ע אינם כל כך ימניים והם אינם מעוניינים לסכל את הגירוש אלא התקווה היחידה שלהם היא להשפיע על הכנסת שתבטלו. לא, אי אפשר להגדיר את ההפגנות של מועצת יש"ע אפילו כנסיון לסכל החלטה ממשלה או כנסת, כי הן לא. הצבא בכל אופן לא מוסמך. אם אתה זוכר מסקנות ועדת אור-זועבי-ג'ובראן היו שהמשטרה הייתה צריכה לגייס רבבות שוטרים שייאבקו בידיים ריקות עם "מפירי-הסדר" הערבים, הצבא מעולם לא הוזכר שם. אני מצפה מכל אדם הגון שמנסה להצדיק את עירוב הצבא נגד הפגנות מועצת יש"ע שיצדיק זאת גם בפרעות אוקטובר. עוד לא פגשתי כאלה. אגב, טעיתי והוטעית לגבי השימוש בצבא החמישים השנים האחרונות. הפעם הנוספת שנעשה בו שימוש הייתה בפרעות יום-האדמה ב-1976, שם חיילים שההמונים הפכו את הג'יפים שלהם ועמדו לשחוט אותם ירו להגנה עצמית. אילו רה"מ היה חותם על הצווים, היו אומרים עליו שהוא דיקטטור ובצדק. באיזו מדינה מערבית שמעת על הפיכת שטחים מאוכלסים נרחבים ל-"שטח סגור", מי שמע על דבר כזה במדינה דמוקרטית?! עליך להבין שהחלטות כאלה, מחוץ לקו הירוק ובתוכו, הן בדיוק פועל יוצא של ההחלטה על הגירוש, ואם מההחלטה עצמה לא הבנת שהיא פשע שלא יעלה על הדעת, אולי תבין זאת מההשלכות שלה. אני מודה שאיני מכיר את פס"ד טאדיץ', אבל כידוע המיליציות הסרביות בקרואטיה ובבוסניה פעלו קודם כל כחלק מהמאבק המקומי על השלטון, ובסופו של דבר אכן זכו לאוטונומיות משלהם. אינני יודע מהי "שליטה כללית", אבל אם המשפטנים השמאלנים מני מזוז ומייק בלס קבעו שלא תהיה לישראל שום אחריות על אזח"ע לאחר הגירוש ופינוי פילדלפי, אז אפשר לסמוך עליהם. אני איני מתעקש על הפרטים הקטנים של אפשרויות השארת הישראלים במקום, אני מתעקש על העיקרון וזה נראה לי ברור - ממשלת ישראל לא עשתה ולו נסיון סמלי לאפשר זאת, משום בחינה שהיא, וטענת הסף שלי היא שכל עוד לא מוצתה האפשרות הזו ע"י הממשלה אי אפשר כלל לדבר על חוקיות הגירוש. אינני בטוח שזה כל כך פשוט לוותר על האזרחות הישראלית, ישראל חתומה על אמנות למניעת אנשים חסרי-אזרחות, ומכל מקום חוק הגירוש מדבר על רישום במרשם האוכלוסין שחל גם לגבי תושבים שאינם אזרחים, שזה המירב שהם יכלו להגיע אליו לו היו פונים למשרד הפנים, למיטב ידיעתי. כאמור, במשך קרוב לשנתיים לא רק שהליך לא מוצה אלא לא נעשה שום דבר בעניין. אז בג"ץ מיהר לקבל את טענת המדינה המגוחכת של "חוסר-זמן", אבל אנחנו מכירים את בג"ץ, שהוא והתישקורת הם שני הגופים הממסדיים היחידים במדינה שזוכים לאמון של ערביי ישראל, ולא בכדי.

כינוי1982

New member
אין לי מושג מאיפה המידע שלך

אבל ממה שנכתב בעיתונות, רוב ההפגנות האלו נועדו להקשות על החיילים את הבנייה או סתם להביע מחאה. למשל: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3067337,00.html או: https://israel.indymedia.org/newswire/display/3137/index.php יתכן שלעיתים גם הורסים את הגדר. אבל זו ממש לא המדיניות המוצהרת שלהם. ולפחות במקרה הירי המפורסם (הראשון מביניהם) זה גם לא מה שנעשה (מהיכרות עם אדם שהיה שם). ובכל מקרה, כמו שאמרתי, ההפגנות האלו לרוב מצומצמות היקף. וגם מטופלות ביחד חזקה (לעיתים לא פרופורציונאלית) כך שאין שום מקום לטיעוני הקיפוח הימניים. הניסיון שלך להציג את הפגנת הימין (ואכן הייתה רק צעדה אחת, אבל בל נשכח שרק עליה הימין מתרעם) כמחאה שקטה הוא שגוי. אכן, אני מאמין שעבור חלק גדול מהצועדים זו המטרה. אבל בל נשכח שלצעדות האלו נוטים להסתנן אנשים כמו פעילי כהנא חי, פעילי הבית הלאומי ועוד. הניסיון של הימין הקיצוני במלון ברצועה יה דוגמה למה שיכול לקרות אם זרימתם תמשך. לפי נתוני הצבא כאלפיים אורחים לא יצאו מהרצועה, ויכולת הצבא לפנות אנשים תלויה בגודל האנשים שם. מה אתה היית עושה? פותח להם את השערים ומזמין אותם פנימה? אל תהיה מצחיק. לימין יש אינספור דרכים להפגין וגם אפשרו להם: בכיכר, מול הכנסת, ואפילו יכלו לצעוד עד כפר מיימון אלמלא היו מסמנים כיעד איזור המיועד לפינוי. ההתעקשות שלך והניסיון להציג את המפגינים כחבורה תמימה של אנשים שומרי חוק מקוממת. לעניין נוכחות הצבא באירוע, עוד לא ענית לי. מה אתה היית עושה עם רבבות שמאלנים היו יוצאים לצעדה ללא אישור תוך צפצוף גלוי על החלטות שלוש רשויות דמוקרטיות, והמשטרה הייתה אומרת שהיא לא מסוגלת לטפל בכולם לבד, והצבא היה מודיע: אם יגיעו - לא נוכל להוציא את התוכנית לפועל. מה אתה היית עושה? ושוב, בל נשכח שהצבא לא טבח בהם, שזה מעשה שאכן עושים בדיקטטורות. שים לב כמה הרטוריקה שלך מנסה להקצין את כל האירוע. ולמקרה שששכחת: שטחי איו"ש הם שטח שנתון לתפיסה מלחמתית. אין שם חוק אזרחי. אני בטוח שכל פלסטיני שחי שם יאשר את זה. יש מחיר ללגור בשטח כזה, מה לעשות. זה נורא נחמד להתחיל לערער על הבעיתיות שלו רק כשזה מגיע ליהודים. הניסיונות שצפו מהמדינה לקיים הם גם כן, כמו הרבה מטיעוני הימין, גימיק במאבק. הימין, שכל טענתו היא "אין לסמוך על הפלסטינים", מצפה שהמדינה תגיע איתם להסכם שישאפשר להם לחיות שם בשקט... באמת. הרי לא משנה מה המדינה הייתה עושה, הימין היה צועק "חמאס". מעניין אגב שבעתירה ציינו העותרים בו זמנית שאין לסמוך על הפלסטינים, ושיש לסמוך על הפלסטינים. ואם היו נשארים האנשים שם בעלי אזרחות, הרי שהצבא היה מחוייב להגן עליהם. וחזרנו למה שיש עכשיו. שזה כמובן מה שהימין רוצה. מה שרק מוכיח שכל טיעוני זכויות האדם הם רק כלי של הימין ומתנגדי ההתנתקות לכפות על ממשלת ישראל הגדרה חדשה של גבולותיה.

למעלה