"חוקי " העסקה של המלצרים

שאלה לי

מדוע את שוטחת בפני את כל הבעיות עם הבוס הקרימינלי שלך? הוא לא משלם לך משכורת, לא משלם לך נסיעות, מדוע את חושבת שזו אחריות שלי? מה קשורה העובדה שהמלצרים הם לרוב חיילים או סטודנטים? אם אני ארצה לתרום, אבחר לבד את מושאי התרומה שלי, ואני בטוחה שהם לא יהיה חיילים משוחררים או סטודנטים. עם כל הכבוד, יש אנשים במצב כלכלי קצת יותר גרוע (ובכלל שלא נדע, אנשים עם מחלות). חמודתי, מרכיב המלצרות כלול בתמחור המנה שאני מזמינה. כפי שמחיר הטבח כלול בה, כפי שדמי השכרת המקום כלולים בה. זו הסיבה שטוסט שעלות חומרי הגלם שלו לא עולה על 4 ש"ח, עולה לי כ- 20 ש"ח במקרה הטוב. בעל המסעדה גילה שאפשר להשיג מלצרים על ימין ועל שמאל, והחליט לנצל את העובדה. הוא לא ישלם לכם משכורת. הלקוחות ישלמו לכם משכורת. הוא עובר על החוק. נקודה. אני לא מתכוונת לשלם עבורך פעמיים - פעם דרך המנה ופעם דרך הטיפ. ואגב, הטיפ נולד לא כדרך לשלם את משכורתה של המלצרית, אלא כדרך להביע הערכה כלפי מישהו שביצע את תפקידו על הצד הטוב ביותר, מעל ומעבר למה שהיה צריך לעשות. בעלי המסעדות גילו את הטריק, וגילו שאת המלצרים, בניגוד לטבחים, אפשר להפריד לקבוצה נפרדת שהלקוחות יממנו. את הכעס שלך תפני לגורמים המתאימים - בעלי המסעדות. לא לאנשים שסך הכל רצו לאכול טוסט, ופתאום מסתבר שמשכורת המלצרית תלויה בהם. ואם את כל כך בעד טיפים, אל תשכחי להשאיר טיפ ל:קופאית בסופר, מוכרת הבגדים, מוכר הגרעינים בקיוסק, מפעיל המתקנים בלונה פארק (ומוכר הכרטיסים בקופה כמובן), המתדלק בתחנת הדלק, לעוזרת הבית (בנוסף למשכורת), ובקיצור, לכל אדם שנתן לך שירות כחלק מהגדרות התפקיד שלו. יווצר מצב מעניין במדינה; אנשים יצטרכו להעניק סכומים אדירים לאנשים שאינם מדווחים על הכנסות הטיפים (כסף שחור), כך שהתקציב הציבורי לא יגדל ולכן נטל המס לא יקטן. זה נוגד כל הגיון כלכלי. והסבר קטן: אם אי פעם אהיה לקוחה אצלך, אני כבר מרגיעה אותך שטיפ לא אשאיר לא כי לא היית בסדר, זה לא רלוונטי עבורי. אני נגד טיפים. רק תתנחמי ש"ההפסד" שלך לא יהיה גדול מדי, כי אני לא מזמינה בהרבה. מה לעשות, ככה זה כשאין כסף. הפתעה, גם אנשים שהולכים למסעדה הם לעיתים דלפונים. לא כולם הם כאלו ש"אוכלים כמו חזירים" (אחרי שהגדרת בצורה כל כך יפה את הציבור אותו את משרתת, לא פלא שהרבה פעמים לא משאירים לך טיפ). והערה אחרונה - ניצלו אותך, נכון. תתלונני. לא בפני, בפני הגורמים האחראיים. תתלונני במשרד העבודה והרווחה, אצל רשויות המס, היכן שרק אפשר. תתבעי את הבוס שלך לשעבר בבית דין לדיני עבודה. לא רק שתרוויחי פיצויים, אולי זה יעזור להפסיק את התופעה המסריחה שמלצריים חיים מטיפים.

liri g

New member
זו לא אחריות שלך

זו לא אחריות שלך שלא משלמים לי משכורת אבל זה כן מחובתך האישית לתת כסף לאדם שמשרת אותך. כשאתצ מזמינה טוסט את משלמת להכל חוץ מלמלצר. כי החוק אומר שלא חייבים לשלם למלצר. כלומר את לא חייבת לשלם לי אם שכחתי להביא לך את האוכל שלך, או אמרת לי 14 פעמים להביא לך כוס מים ולא הבאתי לך, אם ביקשת ממני כל דבר שלא עשיתי מרשלנות. ותתפלאי! למרות ההנחה המבוססת שהייתי מלצרית גרועה את טועה. אנשים החמיאו לי פעימים רבות. ואלו שלא השאירו לי טיפ הם אלה שהיה להם לא טעים או לא טרי והכי נורא: לא נקי. דברים שאין לי כל שליטה בהם. ודרך אגב, גם אני לא קונה בחנות בגדים ב- 500 שקל כי אין לי. אבל אם הייתי צריכה להשאיר טיפ למוכרת, הייתי משאירה. וזה לא קשור לזה שאת לא היית הפסד גדול עבורי כי את לא אוכלת בהרבה כסף, זה הערכה המינימלית שחשוטב לי לקבל אותה אחרי ששירתי אותך. ואני לא מגדירה את כל הלקחות שלי כחזרים! אני מגדירה כחזירים רק את אלה שאוכלים בהרבה כסף (כי יש להם), מתנהגים בזלזלו מגעיל למלצרית, ולבסוף אפילו לא משלמים לה. אז בפני מי אני אתלונן? בפני המדינה שהוציא את דמי שהשירות מחוץ לחוק כחלק מתשלום הארוחה או בפני אלו שאני משרתת ולא מסוגלים שלהשאיר לי אפילו 10 שקל על ארוחה שאכלו ב- 100 שקל?

את ממש מצחיקה אותי...

תקראי מה כתבת: "החוק אומר שלא חייבים לשלם למלצר". את מבינה, חוקק חוק על מנת להכריח את המסעדנים לשלם ישירות למלצר, ולא לסמוך על לחצים שהמלצר יפעיל על הלקוחות. אמרי לי בבקשה, יש לי חובה אישית לשלם גם לטבח? נניח הטבח יוצא ושואל אותי אם הכל טוב, מה את מציעה? להשאיר לו 15%? אולי גם לו לא משלמים. הכי טוב, שבעל המסעדה יפסיק לשלם לכולם, והלקוחות ישאירו במקום רק למלצרית, גם לטבח, גם לקונדיטור ובקיצור לכולם. אל אותו משקל - כשאת קונה בגד את משלמת להכל חוץ מלמוכרת. בואי תתחילי את להשאיר טיפ. מי קבע שאת לא צריכה? מי קבע שלמלצרית כן צריך? להיפך, החוק קובע שלא צריך! אז החוק קובע שלא צריך, ואת קובעת לי שאני כן צריכה? את עוברת על החוק, מה אני אגיד לך. תתלונני על הבוס!!!! לא על המדינה, לא על הלקוחות, אך ורק על הבוס. מצד שני, הוא נשמע כמו מהעולם התחתון עם כל הקומבינות של מס ההכנסה, אז אני הייתי נזהרת ממנו. להבא תחפשי מקום עבודה שמשלם משכורות, או שתתלונני. ואני לא אהיה מסוגלת להשאיר גם לא שקל, כי אני מרגישה שהוציאו אותו ממני במרמה.

liri g

New member
אז תדעי לך

שיהחידים, אבל היחידים שאת פוגעם בהם הם המלצרים, שנכון, הם לא זקוקים ל"תרומות" כי הם לא חולים. אבל גם להם קשה מאוד להסתדר. וחוץ מזה עזבתי את זה לפני חודש וחצי. עזבתי את הכל, את הבוס, את הניצול, את הלקוחות הכל! ועכשיו אני כבר חודש וחצי לא מצליחה למצא עבודה ואין לי כסף כבר לאוטובוסים. אני לא עשיתי שום דבר לא חוקי. אני רק ניסיתי להתפרנס בדרך היחידה שהייתה לי. ואמרתי לך. אין לי למי להתלונן! יש המון חוקים שמגנים על העובד. אבל בפועל זה לא קורה. ואת שלא משלמים במסעדה לטבח ולקונדיטור, את טועה. זה כלולך במחיר. ואם זה לא היה כלול, היו מבקשים ממך להשאיר טיפ. אם את הולכת למסעדה, את צריכה לקחת בחשבון שאף אחד לא ישלם למלצרית חוץ ממך. למה? כי ככה זה. כי זה החוק. בגלל זה זה לא כלול במחיר כמו המשכורת של הטבח והקונדיטור. מה לעשות שככה זה פועל. את צריכה לקחת את זה בחשבון שאת הולכת למסעדה, שככה זה. (אלא אם כתוב לך שהמחיר כולל אחוזי שירות שרק שתדעי שזה לא חוקי להכריח אותך לשלם "אחוזי שירות")

תראי,

גם כשאני לא תורמת נדבות לקבצן אני פוגעת בו. אני מסרבת לקחת על עצמי את פתרון בעיות העולם. אני מסרבת לקחת על עצמי את תפקידו של המסעדן. ותאמיני לי, עלות המלצרים כן כלולה בתחשיב המנה. יש אישזהי סיבה מיוחדת להוציא את המלצרים מהתחשיב? ואגיד לך איך תוכלי להוכיח זאת לעצמך: לכי למספר מסעדות שבהן משלמים למלצרית משכורת וראי מה מחיר הקפה שם. תעשי ממוצע מחיר. אחר כך לכי למספר מסעדות בהן לא משלמים למלצרית משכורת וראי מה מחיר הקפה שם. עשי ממוצע. תחזית שלי: המחיר הממוצע יהיה שווה. כלומר, שתי המסעדות מתמחרות את מחיר המלצרים, רק שאחת פושעת והשניה לא. חייבת לזוז, צ'או ובהצלחה.

liri g

New member
פוסטמונת חסרת לב!!!!!

אני קוראת את מה שכתבת וכולי מלאה בזעם!!! פשוט אין לך מושג על מה את מדברת!!!! עד לא מזמן עברתי במסעדה ברמת גן. והיה לי רע!!! עבודה קשה ועוד כל מני דברים שאני לא אפרט. עבדתי בעבודה הזו מחוסר ברירה והיום כשעזבתי את המסעדה אין לי עבודה אחרת. הידעת שיש חוק כזה שאומר שלמסעדה אסור לדרוש דמי שירות. כלומר לפי החוק מסעדה שמוסיפה אחוזים על דמי שירות עוברת על החוק. יצא לפני כשנה חוק חדש שאומר שהסועד לא מחוייב לשלם דמי שירות, ולכן בעל המסעדה לא משלם למלצרים משכורת כלל! אצלי אפילו דמי נסיעה לא שילמו. ז"א שאם באתי לעבוד משמרת של 8 שעות והיו לי רק 2-3 שולחנות (שזה קורה) אני יכולה לצאת הביתה עם 40 שקל או 30 שקל שמכסה בערך רק את הוצאות הנסיעה... תחשבי שמלצרים הם לרוב חיילים, או חיילים משוחררים או סטודנטים שהמשכורת היחידה שלהם היא הטיפ הקטן שאת ושאר האנשים שהם משרתים משאירים להם. כל המסעדות האלו שאת יושבת בהם ולא דורשים ממך אחוזים, זה אומר שאם לא תשאירי למצל טיפ, הוא עבד בחינם. בדרך כלל כשביקשו אחוזים על דמי שירות זה היה 10 או 12 אחוזים. אז למה שלא תשאירי למלצר לפחות את זה בלי שיבקשו ממך. הרי הוא משרת אותך. זה הוגן שתקבלי שירות בחינם? מה שכתבת ממש הגעיל אותי..... אני עבדתי ככה ובגלל שלא חייבו את הסועדים להשאיר דמי שירות, הסועדים לפעמים לא היו משאירים טיפ כי היה להם רע ולא באשמתי. כי האוכל לא היה טעים, כי הלחם לא היה טרי, כי העגבניות היו מעוכות.... זה הרי לא אשמתו של המלצר! ואם הסועד לא נהנה הוא לא יכול לא לשלם את מה שקיבל בחשבון. אז הוא לא משאיר טיפ טוב. וקרה לי המון פעמים שעבדתי קשה על שולחן, והייתי זריזה ונחמדה למרות סועדים נודניקים. ובסוף לא קיבלתי כלום כי " לא היה להם טעים, או טרי ולפעמים אפילו נקי" איך את היית מרגישה אילו היית במקומי? ובקשר לניצול. נכון. ניצלו אותי. היה לי רע. אז עזבתי. ואת יודעת מה? אני כבר חודש וחצי מובטלת ואין לי שום הכנסה, אני לא מצליחה למצא עבודה אחרת, ואין לי מושג איך לכסות את המינוס בבנק כשאין לי כסף אפילו לאוטובוסים! ובעקבות החוק החדש: זה לא כסף שחור!!!!!! זה מה שיש! אגב, אף פעם לא היה לי אומץ לבקש טיפ ממי שלא השאיר לי. ומי שאכל אותה זו רק אני.

JHON דיר

New member
|../images/Emo46.gif גועל נפש

|אני שליח פיצה|של אז ככה שזה סוג של מלצר שלעיתים עושה תאונת דרכים בדרך לשולחן. אסור להכניס אנשים כמוך למסעדות,את רק מחפשת את מה שרע ושלילי. מזמינה מנות תוך כדי חישובים בלתי פוסקים של "כמה זה יעלה לי?" בעברית קוראים לזה ק מ צ נ ו ת !!!!!! תעשי טובה ואל תכנסי לשום מסעדה. אני בטוח שרבים יסכימו איתי שהכסף שלך אינו רצוי.

tea spoon

New member
זה אפילו פשוט יותר מזה.

יש אפילו דרך יותר מובנת מאליה להביט על העניין. מלצרים לרב עובדים על בסיס טיפים, או שמשלימים להם במידה והם לא עברו סף מסויים. הטיפים, כמובן, מגיעים מכיסו (שעומקו כנראה *מאוד* רדוד, אם לשפוט לפי הלקוח המצוי) של הסועד, הישר אל כיס הסינר של המלצר/אל קופת הטיפים המשותפת של כלל המלצרים. כל עוד לא משלמים למלצרים שכר מעבר לזה - הם פשוט עובדים בחינם. עד כמה שזה ברור, ומובן, ואין צורך בכלל לומר את זה, בכל פעם שאני חושבת על זה, אני מזדעדעת עמוקות יותר ויותר. אנשים באים לעבוד, משמרת של שמונה, תשע, עשר שעות, ולא מקבלים עליהן ולו שקל אחד מהמעסיק. אתם לא עולים לו גרוש. זה כל כך מקומם, שאם לא הייתי צריכה את הכסף, הייתי מתפטרת. ופה טמון שורש הבעיה - אנחנו צריכים את הכסף. ועכשיו, בסיס של 170 ש"ח, לדוגמה, נחשב ל"סבבה", וכשמתרגלים לתמונה העגומה הזאת, קשה לדמיין מצב אחר. רק תגידו משכורת + טיפים ליד מלצר, והוא יחשוב שבכל רגע יגיע אח מוסמך עם כתונת משוגעים, ימלמל איזה "סליחה, הוא תמיד מצליח לחמוק בשעות האלה של היום, כשמוציאים אותו לטיול...", ויאזוק את המטורף שבכלל העז להגות רעיון הזוי שכזה. בהחלט טאף לייף, אבל החיים הם hardly תואמי-ספר-חוקים-שלומדים-בקורס-משפטים. המציאות היא לא תמיד משהו שנעים להתעורר אליו. אבל hell, לפחות יש לנו עבודה. גם זה משהו. :)

get well

New member
../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif

כמה דברים לפוסטמונת... מה יש לך נגד מלצרים
אני אישית מרגישה שאת פשוט שונאת מלצרים ואני לא מבינה למה.. כבר הבנו שאת לא משאירה טיפ ואצלי בכל מקרה לא היו מוותרים לך על זה אבל נעביר את זה.. מה את מאשימה אותי בכל בעיות העולם
למה אני לא משלמת מס הכנסה?? מן הסתם כי אני לא מקבלת שכר
(חוץ מטיפים...) אבל ההורים שלי משלמים מספיק גם עלייך... אפשר לשאול במה את עובדת זה מאוד מסקרן אותי.. ובכלל די כבר להציף את הפורום בשנאה שלך. הבאת את דעתך כבר והבנו אותה אבל השירשור הזה נגרר למקומות, תסלחי לי ממש מגעילים... בכל מקרה זה פורום מלצרים ולא אנטי מלצרים..ואם יש לך בעיה איתנו את מוזמנת לגלוש ל800 הפורומים האחרים של תפוז.. תודה ושלום..
אה..ועוד דבר.. אם את מגיבה על זה תשתדלי לקצר כי ממש אין לי כוח לתשובות הארוכות שלך..

אין לי דבר נגד מלצרים

יש לי הרבה נגד טיפים. השכר של הורייך לא ממש קשור לנושא. אני סטודנטית. אם אינך רוצה שאמשיך להגיב כאן, נו פרובלמו.

get well

New member
סטודנטית ולא עובדת../images/Emo35.gif

רוב המלצרים הם סטודנטים. אז איך את מעזה להעביר ככה ביקורת על מלצרים
לפחות אנחנו עובדים למחייתנו והמון מלצרים ממנים לעצמם שכר דירה ואת הלימודים. מה לעשות שאין עבודות אחרות עם שעות נוחות כאלה ועם כסף טוב יחסיתו וגם כל העבודות האחרות למינהן בד"כ מבקשים שתעשי קורס של חודש...ולסטודנטים אין זמן. אולי זה לא פייר שאין לנו תלוש משכורת ושאנחנו "עובדים שחור" אבל זה עדיף מאשר לא לעבוד בכלל..אז איזה בידיוק מס הכנסה את משלמת? ושתדעי שגם להתקבל למלצרות זה לא קל ועושים מליון התלמדויות בחינם. אני אוהבת את העבודה וככה היא מתנהלת אז מה אני אעשה, אעבוד במשהו שאני לא אוהבת רק כדי ש"אהיה חוקית".. אז זהו שלא

איך אני מעיזה להעביר ככה ביקורת?

לא הבנתי. העובדה שאני סטודנטית מונעת ממני להעביר ביקורת על דברים שנראים לי לא נכונים? ואם הייתי מובטלת, גם זה היה מונע ממני להעביר ביקורת היות ואני לא משלמת מס הכנסה? רק להרגיע אותך - אני סטודנטית תואר III ועובדת כעוזרת מחקר, כך שמס הכנסה אני אכן משלמת. בניגוד אלייך. וחס וחלילה שתעבדי במשהו שאת לא אוהבת רק כדי שתהיה חוקית, הרי האושר האישי חשוב פי כמה משמירה על החוק. החוק הוא גמיש ואפשר לשחק איתו, כפי שאת ובעלי המסעדות מוכיחים השכם וערב. כפי שאמרתי, הטענות העיקריות שלי הן כלפי בעלי המסעדות, אך גם את עם הגישה שלך מרגיזה. "אעבוד במשהו שאני לא אוהבת רק כדי שאהיה חוקית... אז זהו, שלא". גישה מרגיזה ביותר!!

get well

New member
אכן האושר האישי שלי חשוב לי

פי מיליון מ"החוק". אפשר לחשוב על איזה חוק כבר אני עוברת.. לפחות אני מאושרת ושמחה ומרוצה עם עצמי ולא מלאת שנאה וממורמרת..

champ

New member
תואר שלישי? עוזרת מחקר? איפה? ../images/Emo6.gif

מהודעותייך דווקא הבנתי שאת סתם עוד מובטלת וממורמרת.. (ראי סעיף 10) סגנון הכתיבה שלך באמת מתאים למוכרת בגדים ואגב, לגבי שאלתך, גם למתדלקים נהוג להשאיר טיפ... ואם כבר העלת את נושא תשלום מס הכנסה, אני משלם כיום בעבודתי הנוכחית, סכומי מס שעולים פי כמה על משכורתך החודשית, כך שההשוואה די מיותרת.. לסיכומו של עניין, ברור לכולם שהגעת לפורום במטרה לעורר פרובוקציות (טרול?) ורצוי מאוד שתחדלי ממנהגך זה, ישנם עוד כמה מאות פורומים בתפוז, ואת יותר ממוזמנת ללכת להציק להם שם... ואם את באמת מוכרחה להמשיך לכתוב כאן בפורום, תשתדלי באמת לקצר קצת את הודעותייך...

תגובה

הזלזול שלך בקטגוריות מקצועיות שונות כמו מוכרות בגדים מעיד רק על עצמך ואתה צריך להתבייש לך (ולא, אני לא מזלזלת במלצרים - אני כבר מקדימה תרופה - אני יוצאת נגד הטיפים). אני שמחה שאתה מרוויחה הרבה כסף - כייף לך. מה זה אמור לשנות?? אני מדברת על אנשים שאינם משלמים מס הכנסה. אני מבינה שאנשים שאינך מסכים לדעתם מסווגים על ידך כטרול. אולי לך זה מציק לקרוא אותי, אבל אני בטוחה שלאחרים זה מעניין. ואם קשה לך להתרכז בהודעות ארוכות מדי, אינך חייב. אני אמשיך להתבטא בצורה שאני מוצאת לנכון.

champ

New member
לפחות תנסי להישאר עקבית..

הרי הסכמת לעזוב... ואני ממש אבל ממש לא מזלזל בשום מקצוע או עבודה, אבל את התנהגותך המכפירה אני מעדיף לא לראות כאן.. אין זה תפקידך לחפש את כל אותם אנשים שלא משלמים מס כביכול, ואם את כל כך משועממת, מה דעתך על החרדים ועל תלמידי הישיבות החיים על חשבונך??? אפילו צבא הם לא עושים(!!!) ואני, כקצין קרבי במילואים וכמהנדס תוכנה כיום, צריך לממן את קצבאות הילדים שלהם?! ומה עם המגזר הבדואי? שם כל ראש משפחה נשוי לשלוש נשים ואבא לעשרה ילדים לפחות.. והרשימה עוד ארוכה... אז מה אם לא שילמתי מס הכנסה כשהייתי מלצר? (אגב, ביטוח לאומי כן שילמתי..) תגידי תודה שלא דרשתי מהמדינה דמי אבטלה! אלא עבדתי קשה כדי לממן את עצמי.. כיום אני משלם מס, ואני בטוח שהוא כפול מהמס שאת משלמת אם בכלל.. ואגב, לא קראתי לך טרול כי אני לא מסכים עם דעתך, אלא בגלל שהגעת לכאן על מנת לעורר פרובוקציות ולהסיט כנגד ענף המלצרות. ואני יכול להבטיח לך, עפ"י תגובות הגולשים בפורום, שדעתך אינה עומדת בקו אחד עם דעתם.

נתחיל בכך שאני עקבית

אם אכן המנהלת תכתוב לי הודעה בה היא מבקשת ממני באופן ישיר להפסיק לכתוב - אפסיק. והערת אגב - לא כל כך נורא לא להיות עקביים. מותר לאנשים לשנות את דעותיהם, זה אפילו רצוי לא להיות דוגמטים. איני מבינה את טעונך. שוב, לגבי ההשוואה בין המס שאני משלמת ובין המס שאתה משלם. איני מבינה - האם רצונך להשוויץ? אם לא, מה הסיפור? מי שמרוויח יותר משלם יותר מס. אם אתה סבור שאתה מרוויח יותר ממני, כנראה שבאמת אתה משלם יותר מס. מצד שני יש לך גם יותר כסף פנוי. אולי אתה סבור כי מי שמשלם יותר מס שווה יותר ודעתו נחשבת יותר? אשמח אם תבהיר לי מדוע אתה חוזר כל הזמן על כך שאתה משלם יותר מס ממני. שאני אבין: בגלל שאתה מתנגד לדרך שהממשלה מתפקדת (מאפשרת לחרדים לא להתגייס ועוד), אתה מחליט ש"אז מה אם לא שילמתי מס הכנסה כשהייתי מלצר"? וכן, אני בטוחה שביטוח לאומי כן שילמת, הרי זה נוגע ישירות אלייך - צבירת ותק, אבטלה, בריאות כיום. כך שכן, אני בטוחה שאת זה רצת לשלם כמו בובלה. שאלה לי: על פי אותה לוגיקה, שאם לא היה נורא בעבר שלא שילמת מס הכנסה, מה מונע ממך עכשיו מלא לשלם מס הכנסה? האם רק העובדה שאתה שכיר וזה יורד אוטומטית? לו היית עצמאי גם היית מעלים הכנסות? כי המדינה לא מתיישרת על פי הקו שלך? במצב הזה אף אחד לא ישלם מס; מישהו לא ישלם מס כי הוא מתנגד להתנחלויות; אחר מנתגד לדיבורים עם אבו מאזן; כמובן לחרדים; ומה עם העולים החצופים שמקבלים הטבות מהמדינה?; ועוד מישהו מתנגד לכך שעשירים יקבלו שירותים מהמדינה מסובסדים כמו כולם ודורשים שהם ישלמו יותר. כך שלו כל אחד היה מחליט שזכותו המלאה לעבור על החוק רק בגלל שהוא מתנגד לפעולות הממשלה, המדינה היתה פושטת את הרגל. ואכן המדינה לא רחוקה ממצב של פשיטת רגל. לא, לא בגלל הדתיים, ולא בגלל המצב הבטחוני. בגלל האזרחים, שכל כך הרבה מהם מצפצפים על החוק. בגלל המחשבה שהאושר האישי שלי חשוב הרבה יותר מהחוק, ואני מוכנה לדרוך על הכל העיקר שהאושר שלי יסופק. הדריכה על חוקים ועל אנשים, והחוצפה בה אנשים דורשים עוד ועוד, היהירות ("תגידי תודה שלא דרשתי דמי אבטלה!"). כן, לצערי המצב לא טוב. אנשים בטוחים שהכל מגיע להם, ואם דרישה מסויימת שלהם לא נענית, הם שוברים את הכלים ומשחקים ע"פ חוקי המשחק שלהם. לסיום, נושא הטרול: אם אני מגדיר כל אחד שאינו מסכים לדעת הרוב בפורום כטרול, אז כן, אני טרול. מצד שני, אני חשבתי שטרול הוא אחד שנכנס על מנת לסנוט באנשים, מעליב, מציף בהודעות. אני כותבת עניינית לגבי נושא הפורום, לא מציפה את הפורום בהודעות מתגרות, אלא פשוט עונה וכותבת את דעתי להודעות. וכנראה שזה כן מעניין אנשים, גם אם רובם לא מסכימים איתי, כי עובדה שעונים לי.

והעיקר שכחתי

כתבת שאין זה מתפקידי לחפש את מעלימי המס. דווקא כן תפקידי. זה בא על חשבוני. כשמישהו לא נושא בנטל, על האחרים הנטל גדל. ואם אתה אכן עושה מילואים, אתה יודע יפה מאוד על מה אני מדברת. ומודע אני לא יוצאת נגד החרדים ועוד? הם אינם עוברים על החוק. המדינה היא זו שקבעה את תנאי הלוקסוס שלהם. ברגע שהממשלה תקבע שחוקי למגזרים נוספים, כגון מלצרים, לא לשלם מס הכנסה, לא אכעס עוד על המלצרים.

עוד שאלה קטנה,

סתם מסקרנות. בתור אחד שמרתיח אותו נושא הדתיים (ואני לא אומרת מה דעתי בעניין), מדוע אינך מתרעם על כך שבנות משרתות פחות מבנים? ולא עושות מילואים? נניח את נושא הקרביות, אפילו פקידה בצבא יכולה לשרת 3 שנים, לא? ולעשות מילואים לפחות עד שיש ילדים, לא? וכמובן שכיום ככל שיותר ויותר בנות משרתות בתפקידים קרביים, זה היה מוריד בהרבה מהנטל על הבנים. אשמח לדעת מדוע אתה מתקיף רק את הדתיים ולא את הבנות, לדוגמה.

champ

New member
אני לא יודע איפה את שירתת..

אבל במקום בו אני שרתתי הנשים שירתו אותו פרק זמן עם הגברים וחלקם הגדול אף עושות מילואים עד הילד הראשון ולאחר מכן יכולות להמשיך בהתנדבות. ואת הדתיים לא תקפתי כלל, והנושא כלל לא מרתיח אותי, רק הבאתי זאת כדוגמא. הם אגב, לא עושים צבא כלל. (תורתם אמונתם...)

למעלה