חידה פ"ה

DoronModan

New member
כן, אבל השניים הראשונים

יש בהם מאפיינים אקוסטיים שקרובים לתנועה

Eldad S

New member
הפתרון:

honoro

Eldad S

New member
כל הכבוד

לך, על התחושה המדויקת, בהמשך לתשובתי לעיל.
ברגע שציינת שאפשר לוותר על ה-inda, ושחשוב היה לך להשתמש בעצם בשורש, מיד חשבתי על honoro, ואז ה-no כלוא בתוך ה-horo.
&nbsp
מסתבר שיש לי עוד מה ללמוד בענייני חידות היגיון. אני משתדל בדרך כלל למצוא התאמות אחד לאחד, עם כל חלקי החידה, ולפעמים זה בעוכריי. לפעמים צריך ללכת על יד, לראות מה המילה מזכירה וכו'. אבל אני לומד, ולא מעט בזכותך.

DoronModan

New member
יכול להיות שיש גישות שונות

ייתכן ש-kabeemulo היה אומר ש-respektinda לא "נכון" כאן כהגדרה. ואחרים יגידו שגם ליד, ומה זה מזכיר, זה גם בסדר.
במקרה הזה נראה לי שאלמלא הייתי משתמש ב"עַרְפֵּלָן" הזה עם ה-inda התשובה היתה קופצת מיד. לשבחך יאמר שכבר על ההתחלה קלטת את העיקרון שמנחה את הפתרון.

kabeemulo

New member
אכן נראה לי שההגדרה לא מדויקת ושעדיף לשנות

לא רק ב־respektinda, אלא גם בעניין ה־tempo. אבל את השמוש ב־kadre de מאד אהבתי

Eldad S

New member
גם אני מאוד אהבתי

את השימוש ב-kadre de.
הוא העיד בצורה די מפורשת על כך שמדובר במילה הכלואה במילה אחרת.
אני תוהה אילו עוד דרכים משמשות להבעת אותו רעיון (נגיד, בעברית - אם לא באספרנטו).

DoronModan

New member
כל דבר הולך

via diveno estas same bona kiel mia

יכולים להיות יותר מפורשים ופחות מפורשים. שאגלה כבר עכשיו? כן, למה לא? מקסימום עד שאשתמש בזה, אם בכלל...
אפשר לומר פשוט en. או אפשר לומר: kaŝiĝas en, אפשר לומר, וזה כבר ממש דוגמה להתפרעות: loĝas en... אפשר לומר: enŝteliĝis al....
רוצה להוסיף משלך?

בוזוקיא

New member
מנסה

honora?
&nbsp
no זה התאטרון היפני המקולל מהתשבצים, hora היא שעה/זמן, והתאטרון בתוך השעה מוביל אותנו לHonora שאם אני לא טועה דקדוקית אז זה שם תואר שמתאר מישהו בעל כבוד.
&nbsp
&nbsp

DoronModan

New member
אכן

יפה.
כלומר, אני התכוונתי ל-honoro, ויושם אל לב, ששעה זה horo. (בשונה מספרדית) ו-hora באספרנטו זו צורת שם תואר.
למעלה תמצא דיון בסוגיית respektinda. לא ממש דייקתי כאן, כדי להימנע מחידה קלה מדי.

הוא לא באמת מקולל

למדתי פעם קורס על תאטרון נו (יותר נכון קראתי חומר, ונגשתי לבחינה). במסגרת הקורס גם עשיתי עבודת ניתוח מחזה. זה דבר מאוד יפה, כמו כמעט כל דבר אמנותי שלומדים ומתחילים להבין איך הוא עובד. מאוד נהניתי.

בוזוקיא

New member
האמת שהתלבטתי

בין Honoro לhonora, כי honoro הסתדר לי טוב עם שעה אבל לא היה נראה לי מתאים בתור respktinda כי חשבתי שזה פשוט כבוד, ולא ראוי לכבוד...
ובכיוון השני honora הסתדר לי יותר עם ראוי לכבוד אבל לא הסתדר לי כל כך עם השעה...
לא נורא העיקר שפתרתי:)
&nbsp

מיכי 10

Member
אומנם לא פתרתי, אבל עשו לי טובה, ואל תחכו!

אמרתי לך אתמול שהתחושה שלי מההתחלה היא שמדובר בתיאטרון יפני כלשהו. אישרת זאת. אבל כידוע לך, אני בתקופת לחץ גדולה, וגם שוקדת על לימוד של שלוש שפות בו-זמנית. (שיפור הדיבור בא-ו, צרפתית, והחל מאתמול גם איטלקית).

אז חיפשתי הרבה באינטרנט אחר סוג של תיאטרון יפני שיעמוד בכל דרישות החידה, ולא מצאתי. פשוט חבל לי על הזמן להמשיך לחפש. החיפוש עצמו נראה לי משימה לגמרי טכנית, שאינה מתאימה לי עכשיו.
לו הייתי יודעת את הפתרון (בעל 6 אותיות בא-ו), אני מניחה שהייתי מצליחה להבין איך ולמה הוא עונה על ההגדרה. :)
אז בבקשה תמשיך עם הכיתה כרגע בלעדי. (מקווה שאין צורך בחתימת ההורים. בטוחה שהם היו חותמים לי...). (;

מיכי 10

Member
במקום זה, אשקיע קצת זמן בדיווח של השבוע שעבר במועדון.

למעלה