חיבור למודעות על - מפגש 5 - ויתור על קושי

מאמיה

New member
חיבור למודעות על - מפגש 5 - ויתור על קושי

הי חבר'ה, סליחה על העיכוב, וגם סליחה שלא יצא לי להתעדכן בכלל, נבע מכל מיני סיבות – אז בלי תירוצים, הנה ההבנות שלי לגבי מפגש 5. אני מזכירה – עם תקשורים אלו הורדו תדרים עוצמתיים מאוד. כדי לקבל מהתקשורים את העוצמה שקיימת בהם מעבר למודעות צריך להשתתף בקבוצה. התקשורים מופיעים בסדרת ספרים שניתנת לרכישה בכל חנות ספרים ונקראת "חיבור למודעות על". לפרטים על לילה המתקשרת על מטפלים ועל קבוצות ניתן להיכנס לאתר שלה: www.lailabr.com השמטתי מהפירושים שלי את כל מה שקשור בתדר שהתקבל במפגש זה. המפגש הפעם מדבר על ה"מכות" שאנו חווים. הרבה פעמים אנחנו אומרים "המכות ניחתות עליי אחת אחרי השנייה", "איזה מכה" וכדו'. הביטויים האלה באים מההתייחסות שלנו לקשיים כאחת ממכות מצריים. והמפגש הזה מדבר על כך שמכות מצריים הביאו התמרה לעם ישראל. אומנם ספגנו מכות אך לאחר מכן זכינו בחופש. התייחסו לקשיים שלכם כבסיס לצמיחה, לשינוי. הרבה מאוד אנשים מאמינים שהחיים קשים. קורים אסונות, בעיות כלכליות וכו'. הנטייה שלנו היא להאחז בקושי. הנטייה שלנו היא להסביר את כל ההסברים ההגיוניים למה קשה לי ולמה זה לא יכול להשתנות. החיים לא קשים. הנשמה שלנו בחרה לחוות קשיים כדי שנוכל להתגבר עליהם. ההתגברות על קושי מביאה אותנו להרגשה נפלאה, מחזקת אותנו בהרבה היבטים. כדי להתגבר על הקושי צריך להסכים לוותר עליו, להסכים להתגבר עליו, ולהבין שהקשיים הם חלק מהחוויות שהנשמה שלנו ביקשה לחוות כדי שתוכל להתחזק. במקום להעביר את האשמה לכל מה ומי שמסביב קחו אחריות על החוויות שלכם ותבחרו את הדרך המוארת עבורכם להתמודד עם אותן חוויות. ויתור על קושי +++++++++ כל שנה תקופת חג פסח מאפשרת להתמודד עם בעיות ועם קשרים משפחתיים וחברתיים. יש בזמן הזה ביטוי ותזכורת לכך שההתמודדות בבעיות שונות הם תהליך שבא להתמיר אתכם. ומהשיעור שאתם עוברים, מתוך מוכנות וקבלה, מתוך הרצון שלכם, בא לביטוי השירות שאתם נותנים אשר יוצר התקדמות ועוצמה ומבטא אחדות בכל אלו שסביבכם. לכן, כשאתם נכנסים לאותו פתח קוסמי (זמן החג) שבו קיים שעבוד אצל אלו שאין להם את אותה מודעות לה הם זקוקים, יש לכם את הכוח להיות באותו רגש גבוה ובכך להביא אותם למודעות ולרגש גבוה. השעבוד קיים כדי להביא אתכם להתמרה. אנו מכוונים אתכם להעלות את המודעות של מי שנזקק לטיפולכם. כאשר קיימת מוכנות, סבלנות וסובלנות, אותו אחד שמבקש עזרה יבטא הכלה. כאשר ההכלה הזו תבוא מתוך רצון וקבלה זה אומר שעשיתם בשבילו את השירות שלו הוא זקוק. הכוח שיצר את "עשר המכות" במצריים ביטא קושי לצורך התמרה. היום מתוך ההכלה שלכם אתם יכולים להבין שהתמודדנו אז עם המכות כדי להגיע לשחרור. תבינו שהקשיים נועדו להביא אתכם לשחרור כמו במכות מצריים ואז תוכלו להגיע לאותה התעלות והתמרה שנמצאת אצלכם ומבוטאת דרככם היום. כשאתם מטפלים באחרים עשו זאת מתוך שמחה על כך שאתם עושים שירות. כי כשמטופל מקבל טיפול דרך השמחה שאתם חשים זה יוצר בו כוח אנרגטי לרצות שיווי תדר עמכם. מאחר ובבריאה קיים איזון שמשמש אתכם כשאתם משתמשים בקונוס ובקרן, איזון זה משפיע עליכם באופן כזה שהאנרגיה שאתם מוציאים החוצה, חוזרת אליכם ולא מרוקנת אתכם. כשאתם יוצרים חיבור הולם לקרוביכם, ההשפעה שלכם יש בה עוצמה שתתמיר גם את אלו שסובבים עימם. החיבור ההולם שלכם עימם מעביר אליהם את הלמידה והביטוי כדי שיעבירו אותם לסובבים אותם. ההתחברות וההתפשטות מאדם לאדם, יוצרת הסתעפות כך שהאנשים האלו יחברו יחד מתוך איחוד, אהבה, מוכנות וקבלה אשר תביא אותם ליציאה מתוך השעבוד והקושי שהם חווים לאותה ראייה בריאתית – שהם חלק מהבריאה וכל אחד אחראי על אותם חוויות אשר הוא חווה. כשאתם מדברים עם אנשים שאותם אתם רוצים להתמיר, תבטאו את הקשיים שהם חווים כהקבלה לעשר המכות ולהתמרה שהתרחשה כתוצאה מכך. כשאדם שוטח בפניכם בעיה, תסבירו לו את החשיבות של רצונו להתמרה. הסבירו לו שהקושי, "המכה", נובעת מהצורך הנשמתי שלו וההתחברות אל האני והקול הפנימי אשר רוצה ללמוד מהקושי וממנו ליצור שינוי בחייו. כל אחד חווה מכות כמו "עשר המכות" – כשכל מכה שכזו היא חוויה שקיימת מתוך צורך להתפתחות ושינוי. ולכן כשתסתכלו על זה תראו שכל אחד ואחד "מחובר" לתוך "עשר מכות". מאחלת שנה אזרחית נפלאה, מיה

maysabel

New member
אתם ממש מוכרים לוקשים לאנשים..

לא רואה הבדל גדול בין הפילוסופיה הדתית -בעיקר הנוצרית- המוכרת לאנשים שהחיים הם קשים וסבל וזה מזכה אותם ואת נשמתם לגן עדן בשמיים.. יש כאן אותו המסר הפועל כביכול הפוך על הפוך..אבל עובד בדיוק אותו הדבר בקיבוע וחיזוק אותן אמונות הקיימות של כאב וסבל וקושי בחיים!! מכות!!אין הבדל מהותי והרי לא משנה מיקום גן העדן הנכסף בעתיד ובתמורה ל.. כפי שדברים נאמרים ומועברים כאן..ובדת.. עדיין מוסר המסר הוא זה שמתחזק על ידי חיזוק אותן אמונות ישנות..פעם זה הכומר של הנצרות..פעם זה "כומר" של הניו-אייג'-היש הבדל? דוד צודק-הפרסום צורם..אבל צורמת יותר צרות העין וצמצום האופק..ונשמת האדם..

יותר טוב תחזרי לערסל מאיזה

שאמנם קר עכשיו אני יודע, אבל שם אין לך מחשב, אז קחי איתך את החתול לחימום. לפי איך שאת מדברת אז בטח נולדת יודעת ומודעת (זה גם אני עשיתי) אבל נראה שאת לא שכחת את זה אפילו לרגע. מילת המפתח בתשובתך היא "רואה" לכי תגידי את מה שאמרת לאחד שקשור כעת לאחת ממכות מצרים והוא נמצא בסבל רב, הרי שיביא לך כאפא כתגובה. האם את יכולה להגיד לו שמצרים אינה קיימת וגם הוא אינו קיים? שהכל חלום ואשליה? שהכל מחשבה...טגידי לו נראה אותך. מצד אחד אין הבדל גדול ומצד שני יש הבדל תהומי, באמצע יש יש כלום וכל הצדדים נכונים אז איפה הלוקשים

זו בדיוק הפואנטה...../images/Emo42.gif

משני הצדדים אין כלום והפואנטה בדיוק באמצע!

maysabel

New member
שיווווווווווו טעיתי!

נכסף זה כנראה ב-ש' נכון? אז טעיתי..הנה בבקשה: נכשף..(כשף..כישוף..) מה זה לכי תגידי ל"אחת מוכה"..?מה זה "טגידי ונראה אותך"? אני עובדת עם אנשים אלה יומיום..זאת עבודתי ממש..אולי שכחת את זה לרגע.. פעם הבאה שאהיה איתם אצלם אותנו כדי שתוכל לראות אותי באקשיון..כל שתבקש לו יהי.. אז אני בכל מקום.. גם בערסל וגם לא בערסל.. "יותר טוב" זה כבר שיפוט שלך ולא משה לי ממש.. :) אז הכל נכון..אז מה? ואין ..ממש אין הבדל לא תהומי ולא זעיר....מה שכתוב בהודעה למעלה זה מה שכומר דת מוכר.. לא משנה איזה דת-וחוזרת ואומרת: מה שנאמר כאן רק מביא להתבצרות וחיזוק האמונות..ועוד מוסיף בכך שאולי זאת המוכה תצא מהמערכת הזאתי כעת אבל לא תעשה באמת שינוי מהותי..זה רק משחק בנדמה לי כי פעם הבאה -אם לא תעשה עבודה אמיתית ולעומק- היא תחזור ותבחר במערכת אחרת אומנם אבל בעלת אותם מאפיינים של זאתי שעכשיו.. חמוד שלי..נולדתי פשוט..פשוט נולדתי..כך או אחרת עם זה או זה לאמשנה..אבל עם אומץ..ללא חומץ.. האם חשוב כיצד נולדתי? מה שחשוב לי הוא לומר הבנותיי באומץ,ביושר,בכנות ובאור האמת-כן,האמת! תבוא תגיד-מה האמת?בלה בלה בלה בלה יש כמה אמיתות ובבלהת שכזה..בלה בלה בלה.. רק אומרת-לך תראה את האמת של עצמך..אל תהיה מובל.. מהאמת של זה ואמת של ההוא והרי גם זה וגם ההוא מרויחים יפה מזה שאתה מכור לאמת שלו..-מה שיוצא שיש "אמת" שמוכרים בעלי שליטה ואינטרסים ויש הרבה קונים ממנה..יש זורעי חול בעיניים ובלבד שהשמש לא תיראה בעיניים זכות..מילת המפתח היא אכן "רואה"................ מה שרואה אומרת -זה לא תמיד מה שאחרים רוצים לראות אלא אך ורק מה שרואה..מה שיראו זה כבר מהם לא כך? אומר גם במחיר כאפות מה שמבינה- יש לך בעיה עם זה? אז זאת בעש"ך.. שבת שלום לך מר אדוני המנהל..

maysabel

New member
נך הלוכי תא

אובי אלש הרקמ לך לע הרץ תעל התוא רומשל מג התבלבלו לי האותיות..נשמע ארמית משו.. זה בגלל נדנוד הערסל-שזה אותו אפקט של נדנוד בנדנדה-שתדע!-

eliya-l

New member
מיה בוקר אור

היה יותר מתאים להבנתי לפחות, אם היית מביאה לכאן את ההבנות והתובנות האישיות שלך ולא את ההסברים ויש הבדל מאוד משמעותי בין השניים. מה שאת עושה כעת הוא לספר לנו על אותם תקשורים ואותה מערכת למידה - שחלקנו כאן לפחות מוצא בה יותר הסתייגויות מאשר כל דבר אחר והסיבה היא לא בגלל שאלו הם תקשורים של מישהו אחר אלא מסיבות אחרות שכבר דובר בהן עוד קודם. אם תעברי על החומר שהבאת לכאן, ראי איך את מוציאה את עצמך מתוך התהליך כמעט לחלוטין. - תבטאו, תביא אותם, כשאתם מדברים, תסבירו לו, תסתכלו............................. ואלו רק חלק קטן מהמראות. היכן ההליך שלך בכל העסק הזה?????????????????????????????????

הליך בעיצומו

שכחת אליה? שכל הכותב לעצמו הוא כותב מראשית ועד אחרית...לא שכחת על בטוח יתר על כן הרי ברור לנו שלכל אחד ואחת זמן הלמידה האישי שלו וצורת הלמידה הייחודית לעצמו. כמו כן על ידי שינון המסר הטמעתו נעשית בפועל. מעבר לזה הבינונו שמורה, קודם כל את עצמו הוא מלמד ותלמידיו באים כדי שיוכל לשמוע את עצמו. בנוסף לכל הנאמר לעיל ישנן "רמות" שונות של הבנה, ואת מה ששכחנו יש אחרים שרק עתה מגלים, וכמובן שאנחנו מגלים את ששכחו אבותינו. על כן ובהתאם לזאת כל תהליך הלמידה נמצא ומתקיים ללא הפסק כל עוד יש זמן והנר דולק

eliya-l

New member
אז??. אין הדברים סותרים האחד את השני

דוד. אינני שוכחת שמיה גם מלמדת אחרים בסדנא/קורס ויחד עם זאת נראה לי הולם מאוד להראות לה היכן הייתי אני רוצה לראות את הלמידה שלה - מאוד פשוט.

שאלת על תהליך ועל זה עניתי אליה

הרגתי אותו בגלל שרציתי שהייתי ילד היה לי ארגז קטן איזה ארגז, קופסת קרטון בה גידלתי תולעי משי. כשהתגלמו אלה ידעתי שיהיו מהם פרפרים עוד מעט, וחיכיתי בקוצר רוח. עבר יום ועוד יום ואלה מתמהמהים להם ולוקחים תזמן לרוחב. ובכן- אמרתי לעצמי -אעזור להם ואביאם למקום בו אני רוצה שיהיו...פרפרים נהדרים ומלאי הוד...שווה! אין צורך לספר על עוגמת הנפש שחוויתי וגם משי לא הרווחתי שם למדתי על אורך רוח וסבלנות ועל כך שהחיפזון מן השטן ושקיצור דרך לא תמיד מועיל

eliya-l

New member
העניין הוא דוד ששאלתי את מיה ולא אותך ../images/Emo10.gif

לכן מצחיק הוא יקירי לי שאתה עונה על תהליך שאותו אמורה לעבור או עברה מיה. חוץ מזה מה שלום לך?

אצלי מצוין אליה ומה קורה אצלך

היות וגם אני בתהליך והיות ואנחנו כולנו עונים ושואלים ומשסעים תשובות ושאלות, הרשיתי לעצמי לענות ובטח שלא בשמה של מיה, כי עובדה חתמתי את שמי בתחתית הדף ובכותרתו, כך שכל האמצע גם הוא שלי בלי ספק מיוחד. ולמען הסר ספק כלשהו וליישר הדורים הריני להודיע קבל עם ועדה...אלה דעותי ואני דבק בהן לעת עתה...עד שאשנה אותן. אני שמח שאת צוחקת ולא כועסת

נראה לי

שכאשר אנו מדברים על "מכה" אנו מקבעים את האירוע כמכה. שאנו מדברים על קושי. אנו מקבעים את הסיטואציה כקושי. אירועים וסיטואציות חוזרים שוב ושוב במהלך החיים. כאשר יסוב הגלגל ונחזור לאירוע או סיטואציה דומים. האיפיון שלהם כבר מוטבע בתת- מודע שלנו. והרי כל הרעיון בהתפתחות הוא יחס אחר לאותן סיטואציות. יחס שהוא בלתי אפשרי כאשר האסוציאציה המיידית שלנו היא מכה או קושי. לדעתי יש לדבר על מציאות חיים, מבלי להעניק לה משמעות ערכית. מציאות חיים היא זמנית, ניתנת לשינוי, ובעיקר מאפשרת להסתכל על המצב מלמעלה בצורה אובייקטיבית. יעקב

כשפיל מחרבן לך בסלון (תמונה מהסוד)

זה יכול להיות די אסון לו היית חיפושית זבל היית קורא לזה אוצר. טבועים בנו זכרונות קדומים לאלפי דורות והם אלה שמגדירים לנו קשיים וקלויות. מה שכן תמיד יש לנו את העכשיו שהוא רגע נפלא ומתאים תמיד לשינוי מבורך

למעלה