חזרתי מברצלונה

חזרתי מברצלונה

ככה באמצע החיים, אמא שלי ממימנה טיול בנות לבירת קטלוניה ואני חזרתי עם כמה חוויות קולינריות חדשות. נתחיל בזה שלאכול ולשתות טוב בברצלונה, עולה כמעט כמו לקנות בגדים בזארה, ולמי שלא בילה כמוני, יומיים בלסחוב לאחרות את שקיות הקניות- אז זה אומר שהכל מאוד זול. עד כדי כך שבאיזה שלב, ביקשתי לבדוק את עצמי שוב, ולברר את שערי המרת המטבע. היתכן שיין מבעבע נעים לשתיה, בבר יין מעוצב ומעניים יעלה 30 שקלים בלבד?! אכן כן. וליין המבעבע הספרדי קוראים CAVA והוא עדין, ופשוט ומצויין עם כל דבר. באמת שאחרי יומיים מרוכזים של לצפות בבנות משפחתי מסתערות על חנויות בגדים ונעליים, תפסתי לי חצי יום חופש והגעתי לשוק הבוקריה המקסים. אח.... זה עושה להיאנח כל פעם מחדש. המבחר, הסדר, החיוך הענק שפשוט התפשט לי על הפנים וסירב לרדת.... מה שכן אני יכולה להעיד שאפשר בהחלט ליפול על מסעדות רעות ואפילו גרועות, במיוחד אם מתייחסים ברצינות למדריכי הנסיעות ובתוכם עכבר עולם ``ברצלונה`` שהיה פשוט נפילה בקטגוריית זלילות, למרות שעקבנו אחריו עד חורים נידחים במיוחד. הסוד הוא למצוא בר טאפאס שמוצא חן בעיניכם, ולדרוש שם את רשימת המומלצים שלהם. אני התענגתי יומיים שלמים על המלצות שכאלה, וכמובן שבאמתחתי שבעה בקבוקי יין, ברנדי מיין חרז, קצת CAVA וחמון (המקבילה הספרדית לפרשוטו) פרוס דק דק. וכדי להיות יעילה, הנה בשורה בדמות מתכוןץ. פשוט ומענג- פאן קטלן, או בעברית לחם מקטלוניה. התחליף הכי ים תיכוני ללחם וחמאה. מצויין לארוחת בוקר או בכלל לשבירת רעב, בוודאי ישמע לכם מוכר- ובכל זאת. לוקחים פרוסת לחם טרייה, משפשפים עליה חצי עגבניה, כך שמיצי העגבנייה ירטיבו את הלחם ויתנו לו מטעמיו, זולפים מעל מעט שמן זית ובוזקים מלח. על זה אפשר להניח פרוסות נקניק\ גבינה קשה משובחת או כמה פילטים של אנשובי. אולה
 

dikla1

New member
עוד חוויות אבל ממני

גם אצלי לקחה אותי אמי לברצלונה יחד עם אחותי (כנראה שזה היום באופנה) ורציתי להמליץ לכם על מעדניה שנמצאת במרומי הר ומנזר מונטסראט שבה מצאתי עוגיות מרנג ואגוזי לוז שהם התמחותו של המנזר ומעין קרקרים/ בייגלה עם גבינה מעליו משהו מדליק לאלה חוץ מזה שיש שם מסעדות מדליקות מכיוון שאני לא מחסידי האכילה של יצורים שיש להם עדיין עיניים כשהם מוגשים לשולחן לא אכלנו מי יודע מה אוכל מסורתי שלהם חוץ מפעם אחת פאייה שהיתה ממש לא משהו, האוכל המקסיקני שם נהדר המרציפן (או המספן בניב המקומי) מעולה וטעים לאללה אבל גולת הכותרת היא הסנגריה שרק המחשבה עליה גורמת לרצות לחזור חוץ מזה שמכל הבחינות המחייה שם ממש לא יקרה וזה כייף ללכת למסעדה יחסית יקרה 3 אנשים ולצאת עם מאתיים ש``ח נזק דבר נוסף יש להם בסופר דנונה פלאן ששווה ביקור חוזר בברצלונה ודבר אחרון הוא שאיילת הבטיחה לבדוק בשבילי מה זו הזרוע מברזל לקרם קטלן ואני עדיין מחכה...
 
למעלה