אז הם הרבה יותר דומים לבני-אדם מכפי שנדמה לנו
זה לא מפתיע, כמובן.
אני בהחלט מקבלת את ההשוואה, מאחר שהדברים שנעשים ע"י בני-אדם בתעשיות הריכוז וההשמדה (תעשיות הבשר, החלב, הביצים, הפרוות וחלק מתעשיית הבידור), הם גרועים באותה מידה, וכל זה עוד לפני שהזכרנו
ניסויים בבעלי-חיים.
אם כבר הזכרת אותי באופן אישי, אציין שהאבחנה שלך נכונה, אני מאוד מתנגדת לכל פגיעה בזכויות של בעלי-חיים. אני לא מבקרת בגני-חיות כיוון שהמראה של חיות בכלובים ממש גורם לי דיכאון, אני צמחונית אדוקה (כמעט טבעונית) כבר עשרים וחמש שנה, אצלי בארון אין שלדים וגם לא פרוות וגם לא עורות, וכל מוצרי הניקיון, הטואלטיקה והקוסמטיקה שאני משתמשת בהם יוצרו ע"י חברות שלא מבצעות
ניסויים בבעלי-חיים -- כל זה לא כרוך במאמץ מיוחד (אם אני יכולה, כל אחד יכול), רק מצריך טיפונת עבודת חיפוש באינטרנט מדי פעם.
אני גאה לומר, שאני יותר דומה לכבשה או עז מאשר לרוב בני-האדם (אני אפילו חושבת שקרניים גדולות ומסוגננות זה סקסי
). אני יכולה להעיד, שאף כבשה סבירה לא היתה מעלה על דעתה לאכול אדם או כל חיה אחרת, זה פשוט לא מריח ולא נראה כמו אוכל, כך שאתה יכול להרגיש לגמרי בטוח בחברתן של כבשים, כל עוד אתה לא מרגיז אף אייל עם קרניים יותר גדולות משלך
.
לנוחותכם, הוספתי שלושה קישורים להלן, בהם ניתן בקלות לברר אילו חברות קוסמטיקה וטואלטיקה מבצעות
ניסויים בבעלי-חיים ואילו אינן מבצעות. במקרה של חברה שאינה מופיעה באף אחד מהמדריכים, ניתן לבדוק באתר החברה או לפנות אל נציגי החברה דרך אתר האינטרנט שלה. מניסיון, רובן ישמחו לענות לכם לאחר שגיליתם בהן עניין, ושקרים לגבי מדיניות החברה נחשבים מאוד לא מקובלים (לדעתי, גם לא חוקיים).