איילת לטוביץ
New member
חזרתי מברצלונה
ככה באמצע החיים, אמא שלי ממימנה טיול בנות לבירת קטלוניה ואני חזרתי עם כמה חוויות קולינריות חדשות. נתחיל בזה שלאכול ולשתות טוב בברצלונה, עולה כמעט כמו לקנות בגדים בזארה, ולמי שלא בילה כמוני, יומיים בלסחוב לאחרות את שקיות הקניות- אז זה אומר שהכל מאוד זול. עד כדי כך שבאיזה שלב, ביקשתי לבדוק את עצמי שוב, ולברר את שערי המרת המטבע. היתכן שיין מבעבע נעים לשתיה, בבר יין מעוצב ומעניים יעלה 30 שקלים בלבד?! אכן כן. וליין המבעבע הספרדי קוראים CAVA והוא עדין, ופשוט ומצויין עם כל דבר. באמת שאחרי יומיים מרוכזים של לצפות בבנות משפחתי מסתערות על חנויות בגדים ונעליים, תפסתי לי חצי יום חופש והגעתי לשוק הבוקריה המקסים. אח.... זה עושה להיאנח כל פעם מחדש. המבחר, הסדר, החיוך הענק שפשוט התפשט לי על הפנים וסירב לרדת.... מה שכן אני יכולה להעיד שאפשר בהחלט ליפול על מסעדות רעות ואפילו גרועות, במיוחד אם מתייחסים ברצינות למדריכי הנסיעות ובתוכם עכבר עולם ``ברצלונה`` שהיה פשוט נפילה בקטגוריית זלילות, למרות שעקבנו אחריו עד חורים נידחים במיוחד. הסוד הוא למצוא בר טאפאס שמוצא חן בעיניכם, ולדרוש שם את רשימת המומלצים שלהם. אני התענגתי יומיים שלמים על המלצות שכאלה, וכמובן שבאמתחתי שבעה בקבוקי יין, ברנדי מיין חרז, קצת CAVA וחמון (המקבילה הספרדית לפרשוטו) פרוס דק דק. וכדי להיות יעילה, הנה בשורה בדמות מתכוןץ. פשוט ומענג- פאן קטלן, או בעברית לחם מקטלוניה. התחליף הכי ים תיכוני ללחם וחמאה. מצויין לארוחת בוקר או בכלל לשבירת רעב, בוודאי ישמע לכם מוכר- ובכל זאת. לוקחים פרוסת לחם טרייה, משפשפים עליה חצי עגבניה, כך שמיצי העגבנייה ירטיבו את הלחם ויתנו לו מטעמיו, זולפים מעל מעט שמן זית ובוזקים מלח. על זה אפשר להניח פרוסות נקניק\ גבינה קשה משובחת או כמה פילטים של אנשובי. אולה
ככה באמצע החיים, אמא שלי ממימנה טיול בנות לבירת קטלוניה ואני חזרתי עם כמה חוויות קולינריות חדשות. נתחיל בזה שלאכול ולשתות טוב בברצלונה, עולה כמעט כמו לקנות בגדים בזארה, ולמי שלא בילה כמוני, יומיים בלסחוב לאחרות את שקיות הקניות- אז זה אומר שהכל מאוד זול. עד כדי כך שבאיזה שלב, ביקשתי לבדוק את עצמי שוב, ולברר את שערי המרת המטבע. היתכן שיין מבעבע נעים לשתיה, בבר יין מעוצב ומעניים יעלה 30 שקלים בלבד?! אכן כן. וליין המבעבע הספרדי קוראים CAVA והוא עדין, ופשוט ומצויין עם כל דבר. באמת שאחרי יומיים מרוכזים של לצפות בבנות משפחתי מסתערות על חנויות בגדים ונעליים, תפסתי לי חצי יום חופש והגעתי לשוק הבוקריה המקסים. אח.... זה עושה להיאנח כל פעם מחדש. המבחר, הסדר, החיוך הענק שפשוט התפשט לי על הפנים וסירב לרדת.... מה שכן אני יכולה להעיד שאפשר בהחלט ליפול על מסעדות רעות ואפילו גרועות, במיוחד אם מתייחסים ברצינות למדריכי הנסיעות ובתוכם עכבר עולם ``ברצלונה`` שהיה פשוט נפילה בקטגוריית זלילות, למרות שעקבנו אחריו עד חורים נידחים במיוחד. הסוד הוא למצוא בר טאפאס שמוצא חן בעיניכם, ולדרוש שם את רשימת המומלצים שלהם. אני התענגתי יומיים שלמים על המלצות שכאלה, וכמובן שבאמתחתי שבעה בקבוקי יין, ברנדי מיין חרז, קצת CAVA וחמון (המקבילה הספרדית לפרשוטו) פרוס דק דק. וכדי להיות יעילה, הנה בשורה בדמות מתכוןץ. פשוט ומענג- פאן קטלן, או בעברית לחם מקטלוניה. התחליף הכי ים תיכוני ללחם וחמאה. מצויין לארוחת בוקר או בכלל לשבירת רעב, בוודאי ישמע לכם מוכר- ובכל זאת. לוקחים פרוסת לחם טרייה, משפשפים עליה חצי עגבניה, כך שמיצי העגבנייה ירטיבו את הלחם ויתנו לו מטעמיו, זולפים מעל מעט שמן זית ובוזקים מלח. על זה אפשר להניח פרוסות נקניק\ גבינה קשה משובחת או כמה פילטים של אנשובי. אולה