חזרתי מביקור בארץ

ehodli2

New member
חזרתי מביקור בארץ

נתניה חיפה אשקלון כפר-סבא בכל מקום הקניונים והמסעדות מפוצצים מכוניות חדשות בכל פינה ובעיתונים רק סיפורי חורבן שכר ממוצע שבע אלף. זה פשוט לא מסתדר לי

alexsandria

New member
אזרוק אפשרויות:

1. לאנשים נמאס מחליבה בלתי נגמרת, אז התחילו לעשות הרבה בשחור.
2. הקניונים המפוצצים מעידים יותר על הקניות בעיניים ומהווים מקום מפלט מהחום.
3. האירועים האחרונים לא משרים ביטחון רב לצאת לחו"ל בתקופה שנועדה לזה, אז כולם "נופשים" בבית.
4. המצב הכלכלי באמת מצוין, אין עניים או מרוויחי משכורת הישרדות עלובה והעם פשוט בכיין מטבעו.

alexsandria

New member
נכון, ובעיניי זו מלכודת מכוונת לעבדות תמידית

מודרנית תוצרת כחול-לבן:
אדם שחי ממינוס למינוס לא מסתכל שמאלה\ימינה ולא חושב על מהות החיים,
הוא עסוק בהשרדות יומיומית כדי לסגור את המינוס הזה בסוף כל חודש.

alexsandria

New member
גם אתה צודק, קנדה יותר מדי הומאנית וחסרת חוט

שדרה לאזרחיה בנושאים כלכליים\חברתיים...
ישראל לאומתה חזקה ואיתנה ולא תתן למצב הזה לקרות...
הרי יכולת היניקה של הבנקים (בהשגחה העליונה של בנק ישראל)
ומדיניות הממשלה הרבה יותר מפותחים וקשיחים בגביית החובות
(משום מה בעיקר משכבות החלשות ומשכבות הביניים שמתקרבות
לקבוצה הראשונה שציינתי בצעדי הורה מלעיזים).

idohatam

New member
שוב דמגוגיה בלירה

אין בהודעה שלך כלום מעבר למשפטים שלא מתחברים אחד עם השני ולא מתייחסים למה שכתבתי קודם.
כתבת שבנקים בישראל מעודדים לקיחת הלוואות ויצירת חוב, הראתי לך שבקנדה המצב לא שונה. את כנראה חושבת שהבנקים פה עושים את זה מטוב לב, אבל זה בגלל שעובדות לא משתלבות טוב עם האג'נדה שלך.

alexsandria

New member
כתבתי שהבנקים מעודדים לקיחת הלוואות ויצירת

חובות בתמיכה ממשלתית. והגביה של החובות הללו היא סלקטיבית בחומרתה:
ישנם מיוחסים שמקבלים חנינה בדמות של תספורות למיניהן.
בגדול הבנקים תמיד ירצו להרוויח, בכל מקום ובכל תנאי.
השאלה היא עד כמה הרגולציה נועדה לרסן את השאיפות שלהם...
אתה חושב שישראל וקנדה דומים בהתנהלות שלהם כלפי הבנקים וכלפי האזרחים שלהם, אני סבורה אחרת...
אתה יכול לקרוא לזה דמגוגיה בלירה, אבל אני עדיין עומדת על שלי...

eliUSA

New member
כל אלו שמספרים שהם חיים

מהמינוס בבנק פשוט משקרים

אפילו פי 3 מהמשכורת נגמר יום אחד, לא ככה?

TamarToronto

New member
לייס ? אשראי? חובות?

בדיוק כמו פה. לא כל אחד עם יאגואר זה באמת שלו או משולם ?

זה בגלל תרבות ה"שופוני"

אנשים יקברו את עצמם בחובות רק כדי לשדר "עסקים כרגיל" לחברים שלהם, שדרך אגב, עושים בדיוק את אותו הדבר.

rinam

New member
ביקרת בהוצאה לפועל? כי שם זו התמונה האמיתית

בישראל נוסעים במכוניות הליס או במימון, קונים באשראי שנשאב מהמינוס שאף פעם לא נגמר או בצ'יקים חוזרים ואוכלים במסעדות עם הכסף השחור הכל בשביל הפוזה והקניונים מפוצצים כי שם המיזוג חינם........הינה סידרתי לך את זה!

החיים בישראל רחוקים מיפים וזולים או בטוחים החיים.

ehodli2

New member
שחור זה מיתוס

הרוב שכירים, לא מכונאים וקבלני שיפוצים. ההסבר שלי שהרבה עובדים בחברת חשמל, נמלים צבא קבע וכיו"ב. שם המשכורות הרבה מעל הממוצע - בדיוק כמו בקנדה במגזר הציבורי

Cnan 67

New member
ומה על הערסים שמצויים בכל פינה בתרבות הישראלי

לא יודע כמה זמן לא היית בישראל אך למי שחי שם בעשור שתיים האחרונים, שאחרי רצח רבין, יכול לראות איך בוואקום שנוצר מכך - התמלא בכל השרלטנים הרמאים ורודפי השררה והבצע - מתחיל בראשי השלטון ונוזל מטה לחתולי האשפתות מלקקי התחת השלטוני שהתלקקו אל תוך כל שלוחה מגזרית בירוקרטית שלטונית. ראה שולה זקן ושלל משפחתה ה"מזרחית" שבערסיות שולטים בביטוח לאומי רשויות המס משרדי ממשלה ומה לא והרשימה לא תיגמר אם נתחיל. מדינת ישראל זאת מדינת הערסים ואת אלה ראית באשקלון אשדוד חדרה גדרה תל-אביב חיפה וגם בתחתית ובכל שלל הקניוינים המסריחים והקרירים. ומיהו הערס המצוי ? אותו אחד שמרגיש שהוא הגיבור בסרט וכל השאר הם ניצבים ובובות רקע למענו : "לא סופר אותך ממטר" משפט מנצח לכל ערס. וזה לא מעדה זו או אחרת - זה כ ו ל ם = אשכנזים - מזרחיים- רוסים - אתיופים - ערבים ומי לא. שומר נפשו ונפש אהוביו - שירחק מהבושה הזאת כי בישראל בעוד דור או שתיים לא ישאר זכר לאלה שבנוה והקימוה. דור החלוצים כבר מת אך הדור השני עוד מפרפר בגסיסיה מעודנת וכשהוא יעלם אז הרקב יכריע. הו קנדה הו קנדה אני עפר לרגלייך

בתור מי שחווה את ההוויה הישראלית החל

ממלחמת ששת הימים ועד למלחמת לבנון השנייה, נראה לי שרצח רבין היה בפירוש נקודת שינוי דרמטית. מלחמת ששת הימים הכניסה את כולם לאופוריה, מלחמת יום כיפור לדיפרסיה, מהפך 77' קבר את הסוציאליזם (הדבר הטוב היחידי שהוא הביא) אבל גם את הסכוי לשלום, אבל רק רצח רבין הראה שההשתלבנו ב"מרחב" המנטלי המזרח תיכוני, שהאלימות והרוע ניצחו סופית (הדתיים-חרדים-מתנחלים) ושאין יותר משמעות לחוק. שבס אמר בזמנו שלקחו לנו את המדינה והוא מה זה צדק. מ-95' זו כבר היתה מדינה אחרת לגמרי. מי שיכל ויכול להרשות לעצמו עזב ועוזב, ונשארים רק אלו שאין להם ברירה, או אין להם אופק הסתכלותי או מי שנעים וטוב לו לחיות במדמנה (ערסים למיניהם), מן הסתם כי הוא נמנה על ה"מנצחים" במלחמה התרבותית והאידיאולוגית.

orenfriedman

New member
אכן

מייד לאחר הרצח הצבתי את המטרה של לצאת מישראל. לקח שלוש שנים אבל ב 98 עזבתי.

למעלה