חורבן הבית השלישי

קלריסה

New member
אולי אנחנו מיזנטרופים ../images/Emo22.gif

ראשית, מעבר לכל דבר אחר: זה שהילדים הרביצו לבת שלך או אפילו רק התכוונו לעשות את זה זה נראה לי הכי חמור וזה חוצפה אדירה של ההורים שלא עשו עם זה שום דבר!!! שנית - וקצת פחות מרגיז אם כי בכל זאת מפוצץ: מה זה ההרס הזה? שוב: חוצפה של ההורים, ולא משנה מדוע ולא משנה אם הם מסתדרים עם הילדים ולא משנה כלום. אבל את זה כבר אמרו לך, ואת גם יודעת לבד. בתור אימא טיפונת יותר ותיקה ממך (בתי הגדולה כבר בת שש) הייתי רוצה לשתף אותך (אתכם) בבעיה שהייתה לנו, בעיה שעדיין קיימת, אבל השלמנו איתה: יש לנו חברים די טובים שהבן שלהם תמיד היה מרביץ לבת שלנו. הערנו לו (בעדינות, כי האימא שלו תיעלב וכדי שהוא ירגיש אצלנו נוח, כי רצינו להישאר חברים של החברים האלה ולהמשיך לצאת איתם לטיולים וכו'). וביקשנו מההורים שיעירו לו, אבל הם היו טוענים שהבת שלנו לא טמנה ידה בצלחת (זה לא נכון, אבל גם אם היא אמרה לו משהו, זה עדיין לא מצדיק שהיא תחטוף מכות) וזה הגיע למצב שכשקבענו כל מיני בילויים של ילדים עם אותם חברים, שהילדים שלהם בערך באותו גיל - הבת שלנו פשוט לא רצתה לבוא. והרי תכננו את הפעילויות האלה בשבילה, אנחנו יכולים ליהנות גם ממסעדה טובה בלי ילדים של מישהואים אחרים וכיוב'. מה שיצא בסוף, למרבה הצער, שאנחנו כבר לא נפגשים עם החברים האלה. הרגשנו שאנחנו ממש לא סובלים את הילדים שלהם, והרי הם חברים שלנו, איך זה יכול להיות שאנחנו לא סובלים איזה שהוא ילד, ובסך הכול זה אמור להיות ילד נחמד (פני מלאך ממש, כמו שתיארת כאן). אז כשאנחנו לעתים רחוקות נפגשים ברחוב או באקראי אחר אנחנו אומרים: כן, צריך להיפגש בהזדמנות, ו-- אויש, אנחנו נורא עסוקים ועוד כהנה וכהנה ומצטערים בכנות אבל לא עד כדי כך שנביא את הבת שלנו לחטוף מכות בשבת בבוקר
אם למישהו יש פתרון אני אשמח לשמוע. זו באמת בעיה שמטרידה אותנו

סם2

New member
כל הכבוד לכם!!

אני בטוחה שתמצאו חברים אחרים עם ילדים קצת יותר סימפטים.

פשושולה

New member
אני מצטרפת לדעת רבות פה, וחושבת

שזו בעיה של ההורים. אני חושבת שאם מאפשרים לילדים להשתולל ככה אצלך, כמו שאת מתארת, זה אומר שהם לא ממש מנסים להשתלט עליהם גם כשהם לא אצלך. יש דברים שהם גבול ולא משנה כמה קשה הילד או כמה יש/אין סבלנות. אם לא שמים גבול חזק ואחיד כך שהילד יודע בדיוק מה מותר ואסור לו, ולא חלילה משנים דעה כל רגע, הילד לא רק בוחן את הגבולות (שזה גם ככה קורה כל הזמן) אלא פורץ אותם. מה זה להרביץ (או לנסות) לילדה קטנטונת?? מה זה לקחת דברים שלא שלך ולהרוס אותם? זה פשוט אסור בתכלית האיסור. אני חושבת שההורים אמורים לעצור מיידית את ההתנהגות הזו, ואם לא מצליחים - פשוט ללכת הביתה! למה שאת תסבלי מזה שהם מופרעים קטנים? יש לי דוגמה: כשעדן הייתה קטנטונת ממש הלכנו איתה לבית קפה. אחרי כחצי שעה היחדונת התחילה לבכות. לאחר שתי דקות שלא הצלחתי להרגיע אותה, עזבתי את בית הקפה! אנ שים שמסביבי הם לא בעונש, ולא מגיע להם לשמוע תינוק מיילל לידם כשהם מנסים להינות. זו בעיה שלי, ואני צריכה לפתור אותה, בתור ההורה! כמובן שעדן לא עשתה שום דבר בכוונה - בניגוד לילדים האלה, אבל בכל זאת, אף אחד לא צריך לסבול בגלל הבת שלי. אני חושבת שהפיתרון הוא לא להזמין אליך הביתה יותר. שיהרסו את החפצים שלהם בבית שלהם. חבל מאד שהחברים שלכם לא מבינים את זה לבד..

שעדן תהיה בת שנתיים שלוש

אז תביני שזה לא כל כך פשוט וזה בכלל לא דומה לדוגמא של הבית קפה.... הלוואי ואני אתבדה וזה כן יהיה לך פשוט שעדן תהיה בגיל הזה

מקווה שסוף סוף התפוז ישלח...

משהו חשוב לכל האמהות! אם קורה מצב כזה עם איתן,אנחנו אוספים את הילד,את עוללינו וטפינו,ועם כל הצער,חוזרים הבייתה. גם איתן מבין שיש השלכות להתנהגות שלו,וגם אנחנו לא מסתכנים באיבוד חברים. חוצמזה אפשר לארגן הפעלה לילדים,שיהיה להם משהו,מעניין חוץ מלהרביץ...

עדי 5

New member
ואוו,אני בהלם

בחיים לא קרה לי כזה דבר. באים אלינו המון חברים עם ילדים ובחיים לא נתקלתי בכזה הרס. כשאני באה לבקר חברים עם ילדי אני לא מפסיקה להשגיח ולראות מה הם עושים. חוץ מזה הם זוכים לחינוך בבית ויודעים שלא הורסים,לא לוקחים בלי רשות,שלא מפזרים ממתקים על הריצפה ושלא לוקחים משחק לפני שהשני אסוף. אני פשוט בהלם. במצב כזה אני לא הייתי שותקת ותוך כדי אירוח מעירה להורים אפילו אם זה היה נגמר בזה שהם הולכים הביתה. יש גבול למה שאפשר לסבול

למעלה