"חוקי " העסקה של המלצרים

חוווה

New member
"חוקי " העסקה של המלצרים

לדעתי מלצר שלא מקבל תלוש שכר ושכר אמיתי מקופת המעסיק מקופח לחלוטין. הטיפים אינם של המעסיק כי אם של המלצר מכיוון שהטיפ ניתן על פי טיב השרות. מלצרים שעבדו ללא תלושי שכר גורמים לעצמם עוול, אינם מבוטחים בביטוח לאומי כפי שצריך במידה ותקרה תאונת עבודה. במידה ואין תלוש שכר גם אין צבירת ותק בביטוח לאומי, קופת חולים לא משולמת ובסך הכל זה נזק מצטבר כיוון שביטוח לאומי יום אחד יתעורר וידרוש מכל אחד את הנתח שעליו לשלם ולא חשוב אם עבד או לא כי יש מינימום שאזרח ישראלי צריך לשלם, גם סטודנט מחויב לשלם, גם ישראלי בחו"ל. למלצר גם מגיעים דמי נסיעה. חופשה, דמי הבראה, דמי הודעה מוקדמת על פיטורין וכיוצ"ב על מלצר חלים כל חוקי העבודה והעסקה של מדינת ישראל. האם זה משולם על ידי המעסיקים? חברה.....תרימו ראש, הרי החוק הוא לצידכם, הרי כבר קמה צעקה בנושא והחוק תוקן לטובת המלצרים ואתם נותנים למעסיקים לעוות את החוק, לרכב עליכם עם דורבנות....וזה כואב. לדעתי יש מספר פעולות שניתן לעשות אך כמובן.....רוצה לשמוע את דעתכם קודם לכל.

חוווה

New member
והרי ידיעות נוספות מפורום אח

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=551&msgid=11601069

hentai

New member
אז זהו, שאת צודקת אבל....../images/Emo122.gif

אני יודעת את כל הדברים האלה. אני בת 17 וזו העבודה הראשונה שלי. אני ממלצרת בזיגי, שזה מועדון ביליארד בבאר שבע. היה קשה החפיפה, ואני מודעת לגמרי לעובדה שמגיע לי תשלום על חפיפה, זה אחרי הכל היה יומיים. אבל אם אני ידרוש תשלום, הבוס יפטר אותי. יש מספיק מלצריות שמוכנות לעבוד בתנאי ניצול, כדי ששאר המלצריות יישארו מובטלות. אז קחי לתשומת ליבך, כי תמיד קל להגיד אבל מה זה לא אפשרי לעשות. באהבה של מלצרית לרעותה, רביד

get well

New member
אולי אני לא דוגמא אבל..

כל עוד אני עושה כסך טוב אני לא מתלוננת. מעדיפה לעבוד ב35 ש"ח לשעה בלי כל מיני "הטבות" מאשר ב18 ש"ח לשעה +שיורידו ממני מס הכנסה...

יצא המרצע מן השק

עד עכשיו אמנם השתוממתי על העוז שיש בכם לדרוש טיפ מהלקוחות. יחד עם זאת, ריחמתי עליכם שמחוסר ברירה זו העבודה שאתם תקועים בה. כעת אני מבינה כיצד השתרשה השיטה שלא מקבלים משכורת, רק טיפים. לא רק שלבעל המסעדה זה מצויין, גם למלצר. אני רק מחכה שמלצר חצוף ידרוש ממני טיפ, כדי שאוכל להגיד "בבקשה, אקבל קבלה על זה? כי אני עם כסף שחור לא מתעסקת!". ובאמת במקומות מסודרים יש אפשרות לצרף את הטיפ בחשבון וכך מקבלים עליו קבלה. ואת גברתי החוצפנית, וכל חברייך המלצרים המרוויחים רק טיפים שחורים, את חיה על חשבוני. כי אני חוצפנית שכמותך כן משלמת מס הכנסה, כן משלמת ביטוח לאומי, והיות ואת את חלקך לא תורמת (למרות שאת מרוויחה כסף) יוצא שאני מממנת אותך. הרי שירותים מהמדינה את מקבלת, נכון??? תתביישי לך!!! והלוואי שיפסיקו להתייחס למלצרים בחינניות כזו, הלוואי שיתחילו לשים אותכם אחד אחד בכלא על העלמות הכנסות!!!

ayala26

New member
הגזמת קצת לא?

קודם כל, יש דרך להגיד דברים בלי אגרסיביות כזו. "גבירתי החוצפנית וכל חברייך המלצרים"... גועל נפש והתנהגות ישראלית טיפוסית. דבר ראשון, את מממנת מלצרים??? איך? הרי כבר הגענו למסקנה שאת לא משאירה טיפים אז מה בדיוק את רוצה?? דבר שני, אינני מאמינה שאת מתייחסת בחינניות למלצרים, אבל למה בגלל שאת לא עושה זאת מפריע לך כל כך שאנשים אחרים דווקא כן נחמדים ומנומסים לנותני שירות כאלו ואחרים (וזה מתחיל במלצרים ונגמר בגועל נפש כלפי כל עובד שירות אחר שחייב לך משהו בגלל שזו עבודה ומותר להתייחס אליו בזלזול ולהשפילו והוא - אסור לו להגיד כלום כי הרי "הלקוח תמיד צודק") ולעצם העניין, גם אדם שאינו עובד אינו משלם מס הכנסה וביטוח לאומי - ומחובתו לשלם באופן פרטי לביטוח לאומי באמצעות הפנקס הכתוב (אחרת מצטבר חוב) זה עדיין לא אומר שהם מקבלים משהו מביטוח לאומי אבל את כבר החלטת שמלצרים שמרוויחים בשחור גם חותמים בלשכה. מה בדיוק מקבלים מביטוח לאומי? כשאני עבדתי במלצרות לא הגעתי ל-35 שקלים לשעה. והיו ימים בעיקר הגשומים (כי זו היתה טרסה, שהרווחתי 15 שקלים לשעה. לפני שעזבתי את הארץ דאגתי להסדיר את כל חובותי לביטוח לאומי מהתקופה שהייתי סטודנטית ולא עבדתי. ותאמיני לי לא רק שאת ולא אף אחד אחר משלם או שילם עלי אגורה אחת שירותים מהמדינה לא קיבלתי, שוב שירותים מהדינה- אה?

כן, אני מממנת אנשים שמשתמטים

מדיווח ותשלום מס הכנסה! נכון, סיכמנו שאיני משלמת טיפים. אך אני משלמת מס הכנסה. ומס ההכנסה נקבע ע"פ צרכי הממשלה. וכשיותר אנשים ישלמו, האחוז שאני אשלם ירד. ומהמס הכנסה שאני משלמת את וכל השאר מקבלים שירותי בטחון, שירותי חינוך ועוד ועוד ועוד. שימי לב שאני דיברתי על מס הכנסה ולא על ביטוח לאומי. אז למרות הטענה שלך שלא אני ולא אף אחד אחר משלם או שילם עלייך אגורה אחת ושלא קיבלת שירותים מהמדינה, הרשי נא לי לצחוק צחוק גדול. את ומעלימי ההכנסות האחרים הם הדוגמה הקלאסית לפרזיטים. לא טענתי שמלצרים חותמים בלישכה. מדוע את מכניסה מילים לפי??? מה שמוביל אותי לחשוב שאם את העלת כזו טענה, כנראה שהתופעה באמת רווחת. ובאמת, אנשים שמעלימים הכנסות מהמדינה, האם קשה יהיה להם לחתום בלישכה? תודה על נקודת המחשבה הנוספת שהעלת. תשמעי, סיפורי הייסורים שלך על הימים הגשומים והמשכורת לשעה שאת מקבלת באמת נוגעים ללב. או שלא. כל האנשים עובדים קשה למחייתם. תפסיקי להרגיש שהמלצרים הם עם מיוחד הסובל במיוחד בעוד ששאר האנשים יושבים במשרד הממוזג וסופרים את הכסף שנופל עליהם. אם אני אתחיל לספר לך את סיפורי הייסורים שלי, בכלל תשלפי ממחטה. ואם אדם מובטל בעל משפחה יספר לך את סיפורי הייסורים שלו, והיה מתפלל שהוא יכול היה למלצר (אבל הוא לא יכול, כי הוא לא צעיר קולי ומגניב), כבר היית בוכה. אז נחמד להחליף אנקדוטות בתור אנקדוטות, לא בתור סיפורים שאמורים לסחוט אהדה (רגשית וכספית). משעשע אותי לראות כיצד אנשים העוברים על החוק ועוד מתגאים בכך בפורום, מכנים את ההזדעזעות שלי מכך כ"גועל נפש והתנהגות ישראלית טיפוסית". מעניין, אני הייתי מכנה את העובדה שאת וחברייך מעלימים הכנסות מהמדינה ועוד לא מרגישים שהם פושעים (חד וחלק!) כ"גועל נפש". לא הייתי מגדירה זאת כהתנהגות ישראלית טיפוסית, היות ואני לא מתכוונת להשמיץ את כל האוכלוסיה אשר ברובה שומרת חוק. את גם "לא מאמינה לי שאני מתייחסת בחינניות למלצרים". וואו! איזו האשמה!! אין מה להאמין או לא להאמין, אני מוכנה להודיע לך שאני אכן לא מתייחסת בחינניות למלצרים. אני מתייחסת כפי שאני מתייחסת לכל אדם שאין לי איתו קשר מיוחד, באדיבות מהולה בקורקטיות - מזמינה, מקווה לקבל את ההזמנה מהר, אומרת תודה כשאני מקבלת את ההזמנה, וזהו, מקווה שלא יכרכרו לי סביב הרגליים ושלא יתחילו להחליף איתי משפטי נימוסין ובדיחויות. באתי לאכול, לא שיתחנפו אלי בנסיון פתטי להוציא ממני כסף שחור.

אני רק מקווה

שעכשיו כשהרשות למניעת הלבנת הון פועלת, וכשחוקי מס ההכנסה משתנים, הרשויות יתחילו לעלות על כל המסעדות הפושעות הללו. כשיראו שלמסעדה אין הוצאות על מלצרים, יעשו על בית העסק פשיטה. וכמובן שיצטרכו לתת כאלו עונשים חמורים, על מנת ששאר בעלי המסעדות ישימו לב מה עלול לקרות להם אם לא יתחילו לפעול על פי החוק. ממש מוציא את החשק לעבוד כשאני שומעת על עוד מגזר נוסף האינו משלם מס הכנסה. לא יקום ולא יהיה. מקווה שרשויות החוק יטפלו בתופעה במהרה, כי התופעות הללו הן מה שהופכות את ישראל למכוערת כל כך. העוז והחוצפה להחליט שמלצרים אינם משלמים מס הכנסה. בדיוק כפי שמצפים שהלקוחות יממנו את עלות המלצר. איזו שיטה נפלאה!! תבינו, אני בעיקר מאשימה את בעלי המסעדות, אבל גם אתם המלצרים אשמים., ברגע שאתם עובדים ולא משלמים מס הכנסהח, אתם עוברים על החוק. אני כל כך מרוגזת כרגע, אין לכם מושג!!

liri g

New member
ק מ צ נ י ם ! ! ! ! ! ! !

אנשים יושבים עם כל המשפחה שלהם במסעדה, אוכלים כמו חזרים ב- 400 500 שקל , ומתקמצנים על עוד 40 50 שקל להשאיר למלצרית!!!!!!!!!!!!!!! איזה עם אנחנו הישראלים. למה האמריקאים כן יודעים להשאיר טיפים טובים הא??!?!?! מה? אנחנו אמורים לעבוד בחינם!!!!!!!!!!?????????

בבקשה, דוגמה לחוצפנית

ואם אני מוכרת בחנות בגדים ורואה שאת קונה בגדים ב- 500 ש"ח, לא מגיע לי 10% מזה? מה קרה קמצנית אחת, קונה כמו בהמה ובסוף מתקמצנת להשאיר לי טיפ??? הבגדים תלו את עצמם לבד על הקולב? לא עזרתי לך לבחור ועוד שיקרתי ואמרתי שהבגד מתאים לך? אם לא משלמים לך משכורת, תתלונני על הבוס שעובר על החוק (ובכך גורם גם לך לעבור על החוק היות ועל המשכורת אינך משלמת מס הכנסה). אל תצפי שהלקוחות יממנו אותך.

liri g

New member
זה לא קשור!

סליחה!!! כשאני קונה בחנות בגדים ברור לי המוכר מחוייב לשלם למוכרת משכורת! אם הוא לא היה משלם לה והיא הייתה משרתת אותי הייתי נונת לה טיפ בהתאם!!!!! זה לא אשמתי שיצא חוק שאומר שלא חייבים להשאיר למלצרית דמי שירות ולכן הבעלים של המסעדה לא משלם לי משכורת! ואםאת חושבת שיעזו לי להתלונן את טועה! את לא יודעת איך זה עובד! עשרות אנשים עובדי מדינה ועיריה (חלק ממס ההכנסה) באים ואוכלים בחינם במסעה מתי שבא להם, ובתמורה הם לא באים בדרישות למסעדה כמו נקיון, איכות וגם תנאי העסקה?????? אז מה יעזור לי להתלונן כשהבוס שלי מסודור כבר מראש???? מה אני יכולה לעשות לתבוע אותו??? לי אין כסף לעורך דין. וכמובן את מפילה את זה על המלצרים שאין להם ברירה אחרת!

לא קשור?

אם כך, הרי יש בכל זאת מסעדות הגונות שמשלמות למלצרים משכורת על פי החוק. את מציעה שאשאל את המלצר אם הוא מקבל משכורת, ואם לא אשאיר טיפ? ואגב, אולי המוכרת בחנות עובדת אצל בוס פושע שמשלם לה פחות משכר המינימום? אולי כבר חודשיים היא לא קיבלה משכורת? אולי בכל זאת תשאירי לה טיפ? אולי יש לה 6 ילדים והמשכורת ממש לא מספיקה לה? אני מציעה להשאיר לה טיפ בכל מקרה, זה בטוח יעזור לה. חמודה, זה שיצא חוק שלא חייבים להשאיר למלצרית דמי שירות, זה בדיוק כדי להפסיק את התופעה המוזרה הזו! הרי השלב הבא היה שהמסעדנים היו מחייבים 15% דמי טבח. שוב, אם פונה לכתובת הלא נכונה. מי שלא בסדר זה הבוס שלך. ואם יש שחיתות, שוב, מדוע את מצפה ש*אני* זו שאפתור לך את הבעיה? תמיד אפשר להתלונן, אם כל מה שאת מספרת נכון, פני לעיתונות, יעשו מכך חגיגה. אפשר גם לפנות לעו"ד ולסכם שהוא מקבל משכורת אך ורק אם זוכים, ואז זה אחוז מסויים מתוך כספי הפיצויים (בחיי שיש כאלו העובדים בשיטה כזו. במיוחד עכשיו כשגם בשוק העו"ד המצב קשה מאוד ואין עבודה). מה זה מפילה את זה על המלצרים? למה את מפילה את המשכורת שלך עלי? אם הבוס לא משלם, אני צריכה לשלם? לא!

liri g

New member
ועוד משהו!

הבוס שלי משלם עלי מס הכנסה! זה משתלם לו לא לתת לי משכורת, ועל הרווחים שלי מהטיפים של האנשים (שאני מחוייבת לדווח עליהם) האחוזים למס הכנסה כל כך נמוכים שיוצא לו לשלם בערך 40 שקל בחודש על מלצר. זה משתלם לו לשלם במקומי למס הכנסה ולא לשלם לי! ככה שלא אני ולא הוא עוברים פה על החוק!!!! בתמורה לזה שהוא משלם לי מס הכנסה, הוא לא משלם לי נסיעות!

את זה אני ממש לא מבינה

הוא לא משלם לך משכורת ומשלם עלייך למס הכנסה??? אני פשוט לא מבינה את זה. מה שלי ידוע שהמעסיק מוריד באופן אוטומטי את הסכום שהעובד חייב למס הכנסה, אך זה יורד מהמשכורת של העובד. אם אין לך משכורת, ממה הוא מוריד את המס? הוא עובר על החוק כי הוא לא נותן לך משכורת!!! והוא חייב לשלם לך נסיעות!!! מה זה הקומבינות המסריחות האלו "הוא משלם עלי מס הכנסה ובתמורה לא נסיעות". אין כזה דבר לשלם במקומך מס הכנסה. ואם אין לך הכנסה, אין על פי מה לבסס את חישוב המס. משהו מסריח כאן מאוד מאוד מאוד מאוד.

liri g

New member
הוא מדווח עלינו למס הכנסה

אם הרווחתי היום 100 שקל אני חייבת לדווח על זה, והוא מדווח על זה למס הכנסה שמורידים מזה אחוזי מס. ובגלל שאנחנו הולכים עם הכסף כל יום הביתה, מס ההכנסה יורד מכיסו. אני יודעת שזה לא בדיוק חוקי. אבל כל האנשים האלה שצריכים לפקח על זה באים לאכול אצלו בחינם, ולכן אני לא יכולה לעשות כלום. ונכון, זה באמת מסריח. מאוד מאוד מאוד. אבל כמה דברים מאוד מאוד מאוד מסריחים יש במדינה שלו.....?

סיפור מוזר לחלוטין

כנראה בעזרתכם הוא מלבין הון מעסקים מפוקפקים אחרים. את המס מורידים על שמו נכון, לא על שמך? אני הייתי הולכת עם זה לעיתונות, נשמע שחיטות מוחלטת גם מצד מס הכנסה. תעשי משהו בנידון, אולי תהיה מדינה קצת פחות מושחתת.

וואו, עכשיו הבנתי עוד משהו

הוא לא משלם לך נסיעות כי הוא "משלם עלייך" מס הכנסה... בקיצור, בזכותך הוא יכול להלבין כספים, ובתמורה, את מתחייבת לוותר לו על הנסיעות שלך. כלומר, את משלמת לו על הלבנת הכספים. אלוהים אדירים, איזו מדינה1!! איך אדם כזה לא בבית סוהר??? נשבעת לך שמהיום אשתדל לדעת מראש היכן משלמים משכורות למלצרים, כי אני לא מתכוונת לממן בשקל אחד את הפושעים הללו!

liri g

New member
העיניין הוא

שזה לא איזה משהו מוסכם שהוא לא נותן לי נסיעות כי הוא משלם עלי מס הכנסה. בדקתי את זה פעם ולפי הדיווח שלו הוא מדווח כאילו הוא כן משלם לי נסיעות. אבל את צודקת מאה אחוז, אל תפרנסי פושעים. איפה שהמלצרים לא מקבלים כסף מאותו בנאדם שאת אמורה לשלם לו על האוכל שלך, אל תשבי במסעדה. תפני למלצר בשקט ותשאלי אותו. אני נוהגת לעשות כך בכל מסעדה שאליה אני נכנסת. כי אני לא רוצה לא ממן פושעים ולא לפגוע במלצרים שמשרתים אותי. ודרך אגב, אני באמת חושבת על זה, ללכת לעיתונאות. וחוץ מזה אני רק בחורה צעירה בתחילת החיים שלי. הוא לא יכול לדעת אם אני לא איהיה בעצמי יום אחד עיתונאית או אם יהיו לי כל מני קשרים. ואני יודעת שיש לו לפחות 2 מסעדות, אולי הכל יפול לו יום אחד? ואגב, הנורא מכל הוא שהרבה פעמים חברים שלו היו באים לאכול במסעדה בחינם (חלק מהם אנשים עם תפקידים בעיריה כמו שסיפתי לך), והם גם לא היו משאירים למלצרים טיב. וכמובן, שלמנהל המסעדה זה לא הזיז את האצבע הקטנה של הרגל.

liri g

New member
תודה

אני מקווה שבאמת תשבי רק במסעדות שבהם לא תאלצי לנצל את המלצרים, כי הם באמת עובדים קשה. ובקשר לבוס שלי... אני לעולם לא שוכחת. שיהיה לך לילה טוב. ותודה.

למעלה