חזרתי מביקור בארץ

אם יורשה לי, הגברת בהחלט כתבה נכון ולעניין.

ההערה היחידה שיש לי בנושא, היא שלפחות לטעמי, טיול ארוך, צבירת חוויות והכרת תרבויות וארצות אחרות, שווים לפעמים לא פחות מהשכלה פורמאלית, ובכוחם גם לעצב אישיות ולכוון להמשך לימודים/קריירה מתאימים יותר. בנוסף, טיול כזה לא חייב להיות כרוך בהוצאה של עשרות (מאות?) אלפי שקלים או דולרים. אפשר, לפעמים רצוי, לטייל בחסכנות כמו חורנים, לעבוד פה ושם בעבודות מזדמנות, לישון 8 בחדר, או על רצפה בתחנות רכבת או אצל מקומי/ת מזדמן. מה שלא הורג - מחשל!
 

idohatam

New member


 

idohatam

New member
כנראה שלא ראית חדשות כשתנועת האוקייפיי

דאון טאון של עיר אקראית, חגגה גם בקנדה.
 

idohatam

New member
אגב, למרות שמנסים לצייר אותה כך, לא הייתי

מגדיר את המחאה החברתית בישראל כמחאת אייפד.
זה בעיה למחות בישראל, גידלו אותנו תמיד להיות הבסדר, כי אין ברירה, אם אתם לא תהיו בסדר אז מי יהיה? לכן המחאה עדיין בחיתוליה, היא חווה חבלי לידה וקשה לה לבטא את עצמה כמו שצריך. אני חושב שבסופו של דבר הם יצליחו לחבר גרוש ללירה ולהעביר מסר קוהרנטי שיבהיר שהמחאה היא יותר על שיווין בנטל והשקעה בתשתיות שמשרתות את האזרח ומפתחות את הפריפריה.
 

idohatam

New member
ותוספת, את מדברת על ישראל כתרבות אינסטנט

לפני שבועיים שר האוצר, פה בקנדה, הקשיח את הקריטריונים לקבלת משכנתא כאשר הוא העלה את אחוז המקדמה מערך הבית היות ובנקים פה חילקו משכנתאות על ימין ושמאל לאנשים שלא בטוח יכלו להשלם אותם (מזכיר איזו שכנה מדרום?). בנוסף הוא הגביל את הליין אוף קרדיט שניתן לקחת על הבית שלך (שהוא לא באמת שלך כי לקחת משכנתא של 85% מערכו) היות ואנשים לקחו פה הלוואת שחנקו אותם מבחינת חוב.
תרבות אינסטננט היא מחלה של תרבות השפע המערבית והיא נפוצה בכל מדינה.
הנק' שלי היא שהחיים הם אף פעם לא שחור לבן, והראיה הזו של קנדה כלבן וישראל כשחור היא לא מדוייקת בעליל. למעשה הכל הוא גוונים של אפור. קנדה יותר בהירה.
 

Cnan 67

New member
פרידה מתחילה במבט מחלון וירידה במדרגות

האל מות נולד לפני 4000 שנה במישור החוף והוא מאז ועד היום לא שכח אף אחד ואם כן, הוא עשה סיבוב נוסף ולקח גם את אלה שהסתתרו או שינו כיוון שבסוף הוביל לאותו מקום - מוות וזה לא משנה מתי. זמן הולך איתנו בהווה. אין מקום בזמן לעבר והעתיד משפיע על ההווה יותר מההווה עצמו ומוות בהווה לא תמיד צופן בחובו עתיד. מדינת ישראל חיה אך רוחה כבר מתה. אין שום סיבה להיותה גזלנית מרשעת ועושקת. אין לה שום תרומה לאנושות ואם ישראל תהיה או לא זה לא חשוב. איפה הנביאים שיצרו את מסד התרבות האנושית המפוארת ואיפה הם אותם ישראלים שחיים כיום בישראל. מוות קליני.
 
אני אסביר לך כי רק הרגע עברתי לקנדה

בית אין לך כסף לקנות, אפילו אין לך את ה40% הראשונים לשים כי בית הכי מעפן עולה 1000000
אוטו אתה נוסע בטרנטה, כי אוטו חדש עולה 120000
אבל 500 שקל על מסעדות ובית קפה יש לך כל חודש

פשוט וקל
 
בדיוק כמו כאן, בקנדה. אבל להבדיל,

בקנדה אנשים לא מייללים בהמוניהם בראש חוצות. כך שההבדל לא נובע ממחירי דיור/מוצרים, אלא מכך שכאן התושב מרגיש שהוא מקבל הרבה יותר תמורה לכספי מיסיו, ואין כאן, חוץ מהקוויבקים :) , מגזרים שלמים ש"דופקים" את השאר, בפרהסיה ובעידוד ממשלתי.
 
האבוריג'ינים אולי?

תעשה פעם סיבוב בצפון אונטריו, תראה איך בעידוד הממשלה, קהילות שלמות של אבוריג'ינים חיים (בעוני) על קיצבת סעד.
יכול להיות שההיקף ביחס לאוכלוסיה קטן מהציבור החרדי בארץ, אבל העיקרון זהה.
 
לא ידעתי שיש כ"כ הרבה אוסטרלים בקנדה.

לעומת זאת יש כאן פירסט ניישנס, שבהחלט חולבים את ממשלת קנדה, אבל מהווים רק 2% מהאוכלוסיה, ומשקלם הסגולי בירידה מתמדת, לעומת החרדים והמתנחלים שחולבים את מדינת ישראל, מהווים כ-12-15% מאוכלוסית המדינה, ואחוזם רק עולה. לא בדיוק אותו דבר.
 
רגע, זה לא פורום ״יורדים לאוסטרליה״?

נסה לקרוא לאינואיט ״פירסט נישנס״ תראה מה יקרה
גם המטיס הם לא בדיוק פירסט ניישנס, אבוריג׳יניס זה שם כולל לילידים
 
Aborigines הוא הכנוי הספציפי של

ה-Aboriginals האוסטרלים. וכשפוגשים אינואיט או מטיס מתייחסים אליהם כאינואיט או מטיס. פירסט ניישנס הוא השם הקיבוצי שלהם בעיני ה"לבנים".
 
לא, הוא לא... :)

שים לב להבדל הדק שבין aborigines אוסטרליים ו-aboriginal בקנדה. בכל אופן, זה לא ממש חשוב, ובסופו של דבר, אם נעבור לרגע לעברית, גם באוסטרליה וגם בקנדה, מתכוונים לילידים המקוריים.
 
למעלה