חיבור למודעות על - מפגש 5 - ויתור על קושי

maysabel

New member
אני ממש ..אבל ממש לא מתקיפה..

מדברת בשמי ובשמי בלבד. לא מדברת על דרך אחרים לצמוח, מדברת על השתלת דוגמות מוכנות מראש. פשוט.. כל השיעור מניח הנחות לגבי מה זה מולי מרגיש..בדיוק כמו המשפט שלא הסכמת איתו.. ככתוב:"הנטיה שלנו..אנו רואים כך וכך..החיים קשים עבור הרוב..המכות" וכו.. אכן אני אומרת שיש לדבר עם האדם מהמקום אותו הוא מבין ובדיוק בשביל זה ובדיוק בגלל זה עליי לבוא ממקום נקי של הנחות מראש-שלא כמו בשיעור הנאמר למעלה.. להבין אדם זהממש לבוא כמה שניתן ריק ונקי ולצאת מעצמי ולהיות איתו נטו..ללא הנחות..ללא דוגמות..ללא שיעורים מוכנים מראש.. זה להבין אותו מהמקום בו הוא נמצא..לתת יד בתוך המערה שלו ..רק אור אקרין..כדי שהוא יראה מעיניו ולעולם לא מעיניי.. אעלה שאלות על איך הוא מרגיש עם החיים והמצבים ולא אניח שאני יודעת כיצד הוא רואה.. אם הוא רואה קושי אכבד זאת ואקבל זאת אבל זהיבוא מהרגשה שלו וממנו ולא מהנחות שלי.. כל מה שמיה והמורה שלה כותבות הן ממקומן עצמן ולא מהמקום בו האדם ממול נמצא.. פשוט. תאוריות המעלות השערות לא חסרות ..נוסחאות חדשות לכיצד לצמוח גם לא חסרות אבל הן הכללה בוטה לדעתי ומובילות לקיבעון ואחיזה באמונות שללא הבנה לעומק נמסרות במסרים כאלה ואחרים-זאת דעתי. תאוריות והכללות ושיטות לא חסרות מה שחסר וממש לא בנמצא זה לגעת בלב באמת של האדם הזהממול-לראות אותו ממש ולא לשקף לו את ההשתקפות של עצמך.זהו דבר לא קל בכלל לעשות אבל אפשרי בהחלט כשבאים מתוך מודעות אל זה ממול..התבוננות נקיה בו.. מקווה שניסחתי ברור.. ד"א הסגנון שלי הוא לא מתקיף כלל אלא נקי מפוזות וישר וישיר. יאלללה שבת שלום וחמים של פוך ובית ובית ופוך וכיף כזה מתכרבל..

netad169

New member
ניסחת מאוד ברור

הבנתי והסכמתי. הסגנון שלך. כן. :) נשיקות ושבת שלום.

maysabel

New member
נטע יקרה..

את יכולה לא לקבל ולא להסכים לא להתחבר לסגנון לחשוב שאני מתקיפה לי אין בעיה עם זה בכלל ולבטח שזה לא משפיע כלל..אף אחד לא חייב כלום מקבלת ומכבדת כל אחד על המכלול שבו ושלו בלי קשר.. קיצר..הכל בסדר,כך או כך נשיקות ושבת שלום גם לך :))

eliya-l

New member
נטע, ממש אבל ממש לא התקפתי

אז למה את קוראת לזה להתקפה?? לא יפה ובוודאי שלא התקפתי את מיה. אם כבר ירדתי קצת על דוד שלקח על עצמו את החוויה של מיה. נראה לי שגם אם אשאל מישהו לשלומו זה יראה כהתקפה - הללויייה

eliya-l

New member
../images/Emo23.gif את תמיד מתנהגת יפה

נראה לי שכל כך רגילים ל"התקפות" שלי שכבר כל מה שאכתוב יראה כך. בכל מקרה, הפעם באמת ובתמים שלא הייתה שם כל כוונת "תקיפה" אלא שיחה רגילה ופשוטה. סוף שבוע נפלא שיהיה לך

שאמנם

הסתיים לעת עתה השרשור הזה בבקשת סליחה ועוד גורלו הסופי אינו ידוע, ולמען בהירות אוסיף כי גורלו הסופי סופי ידוע כן והכוונה היא לסופי זמני, וזה הוא שאינו ידוע בעת זו, ובהנחה הדיונית אוכל לומר שהוא עדיין בתהליך וחייו עוד לא מוצו עד תומם. כשהלך שאול למצוא אתונות מצא מלוכה וכמוהו יצא שרשור לדרך נראה לי שכולנו מחפשים את האתונות הללו כשאין לנו צל של מושג ירוק על כך שהמלוכה מובטחת מראש ומלווה אותנו על כל צעד ושעל בדרכנו, היא נמצאת לצידנו בכל עליה וירידה ואופפתנו בכל פניה זום

מאמיה

New member
ההבנות שלי מופיעות תמיד

ב'טע הראשון לפני שאני מביאה את "התרגום" שלי לתקשור. במקרה הזה... "החיים לא קשים. הנשמה שלנו בחרה לחוות קשיים כדי שנוכל להתגבר עליהם. ההתגברות על קושי מביאה אותנו להרגשה נפלאה, מחזקת אותנו בהרבה היבטים. כדי להתגבר על הקושי צריך להסכים לוותר עליו, להסכים להתגבר עליו, ולהבין שהקשיים הם חלק מהחוויות שהנשמה שלנו ביקשה לחוות כדי שתוכל להתחזק. במקום להעביר את האשמה לכל מה ומי שמסביב קחו אחריות על החוויות שלכם ותבחרו את הדרך המוארת עבורכם להתמודד עם אותן חוויות" מתוך חוויותי האישיות, כדי להיפתח לראייה שונה על החיים הייתי צריכה לוותר על קשיים שבחרתי להאחז בהם. אפשר כמובן להישאר בגישה שכל מה שאני בוחרת הוא בסדר, וגם זה נכון. אבל כדי להגיע למשהו אחר בחיי הייתי חייבת לוותר על "עקרונות" שעד היום קשה לי לוותר עליהם, לוותר על ראיית האנשים כבעלי היררכיה כלשהי. לוותר על ההישגיות שהיתה מנת חלקי. ועדיין לא התחלתי להתמודד עם "המכות" בחיי. הגעתי לקורס הזה בעקבות קשיים מאוד גדולים עם בני מייד לאחר לידתו. הטיפולים בתדרים האלו שינו את המצב מקצה לקצה וניסיתי להבין למה זה עובד, האם זה בכלל נכון לקבל עזרה של תדר ולא לעבור תהליך למידה דרך הקשיים. עלו בי המון שאלות. היום אני יודעת שעברתי תהליך אחר שהביא אותי למקום שטוב לי להיות בו. ולכן אני מאוד שלמה עם הבחירה לוותר על קשיים קיומיים בסיסיים ולהתמודד עם קשיים מסוג אחר - שהם השיעורים החשובים בעיניי היום. אני קוראת עכשיו את הספר השלישי של קריון מאת לי קרול. אני נהנית מאוד מהתקשורים של לי קרול. ספציפית מה שקראתי היום מדבר על כך שקשה מאוד לאנשים שנמצאים כבר במודעות זמן רב להתאים את עצמם לאנרגיות החדשות. אני מרגישה שחלק מהקושי שלכם עם המסרים שאני מעבירה לא קשור בכלל לתהליך שלי ולהבנות שלי, הוא קשור יותר בהצמדות לתיאוריות שאימצתם. אני לא ממעיטה מערך התיאוריות האחרות. יש רבות ואני חושבת שלכל תיאוריה יש את המקום המכובד שלה. מהחוויה האישית שלי התקשורים האלה מדהימים ויוצרים תהליכים מדהימים. אבל כדי להינות מהם ומהעוצמה שלהם צריך לבחור לוותר על הקושי שנאחזים בו מכל מיני סיבות ולרצות חיים קלים יותר, טובים יותר, כל מה שאנחנו מאחלים לעצמנו יותר.

מאמיה

New member
אחרי שקראתי הכל...

מאיזה - להרגשתי, בלהט ההגנה על להתחבר למה שהלב אומר ולוותר על דוגמות, מרגיש לי שזו הופכת להיות דוגמה בפני עצמה. הקורס כולו לאורך כל הדרך מדבר על החשיבות להקשיב לעצמנו. לא סתם המפגש הראשון הוא "חיבור לקול הפנימי". לאורך כל המפגשים ההתייחסות אל הלומדים היא כאל בעלי שליחות להקל ולעזור גם כמטפלים וגם כמדריכים למי שרוצה להקשיב לקול הפנימי שלו. יש דגש רב על להיות קשובים לצד השני ולא לכפות את הדעות והרעיונות שלנו על האחרים ולכבד את היותו של כל אחד במקום ההולם בזמן ההולם עבורו. אני כן מרגישה תחושת שליחות. ולכן בזמן שביתת המורים השתמשתי בכלים שברשותי כדי להשפיע. וכשאני שומעת על ההפגזות בשדרות, אני ישר חושבת מה אני אוכל לעשות. וכשילד בגן פותח ת'ראש, אני אצה רצה לשלוח טיפול כדי להקל את כאביו ולעצור את זרם הדם הפורץ מראשו. כשאני שומעת על האנשים שמאיזה עובדת איתם אני חושבת שגם על סבלותיהם אפשר להקל ובכך לאפשר גם להם להתחבר באמת למה שבפנים ולא לפחד מהתמודדות עימו. אבל, (תמיד יש אבל בסוף) דווקא תחושת השליחות הזו פוגמת לפעמים וגם אני צריכה ללמוד לאזן את הרצון הבלתי נדלה לעזור ולהסתכל מה באמת נכון לאותה נשמה כדי לחבור לרצון שלה. אוהבת אתכם עם התקפות ובלעדיהם מיה

ממיה - שבוע טוב!!

נראה לי, אם הבנתי נכון את דבריך, שאת עושה בדיוק את הדבר שאת שוללת מאחרים לעשותו, או קריון הוא השולל, בעצם זה לא משנה כלל מי השולל. אבל הערה קטנה אחת לי אליך, נסי לראות את הדברים כמסגרת לימודית - מתחילים מהגן ומסיימים באוניברסיטה תואר ראשון, שני וכו'... וכאשר מתנהל דיון בין גן ילדים לאוניברסיטה זו בדיוק התופעה. סיימת קורס\סמינר, קיבלת את שקיבלת, ועבורך בשלב זה זו "אמת" שעובדת עד אשר תגלי שזה לא בדיוק האמת. ברגע כזה את עולה כיתה ומגלה אופקים והבנות שלא ידעת על קיומם כלל, ואשר גם הם יקבלו את התואר "אמת" וכך הלאה. אז נסי לראות עצמך כרגע בגן חובה בדרך לכיתה א'... בהמשך את תתחילי לפתח הבנות ותובנות שאינן קשורות לשום מקום ולאף אחד מלבד עצמך, ולא בגלל שקראת ספר כזה או אחר (האמיני לי שיש כאן אנשים שקראו את קריון, את סת, את שיחות עם אלוהים ועוד... זנחו הכל ומצאו את שחיפשו לא בספר כזה או אחר אלא בתוכם פנימה), ועדיין ממשיכים לחפור ולגלות דברים שלא חשבו שיש בתוכם. לפני השלב הזה הכל נותר במסגרת "הכל דיבורים" ועוד של מישהו אחר, גם אם את מנסה להכניס את הבנותיך לדברים אלה. החיים פשוטים האדם מסבך אותם!!! כאשר תתחילי להבין שתקשורים שווים בקושי את הניר עליהם הם כתובים, ואם יש להם ערך כלשהו זה לכותב עצמו, רק אז תדעי שהגעת לנקודה הזינוק! שבוע טוב

maysabel

New member
להט הגנה? אולהלהלהלה

ועוד לא דייקת כלל לגבי מה שאומרת או עיקר דבריי.. מיה יקרה, כתבתי תשובה ארוכה לגבי כל ההשלכות שעשית בתשובתך כאן, גם על ההשלכות שאת עושה אל תלמידייך ומטופלייך מתוך הכאב שלך והקושי שלך וההנחות שלך כלפי עצמך בהכללה לאחרים וכו וכו וכו. אבל מחקתי כי לא בטוחה האם תוכלי להכיל ולמען האמת בחרתי לווז הצידה ולסיים בנושא הזה איתך. תעשי כל דרך שנראית לך, אם היא נראית לך קיצור דרך לבריאות לך--רק אגלה לך שקיצור דרך הוא למעשה רק מאריך את הדרך,אבל הדרך כשלעצמה הם החיים והנשימה וההיות חלק מהכל והכל בסדר לא כך?אז מאחלת לך דרך של יופי והרמוניה אמיתית וכנה מעצמך ועם עצמך וזה העיקר.. בעניין מה שאני אומרת על הלב את לא מדייקת בדברייך את דבריי כלל וכלל..ובכלל מה שאני אומרת לא יוכל להיות לעולם דוגמה.. הנה : כשאני מדברת על הלב אני מתכוונת למרכז האדם,להיותו הוא..כל מה שיש ובעצם מה שאין..הוא המסע של האדם אל עצמו..מרכזו..ידיעת עצמו..כמה שזה פשוט כך עמוק..כל אחד בדרכו..זה כל הסיפור-אל הכל והלא כלום..זאת כל הפואנטה, זה כבר נכתב במשפט אחד שם למעלה בשרשור.. בעניין לי קרול והאנרגיה החדשה וגם ה-Crymcon Circle והשאומברות קראתי גם השאוודס שלהם....מה אני אגיד לך..? מאד ברור לי שמי שמביא "דבר חדש" יבטח ברוב חוכמתו את עצמו באומרו שמי שנמצא בתהליך מודעות זמן רב(זה הניסוח הנכון לדעתי ולא כפי שהבאת "נמצאים במודעות זמן רב)- יתנגד..כי הם פשוט לא יקנו לוקשים או בולשיט..לא יקנו כל דבר שיאמרו להם..פשוט לא? אבל אל דאגה כי אין הרבה כאלה..אבל האמת שזה מאד מתוחכם לצאת בהצהרה כזאת..עכשיו-מי הנצמדת לספרים ולשיטות ולתאוריות ורצון "סגור פערים" ולבדוקק כל מושג על הגדרותיו? אין כאן בפורום זה היצמדות ממש לשום תאוריה -אם תצליחי לראות את זה..לא ישנה ולא חדשה עם או בלי תיוג כזה או אחר..זה מה שמייחד את המקום הזה. אזחבל "לפספס" אותנו בנסיון להכניס אותנו למשבצת כלשהי שכתובה בספר כזה או אחר.. ותקראי בבקשה תשובתי לנטע שוב..ושוב.. :) את בתשובתך כתבת כל כך הרבה בין השורות והאנרגיות זעקו כל כך..אבל בחרתי באמת לשתוק לגבי מה שעלה שם.. אז אחלה וסבבה , רק שתמשיכי בכיף ובשמחה ושטוב עם עצמך ולבריאות ואשתוק ..ימים יגידו ..נשוב וניפגש בעניין הזה שבוע נפלא לא קסם ויופי כן ומהלב נב- אני ממש לא מתקיפה ולא התקפתי רק אמרתי דבריי בלי האשמות או ביקורת או שיפוט אלא שמתי הבנותיי-מי שהרגיש צורך לצאת להגנה ובלהט הוא זה אשר הרגיש מותקף איכשהו..לא אני :))

maysabel

New member
המקלדת אשמה חחח

crymcon לא קסם-מלא קסם ובטח עוד מלא תאויות שאין לי כוח לבדוק-שיהיה :))

maysabel

New member
../images/Emo69.gif מי מקליד מהמחשב שלי??

Crimson יש מצב שאיזה קונוס שובב בלבל לי את האותיות במקלדת? אם כן הקונוס אשם על כל הבולשיטים שכתובים כאן בשמי-זאת לא אני!

eliya-l

New member
מיה, קראתי את שכתבת אחה"צ אך

החלטתי להמתין עם התגובה שלי אליך. חברי המלומדים הגיבו לדבריך ומאחר וכך אין לי עוד מה להוסיף על שנאמר . שיהיה שבוע מופלא ומדהים בהבנותיו

למעלה