משמעות "פתיחת תיק"
המונח "פתיחת תיק" מתייחס בעצם לתהליך של חיפוש אקטיבי של השורשים הביולוגיים של מאומץ. כאן אני יכול להעיד מגוף ראשון על מה שאני טוען. בפעם הראשונה שפתחתי את התיק הייתי בן 25. עמדתי לפני נישואים ראשונים עם כוונה להקים משפחה וכמו מאומצים רבים אחרים הסיבה המוצהרת היתה לקבל מידע רפואי וגנטי כדי שאדע למה לצפות כשאגיע לשלב שבו ארצה ילדים. בנוסף לזה אני זוכר את עצמי אומר גם שבאמת אי אפשר ליפול על בנאדם אחרי כל כך הרבה זמן ולהעלות באוב פתאום משהו שכנראה הוא מנסה כל חייו לשכוח. זה נראה לי אז לא הוגן. היום אני גם מבין יותר למה חשבתי ככה.
בפתיחת התיק קיבלתי מידע מאד בסיסי לגבי נסיבות האימוץ שלי, מידע שברובו בלוא הכי היה זמין לי מהורי המאמצים. הוסבר לי שאני יכול לבקש מפגש וכך עשיתי. מאז לא שמעתי מהם. לימים הסתבר שהם לא הצליחו לאתר אותה. בפעם השנייה פתחתי את התיק לפני כשלוש שנים וביודעי שהיא לא בארץ ויהיה להם קושי לאתר אותה ביקשתי לקבל פרטים מזהים כדי לאתר אותה בעצמי כי לי יהיה יותר קל לעשות את זה. אחרי חודש/חדשיים של נסיונות איתור שלהם הם נאותו למסור לי פרטים מזהים והשאר הסטוריה.
לאחר זמן קצר מאד הצלחתי עם קצת עבודה והרבה מזל הצלחתי לאתר אותה. הסתבר שטניה אייזקס נפטרה שבע שנים לפני כן. משם החל מסע יצירת הקשר עם המשפחה המורחבת (אחותה, בני דודים וכו') והיכרות עם ההסטוריה המשפחתית וכמובן מסע היכרות עם האישה שנשאה אותי, הביאה אותי לעולם ומסרה אותי לאימוץ. אני חייב לומר שמה שסייע מאד להחלמת הפצע היה לוא דווקא המידע על רצועת הזמן של הגעתי לעולם והסיבות למסירה לאימוץ וכו' (שזה המידע הקיים בתיק ברובו). מה שתרם ביותר היה תהליך ההיכרות שלי עם העולם השלם שהיתה טניה. מי היו ההורים שלה, באיזה בית גדלה, איך היתה כילדה ונערה ואישה צעירה. מה היו הדברים השמחים בחיים שלה, מה הכאבים שנשאה איתה ואיך השפיעו על מהלך חייה. ההיכרות העמוקה הזו עם ה"יולדת" הביאה אותי למקום שיכול לראות יותר מאשר רק את רצועת הזמן הקשה הזו בחייה שבה עשתה בחירות שאולי אפשר להתווכח עליהן ולשפוט אותן, אבל במסע הזה גיליתי שטניה היתה הרבה יותר מאשר האישה שמסרה אותי לאימוץ והרבה יותר מאשר היולדת. גיליתי אדם ועולם שלם. זה איפשר לי לבוא לעניין השורשים הביולוגיים שלי ממקום הרבה יותר מפוכח וחומל וקשור. בכל זאת, חלק ממני בא מהעולם הזה ממנו באה טניה והקשר בינינו לא מצטמצם רק לזמן שהיינו יחד (תשעה חדשים ושלושה ימים). אני לא קשור רק אליה, אני גם קשור לאבא שלה ולסבא שלה, ולאמא שלה, ולאחות שלה ולשני בני הדודים שמצאתי בקנדה. אין ספק שההופעה שלי שפכה אור על פצעים ישנים (לא רק של טניה) אלא של כל המשפחה שהושפעה מכל ההתנהלות וההתרחשות. יחד עם זה, הוצאת הסיפור מהארון ונגיעה בו בעדינות וחמלה איפשרה ריפוי לא קטן של כל המעורבים בדבר. כשזה נעשה נכון ומתוך מחשבה, חמלה וראיית התמונה הרחבה זה יכול רק לרפא. כשזה נעשה כמו היום מתוך פחד, חשש והסתרות ברור שמעט מאד טוב יכול לצאת מזה, אם בכלל.