"חוק הלאום"

דידי 9

New member
את משווה אותנו לגרמנים?

או את הסיטואציה?!
יש לי תחושה שאת לא מבינה את עצמך לגמרי....

צלשלספק

New member
תראי.

אם "כהן" היה חולב למשטר הרייך השלישי (הנאצים, ימח שמם) את הביטוח הלאומי, מפגין נגדם וקורא להשמדתם באוניברסיטאות ובכל מקום שיכול, מניף דגלי מדינת אויב ומציג עצמו כנתין אויב, כשהוא חי מהמלגות שההורים וההורים שלהם מימנו גם עבורו, שרק זכויות לו ולא חובות, גם חי על חשבונם וקורא להשמדתם?

כן, אולי אז הייתי מבין למה ישירו שיר כזה על "כהן"

ההשוואה לא במקומה, את משווה את הערבים כאן ליהודים בגרמניה הנאצית?

אם כך לפני דברייך, את השיר על אותו אחמד כפוי טובה שהולך ומפגע היו צריכים להמציא לפני עשרים או ארבעים שנה, אולי בתקופה שבן גוריון ה"ימני" שכל כך חשש מהם ונקמנותם, הטיל על הערבים כאן משטר צבאי לכמה שנים, אם מישהו שכח ואם כבר העלת את הנושא ההיסטורי... כנראה שאנחנו אוהבים לספוג הרבה חרא עד שהדברים עולים אל הכתב.

dori78

New member
בתעמולה הנאצית

אותו "כהן" כללי לא ביצע פיגועי התאבדות, אבל כן למד כמו שאר אזרחי המדינה בבתי הספר ובאוניברסיטה.
אותו "כהן" כללי לא קרא להשמדת העם בתוכו הוא יושב, אבל כן קיבל כספים על פי החוק (אני לא יודעת אילו קצבאות היו נהוגות אז בגרמניה).
הדבר הראשון שעשו הנאצים כדי להילחם באותו "כהן" כללי, היה לאסור על לימודיו במוסדות אקדמיים.
סבתא שלי גורשה מביה"ס התיכון בו למדה בשל יהדותה.
הדבר השני היה לאסור עליו לעסוק במקצועות מסויימים, בם הוא נתפס כמי גוזל את פרנסתו של "רודולף" כללי וכמי שמשתלט על המשק.

בעיניי, כל אדם שאינו מעוניין לחיות במדינה היהודית דמוקרטית כפי שהיא היום, מחפש להכניס לתוכה אלמנטים זרים
(כמו למשל יום חופש כללי באחד בינואר, הוא "נובי גוד" של הרוסים), מעוניין לפגוע באוכלוסיה היהודית שבה בגלל יהדותה - מוזמן לעוף מפה למקום מוצלח יותר בעיניו, ויפה שעה אחת קודם.
זה נכון לגבי חלק מערביי ישראל, אלה שלא מוכנים להכיר בעובדה שהמדינה הזו היא ביתו של העם היהודי.
זה נכון לגבי המהגרים הלא יהודים מבריה"מ לשעבר, שעסוקים כל היום בלהתלונן על זה שאני לא לומדת רוסית כדי לתקשר איתם ולמה לא מלמדים פה יותר ספרות רוסית לבגרות.
זה נכון לגבי כל מחפשי העבודה מארצות המזרח הרחוק ואפריקה, שמנסים לקבל מעמד של אזרח שווה זכויות.

ביום בו השלטון יחליט לגדל ביצים, יפעל ביד קשה נגד המפגעים (לא, מאסר עולם עם אפשרות לתואר ראשון בכלא זה לא "יד קשה"),
יגרש מפה פושעים מורשעים בפשעים נגד המדינה הציונית - הדברים ייראו אחרת.
בינתיים, חברות ההעסקה מנפחות את כיסיהם של הפקידים הרלוונטיים כדי לגזור קופון על עוד כמה "דז'יאנג-מינג" כלליים שיבואו לעבוד פה בבניין,
עוד כמה "לינג-מיי" כלליות שינגבו את הישבן לקשישים שלנו.
בדרך אנחנו נמשיך לבכות על זה שאין עבודה, כמה החיים קשים באופן כללי וכמה אנחנו מסכנים.
העיקר שהממשלה תמשיך לתת מקומות תעסוקה לאזרחים זרים ואף אחד לא יטען נגדה כלום, כי יש ערבים לשנוא.

מבחינת הטקסט עצמו - החריזה נוראית ובאופן כללי לטעמי השיר לא איכותי.
השיר הזה בעיניי מתאים לקבוצה "האריות של הצל", לא לזמר מוכשר שמבין דבר או שניים במוזיקה.

רק ש

בגרמניה של 1935 יהודים לא רצחו גרמנים (וגם לא איימו עליהם) אלא להיפך.
לכן ההשוואה של ישראל 2014 לנאצים היא לא נכונה בעליל ואף מקוממת.
&nbsp
ואני צנצנת אם אין פה אדם אחד שלא חשש לחייו מאיזה אחמד או לאטיפה שעובדים במגה/ גט טקסי / והבנתם ת׳פואנטה.

dori78

New member
נכון. יחד עם זה

איום זה עניין יחסי, השלטון הנאצי הציג את עצם קיומם של יהודים בחיי הכלכלה והמסחר כאיום על קיומה של המדינה הארית.

בימים בהם האלימות יכולה להגיע מכל כיוון, אני חוששת מכל אדם שני ברחוב.
לדעתי זו לא סיבה להכליל ולצאת בקריאה נגד ציבור שלם, שחלקו לא חושב בכיוון של טרור כלל.

השב"כ עובד יפה מאוד, ניטור טלפונים/מיילים הוא דבר שבשגרה.
זה הזמן לאסור אנשים שיש הוכחות על כוונה חבלנית מצידם, עוד לפני שיבצעו את המעשה.
בשלב הבא - גירוש לעזה, או לקטאר.

אין שום סיבה שמחבלים שונאי ישראל יחיו פה בשלווה.
אבל לא כל ערבי הוא אוטומטית שונא ישראל, כמו שלא כל גבר הוא אוטומטית שונא נשים.
זה משהו שעמיר בניון לא מבין, אם לשפוט לפי שיר התגובה שלו לתגובות הלא אוהדות שקיבל ביומיים האחרונים:
http://www.hidabroot.org/he/article/88037

אני לא חושבת שהוא אויב המדינה, אגב.
סתם איש אמוציונלי שפועל מהר מדי ללא שיקול דעת.

איום על חייו

של אדם הוא לא יחסי.
&nbsp
אגב, גם המילים של השיר אויב הציבור - כל מילה בסלע.
מדינת ישראל נהייתה אוניברסיטת ברקלי ו cnn.
&nbsp
&nbsp

דידי 9

New member
תגידי את מוכנה להפסיק עם הנאציזם?! זה

כבר גובל בחוצפה ולא רוצה להגיד במה עוד, מרוב שזה לא קשור!

מה עם ווגנר? האנטישמי שצידד בנאציזם?
הוא מושמע בארץ. הפלצנות הפרידה בינו לבין האלק יצירה שלו.

מה את רוצה מהמחאה ה ל ג י ט י מ י ת של בניון??.

דידי 9

New member
אוקיי, אז נאצים. גרמנים. שואה.

עכשיו קל לך יותר לענות עניינית?
או שיש איזה אות שלא קשורה לעניין......

עזבי, לכי שתי מרק.

צלשלספק

New member

בתקופה המתוחה הזו במיוחד - את לא יכולה לדעת מי מהם יתהפך עליך, ההוא מהסופר או ההוא עם הטרקטור או ההוא שרץ לכיוונך ככה ברחוב, זה לא עובר רק לך בראש מעת לעת וכנורת אזהרה. תהיי בטוחה (תרתי משמע)

הקטע הוא שהם יודעים את זה וזה די עצוב שמי שחושש במדינה שלנו זה בעצם אנחנו...

החמאס אפילו הכינו שירים על החולשות שלנו כחברה, הם בהחלט יודעים גם שכשחלק מאיתנו שומעים (במפתיע) שפה ערבית קולנית מצידם או מאחריהם במקום ציבורי נניח, אנחנו נדרכים או מתכווצים לרגע, או נרתעים או קופצים או עובר לנו איזה מנגון הגנתי בראש שנרכש עם הזמן, לנחות, להתאפס ומיד.

מנומשת30

New member
זאת האשמת הקורבן - פשוטו כמשמעו.

גם במהלך השואה, אגב, פגעו היהודים בנאצים באופן מקומי. ראי מרד גטו ורשה.

מדי פעם, קורבנות לכיבוש והתעללות מתקוממים ופוגעים במי שמקרבן אותם. זה לא מצדיק את הטרור הערבי-פלסטיני, אבל זה בטח לא מערער את ההשוואה לגרמניה הנאצית.

דידי 9

New member
צל, אתה כאן?! לא הבנתי!

אני לא מוכנה לראות את זה.
חופש הביטוי הישראלי המדהים-מרשה לשתי הנשים האלה
להשוות אותנו לגרמנים בקונוטציה הזו, אבל חופש הביטוי של עמיר בניון-
בפח?!

אני מבקשת שתעשה מעשה ותמחק! את האמירות האלה ואת ההשוואות!

צלשלספק

New member
ככה, קפצתי לביקור... חופש הביטוי...את יודעת...

מאפשר גם לי, לך ולגולשים אחרים בפורום לכתוב ולהעלות תכנים מסוימים במסגרת אותו חופש הביטוי שחייב להישמר.

גם אם אני מתנגד בתוקף לדברים שנכתבו כ-גולש, ברמה האישית, כ-מנהל בהחלט ייתכן ולא אמצא לנכון למחוק אותם, כמו בנושא הזה כ-דיון ענייני, גם אם החלטתי להפוך אותו ללא מענייני ברמה האישית :)

לצורך העניין והנושא הרגיש, בימים של אבל לאומי (נניח) או חשש שלי של התרסה מכוונת כדי לפגוע ברגשות שוכני הפורום בצורה זו או אחרת, לא הייתי מאפשר להעלות תכנים אלו ואחרים.

דידי 9

New member
כלומר אני חייבת להתחשב

בשיקול הדעת הבלעדי שלך, גם לגבי "פגיעה ברגשות".
ואם אני אגיד לך שעצם ההשוואה לנאצים פגעה ברגשותי?
לחכות עד ששיקול הדעת שלך יצליח להבין את זה?

זו תשובה רטורית.

רק ש

זה מאוד מערער את ההשוואה לגרמניה הנאצית.
לא שיש לי בעיה עם אנשים שמכסים את העיניים, אוטמים את האוזניים וצועקים לה לה לה
אבל להשוות יהודים ישראליים לנאצים? לא הגזמת?

לתת לי דוגמא את מרד גטו ורשה כפגיעת יהודים בנאצים?!

את אמיתית?

בנוסף

לא הייתי קוראת לערביי ארץ ישראל כקורבנות שמתעללים בהם.
אולי יותר כמו עלוקות - כאלה שרק לוקחים אבל לא נותנים.
מה זה לא נותנים, פוגעים.
רוצחים.
זורעים פחד ואימה.
&nbsp
אגב, כיבוש זו לא מילה גסה. כולה מצב משפטי.

דידי 9

New member
למה ההכללה? לא היה בחור שהציל מישהו מלינצ'?

לא היו ערבים אחרים שלא נכללים בקטגריות האלה?
זו-הכללה גסה.

די, זו הכללה? ב א מ ת ?

לא, כי חשבתי שלא הכללתי.
&nbsp
למה ההכללה? ככה.
כי לצורך הדיון הנ"ל נוח לי להכליל.
כי זו מהות הדיון.
כי אני לא אתחיל למנות שמות של ערבים נשמות.
כי מה לעשות שהמצב בארץ מפחיד בגלל מגזר מסוים.

דידי 9

New member
כל מהות הדיון-הוא על אותה הכללה :)

אם קיימת-או לא!

אז את באה ואומרת לי שהכללת ל"צורך הדיון"? בחייאתתתתתתתתתת ראבק!

תהני לך.

למעלה