חוששת שבעלי בוגד בי - אנא עזרו לי...פליז !!!!

חוששת שבעלי בוגד בי - אנא עזרו לי...פליז !!!!

אז ככה...
אנו נשואים באושר 19 שנה+3 ילדים. מאזור המרכז. בגילאי ה-40-50.
בשנתיים האחרונות בעלי החל לטפל ולסעוד את אביו שמתגורר בצפון הארץ. (כ-3 פעמים בשבוע כמה שעות ).
לפני כשנתיים בוקר אחד הוא קיבל הודעה בנייד שלו, וביקש שאבדוק מה כתבו כי המתין להודעה מהעבודה. ואז ראיתי הודעה שנשלחה מהמטפלת של אביו "אהוב שלי נהנתי לדבר איתך אתמול...היה לי כיף איתך, אני אוהבת אותך וחושבת עליך..." משהו בסגנון הזה. באותו רגע הפכתי את הבית. בדיעבד טעות כי הילדים ראו ושמעו דברים שלא צריכים לשמוע.
העימות איתו היה לא נעים והוא נשבע מליון פעם שההודעה לא היתה מכוונת אליו ושהוא בדק איתה והיא טעתה ושלחה אליו במקום לבן זוג שלה. וכנראה העדפתי להאמין לו ולהדחיק את זה. אבל בתוך תוכי הנושא לא נתן לי מנוחה...התחלתי לבדוק עם מטפלת אחרת שהחליפה אותה מתי הוא מגיע לאביו ומתי יוצא והפכתי לאובססיבית וכלפי הנושא הזה. ותמיד היתה תחושה לא טובה לגבי אותה אישה שהוא מגן עליה כמה היא טובה וכמה היא דואגת ונפלאה...ואני בליבי מאחלת לה רק רע. ויש לציין כי תפסתי כמה פעמים שהוא אמר שיצא מאביו בשעה x והמטפלת הנוכחית סיפרה שיצא בשעה y. וכל הזמן לא סיפרתי לו פשוט שמרתי בבטן.
לפני כמה ימים הוא התעורר ב1.30 בלילה וטען שברחה לא השינה...ויצא להליכה. אני התעוררתי ואחרי שעה התקשרתי אליו.. ז"א בשעה 2.30 בלילה...הוא היה בממתינה. אחרי 5 דקות חזר אליי ואמר שדיבר עם אחותו. כשהוא הגיע הביתה והלך לישון בדקתי מה שעת השיחה שחייג לאחותו ( כי הוא חייג אליה כדי לעשות את הסיפור אמין ) וראיתי שהתקשר אליה אחרי שאני תפסתי אותו בממתינה. ז"א לא שוחח עם אחותו. !!! הוצאתי פירוט שיחות של ה-3 חודשים האחרונים וראיתי שהוא מדבר עם אותה אישה לפחות 4-6 פעמים ביום. את השיחה הלילית עדיין לא ראיתי עם מי דיבר כי עדיין לא הגיע פירוט שיחות. ממתינה לסוף החודש לקבל אותו ואז להיווכח.
לא עצמתי עין כל הלילה, קשה לי עם הסיפור הזה. אני רוצה לשים לו האזנות ואז למצוא משהו מוחשי ולהתעמת איתו עם הוכחות. מצד אחד אני רוצה להאמין שאין כלום ואולי אני מדמיינת שחורות, ומצד שני כל ההוכחות מובילות אותי לעובדה שהוא בוגד.
אני לא מצליחה לתפקד, אני מרגישה שהחיים שלי קורסים. אני מפחדת ממה שקורה לי.
מה לעשות ? איך לנהוג ? להמשיך בבדיקות שלי ואז להתעמת איתו ?
יש לציין כי החיים השגרתיים שלנו טובים, ( עם עליות וירידות כמו כולם אבל בסהכ בסדר גמור ), יחסים גם בסדר גמור...אז אין משהו להצביע עליו שיכול להוביל לזה.
כ"כ פרט חשוב, הגברת המהוללת אלמנה. היא בסביבות גיל ה-45-50 עם ילדים.
אין לי את מי לשתף, אני לא רוצה לשתף את אחותי כי אחכ אם הכל יחזור להיות בסדר היא תשנא אותו כל הזמן. וכנל לגבי שיתוף חברים. ואני מתמודדת עם הסוד הזה לבד וקשה לי מנשוא.
אנא עזרו לי.

שילה1

New member
היחיד שאת אמורה לשתף-זה בעלך,

בשיחה רגוע,במקום נטרליי.
"הגברת המהוללת"-חצי מהמשוואה שאינה קשורה אלייך.מי שקשור-בעלך,בלבד,אם בכלל.
אז את יכולה לשתף אותו או שלא,את יכולה לקחת חוקר פרטי,או שלא.
והיה ותדעי כי יש בגידה.מה את חושבת לעשות?זו הנקודה החשובה.

אני מציעה לך

לפתוח את זה מולו רק אחרי ש:

1. יש לך ראיות מוצקות. אם הן לא מוצקות, לא רק שהוא ייצא מזה בקלות, אלא שאח"כ הוא יהיה הרבה יותר זהיר וקפדן, ואת תשארי באוויר עם התהיות.

2. החלטת מה שאת רוצה לעשות עם המידע הזה. זו נקודה מאוד חשובה.
לפעמים מרוב הלהיטות לדעת ולהתעמת ולהטיח לו בפרצוף, לא חושבים מה יהיה ביום שאחרי גילוי האמת ומה בעצם עושים עכשיו.

3. נרגעת, אספת את עצמך, את לא במצב של ירי תגובות ופעולות מהשרוול ומהבטן.

מריוס זכריה

Member
מנהל
היחידה שאת אמורה לשתף היא הפסיכולוגית שלך

אני יודע שכרגע אין לך אחת.
אז תלכי ותמצאי ודחוף.

הדבר הכי בולט הפוסט שלך הוא השקר העצמי הכל כך כל כך חזק שלך.
* העובדות - בלתי מעורערות.
* אבל מבחינתך - יש סיכוי שאת טועה, ואולי שווה לאסוף הוכחות (למה? כבר יש מספיק...) ואולי אם תדברי איתו תקבלי עוד סיפור יפה.

הפער הזה זועק לשמיים.

צר לי לומר לך: אין פה לא טעות ולא ספק ולא כשל קטן ומקומי.
יש פה גבר טוב וראוי, שהחליט כמו רבים וטובים וראויים (פחות או יותר) לפניו שאפשר ללכת עם ולהרגיש בלי, כי חיים רק פעם אחת, ומה שאת לא יודעת לא מזיק לך, וחוץ מזה יש לו חוסרים אמיתיים, וכל הרשימה של הסיבות, שכולן נכונות - אבל בסופו של דבר הן מצביעות על החלטה בינארית (0/1) של אדם: לפצוח בחיים כפולים, או לא.

הוא החליט שכן.

---

מה את אמורה לעשות?
להתגרש או לא?
לצעוק ולבכות או לא?
לעמת אותו או לא?

אני לא יכול לדעת.

לכן המלצתי היא לבקש עזרה מקצועית.
לא מבלש כי זה כסף מבוזבז. הידיעה כבר קיימת. גם ההוכחות. כן ברמה של בית משפט, או לא ברמה של בית משפט - ממש לא משנה. אם תתגרשו, אתם ממילא תתפשרו אחרי מאבק ארוך. ואם לא תתגרשו, בטח שזה למשנה.

את צריכה עזרה טיפולית. מישהו (ואולי מישהי) שתתמוך בך, שתייעץ , שתהיה סודית ונאמנה. בקיצור, פסיכולוגית.

האם יש סיכוי לטיפול זוגי ושיקום?
לעניות דעתי לא.
אחרי רומן של חודש - חודשיים - יש סיכוי.
אחרי רומן מנוהל ומתוכנן ומופק בקפידה, כולל הכחשות והסתרות של שנתיים - לא.
אפשר בהחלט להמשיך נישואי נוחות, למען הילדים, הרכוש, המשפחה וחשבון הבנק. אין בזה שום רע.
ואפשר גם לא.
אינני מתיימר לדעת מה מתאים לך.
ואני מעז לומר שגם לך אין כרגע מושג, כי את גם מופתעת, גם בסערת רגשות, וגם לבד.

בקיצור, אני חושב שהעצה שלי ברורה לחלוטין.

מאחל לך שתהיי חזקה. בסופו של חשבון יתברר לך שזה לא היה סוף העולם. ממש לא. ואולי אפילו דברים טובים ומצויינים ייצאו מזה. אלו החיים, והם לא משוואה סדרתית, אלא כאוס מאורגן עם אינסוף משתנים, שאין לדעת איזו תוצאה הם יתנו ומתי. אין חוקים.

ודווקא במציאות מורכבת שכזו, אין תחליף להתנהלות נבונה וחכמה.

בהצלחה,
וחיבוק גדול.

מריוס

נקלעת לסיטואציה קשה וכואבת אך נפוצה למדי

לאור התובנות החכמות מניסיונו הרב של מריוס אין לך לצערי הרבה אפשרויות.
לאחר תקופת אומללות ואבל כבד על האובדן תמצאי לך ניחומים בזרועות גבר אחר ותגיעו למעין נישואים פתוחים בהסכמה שבשתיקה ושביתת אש בבית.
אך אם אופייך ומושגייך אינם מאפשרים לך להשלים עם מציאות כזאת תיאלצי לפרק את החבילה למרות המשמעויות הקשות לך ולילדים וגם לו למרות שאינו ער לכך עדיין.
אל תשלי את עצמך שאם בעלך יסכים, תחת איום בגירושין לוותר לכאורה על הרומן, הוא לא יחזור לסורו ובפעם הבאה בצורה יותר זהירה שתתקשי לגלות.
בכל מקרה נסי לשמור על ראש מורם ולא לשכוח את ערכך ומעלותייך.

אייבורי

New member
משתתף בצערך

&nbsp
אכן נשמע שהוא בוגד בך.
שני דברים
ראשית אתם לא נשואים באושר, אולי את באושר או היית באושר (כרגע את נשמעת בסבל)
אבל כנראה גם הוא היה בסבל (עכשיו אולי הוא באושר)
בכל מקרה
יש שבר גדול בזוגיות שלכם.
&nbsp
אני מסכים עם מריוס, לכי לפסיכולוגית מקצועית שתעזור לך לעשות סדר בראש.
א. להחליט אם הוא בוגד מה לעשות, האם לתקן את הקשר (בהנחה שהוא יסכים לוותר על המאהבת) או ללכת לפירוק הזוגיות.
ב. להבין למה הוא מצא לעצמו מאהבת (זה לא מקטין את אשמתו בהתנהלות ביזיונית) אבל זה יעזור לך בעתיד לבנות זוגיות טובה יותר.
&nbsp
שיהיה בהצלחה ושהכאב יהיה קטן ככל האפשר.

טורקיז22

New member
סעיף ב' שלך לא מדויק

בעלה של אחותי ניהל רומן ולשאלתה למה זה התחיל... טען שהחל להתכתב עם אותה אישה מפני שהיה בלחץ מהעבודה וכי רבנו...
שני התירוצים העלובים האלו לא מצדיקים בגידה ורוב הסיבות לכך שגבר בוגד קשורים רק בו ולזרוק את זה עליה שלהבין זאת יעזור לה בעתיד לדעתי ממש לא בכיוון.

אייבורי

New member
שני דברים

&nbsp
ראשית אני משתתף בצערה של אחותך, אני מניח שהבגידה הכאיבה לה מאד.
&nbsp
שנית, הדביל לא אומר אמת,
אני חושב שבגידה היא אשמתו של הבוגד בלבד,
אבל כמו שאומרים בביטוח, יש לנבגד גם תרומה לתהליך, כדאי שיבדוק מה התרומה שלו בכדי שלא תהייה בגידה עם הבן זוג הבא.

אמא שלי היתה אומרת ...

כשהייתי ילדה אמא שלי היתה אומרת לי: אישה חכמה שמגלה שבעלה בוגד בה לא עושה עניין יושבת בשקט ומחכה שיחזור הביתה.
היא אמרה את זה בהקשר לדוד שלי שהיה בוגד בדודה שלי ולא הבנתי למה היא לא עוזבת אותו. כשהייתי ילדה לא הסכמתי איתה כי הייתי ילדה פמיניסטית והאמנתי באהבה לנצח וכו'. אבל היום אני חושבת שהיא פחות או יותר צדקה לפחות ברוב המקרים.
ניראה לי שאם תעשי לו בלגנים ותורידי עליו כיסא ותכעסי אז הוא יתעצבן והמצב יתכער עוד יותר בינכם. אבל אם תהיי חביבה כרגיל, לא תעשי עניין אז בסוף ימאס לו ויש סיכוי טוב שיחגוג קצת ואז יחזור הביתה.
אם זה הדבר הנכון לעשות - לא יודעת, תלוי מאוד במקרה שלכם, באופי שלך, בנסיבות.
נישמע על פניו שלמרות שהתעמתת איתו הוא לא ירד על הברכיים התנצל וחזר להיות ילד טוב. אני חושבת שאת צריכה להחליט אם את רוצה את הנישואים האלה ואם כן אז נסי לא להתעמת איתו ולהגיע למצב שהוא צריך לשקר ולהתעצבן ולהגן על עצמו, כי אז דברים רק ילכו ויחמירו בינכם.

עכשיו יש לי הוכחות !!! הוא בוגד בי.!!!

ימים טרופים וקשים מנשוא.
עכשיו ממש גליתי בוודאות שהוא מנהל איתה רומן. יש לי הוכחות.
מה שכואב לי שאני מכינה לו אוכל לעבודה...כריכים...ושמעתי שהיא אוכלת את זה. זה פשוט גומר אותי. עד לאן ???!!!
עכשיו אני רועדת, מבוהלת, ומנסה לחשוב לאן הולכים מכאן.
help me !!!
פשוט לא יודעת מה לעשות. היה לי חשוב מאוד לעשות "וידוא הריגה" לעצמי...להבין שזה זה ואני לא מדמיינת...וטוב שעשיתי זאת עם כל הקושי.
עכשיו מכאן לא יודעת לאן הולכת.
ווא קשה לי. הבטן מתהפכת.

נישמע שגם קודם זה כבר היה ברור. תביני לעצמך קודם כל שזה לא

היא - זה הוא.
היא נותן לה את הכריכים, הוא מעודד את הקשר. הוא אחראי על מה שקורה מבחינתך ולא היא. שתאכל ושיהיה לה בתאבון.
&nbsp

אם זה ודאי, אז הגיע הזמן להחליף כינוי

וברצינות - מריוס לדעתי סיכם היטב את כל הטיפים שממשיכים להיות רלוונטים.
את אמנם בסערת רגשות אמוציונאלית אבל צריכה לאסוף את עצמך ולהחליט מה את עושה בהמשך חייך. ועם קשה לך לקבל החלטה מושכלת לבד בגלל הסערה הרגשית, רצוי שתעזרי במטפל. המטפל לא יחליט במקומך כמובן, אלא רק אמור לסייע לך לקבל החלטה.

אייבורי

New member
צדקה באיזה מובן

&nbsp
אני מניח שאם פונקצית המטרה להשאר נשוי בכל מקרה
אז כן.
&nbsp
אם פונקצית המטרה, אדם שחי בשלום עם עצמו בכבוד עם עצמו
אז אלוהים ישמור

אני חושבת שאנשים עושים יותר מדיי עניין מבגידה.

אמנם יש את אלה שתמיד יחפשו משהו מהצד והם בהחלט לא שווים התאמצות.
אבל יש את אלו שהם בגדול לא בוגדים אבל אנשים עוברים תקופות כל כך קשות בחיים והבן אדם צריך את האהבה, את החום הקירבה השיתוף. והרבה פעמים דווקא כשהכי הכי צריך אז אין את זה בבית. זה מרגיש לי הישרדות לא בגידה.
בדוגמה שנתתי קודם, דוד שלי חזר הביתה אחרי הרומן. הם יצאו לא מזמן לפנסיה וכל הזמן בחו"ל חופשות סקי. הוא הרוויח יפה כשעבד ויש להם הכל. יש להם בית יפה, מתסתובבים כל היום ביו הנכדים שלהם עם מתנות וחגיגות, ארוחות ערב, מסיבות הפתעה מעצבנות וכו'.
אז היא היתה אמורה לוותר על כל האושר הזה בגלל שהוא הכניס את הבולבולינו שלו לאישה אחרת כמה פעמים וכבוד שלה נפגע?
&nbsp

אייבורי

New member
הקטנת הבעיה

זה לא עניין של רק הכניס את הבולבולינו שלו לאישה אחרת.
יש פה משבר אמון, שקרים, הסתרות, עירעור של היכולת לסמוך.
שלא נדבר על מחלות שעלול להביא.
&nbsp
אני מציע שתקראי את אישה שבורה
https://simania.co.il/bookdetails.php?item_id=18235
אולי זה יתן לך מבט קצת אחר על הפגיעה הנפשית
על הפגיעה בתפיסה העצמית והתפיסה הזוגית.
&nbsp
אני חושב שכאשר חזות החיים הם הצלחה כלכלית, את לגמרי צודקת.
אבל נפש של אנשים איננה חופשת סקי, או כמה הבעל הרוויח
יש עוד חלקים שכדאי שתכירי בקיומם.

זאת התפיסה שלי בעניני בגידה

מחלות זו בעיניי הבעייה העקרית בבגידה אבל תן לי להתייחס למשבר האמון שהזכרת.
ממה שקראתי על הספר, אני שוב אומרת שלא כל הבגידות שוות ולא כל הסיטואציות שוות. וזה כבר נושא אחר לגמרי.
מדובר בספר באישה תלותית שלא עובדת, תלוייה מאוד בבעלה. מבחינתי, מי שמוכנה לוותר על העצמאות שלה בשביל גבר ומשפחה - סטטיסטית 50% יתגרשו בסוף? הנשים האלה ישלמו מחיר כבד בגט. מעולם לא הבנתי נשים שמוכנות לוותר על הדבר היקר לאדם מכל: עצמאות ואיכות חיים. אני מכירה את האמהות שטוענות שזה המחיר כדי לגדל ילדים. אני מרגישה שילד יקבל פי מליון אם הוא יראה בבית אמא עובדת, באה מהעבודה גאה בהשגים שלה, גאה בעצמאות שלה, גאה בתרומה שלה לעולם. כשהם תינוקות אז הם צריכים אותנו בבית אבל לפני שיש ילדים וכשהם כבר לא תינוקות הרעיון של לשבת בבית ולא להיתפתח ולפתח עצמאות כלכלית אני מרגישה שזה וויתור של טרוף להיות תלוייה לחלוטין במישהו אחר ולא בעצמך.
אז באמת אישה כזאת כמו בספר - סביר שעזיבה של הבעל גורמת לנפילה ופחד נוראי.
ותלוי איך מסתכלים על מה שקראת לו "משבר אמון". אני חושבת שברגע שמגיעים ילדים למערכת היחסים אז זה רעידת אדמה 10 בסולם ריכטר למערכת היחסים. הלחץ, חוסר שינה, עצבים, כסף, זמן, חלק מהמשאבים האלה תמיד במחסור והרשימה עוד ארוכה. לוקח הרבה הרבה שנים וצריך אינסוף התחשבות וסובלנות כדי לעבור את המשבר הזה ולרוב האנשים את את אורך הרוח הזה כל הזמן.
אז בגידה זה רק תופעה, זה רק חלק ממערכת ענקית של תגובות למצבים קשים כשאין מוצא. אני יכולה להקביל את זה ללקיחת סמים או שתיית אלכוהול מופרזת.ברור לבן אדם שזה לא מסדר אבל הוא חייב לעצור את העולם לכמה רגעים לקחת אוויר.
אני בטוחה שדודה שלי נעלבה. אף פעם לא ראיתי את זה עליה כי היא כמעט תמיד במצב רוח טוב כשאני פוגשת אותה אז אני לא יודעת מה באמת עבר עליה ואני לא מסוגלת לשאול אותה על זה.
קראתי פעם איזה מאמר בתפוז שמעל 70% מהאנשים בוגדים לפחות פעם בחייהם, אני לא זוכרת אם זה היה 70% או 80%. אז זה אומר הרבה הרבה אלפים של אנשים עם כבוד פגוע יעזבו כל שנה את הבית, את בן או בת הזוג, יהרסו משפחות? אם 70% 80% מהאנשים עושים משהו אז צריך לחקור מה גורם לזה ואם זה חלק ממערכת ההשרדות של הבן אדם אז צריך לחפש למה זה קורה ואולי יגיעו למסקנה שצריך להתייחס ולטפל בזה אחרת.

אייבורי

New member
ברור

&nbsp
שבתפוז בפורום בוגדים, יש קרוב ל 95% בוגדים
אני לא מכיר את המספרים שציינת אבל נו.
מה זה משנה, איך העובדה ש70% בוגדים עוזרים להרגשת ההשפלה של דודה שלך ?
איך זה עוזר להרגשת חוסר האמון ?
איך זה עוזר לה לדעת שהאדם מולה, שיקר רימה והונה אותה במשך תקופה ?
איך זה מרגיש כשהיא לא יודעת בדיוק מיהו האדם הזה מולה ?
איך זה מרגיש לדעת שהאדם שהיא חיה איתו, איננו אדם ישר ואינו אדם אמין ?
איך זה מרגיש לדעת שהוא מסוגל להסתכל לך בעינים ולרמות אותך ?
&nbsp
ובכלל אני מציע לא לקרוא תקצירי מהסוף של הספר, אלא ממש לחוות את כל החוויה.
מקצה לקצה.
הביקורת שלה על התלות הנשית לוקה בחסר, אבל הדיוק בשקר העצמי נהדר
ובכלל, בשום שלב היא לא אומרת שהיא נשארת בגלל התלות הכלכלית
זאת פרשנות של הכותב תקציר.

למעלה