חידה כ"ו (קכ"ד)

מיכי 10

Member
בוא נֹֹאמר, שההתעלמות שלי מאותה מילה ארוכה, לא היתה

אלגנטית, אלא יותר רשלנית.
אז בכל זאת אשלים את התשובה עכשיו:
u של ה-imperativo (הציווי) + tero (אדמה, כדור הארץ) = utero (רֶחֶם, שממנה כולנו באנו).
{גם מי שבאו בלי uterine scar לאמא שלהם, אלא בדרך הטבעית}.

החידה היתה מתוחכמת מאד, ובאמת נראתה לי תחילה כבלתי פתירה

ועכשיו יש לך אפשרות לכתוב לנו חידה חדשה, לפי האתיקה של קאנט עם ה-Kategorischer Imperativ, ולעשות לנו חיים קלים יותר, כי כבר נדע את התשובה.
ho ve, אני חוששת שתיקח את זה ברצינות, ודווקא תקרע לנו את הצורה בחידה קאנטית בלתי אפשרית.

שכבר נתגעגע אל שפינוזה.
אני ממשיכה לקרוא עליו בספר שמצאתי שוב, למרות שזוכרת עדיין את קורות חייו לפי ספרו של ארווין יאלום.

Eldad S

New member
מיכל,

אני מתחיל לראות את הליך החשיבה שלך.
את כל כך חריפה. הגעת לפתרון באופן פשוט על ידי הסקה לוגית, ולא כתוצאה של הסקה לשונית. אפילו לא התייחסת ל-u בתור חלקיק הציווי.

למעשה, דווקא החלקיק הזה הביא אותי לפתרון, כי הצבתי במקום globo את המילה tero, ואז פתאום קלטתי שה-u ישלים כאן את המילה, ואני מקבל בדיוק את הפתרון של המחצית הראשונה של ההגדרה.

מיכי 10

Member
אלדד, כפי שסיפרתי בינתיים לדורון, לא הכרתי את המילה

utero באספרנטו. אבל היא מיד הזכירה לי מהעבודה משהו שהצוות הרפואי תמיד היה מדבר עליו - uterine scar - צלקת רחמית.
אז הרגשתי כעֵין ד"ש מהעבודה.
תודה לך על המחמאות, אלדד

*~*~*~*~*~*
והיום באמת קיבלתי ד"ש חם בווטסאפ, מאחת מכוחות העזר. אישה צעירה יחסית, עולה מרוסיה, שהיא ואני מאד אוהבות אחת את השנייה, אבל לא שמרנו על קשר במיוחד, אלא רק כשאני מבקרת במחלקה, אני מתקבלת שם בחיבוקים ובנשיקות. והיום היא שלחה לי בווטסאפ ?aus heiterem Himmel - el nenio
לב אדום ענק וזוהר, עם ברכה ליום וולנטיין, שאני בפירוש לא מוכנה לחגוג.
אבל כתבתי לה בחזרה כמה מילים חמות. ואז היא הקליטה לי משהו שאמרה, כי פחדה לכתוב לי בשגיאות כתיב. :)
התקשרתי אליה טלפונית, והצחיק אותה שניחשתי למה היא הקליטה ולא כתבה. כשעבדנו ביחד, היא היתה שואלת אותי הרבה שאלות בעברית, ואיך כותבים מילים שונות. :)

Eldad S

New member
נראה לי שזו אחת החידות היפות ביותר שחיברת

סוף סוף...
u-tero
כולנו באנו מהרחם.
שאפו על החידה המקסימה.
ועל ההגדרה הנהדרת.

Eldad S

New member
חשבתי שלפני שאני הולך לישון

אנסה לבחון שוב את הגדרת החידה, ו... פתאום זה הופיע.
ממש ממש יפה. כל הכבוד על החידה, ועל ההגדרה המקסימה.

DoronModan

New member
איזה יופי שפתרת

ותודה על השבחים.
כמוני כמוך. חיברתי חידה אחרת (שאני בכלל לא זוכר) וכאשר כבר התכוונתי לכתוב אותה, ואולי כבר הקלדתי אותה, פתאום משום מה צץ לי הרעיון של החידה הזו!
והחלפתי אותה על המקום. סיפור אמיתי.

(כמו שאתה כבר התכוונת ללכת לישון בלי לפתור וכשהמוח שלך היה רגוע פתאום זה הגיח לך)

Eldad S

New member
כבר כיביתי את המחשב

כדי ללכת לישון, אבל הדלקתי אותו שוב, כדי לכתוב משהו...
כל הכבוד.
ההגדרה ממש מצאה חן בעיניי. אז – כה לחי!

מיכי 10

Member
תודה, שאול, אבל לא כל כך הבנתי מה אתה שואל.

עדיף לשאול את החידונאי, אבל אני מבינה שבינתייםפתרת, לא?

שא12

New member
jes ja

אבל ההצעה הראשונה שלי הייתה
naski
evolu
דורון אמר לי שהפתרון הראשון קשור ולקח לי קצת זמן להגיע ל utero
וגם זה אחרי הרמז של ה U
ומקובץ מילים של חלקי הגוף שהתחלתי ללמוד והמילה קפצה לי.

למעלה