"חוקי " העסקה של המלצרים

חוווה

New member
אתן ממש נפלאות....בנות

ובכן, לדעתי ירדתן לשורש הבעיה, בינתיים הבוס הוא הפושע והמלצרים שזקוקים לפרנסה לא יכולים לעשות דבר אם אינם פועלים שכם אחד וזו כמובן אוטופיה. הבוס החביב של לירי משלשל את הכסף כמובן לכיסו ואסביר איך לפי דעתי הוא עושה זאת. הוא רושם לה ולכל האחרים תלוש שכר כולל נסיעות ומשכורת (כלומר למסעדה יש הוצאות רשומות) ומשלם על זה מס הכנסה וביטוח לאומי אך את הצק שולח לחשבונו הפרטי אי שם במעמקי איזה בנק למסחר שאיננו שואל שאלות מיותרות כיוון שרגיל ללקוחות מתוחכמים. וכמובן שכאן הוא גונב בגדול מכיוון שהוא גונב ממך ומשלשל לכיסו הכנסה נוספת שאיננו משלם עליה מס והמדינה יוצאת נדפקת. לירי....קיבלת פעם תלוש שכר? ראית משהו כזה במו עיניך? חמודה, הוא חייב לשלם לך נסיעות....זה החוק. ולשלם הכוונה לשלשל לידיך, לא לכיסו העמוק. גם הבראה וגם חופשה ואם פיטר אותך....גם פיצויים, כמובן לאחר תום שנת עבודה. השכר שמשתכרים מלצרים בשכר מינימום לשעה מגיע לכדי תלום מס הכנסה נמוך מאוד אם בכלל כיוון שיש דירוג בתשלום המס שרק ממנו מתחילים לשלם את המס וזה משהו בסביבות 3500 שח....הנתון אינו בידי. מהטיפים אין לשלם מס והטיפים אינם שכר העבודה. את שכר העבודה על הבוס לשלם ולא הלקוחות ישירות למלצרים ונותני השרותים. אהבתי את הדוגמא בענין הטיפים למוכרת הבגדים. ואני מה זה רותחת.... ורוצה לעשות משהו בנדון ולא להניח. אין לאף אחד כאן אבא עו"ד שיציע תביעה יצוגית? אבא איש מס הכנסה? אמא ביטוח לאומי? מישהו שיוכל להוביל שוב לכנסת את השאלה הבסיסית הזו של שכר עבודה עבור עבודה?

שאלה טובה - מה אפשר לעשות?

באמת צריך איכשהו להגיע או לכנסת, או לחילופין לעיתונאות. הרי מספיק שיכנסו לפורום הזה ויראו כיצד מלצרים כה רבים אינם מקבלים משכורות. מישהו מרים את הכפפה?

חוווה

New member
אז בתור התחלה .. מה דעתכם על....

לעשות "העתק, הדבק" ולשלוח קטעים נבחרים מדפי הפורום, או רק את כתובת הפורום לחברי הכנסת , לשרי הממשלה ולעתונות . אני אתפנה מאוחר יותר ומבטיחה לחפש, למצוא ולשלוח לכם את הכתובות כדי שנוכל להציף את חברי הכנסת או הממשלה או מי שנמצא את כתובתו בהפניות לנושא הכאוב. בואו נעשה לובי לענין...נפנה את תשומת ליבם למנוצלים, לא שאין צרות אחרות אך זה לא מצדיק את הנעשה בתחום הזה. כמו כן, רעיון נוסף, לא בדקתי בפורטלים אחרים אך האם מלבד בתפוז יש גם במקומות אחרים פורומים של מלצרים? אולי כדאי לידע אותם, מי מכיר מי יודע?

get well

New member
סליחה../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

אולי מספיק עם זה!!! זה פורום חברתי של מלצרים ואתם לא תעתיקו ותדביקו שום דבר ולא תשלחו לאף מקום למה אתם רוצים להרוס לי את הפורום??????.

חוווה

New member
להיפך, להכניס קצת חיים למקום ולשפר

מצבם של המלצרים, על מה את מלינה? מי הורס פורומים כאן? המצב החברתי כלכלי של אנשי הפורום על הפנים, הם מקופחים , הם מנוצלים, למה את חושבת שזה לא המקום? דווקא חשבתי שתגיבי בחיוב ותעזרי ותעודדי, האם תשקלי שוב את דעתך בענין?

get well

New member
אני לא מנוצלת תודה...

אף אחד לא מכריח אותי למלצר אני נהנית מכל רגע..תודה...

חוווה

New member
את כנראה לא מבינה כמה את מקופחת

תחשבי על העתיד, באם תקרה לך תאונת עבודה ותשברי את הרגל....וזה משהו קטנטן...לא תקבלי שכר על ימי המחלה שלך, באם התאונה שתקרה לך תגרום לכך שכל חייך לא תוכלי לעבוד, לא תהייה לך משכורת בסיסית עליה תוכלי לתבוע. בעצם אני מברברת..מה עם הנסיעות שמגיע לך עבורן, מה עם חופשה, דמי הבראה וכל השאר? את מוותרת, אולי אפילו צריכה לשלם לבוס על האפשרות לעבוד הרי את נהנית לעבוד...אבא מספיק עשיר הכסף לא משחק כאן בשבילך, כך זה משתמע לאוזני. אז דעי לך שאחרים עובדים כי חייבים ולא נהנים כמוך, הם מעדיפים ללמוד.

get well

New member
שחכת להגיד...

חס וחלילה טפו טפו טפו.. אבא שלי ממש לא עשיר ואני לא עובדת כי משעמם לי אני אכן הולכת ללמוד באוקטובר. הכוונה שלי הייתה שיש הרבה עבודות ואני בחרתי בזאת כי היא הכי נראית לי מהתנאים. אומנם אני לא מקבלת נסיעות אבל אנימקבלת מעל שכר מינימום לשעה כך שזה מתקזז מצוין. והכי חשוב אני נהנית בעבודה ואוהבת את מה שאני עושה ולכן אני בן אדם שמח ומאושר ולא ממורמר כמו אנשים שעובדים איפה שרע להם. בזאת אני מפסיקה להגיב לשירשור..
לילה טוב שיהיה

ayala26

New member
דבר ראשון

עוד לפני שקראתי את כל ההודעה שלך השורה "את ועוד מעלימי הכנסות" לא נכונה - אמנם הייתי מלצרית - אך עם תלוש משכורת. וכמו כן, מעולם לא עברתי על החוק. וכמו שלא נוגעים ללבך "סיפורי היסורים" שזו לא היתה מטרתם כי באמת שלא מעניין אותי מה הדעות הקדומות שלך עלי בלי להכיר אותי, גם לא מעניינים אותי סיפורי היסורים שלך- אנא חסכי ממני.

ayala26

New member
מכניסים מילים לפיך?

"את ומעלימי ההכנסות האחרים הם הדוגמה הקלאסית לפרזיטים" - מעולם לא העלמתי הכנסות - מדוע מכניסים מילים לפי? "תפסיקי להרגיש שהמלצרים הם עם מיוחד הסובל במיוחד בעוד ששאר האנשים יושבים במשרד הממוזג וסופרים את הכסף שנופל עליהם" - אני אמרתי??? מדוע מכניסים מילים לפי? "כי הוא לא צעיר קולי ומגניב" - אני לא בת 17, תתפלאי לשמוע שאני בגילך? "משעשע אותי לראות כיצד אנשים העוברים על החוק ועוד מתגאים בכך בפורום, מכנים את ההזדעזעות שלי מכך כ"גועל נפש והתנהגות ישראלית טיפוסית". " - מאיפה הגעת למסקנה כי אני עוברת על החוק ומתגאה בכך בפורום? מדוע מכניסים מילים לפי? "את וכל השאר מקבלים שירותי בטחון, שירותי חינוך ועוד ועוד ועוד" - שירותי חינוך? את מתכוונת ללימודים אקדמאים בחינם? למעונות הסטודנטים? בטחון? איפה בכבישים? באוטובוסים? על המדרכה? ומה זה קשור למס הכנסה??? אני מבקשת שלא תכניסי לי מילים לפה.

נסכם שאת לא תכניסי

מילים לפי ואני לא אכניס מילים לפיך. דברי מופנים למלצרים אשר אינם מקבלים תלוש משכורת ואינם מדווחים על הכנסתם למס הכנסה. בשירותי חינוך אני מתכוונת לסבסוד הענק שקיבלת כל חייך מהמדינה. אולי נדמה לך ששילמת המון המון על חינוך, אבל דעי לך שהמדינה סבסדה כמעט את כל ההוצאות, עד כמה שזה עשוי להשמע מוזר. לא, זה לא לימודים אקדמאים בחינם. אבל את משלמת סכום מצחיק לעומת הסכום שבאמת עולה להחזיק סטודנט. ומי משלם את השאר? הממשלה!! ומי משלם לממשלה!! האזרחים המשלמים מס הכנסה!!! אגב, גם בארה"ב זה לא חינם, הלימודים האקדמים עולים בערך כפי שהם עולים בארץ אם את תושבת המדינה ומדובר באוניברסיטה ציבורית, אחרת המחיר הוא אדיר. ואני מבינה שאת משווה לאירופה שם הלימודים בחינם. אז כן, יש מקומות שהם בחינם, ויש מקומות קפיטליסטים יותר שהם רק מסובסדים. וגם בטחון קיבלת! עד כמה שנשמע מוזר, הצבא והמשטרה מגנים עליך. את עוד לא מבינה מי מממן כל זאת???? את לא מבינה איך כל זה קשור למס הכנסה????? אז בואי תנצלי את ההשכלה חינם שמוענקת באירופה, ותתעמקי קצת בספרים ותחכימי.

ayala26

New member
הרי סיכמנו

אבל עדיין החלטת שאני באירופה לצורך לימודים - שזה לא נכון. אני לא משווה לאירופה בגלל שהלימודים חינם - כי הם לא. בכלל לא השוותי לאירופה. גם את ההמצאה הזו אני לא מצליחה להבין מאיפה הבאת? ובאמת שהמדינה לא תתעשר ולא יקצצו במס הכנסה אם מלצרים יתחילו לקבל שכר מינימום במקום הטיפים כי על שכר מינימום משלמים ממש קצת מס הכנסה. הבעיה עם העלמות מס של עצמאים, בעלי עסקים שמוכרים סחורה (סחורה יקרה כמו מחשבים ולא כמו המבורגר) ללא קבלה. אבל אני מבינה שזה קל לצעוק בפורום שרובו בני 17 - נראה אותך עושה את זה בפורום בעל נושא פוליטי.

לא החלטתי שאת באירופה

לצורך לימודים, יעצתי לך לנצל את מערכת החינוך החינמית באירופה. ישנן מדינות באירופה בהן הלימודים חינם כגון בגרמניה. כן, המדינה לא תתעשר מהמלצרים, אבל זו לא סיבה לעבור על החוק. גם מכל אדם שמרוויח שכר מינימום המדינה אינה מתעשרת, ובכל זאת על כולם נופל נטל החוק. על פי דברייך לכל השכירים המרוויחים שכר נמוך מותר לעבור על החוק. יפה מאוד. לגבי ההערה הקנטרנית האחרונה שלך אין לי מה להגיב, היא לא עניינית.

ayala26

New member
לא תודה

אני כבר למדתי ובעיקר לא להסיק מסקנות מוזרות כגון "על פי דברייך לכל השכירים המרוויחים שכר נמוך מותר לעבור על החוק" שזה מאוד מעניין, רק יש לי בקשה, בפעם הבאה שאת כותבת משהו שמשתמע לפי דברי שאליו התכוונתי - את מוכנה לפרט איך בדיוק. רק כדי שאני אבין. מצטערת אבל יש לי רק תואר ראשון במתמטיקה.

למרות שאת מעייפת אותי בצורה

שלא תאומן - אענה לך עוד על השאלה הזו: כתבת "ובאמת שהמדינה לא תתעשר ולא יקצצו במס הכנסה אם מלצרים יתחילו לקבל שכר מינימום במקום הטיפים כי על שכר מינימום משלמים ממש קצת מס הכנסה." ועוד המשכת שהבעיה עם העצמאיים המעלים הכנסות. מכך אני מסיקה שאת מתכוונת שלא צריך להתעסק על מלצרים שלא משלמים מס הכנסה, ממילא המדינה לא תתעשר מהם. מסקנה, כל מי שהמדינה לא תתעשר ממנו רשאי לא לשלם מס. הרי לא מתעשרים ממנו, מה הטעם? ועכשיו תסלחי לי, הויכוחים המיותרים איתך משעממים אותי. כל הודעה זה להתחיל להסביר איך הבנתי את ההודעה שלך ולמה את טוענת שלא אמרת את מה שאני מסיקה מדברייך. אז כן, אני עוסקת בהסקה, אני לוקחת את דברייך ומסיקה מהם מסקנות. המסקנות לא לרוח? זכותך. אם יש לך משהו להגיד לגבי הויכוח עצמו (טיפים) אשמח לשמוע. אם זו עוד הודעה "כיצד הסקת זאת" וכו' וכו' וכו' וכו' וכו', תדעי לך שאת זמני לא אמשיך להשחית על כך. הסבר כללי על הסקה קיבלת כרגע, ואת מוזמנת ליישם אותו בכל מצב. כמובן שההסקה צריכה להיות לוגית, ולא הסקה פרועה כפי שאת הסקת שאני טוענת שמלצרים חותמים אבטלה (ובחיי שמסקרן אותי כיצד הגעת למסקנה המוזרה הזו! אבל ניחא). וכן, היות ולי כמעט כבר יש תואר שלישי, אני מוכנה להסביר לך. וכנראה שבאמת החינוך בארץ הוא גרוע כפי שטוענים שהוא גרוע, היות ומסתבר שאדם יכול לסיים תואר ראשון מבלי לדעת אפילו כיצד מס הכנסה משפיע על השירותים שהוא מקבל מהמדינה (ואני כבר מקדימה תרופה למכה ולשאלתך "כיצד הסקת זאת", אני מפנה אותך להודעות קודמות שלך. יותר לא אעסוק בהסברים, יש גבול). להתראות לך.

ayala26

New member
לא תואר בכלכלה - אלא מתמטיקה

ואני שמחה שיש לך תואר שלישי ואני מבינה כעת הרבה דברים. אבל זמני יקר ואני נוסעת לסוף שבוע אז אני מאחלת לכולם סוף שבוע נעים ולמלצרים שבינכם - עבודה נעימה. ואם את רוצה להתראות - פורום זוגות מעורבים - אני שם. ביי

yael998

New member
איילה צודקת!!!

איילה, את צודקת לגמרי!!! גם אני טוחנת שעות ומתייחסים אליי כמו לזבל, גם בעל הבית וגם לקוחות - הבנים בדרך שלהם ובנות כמוה בדרך שלהן...... ובסוף הכסף הלא משהו אכן שחור אבל בטח לא עם דמי אבטלה בצד. יעל

liri g

New member
פוסטמונת חסרת לב!!!!!

אני קוראת את מה שכתבת וכולי מלאה בזעם!!! פשוט אין לך מושג על מה את מדברת!!!! עד לא מזמן עברתי במסעדה ברמת גן. והיה לי רע!!! עבודה קשה ועוד כל מני דברים שאני לא אפרט. עבדתי בעבודה הזו מחוסר ברירה והיום כשעזבתי את המסעדה אין לי עבודה אחרת. הידעת שיש חוק כזה שאומר שלמסעדה אסור לדרוש דמי שירות. כלומר לפי החוק מסעדה שמוסיפה אחוזים על דמי שירות עוברת על החוק. יצא לפני כשנה חוק חדש שאומר שהסועד לא מחוייב לשלם דמי שירות, ולכן בעל המסעדה לא משלם למלצרים משכורת כלל! אצלי אפילו דמי נסיעה לא שילמו. ז"א שאם באתי לעבוד משמרת של 8 שעות והיו לי רק 2-3 שולחנות (שזה קורה) אני יכולה לצאת הביתה עם 40 שקל או 30 שקל שמכסה בערך רק את הוצאות הנסיעה... תחשבי שמלצרים הם לרוב חיילים, או חיילים משוחררים או סטודנטים שהמשכורת היחידה שלהם היא הטיפ הקטן שאת ושאר האנשים שהם משרתים משאירים להם. כל המסעדות האלו שאת יושבת בהם ולא דורשים ממך אחוזים, זה אומר שאם לא תשאירי למצל טיפ, הוא עבד בחינם. בדרך כלל כשביקשו אחוזים על דמי שירות זה היה 10 או 12 אחוזים. אז למה שלא תשאירי למלצר לפחות את זה בלי שיבקשו ממך. הרי הוא משרת אותך. זה הוגן שתקבלי שירות בחינם? מה שכתבת ממש הגעיל אותי..... אני עבדתי ככה ובגלל שלא חייבו את הסועדים להשאיר דמי שירות, הסועדים לפעמים לא היו משאירים טיפ כי היה להם רע ולא באשמתי. כי האוכל לא היה טעים, כי הלחם לא היה טרי, כי העגבניות היו מעוכות.... זה הרי לא אשמתו של המלצר! ואם הסועד לא נהנה הוא לא יכול לא לשלם את מה שקיבל בחשבון. אז הוא לא משאיר טיפ טוב. וקרה לי המון פעמים שעבדתי קשה על שולחן, והייתי זריזה ונחמדה למרות סועדים נודניקים. ובסוף לא קיבלתי כלום כי " לא היה להם טעים, או טרי ולפעמים אפילו נקי" איך את היית מרגישה אילו היית במקומי? ובקשר לניצול. נכון. ניצלו אותי. היה לי רע. אז עזבתי. ואת יודעת מה? אני כבר חודש וחצי מובטלת ואין לי שום הכנסה, אני לא מצליחה למצא עבודה אחרת, ואין לי מושג איך לכסות את המינוס בבנק כשאין לי כסף אפילו לאוטובוסים! ובעקבות החוק החדש: זה לא כסף שחור!!!!!! זה מה שיש! אגב, אף פעם לא היה לי אומץ לבקש טיפ ממי שלא השאיר לי. ומי שאכל אותה זו רק אני.

למעלה